tamagaba írta: ↑2023.11.04., szomb. 20:52
Én pedig csak rábeszélni tudom
Rádiózni jó, keresni az adókat, jó műsorokat hallgatni
A legjobb információ forrásnak tartom még ma is
Persze ezt lehet neten keresztül is már kevesebb gonddal
De miért is vagyunk itt, ha ne legyen a többi cucc mellett egy jó FM hangoló
Egy pár komolyabb tipus ebben a műfajban is érték tartó marad
(nálam ma egy Pio F91-en szólt egész nap pop zene, hírek, meg ami volt)
Félre ne értsd, én sem akarok senkit lebeszelni semmiről.
Rádiózni tényleg jó, ha van megfelelő adó, ami egybevág a zenei ízléseddel.
A probléma nálam ott kezdődik, hogy a Mi vételkörzetünkben elég korlátozott, a kellő minőségben fogható adók száma. A kereskedelmi adók, amik országosan foghatóak, azok jó minőségben(de inkább fogalmazzunk úgy, hogy teljes térerővel) jönnek, de az általuk játszott zenei paletta már nagyon nincs ínyemre. A rendszerváltás óta eltelt időben, amióta a kereskedelmi adók feltűntek, nagyjából mind ugyanabból a zenei repertoárból gazdálkodnak. Felteszem, velem együtt sokan csömörlöttek meg, ezen adók műsora miatt a popzenétől, én ilyeneket már csak kényszerből hallgatok.
Sokan rávágják, hogy hát akkor Bartók rádió! Igen, Ők még tartják magukat a minőséghez, mind hangra, mind műsorra, kiváló minőségben is fogható nálunk, csak sajnos nem nekem sugároznak, én nem hallgatok klasszikus zenét. Így elvétve kapcsolok ide.
Aztán még van 1-2 hírcsatorna, és ezzel be is fejeződött a jól fogható csatornák sora.
Ezért nálam értelmetlenné vált az FM rádiózás, nagy sajnálatomra, mert ahogy tudom Budapest, és szűk vételkörzetében azért vannak rádióadók, ami miatt érdemes egy jobb tunert a rendszerben tartani.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech