Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tsc »

Ontopic: 
Mi a vélemény az Electrocompaniet ECI-4 -ről?  Megér az 420k-t használtan?  (nem mintha lenne rá pénzem most)

Esetleg jobbat, olcsóbban?

Esetleg Heed Obelisk? :kiraly:

Hát inkább!

Egy fullos Obelisk rendszerre kell ide.. Remélem hamarosan összejön... Az ECI4 egy kompakt, egydobozos gép, és mint ilyen szimpatikus (mert praktikus), nomeg szép, de ennyit nem ér.

Kis adalék: Norvég cégnél dolgozom, mókás lett volna egy Norvég erősítő, biztos jó pont....

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

revox

nem értem miért fontos neked, hogy megpróbálj hazugságon kapni, hidd el nem fog sikerülni. Talán valami hasznosabb elfoglaltsággal kellene lekötnöd magad. Most még utoljára reagálok, mert parttalan a személyeskedésed.

OFFTOPIC:

1. 2005 júliusában már tudtam, hogy költözni fogok --- Te viszont azt írtad, hogy kb 2 éve kerestelek meg, az pedig 2004.

2. 1998 tavaszán voltam kint az Avantgarde-nál és akkor még a Klipschem volt. Amikor megbeszéltük Holger Fromme-mal, hogy milyen szub lenne jó a Triohoz, akkor előbb vettem meg a REL szubot az Informatékában, mivel volt rá pénz, majd később, talán 3-4 hónap múlva, amikor lett pénz a Triora is, akkor meg a Trio-t. Addig meg hallgattam a Klipsch-sel.

3. A Hificity nevű jobb sorsra érdemes fórumon a nevem alatt nyilvánosan tett ajánlat az nem teljesen ugyanaz, mint amit te irsz, hogy konkrétan megkerestelek, vagy mások megkerestek a nevemben.

4. Nem tudom, honnan veszed, hogy a System of a Down problémát okozna a rendszernek. Hiszen ugye nem jártál nálam soha. Mellesleg, ha úgy lenne, az sem zavarna, mert sokkal több klasszikust és progresszív rockot ( a régieket a Porcupine Tree-ig bezárólag) hallgatok, mint modern zenét. Idézném, ha már te is megtetted, a hificity-ről egy hali nevű levelező hozzászólását, aki szintén elsösorban klasszikusokat hallgat és járt nálam a Kagekis időben és a Kageki eladása után is, amiről így ír:

"hali <...@storm.webinform.hu>
Re: tömör ofc drót [2:58315:58362]

...KF rendszerében az a fantasztikus, hogy a dinamikát és
nyersséget, az eszméletlen felbontás élõ hangra jellemzõ "meleg" tonálisan
helyes hangszinnel nyujtja. Számomra ez a rendszer nem azt jelenti, hogy
egyes elemeit a zenei élménnyek jól közvetitette, - mások hátrányára -,
hanem UGY szolt mint az élõ zene. De tényleg. Aztán persze mindenki azt
gondol amit akar."

Vendég

Sztereó erősitők

Bigi biztos vagy ebben? Én nemrég vettem EU-n kívülről hangfalkábelt és arra is volt 3% körüli vám, így elég illogikus lenne, ha erősítőre meg nem lenne (de persze lehetséges, kérdésem nem kötekedésnek szánom ).

Tom, h nem kötekecc.
Nix wám erölködöre sehonnajt.
Minden másra wan, alkatréxtöl a madzagig mindenre, kiwéwe az erölködöt. Hogy mié, azt ne kérdezd. Örüljünk neki, azt jowan.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Ontopic: 
Mi a vélemény az Electrocompaniet ECI-4 -ről? Megér az 420k-t használtan? (nem mintha lenne rá pénzem most)

Esetleg Heed Obelisk?

21st
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: 21st »

Ontopic: 
Mi a vélemény az Electrocompaniet ECI-4 -ről? Megér az 420k-t használtan? (nem mintha lenne rá pénzem most)

Állítólag a régiek jobbak.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Joc »

OFFTOPIC:

a sinteres mónika uncut megvan ugye?

[OFFTOPIC]
Meg, de nem bírtam végignézni...

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Bigi biztos vagy ebben? Én nemrég vettem EU-n kívülről hangfalkábelt és arra is volt 3% körüli vám, így elég illogikus lenne, ha erősítőre meg nem lenne (de persze lehetséges, kérdésem nem kötekedésnek szánom ).

Úgy egy éve még nem volt, legalábbis az enyémre nem számoltak ami EU-n kívülről jött.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Ontopic:

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: joeytiger »

Mónika showban a romák családi belviszályai szoktak ilyen izgalmasak lenni, mint ez a ti kis diskurzusotok. Mindenkit nagyon érdekel ám.

