Ilyenekkel az a gond, hogy ez bizalmi kérdés. Mivel pontosan nem beazobosítható, forgalomban nem volt valószínűleg, így el kell hinni, hogy olyan aminek írják.... Kérdés ki mennyire emlékszik jól, hogy mennyire valós is az, amit (főleg) az emlékei alapján ír a hangról, ha más esetben sem teljesen biztos.... :) szóval maradnék az azonosíthatóaknál tágabb körben.... Sokszor épp az a vevő elvárása, hogy eladható legyen és ehhez kell az azonosíthatóság. De erre akkor is érdemes odafigyelni ha "örökre" veszi az ember. Időnként adódik úgy, hogy az "örökre" az véges lesz.... :)revox írta: ↑2025.08.19., kedd 14:30viszont találtam egy érdekes drótot (nem most, vagy 15 éve. lehet 20). Ezt mi AN-S-nek hívjuk, de valójában egy nem túl egyértelmű, micsoda. Nagyon régi drót, még a QSSC idejéből, de főleg belső jelkábelként jött szembe, pl P3 végfokban. Amiben más, hogy a közepén nincs az a fehér habszivacs szerű trutyi,amiben a dórtok futnak és meghaladja egy AN-S hangját. Elég puritán kinézete van. Ha nem tudnánk mi ez, valami régi villanyborotva drótjára tippelnénk. Ennek legjobb az ár-érték aránya, csak elég ritkán lehet belefutni, de akkor S árat kérnek érte, miközben Vx20 szint minimum. (nabaxxameg, megint feltolom az árát valaminek)
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Re: Kábelezzünk
viszont találtam egy érdekes drótot (nem most, vagy 15 éve. lehet 20). Ezt mi AN-S-nek hívjuk, de valójában egy nem túl egyértelmű, micsoda. Nagyon régi drót, még a QSSC idejéből, de főleg belső jelkábelként jött szembe, pl P3 végfokban. Amiben más, hogy a közepén nincs az a fehér habszivacs szerű trutyi,amiben a dórtok futnak és meghaladja egy AN-S hangját. Elég puritán kinézete van. Ha nem tudnánk mi ez, valami régi villanyborotva drótjára tippelnénk. Ennek legjobb az ár-érték aránya, csak elég ritkán lehet belefutni, de akkor S árat kérnek érte, miközben Vx20 szint minimum. (nabaxxameg, megint feltolom az árát valaminek
)

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.
Gyakran hallom mindet, így inkább az a véleményem, hogy a v amit manapság kérnek érte (utoljára talán 160-ért hirdették és nem sokáig volt fent így sem !) rossz ár már.... A Vx egy tuningolt V, csak még drágábban.... De még mindig tompa, mosott, a vz mellett. De v-hez képest tisztább, kiegyensúlyozottabb, torzítatlanabb, kevésbé színez. Vz ezek után nagy lépés és más világ. ZENE és ÉLMÉNY!revox írta: ↑2025.08.19., kedd 14:06kinti árak magasabbak, nem kétséges. De ott el is viszik azonnal. Ha magyarként meghirdeted, rád se xarnak, így marad a hazai piac, ami árérzékenyebb. Szerintem, dobozos Tiglon csúcs tápdrótot (talán TPL2000, vagy ilyesmi. csak a két dugó volt 400ezer rajta), "ex demo unit", kb harmadáron adtam el itthon (400 vagy 450?), olyannak, akinek már volt két ilyen, ismerteSoundMania írta: ↑2025.08.19., kedd 13:48Nyugati, vagy új árakon még mindig általában drágábban lehetne kapni. De ár érték arányban a vz aszem a legjobb amit eddig hallottam, pedig az is drágább már Magyarországon is. De egy jó ideje külföldön vásárolok inkább már. Nem csak az ár számít....![]()
ár érték arányban nem tudom, mi a legjobb. Azér mi beszéltük haverokkal, hogy a Vz az egy kicsit felturbózott V és az LPz-nél van egy ugrás inkább. Más a struktúra,az elemi szálak és az egész, ahogy van. Így lehet, ár-értékben az AN-V pl jobb. Ha őszinte akarok lenni, én nem vennék Vz-t. Akkor már kipótolom LPz-re. Ha meg nincs manny, egy V majdnem Vz. De ezt lehet a sokévi LPz mondtaja velem. Az után minden kicsit gyengusabb és ahogy visszalépés az V, a Vz is. Aztán, ha már vissza kell lépnem, akkor anyagilag fájjon kevésbé![]()
Aki előre lépdel, annak ez biztos máshogy esik le. Amikor én is vettem Vz-t, emlékszem, örültem, mint majom a farklának és lefitymálva néztem a Vx-re is![]()
Igen, ha van Lpz, akkor meg az legalább akkora előrelépés. (és elgondolkodtató, hogy hova lehet ezt még innen fokozni?! :) )
De ahogy írtam már egy Heed rendszeren is ez kijön. :) a régi modellek megérdemlik a Vz-féle kábeleket az újak meg már az LPz-féléket. Persze nem akármelyiket ami ugyanolyan drága, de azt a hangminőségszintet..... És akkor világossá válik, hogy a kábelekre is simán el kell annyit költeni, mint a készülékekre!!!! Mivel vannak annyira jó kábelek (és azért voltak régebben is egy ideje) amik "megérik" az árukat. Nem mind és azért meg is kell keresni őket, de ezért kellene lennie ennek a fórumnak, hogy segítsen ebben..... nem azért, hogy ne..... :(
kinti árak magasabbak, nem kétséges. De ott el is viszik azonnal. Ha magyarként meghirdeted, rád se xarnak, így marad a hazai piac, ami árérzékenyebb. Szerintem, dobozos Tiglon csúcs tápdrótot (talán TPL2000, vagy ilyesmi. csak a két dugó volt 400ezer rajta), "ex demo unit", kb harmadáron adtam el itthon (400 vagy 450?), olyannak, akinek már volt két ilyen, ismerteSoundMania írta: ↑2025.08.19., kedd 13:48Nyugati, vagy új árakon még mindig általában drágábban lehetne kapni. De ár érték arányban a vz aszem a legjobb amit eddig hallottam, pedig az is drágább már Magyarországon is. De egy jó ideje külföldön vásárolok inkább már. Nem csak az ár számít....

