járasd egy pár napig...a CD-ét nem ismerem,de az M6Si-nek kell egy 50-60 óra hogy észhez térjén...a gyári tápkábelt cseréld le vlmire (izlésed/preferenciáid szerint),az eredeti vasalóba valóJózsef1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2757
Re: Kábelezzünk
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
Te sohasem írsz vagy beszélsz hülyeséget. És ha valaki téved, az is belefér, mindenki hibázik néha.”
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Akkor olyan nagy hülyeséget nem írtam ugye ?
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- Voyager
- V.I.P.

Sanya! Az M6Si nem végig balanced felépítésű, de az XLR bemenete valódi differenciális fogadófokozatra megy. Emiatt XLR-en tisztább jel érkezik be, és ez hangban is hallható lehet az RCA-hoz képest.
Ez egy józan mérnöki kompromisszum, nem trükk.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Sajnos most sem Valós szimmetrikus, csak a bemenet és belül már asszimetrikus
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
- Voyager
- V.I.P.

M6Si valódi balanced (XLR) bemenettel és fokozattal rendelkezik. A szimmetrikus bemenetek tényleges differenciális fokozattal dolgoznak, nem csak „pseudo-balanced” megoldásról van szó.Redguy írta: ↑2025.12.22., hétf. 19:07Én vásárlás előtt próbáltam volna egyet, de persze lehet fordítva is, csak úgy lehet, hogy drágább...József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:51Igen, tegnap, kb. éjfélig szólt, de Pangea RCA -kábellel.![]()
Egyáltalán nem 100%, hogy az xlr a jobb (neked, a te ízlésednek, a te készülékeiddel, stb-stb.)
PL. Én úgy tudom, hogy a régebbi MF eszközök nem voltak valósan "balanced" kialakításúak, még akkor sem, ha volt rajtuk xlr csati. Ebből kifolyólag nem is volt jobb xlr-el használni azokat. De mint mondom ez régebben volt, lehet, hogy ez már változott.![]()
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 135
Az xlr nordostra gondoltamJózsef1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:51Igen, tegnap, kb. éjfélig szólt, de Pangea RCA -kábellel.supravox írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:48Akkor már ki is próbáltad?József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18
Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 117
Én vásárlás előtt próbáltam volna egyet, de persze lehet fordítva is, csak úgy lehet, hogy drágább...József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:51Igen, tegnap, kb. éjfélig szólt, de Pangea RCA -kábellel.supravox írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:48Akkor már ki is próbáltad?József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18
Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )
Egyáltalán nem 100%, hogy az xlr a jobb (neked, a te ízlésednek, a te készülékeiddel, stb-stb.)
PL. Én úgy tudom, hogy a régebbi MF eszközök nem voltak valósan "balanced" kialakításúak, még akkor sem, ha volt rajtuk xlr csati. Ebből kifolyólag nem is volt jobb xlr-el használni azokat. De mint mondom ez régebben volt, lehet, hogy ez már változott.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII
-
József1960
- Törzsvendég

Igen, tegnap, kb. éjfélig szólt, de Pangea RCA -kábellel.supravox írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:48Akkor már ki is próbáltad?József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )
Akkor már ki is próbáltad?József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
-
József1960
- Törzsvendég

Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )Voyager írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:07Szuper! Kivételesen jó ár (70k) ezért a kábelért, gyakorlatilag verhetetlen a kategóriájában.József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 16:52Köszönöm a tippet, meg is vettem az utolsó párat.Voyager írta: ↑2025.12.22., hétf. 16:17
Szerintem ez most nagyon jó áron van. Persze ízlések és pofonok, de az MF semleges hangjához jól megy és amúgy is vissza lehet küldeni. - vagy nekem - :)
https://audiocentrum.hu/Nordost-Purple- ... o-kabel-1m
- Voyager
- V.I.P.

