Szép ez a Marantz (is)!
A Fishert meg eladtad nem , vagy ez egy másik?

Szép ez a Marantz (is)!

Köszi, az észrevételt, lehet csak fel van cserélve... Megvizsgálom....
Figyelmesebben tanulmányozva a képet, feltűnt egy furcsaság. Egy becsületes Yagi antennán a reflektor a leghosszabb
Ott van az, csak úgynevezett egyenes dipól.
A lenti ajánlatokat kiegészítve: balun (ballansz-unballansz) trafót kell keresni antenna szaküzletben.jabba306 írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:05Sziasztok! Sikerült hozzájutnom egy régi, jó nagy méretű antennához. Tegnap megérkezett, és ahogy sejtettem 300 ohm-os, vagyis egy átlátszó, lapos, két szélén lévő vezetővel rendelkező, 1988 óta nem látott antenna kábel jön ki belőle.
Kérdésem: mit tehetek, hogy a 75 ohmos koax kábelt csatlakoztatni tudjam?

Az enyémen nincs dipol. Ettől még alkalmas lehet FM vételre?tunerman írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:40Antenna szaküzletben a dipolra szerelhető 300/75 ohmos vizmentes levezető dobozt kell vásárolni.jabba306 írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:05Sziasztok! Sikerült hozzájutnom egy régi, jó nagy méretű antennához. Tegnap megérkezett, és ahogy sejtettem 300 ohm-os, vagyis egy átlátszó, lapos, két szélén lévő vezetővel rendelkező, 1988 óta nem látott antenna kábel jön ki belőle.
Mint pl. ezen az 5 elemes antennán is van.
https://antennacentrum.hu/5-elemes-URH- ... d_source=1
TJ.

Antenna szaküzletben a dipolra szerelhető 300/75 ohmos vizmentes levezető dobozt kell vásárolni.jabba306 írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:05Sziasztok! Sikerült hozzájutnom egy régi, jó nagy méretű antennához. Tegnap megérkezett, és ahogy sejtettem 300 ohm-os, vagyis egy átlátszó, lapos, két szélén lévő vezetővel rendelkező, 1988 óta nem látott antenna kábel jön ki belőle.

Tudom, hogy szoktál néha írni konkrét adásokról is ebben a topikban.greenbio írta: ↑2023.11.06., hétf. 09:25meg tudom erősíteni az itt elhangzottakat az élő adásokról. egyszer véletlenül belefutottam egy élő opera közvetítésbe a Bartókon. nem vagyok opera rajongó, de egyszerűen odaragadtam a székbe, döbbenetes volt...
nem is olyan régen még Vass András Gyuri bácsi még mutatott nekem a csöves tunerével Mechlabor magnóra 38-on felvett élő jazz anyagot szintén a Bartókról. hát az államat keresgettem ott is a padlón...
szóval jó dolog ez a rádiózás de az élményt megkapni nem valóban nem egyszerű: egy jó tuner, jó antenna, stb stb. és ez nem stream, hogy az megy rajta és akkor amikor én akarom :) nem is való mindenkinek emiatt (sem)
Ez érdekes dolog. A saját és a céges autóm is viszonylag korszerű, távolkeleti gyártmány. Egyikben sincs a klasszikus értelemben vett "autórádió-magnó). Nayméretű tapi-panellel szabályozható a hangcucc, van két USB nyílás és slussz. A rádióba mind a két esetben benne van a DAB, szlovák adók jönnek is rajta. Más kérdés, hogy a nem-ideális hely miatt inkább csak álló helyzetben használható....arzachel írta: ↑2023.11.04., szomb. 14:11Bepróbálkoztak a DAB-val az elvtársak de nem jött össze nekikjuliush írta: ↑2023.11.04., szomb. 13:21ugyanakkor az elérhető minőségi adások köre egyre szűkül, ráadásul a technológia órái meg vannak számlálva, tehát könnyen találhatom magam abban a helyzetben, hogy a becses tuner egyfajta műszaki mementóként lesz az indusztriális otthoni környezet dísztárgya.A sok millió FM autó rádió miatt az életben nem fogják megszüntetni az FM adásokat bármit is irogatnak.A hirdetők megkérdezik hogy hány embert érnek el a reklámjukkal és ha keveset akkor annyi a megrendelésnek.
https://hang.hu/belfold/nmhh-tovabbra-s ... gon-153988

Nagyon leegyszerűsítve a ReVox B260s "RF" és "IF funkciók működését:Hozzászóló írta: ↑2023.11.06., hétf. 12:42Ha már így a témánál vagyunk - bátorkodom megkérdezni, hogy tulajdonképpen mire jó az az IF és RF beállítási lehetőség?
Én csak annyit veszek észre, hogy ha elnyomkodom őket akkor kicsit más a háttérzaj.