ár érték arányban nem tudom, mi a legjobb. Azér mi beszéltük haverokkal, hogy a Vz az egy kicsit felturbózott V és az LPz-nél van egy ugrás inkább. Más a struktúra,az elemi szálak és az egész, ahogy van. Így lehet, ár-értékben az AN-V pl jobb. Ha őszinte akarok lenni, én nem vennék Vz-t. Akkor már kipótolom LPz-re. Ha meg nincs manny, egy V majdnem Vz. De ezt lehet a sokévi LPz mondtaja velem. Az után minden kicsit gyengusabb és ahogy visszalépés az V, a Vz is. Aztán, ha már vissza kell lépnem, akkor anyagilag fájjon kevésbé

Aki előre lépdel, annak ez biztos máshogy esik le. Amikor én is vettem Vz-t, emlékszem, örültem, mint majom a farklának és lefitymálva néztem a Vx-re is

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.
Wasily888, tapasztalatból mondom, hogy igen, ez valós aggodalom, de csak azért, mert alig láttam olyat aki tudja mit miért és hogyan kellene csinálni ahhoz, hogy jó legyen/maradjon a hangja. És még csak feltétlenül eredeti dugókra sincs szükség hozzá! :) szóval engem ez érdekelne legkevésbé. Sőt! Ha úgyvesszük, komoly árcsökkentő tényező lehet, mert sokan ugyanígy gondolják ahogyan te is.
- SoundMania
- V.I.P.
Nyugati, vagy új árakon még mindig általában drágábban lehetne kapni. De ár érték arányban a vz aszem a legjobb amit eddig hallottam, pedig az is drágább már Magyarországon is. De egy jó ideje külföldön vásárolok inkább már. Nem csak az ár számít....revox írta: ↑2025.08.19., kedd 13:37na,én kellően hülye voltam és sikerült néhány kábelnek az árát felverni legalább ötszörésre, aztán, mikor nekem kellene, vakarom a fejemSoundMania írta: ↑2025.08.19., kedd 13:15Meg legalább ismerősöknek nincs vásárláskor konkurencia.... :)most kellene
![]()
![]()
![]()
![]()
aranyos sztori... AN-B sárga hangfalkábel. Mennyi? X... szemek kerekednek... nem sok az? revox megmondta,ez K jó kábel, ennyi... (inkognitóban érdeklődtem) Magamban: kapja be az a kcsg revox...
na,én kellően hülye voltam és sikerült néhány kábelnek az árát felverni legalább ötszörésre, aztán, mikor nekem kellene, vakarom a fejemSoundMania írta: ↑2025.08.19., kedd 13:15Meg legalább ismerősöknek nincs vásárláskor konkurencia.... :)

aranyos sztori... AN-B sárga hangfalkábel. Mennyi? X... szemek kerekednek... nem sok az? revox megmondta,ez K jó kábel, ennyi... (inkognitóban érdeklődtem) Magamban: kapja be az a kcsg revox...
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.
Persze, ilyen is van. Nem is kevés. De azért az is kérdés, hogy mennyi helyen próbáltátok ki ti azt a rossz és drága kábelt!? Hogy biztosan nem mégis az volt a a probléma, hogy csak abban a rendszerben szerepelt ilyen rosszul? Ezért merem én a Vz-t emlegetni, mert nem szerepelt még rosszul.... És biztos vagyok abban, ahol ő rosszabb lenne mint egy olcsóbb (de akár néhány sokkal drágább is!), ott nem vele hanem a rendszerben máshol van a hiba! És ebben teljesen biztos vagyok!Snipi írta: ↑2025.08.19., kedd 13:02"Hidd el, a rendszer a szar. Csak nehéz tudomásul venni. Jó rendszer minden jobb kábellel jobban fog szólni. Tök mindegy, hogy Siltech, Nordost, Crystal, Kondo...jobb lesz. Ha nem, szar a rendszer."