Szuper! Kivételesen jó ár (70k) ezért a kábelért, gyakorlatilag verhetetlen a kategóriájában.József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 16:52Köszönöm a tippet, meg is vettem az utolsó párat.Voyager írta: ↑2025.12.22., hétf. 16:17Szerintem ez most nagyon jó áron van. Persze ízlések és pofonok, de az MF semleges hangjához jól megy és amúgy is vissza lehet küldeni. - vagy nekem - :)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6532
Először is légy szíves a f@szozást abbahagyni, aztán meg normálisan idézni valakit, ha neki szándékozol válaszolni.Block írta: ↑2025.12.22., hétf. 13:21
Megint mi a f@sznak idézted be a hozzászólásomat ,ha nem is arra válaszoltál,csak nyomod tovább a magd okosságát.
Milyen kategória különbségekről beszélsz? Honnan veszed,hogy elégedetlen vagyok a rendszeremmel?....vagy ezt nem nekem írtad? Akkor miért az én idézetem alatt írtad? Most akkor a te rendszered más kategória?....vagy a Vz más kategória?
vagy az a rendszer autómatikusan más kategória lesz,amiben Vz van? Nem lehet,hogy nálad voltak problémák tápdrótok terén?....mert ahol egy DPS csodát tud tenni,....hát nem tudom ,neked kell tudni..
A többit pedig intézzétek privátban ha csak ilyen stílusban megy.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Nem mintha Te arra válaszolnál, amit SM ír...Block írta: ↑2025.12.22., hétf. 13:21Megint mi a f@sznak idézted be a hozzászólásomat ,ha nem is arra válaszoltál,csak nyomod tovább a magd okosságát.SoundMania írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:20
Hol, mit írtam, hogy a vz biztosan jobb lenne a rendszeredben? Nincs itt félreértés?
Folyamatosan elbeszéltek egymás mellett.
-
József1960
- Törzsvendég

Köszönöm a tippet, meg is vettem az utolsó párat.Voyager írta: ↑2025.12.22., hétf. 16:17Szerintem ez most nagyon jó áron van. Persze ízlések és pofonok, de az MF semleges hangjához jól megy és amúgy is vissza lehet küldeni. - vagy nekem - :)
- Voyager
- V.I.P.

Szerintem ez most nagyon jó áron van. Persze ízlések és pofonok, de az MF semleges hangjához jól megy és amúgy is vissza lehet küldeni. - vagy nekem - :)József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 14:49Köszönöm, már csak találnom kellene egyet.zoli73 írta: ↑2025.12.22., hétf. 14:42Igen! Nálam egyértelműen így volt.József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 14:31Hoz-e hallható javulást, ha a cd-játszót RCA- kábel helyett XLR-kábellel kötöm össze? (MF M6Scd - M6Si)
-
József1960
- Törzsvendég