Hangban nem sok, szolgáltatásokban IF Band, RF Att. igen.

Szerintem a 260 és az 580 között nem csak az a különbség
...de ha nincs igényed a távszabályzásra, ill az alap RDS-re, akkor nagyon jó választás a Denon TU 260.akvapark írta: ↑2023.11.04., szomb. 12:00Szerintem - ezt sem - nem kell túlbonyolítani, ezoterikus, csillagászati árú kütyükkel.juliush írta: ↑2023.11.03., pén. 23:18Kedves Fórumtársak!
Ha szeretném racionális áron, de mégis jó minőségben megtapasztalni itthon a rádiózás szépségeit, milyen tuner típusokat ajánlanátok? Egyáltalán kivitelezhető ez, vagy túlságosan mélyen kell nyúlni a zsebbe?
Köszönöm előre is a javaslataitokat!![]()
Én teljes megelégedettséggel hallgatok egy Denon TU-580 RDS-t, egy madzaggal, kb. 20 km-re az adótól, de nem lehet rálátni.
Talán amin változtatnék, ez kényelmi szempontból az E.O.N. szolgáltatás.
Ja, nincs eladó tunerem, nem akarok rádsózni semmit.

Félre ne értsd, én sem akarok senkit lebeszelni semmiről.tamagaba írta: ↑2023.11.04., szomb. 20:52Én pedig csak rábeszélni tudom
Rádiózni jó, keresni az adókat, jó műsorokat hallgatni
A legjobb információ forrásnak tartom még ma is
Persze ezt lehet neten keresztül is már kevesebb gonddal
De miért is vagyunk itt, ha ne legyen a többi cucc mellett egy jó FM hangoló![]()
Egy pár komolyabb tipus ebben a műfajban is érték tartó marad
(nálam ma egy Pio F91-en szólt egész nap pop zene, hírek, meg ami volt)

Az én apám meg sokkal erősebb.
Ez is egy jó készülék,de az én javaslataim sokkal jobbak!akvapark írta: ↑2023.11.04., szomb. 12:00Szerintem - ezt sem - nem kell túlbonyolítani, ezoterikus, csillagászati árú kütyükkel.juliush írta: ↑2023.11.03., pén. 23:18Kedves Fórumtársak!
Ha szeretném racionális áron, de mégis jó minőségben megtapasztalni itthon a rádiózás szépségeit, milyen tuner típusokat ajánlanátok? Egyáltalán kivitelezhető ez, vagy túlságosan mélyen kell nyúlni a zsebbe?
Köszönöm előre is a javaslataitokat!![]()
Én teljes megelégedettséggel hallgatok egy Denon TU-580 RDS-t, egy madzaggal, kb. 20 km-re az adótól, de nem lehet rálátni.
Talán amin változtatnék, ez kényelmi szempontból az E.O.N. szolgáltatás.
Ja, nincs eladó tunerem, nem akarok rádsózni semmit.

Tökéletesen megértem az aggályaidat, én ezért engedtem el, már évekkel ez előtt az FM rádiózást.juliush írta: ↑2023.11.04., szomb. 13:21Hú, tényleg szuperek vagytok, bőven adtatok infót, amin rágcsálódhatok! Köszönöm Mindenkinek!
Amitől picit tartok, hogy egy olyan nívót, amelyen a technika valamelyest már megmutatja mit is tud, még mindig jelentősebb beruházással valósíthatnék meg, ugyanakkor az elérhető minőségi adások köre egyre szűkül, ráadásul a technológia órái meg vannak számlálva, tehát könnyen találhatom magam abban a helyzetben, hogy a becses tuner egyfajta műszaki mementóként lesz az indusztriális otthoni környezet dísztárgya.