Ez sok esetben biztos így van, de én olyan esetet tapasztaltam, amikor ha visszakerült a olcsóbb (eredeti) kábel a milliós helyére, a rendszer "feléledt". Nem volt élettelen, homályos mint a milliós dróttal. Azért vannak olyan nagyon drága drótok (is) amik nem jók eleve. Nos ez is egy olyan volt, és nem a rendszer hibáit hozta ki. Már csak azért sem, mert több rendszerben sem volt jó.
Szóval nem biztos, hogy egy egység (kábel, erősítő, hangfal stb.) attól lesz jó, hogy k..va drága ...
Én csak erre próbáltam meg rávilágítani.
- SoundMania
- V.I.P.
Igen.... Sajnos ahogy előbb írta valaki, sok gyártó nagyon irreálisan áraz, hogy így fogalmazzak. Nem érik meg az áraikat ezek mellett amit emlegetünk itt. De hát ezért írom/ajánlom/javaslom, sokaknak segítene. De mit véljek, amikor zsigerből utasítják el az emberek? Nekem mondjuk nem fáj, magukkal ba... nak ki.... Meg legalább ismerősöknek nincs vásárláskor konkurencia.... :) Csak ők nem írnak ide, csak megtartják maguknak. Nincs szükségük az itteni "vitákra".revox írta: ↑2025.08.19., kedd 12:56most újranéztem ezeket a cikkeket, végülis itt inkább csak arra céloznak,hogy nem hideg a hangkép. Mert valóban igaz, ezekhez képest egy kicsit a többi kábel rideg, gépiesebb, tolakodóbb.SoundMania írta: ↑2025.08.19., kedd 11:58Talán a rendszertől is függ.... Pl heedakkal is ilyen. "meleg", még vz-után is. De igazából csak valóságosabb. Kevesebb színezés és torzítás. Más rendszerekben meg inkább a valóságérzete lesz sokkal jobban feltűnő, de az oka hasonló. Avantgarde szintű dobozokkal, nagyon jó színpadélményt csinál.
egyéb tapasztalatom meg kevés van, hogy viselkednek más rendszerekben. Ritkán viszem el valahova, max, ha valaki kifejezetten kéri. Ez a nemrégi teszt csak azért volt, hogy leelenőrizzelekDe pl előtte egyik haverom kért meg, hogy nézzük már meg, mert vett egy Kondo erősítőt és kapott hozzá egy, az LPz-től is drágább, igen neves kábelt és kell e neki most akkor vennie LPz-t, vagy sem. Az első tatktusnál kiderült, hogy kell
Mondtam is neki, hogy ez volt a szerencséje,hogy aki eladta neki az erősítót, ezzel hallgatta. Ha LPz-vel halgatta volna,sose adja el
Egyszerűen kiherélt,steril,élettelen volt azzal a dróttal (persze, ez is csak viszonylagos. Míg nem kötöttük be az LPz-t, annyira nem volt vészes) és én se tudok jobbat mondani, hogy megjöttek a színek és az egyensúly a kondo madzagokkal, meg persze, a sokkal jobb muzikalitás. (mellesleg,megkergettük nirvanával is... recsegett a gitár, nem kicsit
)
"Hidd el, a rendszer a szar. Csak nehéz tudomásul venni. Jó rendszer minden jobb kábellel jobban fog szólni. Tök mindegy, hogy Siltech, Nordost, Crystal, Kondo...jobb lesz. Ha nem, szar a rendszer."
Ez sok esetben biztos így van, de én olyan esetet tapasztaltam, amikor ha visszakerült a olcsóbb (eredeti) kábel a milliós helyére, a rendszer "feléledt". Nem volt élettelen, homályos mint a milliós dróttal. Azért vannak olyan nagyon drága drótok (is) amik nem jók eleve. Nos ez is egy olyan volt, és nem a rendszer hibáit hozta ki. Már csak azért sem, mert több rendszerben sem volt jó.
Szóval nem biztos, hogy egy egység (kábel, erősítő, hangfal stb.) attól lesz jó, hogy k..va drága ...
most újranéztem ezeket a cikkeket, végülis itt inkább csak arra céloznak,hogy nem hideg a hangkép. Mert valóban igaz, ezekhez képest egy kicsit a többi kábel rideg, gépiesebb, tolakodóbb.SoundMania írta: ↑2025.08.19., kedd 11:58Talán a rendszertől is függ.... Pl heedakkal is ilyen. "meleg", még vz-után is. De igazából csak valóságosabb. Kevesebb színezés és torzítás. Más rendszerekben meg inkább a valóságérzete lesz sokkal jobban feltűnő, de az oka hasonló. Avantgarde szintű dobozokkal, nagyon jó színpadélményt csinál.
egyéb tapasztalatom meg kevés van, hogy viselkednek más rendszerekben. Ritkán viszem el valahova, max, ha valaki kifejezetten kéri. Ez a nemrégi teszt csak azért volt, hogy leelenőrizzelek

halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.