Köszönöm, már csak találnom kellene egyet.zoli73 írta: ↑2025.12.22., hétf. 14:42Igen! Nálam egyértelműen így volt.József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 14:31Hoz-e hallható javulást, ha a cd-játszót RCA- kábel helyett XLR-kábellel kötöm össze? (MF M6Scd - M6Si)
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3307
Igen! Nálam egyértelműen így volt.József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 14:31Hoz-e hallható javulást, ha a cd-játszót RCA- kábel helyett XLR-kábellel kötöm össze? (MF M6Scd - M6Si)
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 100
Sokáig volt az. Voltam Gyuri bácsinál én is nem egyszer. De hogy akkor pont a Vz volt-e bekötve, nem emlékszem. Akkor is valami nagy vasat csinált rendelésre. Viszont mint kiderült, az egyik barátomnak az van a Zu hangfal/Audio Innovation 1000-res végfok/lemezjátszó cuccában, tehát hallottam sokszor, de teljesen más rendszerben mint az enyém. Csak sosem került ide hozzám.SoundMania írta: ↑2025.12.22., hétf. 10:06Miskolc az Audio Note fellegvára volt egy időben, de talán még ma is maradtak ennek örökösei. Csodálom, hogy aki komolyabban foglalkozik zenehallgatással, nem látott és hallott ott még Vz-t!white-tiger írta: ↑2025.12.22., hétf. 09:47Most már nagyon kíváncsi lennék a Vz-re...Rock60 írta: ↑2025.12.21., vas. 21:23
Azoké, akik Vz-t hallgatnak évek, esetleg évtizedek óta.
Nem azoké, akik csak hírből ismerik és ferde szemmel sandítanak rá.![]()
Nincsen gyártásban. Utóda a VzII, majd jött az LP.
A Vz nem tud eldönteni semmit.
Természetesen nem is "csinálja" a hangot.
Van egy olyan természetesség a hangjában - kb. mindenhez képest, amit hallottam eddig a saját kategóriájában - ami átüt a gyengébb rendszerek "szűrőképességén" is.
Mivel semmi felesleges felhangot nem tesz hozzá és ha nagyon szőrszálhasogatóak akarunk lenni, akkor az mondható róla, hogy inkább elvesz, mint hozzáad, a rendszer bántóbb hangú tagjait megszelíditi.
Nem tudom sajnos jobban érzékeltetni, nem is érdemes jobban boncolgatni, meg kell hallgatni.
Ha a nagy Miskolcia környékén van valakinek, szívesen benne lennék egy próbában...,![]()
-
József1960
- Törzsvendég

