Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
A gond az, ha az asio driver megy akkor recseg a hang és borzalmasan szar. Lehet, hogy ki kéne próbálnom az alaplapi hangkarival is mondjuk koaxon. Viszont sok értelmét nem látom mert már többen váltottak erre az usb-s kütyüre drága hangkártyáról.
Az ASIO-hoz bekonfiguráltad az USB-Coax konverter 2 csatornáját? Tuti?
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Pc alapú audio lejátszás
Ebből következően - gondolom - amikor 88.2 / 24 bit-en használod a FOOBAR-t, akkor nem az ASIO-val használod, így van?
Így van. Ha 88.2 fekonvertálást bekattintom szól is az asio driver, hogy azt nem tudja. A gond az, ha az asio driver megy akkor recseg a hang és borzalmasan szar. Lehet, hogy ki kéne próbálnom az alaplapi hangkarival is mondjuk koaxon. Viszont sok értelmét nem látom mert már többen váltottak erre az usb-s kütyüre drága hangkártyáról.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Pc alapú audio lejátszás
88.2 KHz-re felkonvertálást a secret rabbit-el csinálod, vagy hol kell beállítani a FOOBAR-ban?
Secret rabbittal csinálom és a dsp résznél kell állítani.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Pc alapú audio lejátszás
A gond az, hogy alapvetően semmit sem tudok arról a kis USB-s eszközről. Azaz amikor a foobarban beállítom, hogy 88.2 jöjjön ki 24 bites kvantásással, akkor az valóban így van van sem a digit kimeneten. fülelek azt mondta, hogy hagyjam 44.1/16-on, de nekem is jobban tetszik ha felkonvertálom. (secret rabbit)
Sztem az ASIO csak 16 bites kvantásással működik eleve (amint a FOOBAR-ban beállítom Output / Audio Device-ban az "ASIO: ASIO4ALL v2"-t, azonnal kiszürkül az Output data format 16 bit-en, és innentől már nem is állítható. Ebből következően - gondolom - amikor 88.2 / 24 bit-en használod a FOOBAR-t, akkor nem az ASIO-val használod, így van?
88.2 KHz-re felkonvertálást a secret rabbit-el csinálod, vagy hol kell beállítani a FOOBAR-ban?
Pc alapú audio lejátszás
A gond az, hogy alapvetően semmit sem tudok arról a kis USB-s eszközről. Azaz amikor a foobarban beállítom, hogy 88.2 jöjjön ki 24 bites kvantásással, akkor az valóban így van van sem a digit kimeneten. fülelek azt mondta, hogy hagyjam 44.1/16-on, de nekem is jobban tetszik ha felkonvertálom. (secret rabbit)
Pc alapú audio lejátszás
Egyébként meg az ASIO4ALL-ban beállítottam, hogy ne konvertáljon 44.1=>48 KHz-re, és így kb. 1 óra hallgatás után elkezdett szaggatni nagyon sűrűn a zene (mintha recsegett volna, de nem recsegés volt, hanem "darabos" lett a zene, ilyesztő földöntúli hangon szólt), úgyhogy gyorsan visszaállítottam. Nem tudom mi lehetett az oka.
Hát nem ennek a 44.1=>48 KHz konvertálásnak a kikapcsolása volt az oka, mert most visszakapcsoltam a konvertálást (default beállításra), és megint előjött, igaz ez csak a laptopról történő lejátszáskor fordult elő... Ja, ha Pause gombra pillanatra rákattintok, majd utána ismét, a parányi kis szünet meggyógyítja...
Most annyit tettem, hogy feljebb emeltem a buffer méretet, meg bekapcsoltam a Hardware buffer opciót, hétha ettől elmúlik ez. De mondom, ez csak "hosszabb", folyamatos zenehallgatásnál jön elő, és csak a laptopon
Pc alapú audio lejátszás
Én a hivox által adott kis külső usb to spdif hangkártyaszerűséget használom, amit a windows felismer generic külső audio eszköznek. Valószínüleg kellene az eszköz speciális drivere (már ha egyátalában van), hogy hangolni tudjam.
Ugyanaz azt az USB-Coax konvertert használjuk sztem, ennek nincs külön drivere (legalábbis én nem tudok róla), a windows rögtön felismeri mint USB Audio eszközt. Amire én gondoltam, az magának az alaplapi USB vezérlőnek a drivere, már ha van ilyen..