Talán a rendszertől is függ.... Pl heedakkal is ilyen. "meleg", még vz-után is. De igazából csak valóságosabb. Kevesebb színezés és torzítás. Más rendszerekben meg inkább a valóságérzete lesz sokkal jobban feltűnő, de az oka hasonló. Avantgarde szintű dobozokkal, nagyon jó színpadélményt csinál.revox írta: ↑2025.08.19., kedd 11:48lazításként, mivel tegnap írtam erről az LPz kábelről, unalmamban ránéztem a világsajtóra, miket írnak róla...
akit érdekel, ezek fordítózott linkek, ránézhet. Érdekes, hogy a két cikk, bár két teljesen más kontinens, elég egybehangzóan nyilatkozik. Ami nekem érdekes, az a "meleg hang", mert én ilyet semmit nem tapasztalok, de lehet csak a megszokott rideg után arra céloznak, hogy nem rideg, de így fogalmazzák meg. Merthogy ez a drót mindent csinál ,csak nem színesíti meg a valóságot, csupán visszaadja. Bár a csellós cikk erre céloz is, hogy elsőre hibának érezte,de rájött, hogy eddig volt tévedésben.
Cserébe a 6moons cikkben egész jól kirajzolódik, hogy ez az átbaszós történet nem csak hazai trend, kint sincs kolbászból a kerítés, ott is megvannak a "kábelt nem értők".
Az az igazság, én így nem tudnám megfogalmazni, miért jó az LPz (és ennek kicsit butább verziója SM Vz-je). hosszú évek óta ezt használom, ez a megszokott, a természetes. akkor szoktam inkább rájönni, milyen is valójában, amikor máshol bekötjük, látva, mit hámoz még ki egy-egy rendszerből (de nem sűrűn teszek ilyet)
https://6moons-com.translate.goog/audio ... r_pto=wapp
https://positive--feedback-com.translat ... r_pto=wapp
lazításként, mivel tegnap írtam erről az LPz kábelről, unalmamban ránéztem a világsajtóra, miket írnak róla...
akit érdekel, ezek fordítózott linkek, ránézhet. Érdekes, hogy a két cikk, bár két teljesen más kontinens, elég egybehangzóan nyilatkozik. Ami nekem érdekes, az a "meleg hang", mert én ilyet semmit nem tapasztalok, de lehet csak a megszokott rideg után arra céloznak, hogy nem rideg, de így fogalmazzák meg. Merthogy ez a drót mindent csinál ,csak nem színesíti meg a valóságot, csupán visszaadja. Bár a csellós cikk erre céloz is, hogy elsőre hibának érezte,de rájött, hogy eddig volt tévedésben.
Cserébe a 6moons cikkben egész jól kirajzolódik, hogy ez az átbaszós történet nem csak hazai trend, kint sincs kolbászból a kerítés, ott is megvannak a "kábelt nem értők".
Az az igazság, én így nem tudnám megfogalmazni, miért jó az LPz (és ennek kicsit butább verziója SM Vz-je). hosszú évek óta ezt használom, ez a megszokott, a természetes. akkor szoktam inkább rájönni, milyen is valójában, amikor máshol bekötjük, látva, mit hámoz még ki egy-egy rendszerből (de nem sűrűn teszek ilyet)
halfnote.hu
halfnote.hu
Ez most nem tudom, kinek az "igazát" fogja szolgálni, ha van egyáltalán ilyen általános hifi-igazság, gyanítom nincs. Nekem nem telik 450e forintos ic kábelre, vagy milliós lanra, stb. Szerintem ettől még az én véleményem is elfér itt a többi mellett, és nem kártékony.
Viszont én kipróbáltam, újfent, Feri egyik tippjét - linkelt fenti cikk. Csupán három darab ferrit gyűrűt vettem (összesen: 1560 Ft), úgy gondoltam elegendő lehet, ha a kábel két végén a csatlakozók előtt, és a harmadik nagyjából félúton középen van. A kábel egy nagyjából 1,5m hosszú cat5 utp, ezzel csatlakozik a roon szerverem, ami egy gagyi notebook, a switch-hez.
A lényeg, hogy hallani is lehet, a cikk szerinti mérhető eredményeket. Ugyanis jobb a tere a zenének és a dinamika is javult, az egész élőbbnek, természetesebbnek hat. Azt gondolom, hogy mindez ott volt eddig is a felvételekben, csak a külső zavarok elfedték részben. Tehát nem erre, vagy arra színezős lett, csak simán jobb.