OFFTOPIC:

a sinteres mónika uncut megvan ugye?

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Mónika showban a romák családi belviszályai szoktak ilyen izgalmasak lenni, mint ez a ti kis diskurzusotok. Mindenkit nagyon érdekel ám.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4452
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: revox »

Penna lakásában egyébként annyira koherens a megszólalás, amit csak kevés Avantgarde hangszórós installnál hallottam.
már te is jutalékot kapsz? nemrég még minden lemez egyformán szólt rajta

bátortalanul kérdezem meg,nem ez az a rendszer,amit elláttak egy(!!!) nagyon spéci, "más" szubbal és az egész összerottyant egy System of a down lemeztől
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Andersen a nagy mesemondó fantáziátlan kezdő
hificityről:

OFFTOPIC:

"Szerzö: Koscsó Ferenc (---.c-202.TvNetWork.Hu)Dátum: 05-07-25 09:43

......

előtted is nyitva a lehetőség, szivesen eladom rajtad keresztül is. Szép jutalékot fiezetek."

szerző: nem koscsóF
Dátum: 05-07-25 13:13

"Amin jót kacagtam:

-antiskating, (revox szerint vele együtt a tanítónm) pár éve "ex cathedra" kijelentette a köpködőn: a Trió igenis jó!

-majd bizonyos "E??" egykori merlin-demonstrátor elmondja: az akkori Trió szériákat a merlin is csak ötvenes évekbeli táskarádiós megszólalású rocky lemezek monóban(!) való lejátszására tartotta alkalmasnak.

Nesze neked merlinnyalás:-)"

"Szerzö: Koscsó Ferenc (---.c-202.TvNetWork.Hu)
Dátum: 05-07-28 20:08

...

Az enyém abban is eltér a gyáritól, hogy ahhoz 4 (!!!!) szubbasszust ajánlottak, viszont már akkor is az volt a véleményem, hogy a gyári lomha szubból egy is sok, nemhogy 4. Ezért aztán nem vettem meg egyet sem, hanem a nagyon gyors basszusú tölcséres dobozokhoz jobban passzoló, REL Stentor II sub került mellé amit már korábban a Klipsch híres LaScala tölcséres dobozával is használtam..."

akkor hogy is van ez szub ügy Holger ajánlotta?

bújék
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Orgi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Orgi »

Erösitökre különben nincs wám, de ha nem Europábol xerzed be, akkor a számlára rájön a xállitás, és biztositás is, azt ugye erre mind ráxámolják az ÁFÁ-t kompletten. Köcsögség, de nálunk ilyen törwények wannak...
Dynaudio Contour 1.1 Korsun KS99 Xindak FS-2

Vendég

Sztereó erősitők

revox:

OFFTOPIC:

Andersen a nagy mesemondó fantáziátlan kezdő, ez tisztán látszik. Csak nüansznyi apróság, ne zavarjon, hogy nem beszéltünk még életünk során egymással, így hát nem tudtam neked "konkrétan" "mannyt" sem ajánlani, meg azt sem kérhettem, hogy add el a dobozokat. 2 éve még szó nem volt róla, hogy költözöm és arról sem, hogy eladnám a dobozt, így meg sem kérhettem senkit, hogy adja el. Már csak azért sem mert, hogy akikkel erről beszéhettél (max 2 ember) azok közül egyiket sem ismertem 2004-ben személyesen. Apróság, tényleg szóra sem érdemes. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Merlin nem dönthetett a Trio kiforratlansága miatt úgy, hogy nem forgalmazza, mert 1999-ben még nem is volt neki egy darab sem idebent. Egy fehér szinű Unora emlékszem, mint 1998-ban bekerült bemutató darabra. A Trioból az enyém volt az első az országban. Nincs is annál szebb, sőt kifejezetten pikáns, amikor valaki az általa disztribútált márkát próbálja nyilvánosan lejáratni... Hogy kinek, minek a hatására és céllal, azt tanulságos lenne egyszer megtudni.Igazán megtisztelő, hogy ennyi energiát és indulatot pazarolsz rám, miközben "Pedig most hangfalat keresek és van rá gubám is" - és ez biztosan nagyon elfoglal.

Bármilyen további megjegyzésedre ez ügyben nem reagálok nyilvánosan, ha nekem szánt közlendőd van, javaslom a Privát Üzenet gombra klikkelést.