Egyébként meg az ASIO4ALL-ban beállítottam, hogy ne konvertáljon 44.1=>48 KHz-re, és így kb. 1 óra hallgatás után elkezdett szaggatni nagyon sűrűn a zene (mintha recsegett volna, de nem recsegés volt, hanem "darabos" lett a zene, ilyesztő földöntúli hangon szólt), úgyhogy gyorsan visszaállítottam. Nem tudom mi lehetett az oka.
Pc alapú audio lejátszás
Én a hivox által adott kis külső usb to spdif hangkártyaszerűséget használom, amit a windows felismer generic külső audio eszköznek. Valószínüleg kellene az eszköz speciális drivere (már ha egyátalában van), hogy hangolni tudjam.
Pc alapú audio lejátszás
Van egy eladó E-mu 0404 hangkártyám, nem érdekel valakit?
Hogyér?
Pc alapú audio lejátszás
foo_out_asio.dll fájlt letölteni asio, másold be a foobar components mappájába, indítsd újra, és akkor már a Preferences/Playback/Output alatt megjelenik az ASIO virtual devices menüpont, Add New-itt hozzáadod amit a Driverben találsz, aztán az Outputban kiválasztod, és már kész is.
én is abszolút így használom, ASIO4AL driverrel, amit alapbeállításokkal használok.
Talán annyi lehet még, hogy a windows-ban az alaplapi hangakri a default, ami folyamatosan el van némítva. Volt hogy csak akkor ment jól, ha az alaplapi hangarit letiltottam az eszközkezelőben, ezt is meg lehet próbálni. Fontos még az USB drivere friss legyen, az is bele tud kakkintani a levesbe
- _Lacos_
- Nincs visszaút

- Értékelés: 2
Pc alapú audio lejátszás
Au2-n be lehet állítani 44.1-et vhol a vezérlőpaneljén, csak sajnos nem hajlandó megjegyezni (reboot után visszaáll).
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
Pc alapú audio lejátszás
Rakj fel EMU drivert az SB-hez, és lessz 44,1 ASIO.
Aha, megpróbálom majd, a chip ugyanaz. MElyik drivert ajánlanád? Esetleg tudnál linkelni?
Minden Audigy kártyán érdemes kipróbálni. Nálam Audigy 2zs-vel ment.
Keverő
Driver
Pc alapú audio lejátszás
hi,
nekem audigy2-esem van, ami ugye csak 48/96khz-et hajlandó kiadni magából. Elméletileg mi lehet a jobb? Secret rabbit code plugin/best sinc interpolator-ral mintavételezek. szóval:
1. Kernel streaming + 48 vagy 96khz
2. Kernel streaming + hagyni 44,1khz-en vagy fel 88,2khzre
3. A linkelt ASIO + hagyni 48khz-en (mást nem is fogad el, írja h állítsam át)
jha meg az output 24biten van... ez számít vajon?
jha tényleg, az előző hozzászólás miatt, van több asio is, mi a különbség köztük?
Pc alapú audio lejátszás
Nekem ez az ASIO driver nem akar menni. Pontosabban, ha használom recseg.
Nekem csak Asio4all esetén recsegett, de ott is csak akkor ha lejjebb vettem az időzítést, creative asioval nem (ennél az összes csatornán működik, házimozisoknak érdekes lehet).
Lupussal talán Bigfoot használja, kérdezd őt!
Pc alapú audio lejátszás
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Pc alapú audio lejátszás
Aha, megpróbálom majd, a chip ugyanaz. MElyik drivert ajánlanád? Esetleg tudnál linkelni?
Pc alapú audio lejátszás
Nekem ez az ASIO driver nem akar menni. Pontosabban, ha használom recseg.
Pc alapú audio lejátszás
mi az az ASIO modul?
Az ASIO elvileg egy alacsony késleltetésű (ns-ban megadott) szabvány ami a digitális áramkörökre vonatkozik és a zenészeknek lett kitalálva. Pontosabban egy inferfész a hangkártya és a program között. De biztos tudják ezt itt nálam jobban is.
Nálam jobbak lettek a magasak tőle, pl. csörgő, cintányérok, effektek pontosabban helyezkednek el, és szélesebb lett a hangtér. Pedig csak egy Creative kártyával próbáltam és itt csak 48 kHz-en működik (ami ugye nem a legjobb), de még így is jobb, mit pl. a Kernel Stream modullal 44,1 v. 88,2 kHz-en.
Ezeket mind be lehet állítani a foobarban, érdemes kísérletezni, nem biztos hogy nálad ugyanez lesz.
Pc alapú audio lejátszás
A kártya kezelőprogijában, már amennyire ezt annak lehet nevezni, az ASIO settings résznél a "Use Asio direct monitor" opció ki van jelölve, ha erre gondolsz.a foobarban nem állítottam semmit, továbbra is Direct Sound 2.0 van kijelölve.