Kösz Feri, nagy vagy! Már a sokadik fejlesztés a rendszeremben a te tippjeid alapján. Ráadásul igen olcsón.
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 156
Sziasztok!kaef2 írta: ↑2025.08.18., hétf. 10:19Nem tudom, nem próbáltam.wasiliy888 írta: ↑2025.08.18., hétf. 09:54Olcsó "tuningnak" látszik a dolog.kaef2 írta: ↑2025.08.18., hétf. 08:42
Az alábbi cikkben látható egy pár mérés egy ferritgyűrűkkel megbolondított cat7 kábel esetében mérhető pár jellemzőről.
Az írás és a mérés lényege nem az, hogy jobban szól-e majd XYZ rendszere majd a ferritgyűrűktől egy Ethernet kábel ilyen módon történő átalakítása esetében, hanem hogy az átvitel (és kisebb részben a hangzás) szempontjából általában fontosnak tartott mérhető jellemzőkben van-e változás ilyen esetben.
Van a cikkben egy konkrét ethernet switch átalakítására vonatkozó mérés is.
https://medium.com/@mediaengineering/va ... 1c394e01da
Az mennyire számít a hatékonyságnál, hogy passzentos legyen a kábelen, szóval, hogy ne lötyögjön rajta?
A cikk sem arról szól, hogy "jobb" lesz-e, csupán arról, hogy ethernet kábel esetében is van hatása az analóg tartományban mérhető jellemzőkre.
Ez most nem tudom, kinek az "igazát" fogja szolgálni, ha van egyáltalán ilyen általános hifi-igazság, gyanítom nincs. Nekem nem telik 450e forintos ic kábelre, vagy milliós lanra, stb. Szerintem ettől még az én véleményem is elfér itt a többi mellett, és nem kártékony.
Viszont én kipróbáltam, újfent, Feri egyik tippjét - linkelt fenti cikk. Csupán három darab ferrit gyűrűt vettem (összesen: 1560 Ft), úgy gondoltam elegendő lehet, ha a kábel két végén a csatlakozók előtt, és a harmadik nagyjából félúton középen van. A kábel egy nagyjából 1,5m hosszú cat5 utp, ezzel csatlakozik a roon szerverem, ami egy gagyi notebook, a switch-hez.
A lényeg, hogy hallani is lehet, a cikk szerinti mérhető eredményeket. Ugyanis jobb a tere a zenének és a dinamika is javult, az egész élőbbnek, természetesebbnek hat. Azt gondolom, hogy mindez ott volt eddig is a felvételekben, csak a külső zavarok elfedték részben. Tehát nem erre, vagy arra színezős lett, csak simán jobb.
Kösz Feri, nagy vagy! Már a sokadik fejlesztés a rendszeremben a te tippjeid alapján. Ráadásul igen olcsón.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
Félre lettem értve. Én ezt úgy általánosságban mondtam, nem konkrét esetre. De ha konkretizálni akarnék, az az élményem ami ilyen volt egy kábellel (direkt nem mondom milyen hangfalkábel volt) az nem csak egy rendszerben volt nem jó, hanem sokban.
De a tulajnak tetszett (legalább is ő azt állította) és hát ez a lényeg.
De a tulajnak tetszett (legalább is ő azt állította) és hát ez a lényeg.

ne vedd magadra, nem írtam listát, kiknek szól. Afféle nagyáltalános észrevétel csak.
ettől én is látom, hol megy a vakítás, de egyszerűen, azokat a dolgokat skippelem (remélem jól használtam ezt a trendi dumát

halfnote.hu
halfnote.hu
Csak a magam nevében beszélhetek. Picit én is gerjesztettem ezt a hozzászólás áradatot, ezért én a magam részéről tisztázom a dolgot, mivel én is sokszor köpködök az árazásra, de nem beszélünk mást, csak én másképp értem.revox írta: ↑2025.08.19., kedd 08:48
ide jutottunk kb 25 év alatt. 25-30 éve, az index fórumon volt egy szem hifis topic, ott még az igazán keményf*úak voltak jelen. Aztán megjelent a hificity,ami már hígította a mezőnyt (persze,így terjedt az internet is, ez hozta magával,hogy egyre többen fértek hozzá a világsztrádához), de még ott is emlékszem, azon ment a szájkarate, a vdH First a jobb, vagy az AN-V. Tehát minőségi kábelekről folyt a sokszor ugyanúgy parttalan vita.
Először is. A VDH First vagy az AN-V egy jó kábel. Még mindig. Sőt, a régi kábelek közül most is jónak tartok mondjuk egy Kimbert, vagy bármi mást. A véleményem nem változott az elmúlt 25 évben.
Amit én mondok az árazással kapcsolatban, hogy jönnek az új gyártók/cimkézők, akik oda árazzák magukat ahova. Csak ők valahogy - számomra - nem tudnak olyan hangot csinálni. Vagy nem akarnak. Nincs meg a ritmusuk, a színezetük, a dinamikájuk, vagy egyik sem. Az egységességet meg a folyamatosságot meg pláne nem tudják.