Hoz-e hallható javulást, ha a cd-játszót RCA- kábel helyett XLR-kábellel kötöm össze? (MF M6Scd - M6Si)
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 771
https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... t.search.0zoli73 írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:12Szép napot mindenkinek!
Volna egy kérdésem, amire remélem, hogy kapok érdemi, tapasztalati választ.
Adott egy mai, modern televízió, és egy VHS video recorder, ezek összekötése a feladat.
Keresve a megoldásokat szembejött olyan kábel, aminek az egyik vége Scart, a másik vége HDMI. Ez működhet? Laikusként azt gondolnám, hogy nem, de valamiért létezik, gyártanak ilyen kábelt.
Vagy inkább jobb megoldás lehet egy ilyen kütyü? :https://netdigi.hu/SCART-HDMI-atalakito ... d_source=1
Örömmel venném, ha valaki szolgálni tudna tapasztalati információval!
Köszönöm!
Ui.: Ha lehet, akkor ne azt firtassuk, hogy minek nekem 2025-ben a VHS, hidd el, jó okom van rá.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
SoundMania írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:20Megint mi a f@sznak idézted be a hozzászólásomat ,ha nem is arra válaszoltál,csak nyomod tovább a magd okosságát.Block írta: ↑2025.12.22., hétf. 10:55Hol, mit írtam, hogy a vz biztosan jobb lenne a rendszeredben? Nincs itt félreértés?SoundMania írta: ↑2025.12.21., vas. 18:10
Pár gondolat zárszóként,..hogy kicsit árnyaljam a képet,...és hátha neked is "átjön" valami belőle.
Hidd el nekem nem sokadszor is leírni,a Vz-vel kapcsolatban írtál,mert már kívülről fújom,...vizsgán a tanárnak bármikor ötösre visszamondanám. Már azt is írtam,hogy annyira kíváncsivá tett a sok "legend" a madzagról,hogy tervbe is vettem,hogy beszerzek egyet,és én magam is meggyőződöm a saját rendszeremben a kivételes tudásáról. Írtad,hogy kb 450,...ha gondolod és van eladód,akár a tied is megveszem,vagy leteszem a pénzt letétben. Az is tetszik,hogy rengeteg helyen hallottál rendszereket,sok éve csinálod,és látom,hogy magas szinten,..és még füled is van hozzá,hogy meghalld a nüansznyi különbségeket. Ezért azután sok hifisnek tudsz hasznos tanácsot adni,persze van aki profitál belőle,és van aki figyelmen kívül hagyja. Látod,én már profitálok belőle,...meg akarom hallgatni az oly sokszor dícsért Vz-t. A gond ott van,hogy amit te állítasz mindig kész tényként,...megdönthetethen axiómaként állítod. Nos lehet ez így kb .akár 90%-ban is (ami nagyon jó arány,....szerintem én sem tartok itt :) ). De ott van az a 10%,ami olyankor,mikor mereven erőszakosan tolod,elég kontraproduktív tud lenni. Még akkor is ha zömében igazad van.Szívesn olvasom a véleményedet,de vitatkozni nem nagyon érdemes veled,abban a 10%-ban sem,...mert elkerülő választ adsz,..és mint egy politikus kihozod azt,hogy ott is neked van igazad. Sok tapasztalt hifis nem ír már ide,mert nincs kedvük vitatkozni. Kár lenne ha ez a szám csökenne,...inkább az lenne a jó ha nőne. Te sem írtál sokáig,..nekem az is hiányzott. Sok Audio Note-os,és Kondo-t hallgató sem ír ide,pedig sokan vannak,ők is el lettek üldözve az E dobozukkal együtt,mivel az szar és torz. Én is érzem a klikkek nyomásgyakorló erejét,...ezért vannak a viták,(csöves-félvezetős,A AB D osztály, stb) mert pl egy több száz vattos erősítőt hallgató hifist idegesíti egy érzékeny és "torz" Audio Note doboz,..a tölcsér meg tölcsér hangú... Én ezt úgy közelítem meg ,hogy midegyik jó,csak nem mindenkinek tetszik. Én az Audio Expo-ra is úgy mentem,hogy "tudtam",hogy mindegyik szobában jó hang van,...ez biztos. Ugyanis,ha nem lenne,akkor aki odahozta nem állította volna ki. Tehát biztos,hogy vannak emberek akiknek tetszik. Ha tetszik embereknek akkor az jó,....legfeljebb nekem nem annyira tetszik,...de lehet,hogy nekeik meg az nem tetszik annyira,ami nekem tetszik. De olyan ,mint volt is ,hogy többen fennhangon kijelentették hogy egy jó hang sem volt,...az azért elég visszás. Nálam is volt olyan,hogy nem tetszett annyira,amit többen dícsértek,...és az meg tetszett,amire itt író komoly emberek azt írták,hogy kifejezetten rossz hang volt. Ezt csak azért vettem bele,hogy ahol nagy különbségek vannak,ott is nagyon eltérőek a vélemények,...akkor két jó kábel összehasonlításánál,ahol nüansznyi különbségek vannak,...ott milyen vélemény eltérések lehetnek.