Csak ülök és hallgatom miközben a széles vigyor kiült az arcomra, annyira jól szól.
Más.
Akkor lehet hogy neked alapból ebben végez el mindent az eszköz, de azért próbáld meg a foo_out_asio.dll fájlt letölteni asio, másold be a foobar components mappájába, indítsd újra, és akkor már a Preferences/Playback/Output alatt megjelenik az ASIO virtual devices menüpont, Add New-itt hozzáadod amit a Driverben találsz, aztán az Outputban kiválasztod, és már kész is.
OFFTOPIC:
a 0404 engem is érdekelt korábban, akartam is venni egyet, aztán nem lett belőle semmi, de lehet inkább akkor 1212 kéne, vagy valami komolyabb, mint ez, vagy egy jó DAC
Pc alapú audio lejátszás
mi az az ASIO modul?
Az ASIO elvileg egy alacsony késleltetésű (ns-ban megadott) szabvány ami a digitális áramkörökre vonatkozik és a zenészeknek lett kitalálva. Pontosabban egy inferfész a hangkártya és a program között. De biztos tudják ezt itt nálam jobban is.
Nálam jobbak lettek a magasak tőle, pl. csörgő, cintányérok, effektek pontosabban helyezkednek el, és szélesebb lett a hangtér. Pedig csak egy Creative kártyával próbáltam és itt csak 48 kHz-en működik (ami ugye nem a legjobb), de még így is jobb, mit pl. a Kernel Stream modullal 44,1 v. 88,2 kHz-en.
Ezeket mind be lehet állítani a foobarban, érdemes kísérletezni, nem biztos hogy nálad ugyanez lesz.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
A kártya kezelőprogijában, már amennyire ezt annak lehet nevezni, az ASIO settings résznél a "Use Asio direct monitor" opció ki van jelölve, ha erre gondolsz.
a foobarban nem állítottam semmit, továbbra is Direct Sound 2.0 van kijelölve.
Csak ülök és hallgatom miközben a széles vigyor kiült az arcomra, annyira jól szól.
Más.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Penna jóvoltából kölcsön kaptam egy-két hétre egy Edirol UA-101 külső USB hangkártyát. Köszönet érte.
A közepeknél nem nőtt a felbontás? A hangtér "megnőtt" valamennyivel? Az ASIO modult is próbáltad? Ennél biztos még nagyobb a hatása...
minden levegősebb, megfogottabb és egyértelműen jobb lett.
mi az az ASIO modul?
- levi75
- Fórumlakó

- Értékelés: 30
Pc alapú audio lejátszás
levi75,
Nekem is ilyen kábel kellene, készreszerelve vetted? 6,3mm Jack-Rca. Az EMU-ban
az eredeti Opamp-ok elég lassúak, és torzítanak is, én most cseréltem le őket Analog Devices AD8066 -ra, a hatás mintha kategóriákkal feljebb léptem volna, pár ezer forintból, bár van némi kockázat ebben az Opamp-ban de nekem mindenképp megérte. Meg a kondikat is időszerű volt lecserélni, mert már eleget mentek és elég gagyik voltak azok is sajna, a Rubycon ZLH szériából válogattam hozzá. Márcsak egy rendes táp kellene neki a kapcsolóüzemű helyett és akkor lenne az igazi.
A kebelt en szereltem.
Erdekelne egy reszletesebb leiras errol az EMU 1212m tuningrol.
Ha jol emlekszem a muveleti erositok es a kondik a tarskartyan vannak.
Hol lehet Budapesten beszerezni az altalad emlitett muveleti erositoket illetve a kondikat ? Lomex esetleg ?
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |
Pc alapú audio lejátszás
levi75,
Nekem is ilyen kábel kellene, készreszerelve vetted? 6,3mm Jack-Rca. Az EMU-ban
az eredeti Opamp-ok elég lassúak, és torzítanak is, én most cseréltem le őket Analog Devices AD8066 -ra, a hatás mintha kategóriákkal feljebb léptem volna, pár ezer forintból, bár van némi kockázat ebben az Opamp-ban de nekem mindenképp megérte. Meg a kondikat is időszerű volt lecserélni, mert már eleget mentek és elég gagyik voltak azok is sajna, a Rubycon ZLH szériából válogattam hozzá. Márcsak egy rendes táp kellene neki a kapcsolóüzemű helyett és akkor lenne az igazi.
Nekem van felesleges 6,3mm jack-rca kábelem. Kácsában szerelték. Ha érdekel, írj privit.