Persze, lehet itt rendszerbe illesztést említeni, a magam részéről sosem válekedek egyetlen rendszerben történt meghallgatást követően.
Amit én írtam a múltkor, hogy a frissebb márkák jelentős része számomra úgy tűnik hasraütésszerűen áraz, ami az ő dolguk, maximum én röhögök rajtuk, és sz@rok a termékeikre.
Azt gondolom mivel jó kapcsolatom van/volt több kereskedővel és forgalmazóval, nagyon hamar szinte az elsők között volt szerencsém nagy HT, Nordost, HT stb kábelt hallani. 250Ti-n, Evidence Temptation Masteren, nagy Sonus Faberen, Trianglen, Loganen meg a fene tudja milyen dobozokkal, Krell MF Trivista, Conrad J, Jadis, Wadia, Levinson, Pass és egyéb rendszereken.
Amit mondtam tartom, van aki barátságosabban áraz, van aki bátrabban. Szerintem.
Ha ez drágakábel tagadás, vállalom.
(utóirat: elfelejtetted Cableman HT fanságát)
"Nincs kellő referencia komoly rendszerekről, nincs kellő referncia komoly kábelekről és van egy hatalmas nyomás, ami persze rém népszerű, miszerint a drága egy átbaszás. "
Mert van amikor az is. Csak az ár drága. Szerintem.
a "teszt" lényege az volt, hogy egy kisebb költségvetésú rendszerben, hogy szerepel egy Vz, ...helyett LPz. (SM állításának ellenőrzése)
de,ja. nekem is van 7ezer forintos DVD-játszóm

halfnote.hu
halfnote.hu
"Bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejű."
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2832
Futóműnek egy egyszerű DVD játszót használtunk és az egy sima polcra le volt téve.
"Bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejű."

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
ez is igaz, van a lózungolás, de pl amit tegnap meséltem, hogy vittem az LPz-t kipróbálni, amikor bedugtuk ,első körben felhúháztunk, majd amitn átestünk a "sokkon", jött egy apró zavaró momentum. Futóműnek egy egyszerű DVD játszót használtunk és az egy sima polcra le volt téve. Nem speckó állvány,imkább afféle szobabútor része polc. Aztán beurott,hogy szerintem a polc hangját halljuk, csatoljuk már el a futóművet és az elektronikákat a polctól. így tettünk és el is tűnt ez a kis felrakódás. Ez a probléma az LPz előtt nem került képbe, az kihozta, megmutatta. Ez igaz lehet elektronikákra is akár. Ehhez kell a gyakorlat, a gyakorlott fül, aki képes kiszúrni, vagy kiszűrni, az adott hiba, miből ered, mi okoz ilyen "torzítást".Snipi írta: ↑2025.08.19., kedd 09:53Az én "kedvencem" az, amikor egy jó hangú rendszerbe (az ár mindegy, de legyen drága) az egyik kábelt ami ott van (legyen az is kb. közepes árú) kicserélik egy csilliós k..vadrága kábelre, és az egész cucc elkezd állati sz..rul szólni. Erre (aki hozta a millióforint/cm kábelt) azt mondja, hogy nem a kábel rossz, hanem annyira jó, hogy kihozza a rendszer hibáit. Biztos van amikor ez még igaz is lehetne, de én azért ilyenkor nagyon szkeptikus szoktam lenni.Tctronic írta: ↑2025.08.19., kedd 09:44Revox-al egyetértek. De azért tegyük hozzá, hogy kerek legyen a történet, hogy sokszor a nagyon jó és nagyon drága kábelek csak jó rendszerben tudják maximálisan kifutni magukat. Ezért lehet olyan szituáció, hogy egy gyengébb láncban egy olcsóbb kábel is közel hasonló eredményt tud elérni. És már kész is a vélemény a drága kábel átverés. Vagy egy nagyon jól elterjedt marketing fogás: b@sszuk fel az árat a csillagos égig, így azt hiszik hogy ez egy csoda kábel. (Közben meg csak jó átlagos) Az eltérést meg kidumálják a marketingesek. Ez inkább kezdő, feltörekvő, semmiből felbukkanó márkákra igaz. De jómagam is találkoztam olyan márkán belüli durva eltéréssel, ahol az olcsóbb jobb volt mint a drágább. Nem írok márkát szándékosan. Nekem az én rendszerekben
halfnote.hu
halfnote.hu