Vendég

Sztereó erősitők

Én meg nem jawaslok ML-t semmilyent, mert mint mondtam wan jobb hangu olcsobbért itthon, ujan gariwal. De ha mindenképp ML-t xeretnél, akkor a 23.5, wagy a 27.5 a nyerö és ezek wiszonylag tartják is az árukat.
Erösitökre különben nincs wám, de ha nem Europábol xerzed be, akkor a számlára rájön a xállitás, és biztositás is, azt ugye erre mind ráxámolják az ÁFÁ-t kompletten. Köcsögség, de nálunk ilyen törwények wannak...

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

ML 27-et láttam legutóbb 1800 euróért, ha amiból veszi az ember új táp kell bele? nincs 110/220 kapcsolójuk?

Ezeket talán nem szerencsés USA-ból hozni a nagy súly miatt, meg ugye a magas szállítási költség mellett még rájön az árra az áfa is (vám úgy tudom nincs ezekre vagy nagyon kevés). Ha meg kamu áron küldeted be, hogy ne legyen akkora áfa, meg ott a kockázat, hogy ha baja esik, akkor a biztosítás is csak az alacsony ár erejéig él. 300-as előttieknél a feszállítást egy szakember viszonylag könnyen megoldja tudtommal. 331 és újabbaknál viszont sokba kerül, mert plusz alkatrészek kellenek.

Egyébként sima a 23-nál és 27-nél jobbak a .5 végűek, sztem mindenképp olyanokra vadássz, az árkülönbség bőven megéri.

Anno én is pont 27.5-t vagy 23.5-t akartam (aztán inkább lecseréltem a hangfalaim aktvakra ).

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tothn »

a "rencerem" a névjegyben, az eleje cserés an block, a vége az elektra a fix.erősítőben használtra vágyok és ténleg egyre inkább az ML felé kacsintgatok.
Ha ML-t akarsz, sztem a 331-332-333 darabokat felejtsd el, azok gyengébbre sikerültek a szokottnál. A 300-as sorozatból egyedül talán a 335-el érdemes foglalkozni (334-nek más a kapcsolása, 336 meg túl nagy). Ha régebbiek is játszanak, akkor 23.5 (jól sikerült, de már igen régi és figyelni kell, mert némelyiken spec. ML csatlakozók vannak, s akkor kell egy plusz átalakító) vagy a 27.5 jöhet szóba. Ez utóbbi kettő 2000-2500 euro között szokott lenni.

ML 27-et láttam legutóbb 1800 euróért, ha amiból veszi az ember új táp kell bele? nincs 110/220 kapcsolójuk?
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: qqriq »

OFFTOPIC:

@revox 
Az utolsó offtopic-os hsz-d és hasonlókat szvsz inkább PÜ-ben kellene intézni egymással. Kezd személyeskedés-íze lenni....
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

a "rencerem" a névjegyben, az eleje cserés an block, a vége az elektra a fix.erősítőben használtra vágyok és ténleg egyre inkább az ML felé kacsintgatok.
Ha ML-t akarsz, sztem a 331-332-333 darabokat felejtsd el, azok gyengébbre sikerültek a szokottnál. A 300-as sorozatból egyedül talán a 335-el érdemes foglalkozni (334-nek más a kapcsolása, 336 meg túl nagy). Ha régebbiek is játszanak, akkor 23.5 (jól sikerült, de már igen régi és figyelni kell, mert némelyiken spec. ML csatlakozók vannak, s akkor kell egy plusz átalakító) vagy a 27.5 jöhet szóba. Ez utóbbi kettő 2000-2500 euro között szokott lenni.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Azt meg, hogy kinek melyik tetszene jobban, az új kisebb, vagy a régi nagyobb, bízzuk rá arra, aki ilyenre vágyna. A Trio más világ, mint a kisebbek

OFFTOPIC:

Feri, 
affelől Te légy nyugodt,mennyire vagyok tisztába egy trio-duo-uno-solo létrafokok közti különbséggel. és beza én is avanatgrde-ra vágyom,de nem régire(akkor rám lehet bízni?)