Ez nem annyira bonyolult. Revox már százszor elmondta,hogy legyen szinergia a kábelek között,...legyen egységesítve,hogy passzoljanak egymáshoz. Tehát ha az én rézkábeles rendszerembe berakunk egy drága ezüstöt,és nem jó az összhatás,akkor nem azt mondom,hogy szar az ezüst,hanem azt,hogy a rendszerembe nem passzol,de attól még máshol lehet nagyon jó...Snipi írta: ↑2025.08.19., kedd 09:53Az én "kedvencem" az, amikor egy jó hangú rendszerbe (az ár mindegy, de legyen drága) az egyik kábelt ami ott van (legyen az is kb. közepes árú) kicserélik egy csilliós k..vadrága kábelre, és az egész cucc elkezd állati sz..rul szólni. Erre (aki hozta a millióforint/cm kábelt) azt mondja, hogy nem a kábel rossz, hanem annyira jó, hogy kihozza a rendszer hibáit. Biztos van amikor ez még igaz is lehetne, de én azért ilyenkor nagyon szkeptikus szoktam lenni.Tctronic írta: ↑2025.08.19., kedd 09:44Revox-al egyetértek. De azért tegyük hozzá, hogy kerek legyen a történet, hogy sokszor a nagyon jó és nagyon drága kábelek csak jó rendszerben tudják maximálisan kifutni magukat. Ezért lehet olyan szituáció, hogy egy gyengébb láncban egy olcsóbb kábel is közel hasonló eredményt tud elérni. És már kész is a vélemény a drága kábel átverés. Vagy egy nagyon jól elterjedt marketing fogás: b@sszuk fel az árat a csillagos égig, így azt hiszik hogy ez egy csoda kábel. (Közben meg csak jó átlagos) Az eltérést meg kidumálják a marketingesek. Ez inkább kezdő, feltörekvő, semmiből felbukkanó márkákra igaz. De jómagam is találkoztam olyan márkán belüli durva eltéréssel, ahol az olcsóbb jobb volt mint a drágább. Nem írok márkát szándékosan. Nekem az én rendszerekben
én mondok márkát is. Épp tegnap kezdtem el kiszedni a Médiában megvett, létező legolcsóbb hangfaldrótokat az Avantgarde rendszerből. Nemrég egy másik hangFALat neveztem ki otthon zászlóshajónak, így az Avantgarde-ot szándékosan lebutítottam, de azért rájöttem, hogy a médiás madzag kevés lesz. Volt ellképzelésem,mi kell majd nekem oda és találtam is vagy 30 méter AN-D kábelt franciaországban eladót, de nem adták el,csak franciáknak, Na,akkor elő a francia ismerősömet,aki lenyomta nekem és vártuk a postát és nem jött a kábel. Pénzvisszatérítés, de kábelek nélkül maradtam.Tctronic írta: ↑2025.08.19., kedd 09:44Revox-al egyetértek. De azért tegyük hozzá, hogy kerek legyen a történet, hogy sokszor a nagyon jó és nagyon drága kábelek csak jó rendszerben tudják maximálisan kifutni magukat. Ezért lehet olyan szituáció, hogy egy gyengébb láncban egy olcsóbb kábel is közel hasonló eredményt tud elérni. És már kész is a vélemény a drága kábel átverés. Vagy egy nagyon jól elterjedt marketing fogás: b@sszuk fel az árat a csillagos égig, így azt hiszik hogy ez egy csoda kábel. (Közben meg csak jó átlagos) Az eltérést meg kidumálják a marketingesek. Ez inkább kezdő, feltörekvő, semmiből felbukkanó márkákra igaz. De jómagam is találkoztam olyan márkán belüli durva eltéréssel, ahol az olcsóbb jobb volt mint a drágább. Nem írok márkát szándékosan. Nekem az én rendszerekben
Ekkor kezdtem összeszedni, ami otthon van. Van több Kondo KSL SPc (ez a réz, c, mint copper) kábelem, de rövidek, nem érnek el csak némelyik a hangfalakig,amit az Avantgarde Model5 erősítő hajt jelenleg. Elkezdtem mixelni. KSL a középtölcsérre, a magas átkötve innen QSSC AN ezüstökkel és gatyamadzag maradt a szubokon, amibe PC drótot dugtam,mert az oda szánt KSL SPc-ket kölcsönadtam havernak. Hááát, borzalom volt. Vagyis volt, amiben sokkal jobb volt, de a gatyamadzag a szubokban kilógtott nagyon (és valsz a PC tápkábelek is). Na,akkor máshogy. Kiszedtem a gatyamadzagokat és egy Townshend Isoldaval átkötöttem a középről a szubra a delejt (merthogy az erősítőtő az se ér el a tölcsérig

A médiás madzaghoz képest azért látszik, hogy sokkal pedigrésebb madazgokat vonultattam fel, de semmire nem mentem vele és tegyük hozzé, lényegesen nagyobb rendszerinstallálási gyakorlatom van, mint az átlag hifistának.
nem győzöm elégszer leírni, hogy kábelek terén is rendszerszemléletre van szükség.
majd most vakarózhatok, hogy mit tegyek oda, de erre nagyon költeni nem akarok, de nem fogom megúszni idővel,... sajnos...
ettől xar a KSL? Lófaxt, csak kéne 3 szett belőle és egy van... még plusz két szett vagy 5-600ezer lesz használtan, ha találok ilyen hosszban. háát,kapja be a francia, az AN-D pont elég lett volna ide

halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.
Na ezért is jó példa a Vz, amit vagy 50 rendszerben ~150 pozícióban próbáltunk ki teljes egyetértésben, hogy bizony nagyon jó. Egy ellenkezőt hallottam eddig, Chord Spendoros-incifincikábeles rendszeréből érkezett visszajelzést, tudjuk miért.... Meg 2 helyen, ahol szarul dugóztak fel elvágott kábeleket,így ennek is meg van a konkrét oka. Újradugózás után tökéletesen jó lett. Ilyenekre szerintem lehet alapozni rendszert....Snipi írta: ↑2025.08.19., kedd 09:53Az én "kedvencem" az, amikor egy jó hangú rendszerbe (az ár mindegy, de legyen drága) az egyik kábelt ami ott van (legyen az is kb. közepes árú) kicserélik egy csilliós k..vadrága kábelre, és az egész cucc elkezd állati sz..rul szólni. Erre (aki hozta a millióforint/cm kábelt) azt mondja, hogy nem a kábel rossz, hanem annyira jó, hogy kihozza a rendszer hibáit. Biztos van amikor ez még igaz is lehetne, de én azért ilyenkor nagyon szkeptikus szoktam lenni.Tctronic írta: ↑2025.08.19., kedd 09:44Revox-al egyetértek. De azért tegyük hozzá, hogy kerek legyen a történet, hogy sokszor a nagyon jó és nagyon drága kábelek csak jó rendszerben tudják maximálisan kifutni magukat. Ezért lehet olyan szituáció, hogy egy gyengébb láncban egy olcsóbb kábel is közel hasonló eredményt tud elérni. És már kész is a vélemény a drága kábel átverés. Vagy egy nagyon jól elterjedt marketing fogás: b@sszuk fel az árat a csillagos égig, így azt hiszik hogy ez egy csoda kábel. (Közben meg csak jó átlagos) Az eltérést meg kidumálják a marketingesek. Ez inkább kezdő, feltörekvő, semmiből felbukkanó márkákra igaz. De jómagam is találkoztam olyan márkán belüli durva eltéréssel, ahol az olcsóbb jobb volt mint a drágább. Nem írok márkát szándékosan. Nekem az én rendszerekben
Az én "kedvencem" az, amikor egy jó hangú rendszerbe (az ár mindegy, de legyen drága) az egyik kábelt ami ott van (legyen az is kb. közepes árú) kicserélik egy csilliós k..vadrága kábelre, és az egész cucc elkezd állati sz..rul szólni. Erre (aki hozta a millióforint/cm kábelt) azt mondja, hogy nem a kábel rossz, hanem annyira jó, hogy kihozza a rendszer hibáit. Biztos van amikor ez még igaz is lehetne, de én azért ilyenkor nagyon szkeptikus szoktam lenni.Tctronic írta: ↑2025.08.19., kedd 09:44Revox-al egyetértek. De azért tegyük hozzá, hogy kerek legyen a történet, hogy sokszor a nagyon jó és nagyon drága kábelek csak jó rendszerben tudják maximálisan kifutni magukat. Ezért lehet olyan szituáció, hogy egy gyengébb láncban egy olcsóbb kábel is közel hasonló eredményt tud elérni. És már kész is a vélemény a drága kábel átverés. Vagy egy nagyon jól elterjedt marketing fogás: b@sszuk fel az árat a csillagos égig, így azt hiszik hogy ez egy csoda kábel. (Közben meg csak jó átlagos) Az eltérést meg kidumálják a marketingesek. Ez inkább kezdő, feltörekvő, semmiből felbukkanó márkákra igaz. De jómagam is találkoztam olyan márkán belüli durva eltéréssel, ahol az olcsóbb jobb volt mint a drágább. Nem írok márkát szándékosan. Nekem az én rendszerekben
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2745
Revox-al egyetértek. De azért tegyük hozzá, hogy kerek legyen a történet, hogy sokszor a nagyon jó és nagyon drága kábelek csak jó rendszerben tudják maximálisan kifutni magukat. Ezért lehet olyan szituáció, hogy egy gyengébb láncban egy olcsóbb kábel is közel hasonló eredményt tud elérni. És már kész is a vélemény a drága kábel átverés. Vagy egy nagyon jól elterjedt marketing fogás: b@sszuk fel az árat a csillagos égig, így azt hiszik hogy ez egy csoda kábel. (Közben meg csak jó átlagos) Az eltérést meg kidumálják a marketingesek. Ez inkább kezdő, feltörekvő, semmiből felbukkanó márkákra igaz. De jómagam is találkoztam olyan márkán belüli durva eltéréssel, ahol az olcsóbb jobb volt mint a drágább. Nem írok márkát szándékosan. Nekem az én rendszerekben
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."