Egyébiránt azon méláztam,miért akarnád eladni pl a merlinnek a triódat,mikor azt ők nem forgalmazták. Egy első szériás darab, aminek idejében a merlin tudtommal mint innováció fogllakozott az avantagrde-al, de még a hangját nem érezte bemutatásra alkalmasnak. Keress vissza a régebbi HFP-k egyikében van is egy Show-riport, ahol fénykép is van az avantgarde-ról,de még ott is meg van említve,hogy a zenét viszont egy AN-E doboz szolgáltatta(de nem ez az érdekes. egyszerűen megkérdeztem a merlineseket,miért vártak ennyit az avantagrde bemutatásával. a kiforratlansága miatt). Ez az első generációs trio minden szépségével és gyermekbetegségével a Te partizánakciód, így ezért a trio-ért egyedül te felelsz. Persze ez csak az én véleményem. Más erről mit gondol, majd elmondja ha megkérdezed. Minden esetre ha én a merlin helyében lennék, nagyot röhögnék a lentebb vázolt ötleteden. szerintem ezt az első gen trio-t ma már kb annyira könnyű eladni,mint egy első generációs honda crx-et. A maga idejében felkavarta az állóvizet, de mára a duo és uno is lényegesen jobban össze van úsztatva. Nembeszélve arról, hogy a szubod nem ehhez való. Ha valaki belevágna, 2új szubbal kellene kezdenie, ami míly fura,már rég nem az a szub,amit még Te láthattál Stuttgartban, hanem egy lényegesen más. Summa-summa, ez a doboz nagyon mélyáron eladható, de nem feltétlenül itthon és nyugaton. A balkánt ill romániát megcélozva több esélyét látom. Aztán még vannak a honi "mindent jobban tudok a merlintől" emberkék. még az ők körei is esélyesek, főleg ha 1milla körül adsz meg irányárat a szubbal egyben. De ha valaki engem kérdez, én hamrabb veszek 2miskáért egy pár új Solo-t, vagy 3-ért uno-t mintsem 1miskáért egy régi trio-t. Pontosan a keletkező+ járulékos költségek miatt és az évek alatt felgyülemlett újítások/fejlesztések és nemkevésbé a mostani tölcsérek hangja láttán/hallatán. Persze lehet erre azt odalökni,hogy én ehhez hülye vagyok. Lehet. tégy próbára. fuvarozd majd el hozzánk a triódat szubostól és hozd a kitöltött adásvételit 1mill végösszeggel. És majd nézd meg azt a határozottságot, ahogy kidobom a papírkosárba. Pedig most hangfalat keresek és van rá gubám is.

de ettől eltekintve, kívánok Neked jó költözködést. És jó eladást. És nem utolsó sorban attól,hogy valaki,akinek van véleménye,főleg,ha ilyenek között mocorog,az nem paraszt, csak valaki,aki a nagytömeggel ellnetétben, tudja miről is van most szó
ja: konkrétan fölkerestek,hogy vegyem meg 2milláért(először kb 1,5-2éve). konkrétan Te felajánlottad,hogy adjam el és adsz mannyt. nem értem ebben mi a gond, de nem szép dolog ha azt csúsztatják,hogy én csúsztatok. itt jelezném a dealereknek,hogy a fentebb vázolt okok folytán nem élek a lehetőséggel,de köszönöm a megtiszteltetést, hogy rám gondoltak első körben(vagy néztek baleknak?) :kiraly:
halfnote.hu

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Vendég

Sztereó erősitők

Köszönöm szépen!

Ha megirod, h milyen rendxered wan, akkor lehet, h tok segélni, h jot találj.
Wan nekünk is jo wégerölködönk, kissé melegebb és gyorsabb hangzásu, mint az átlag,(x) de ha te másabb, hidegebb, xárazabb, ML-es hangzásra wágysz, akkor tom ajánlani Bodor Feri erölködöit. A kettö közt pedig keresd fel KF-et és kérd meg, h mutissa meg az ö általa forgalmazott olcsobb erölködöket. Mondd neki, h én küdtelek, hátha ad kedwezményt...
Wan neki drága is, de aki elmebayon akar wásárolni, az nem wex high-endet ujan...

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ebből valaki meg tudja mondani melyik ML erősítő?Nem adtak hozzá nagyobb képet sajnos. USA ebayen láttam ezt eladót.
Ez a 333-as. Ha USA-ban wan, azt át kell állitani europai hálozatra. Ugy meg nem éri meg! Különben is 70Kg feletti a sulya! Bizti jo drága a xállitása is.
Nekem wolt ilyenem és töredék árér jobbat lehert nála kapni itthon.

Köszönöm szépen! Érdeklene mennyi az a töredék ár, és hol.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Hi!
Ismeri valaki a DENON PMA-355 típusú erősítőt, annak is a U.K. verzióját.
Denon AVR 1604-hez képest már ennél is komoly minőségjavulás lehet zenei téren, vagy ez még nagyon alap kategória és nem számottevő a különbség?
Várom a hozzászólásokat!
Üdv

UPSakku.hu

Vendég

Sztereó erősitők

Ebből valaki meg tudja mondani melyik ML erősítő?Nem adtak hozzá nagyobb képet sajnos. USA ebayen láttam ezt eladót.
Ez a 333-as. Ha USA-ban wan, azt át kell állitani europai hálozatra. Ugy meg nem éri meg! Különben is 70Kg feletti a sulya! Bizti jo drága a xállitása is.
Nekem wolt ilyenem és töredék árér jobbat lehert nála kapni itthon.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”