Szóval annál a résznél,amikor azt írtad,hogy a Vz,az én rendszeremben is biztos jobbat mutatna,valahogyan diplomatikusabban kellett volna megfogalmazni. Valahogy úgy,hogy nem tudom,hogy neked jobban tetszene-e,mert nem ismerem a rendszered,a szobaakusztikádat,a drótjaidat,hogy ott abból az elektronikákból mennyit hoznak ki,....szóval úgy gondolom,hogy jobb lenne,de az is lehet,hogy nem. :) Egyébként a 45,az triódát jelöl,mostanában ezekkel hallgatom ,nem 2A3-al...
Amúgy keveset írogatok,inkább olvasok,...de ezt most jó hosszúra eresztettem. Jut eszembe így volt ez a Hifi-City-n is,....ott is volt egy srác,aki mindig erőteljesen mondta az igazát,...Mark Levinson-JBL kombója volt,...Marky volt a nick neve....arra már nem emlékszem,hogy milyen kábeleket használt...:)
Nekem az jön le abból amiket írtál most, hogy amikor azonos szintű dolgokat hallgatnak emberek ott az ízlésük a döntő... De én nem erről beszélek. Itt kategóriakülönbségek vannak, nem nüanszok, ahol valóban lehet szerepe az egyén preferenciáinak. Ezért nem is fogalmazok kevésbé "kontraproduktívan". Tudod, ha valakit úgy küldenek el a pics@ba, hogy megköszöni, mert azt hitte megdícsérték, az félreérthető! :) Többször elmondtam már, hogy aki nem akar szenvedni egy életen át a renszerével, az ma is legjobban jár egy Audio Note rendszerrel, amit jól(!) kell nála installálni és kész. Tökéletes rendszer kb nincs. A közel tökéletesek meg nincsenek meg fillérekért.
Milyen kategória különbségekről beszélsz? Honnan veszed,hogy elégedetlen vagyok a rendszeremmel?....vagy ezt nem nekem írtad? Akkor miért az én idézetem alatt írtad? Most akkor a te rendszered más kategória?....vagy a Vz más kategória?
vagy az a rendszer autómatikusan más kategória lesz,amiben Vz van? Nem lehet,hogy nálad voltak problémák tápdrótok terén?....mert ahol egy DPS csodát tud tenni,....hát nem tudom ,neked kell tudni..
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7860
De, ki lehet keveredni... SM bármilyen néven írhatna, úgyis egyből tudná mindenki, ki írta.SoundMania írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:20Hol, mit írtam, hogy a vz biztosan jobb lenne a rendszeredben? Nincs itt félreértés?Block írta: ↑2025.12.22., hétf. 10:55Pár gondolat zárszóként,..hogy kicsit árnyaljam a képet,...és hátha neked is "átjön" valami belőle.
Hidd el nekem nem sokadszor is leírni,a Vz-vel kapcsolatban írtál,mert már kívülről fújom,...vizsgán a tanárnak bármikor ötösre visszamondanám. Már azt is írtam,hogy annyira kíváncsivá tett a sok "legend" a madzagról,hogy tervbe is vettem,hogy beszerzek egyet,és én magam is meggyőződöm a saját rendszeremben a kivételes tudásáról. Írtad,hogy kb 450,...ha gondolod és van eladód,akár a tied is megveszem,vagy leteszem a pénzt letétben. Az is tetszik,hogy rengeteg helyen hallottál rendszereket,sok éve csinálod,és látom,hogy magas szinten,..és még füled is van hozzá,hogy meghalld a nüansznyi különbségeket. Ezért azután sok hifisnek tudsz hasznos tanácsot adni,persze van aki profitál belőle,és van aki figyelmen kívül hagyja. Látod,én már profitálok belőle,...meg akarom hallgatni az oly sokszor dícsért Vz-t. A gond ott van,hogy amit te állítasz mindig kész tényként,...megdönthetethen axiómaként állítod. Nos lehet ez így kb .akár 90%-ban is (ami nagyon jó arány,....szerintem én sem tartok itt :) ). ...
Nekem az jön le abból amiket írtál most, hogy amikor azonos szintű dolgokat hallgatnak emberek ott az ízlésük a döntő... De én nem erről beszélek. Itt kategóriakülönbségek vannak, nem nüanszok, ahol valóban lehet szerepe az egyén preferenciáinak. Ezért nem is fogalmazok kevésbé "kontraproduktívan". Tudod, ha valakit úgy küldenek el a pics@ba, hogy megköszöni, mert azt hitte megdícsérték, az félreérthető! :) Többször elmondtam már, hogy aki nem akar szenvedni egy életen át a renszerével, az ma is legjobban jár egy Audio Note rendszerrel, amit jól(!) kell nála installálni és kész. Tökéletes rendszer kb nincs. A közel tökéletesek meg nincsenek meg fillérekért.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
SM és Block idézetei folyamatosan felcserélve jelennek meg.Alex_Aston írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:40
Skacok.
Tényleg idézzetek már rendesen, azon kívül a hozzászólasok nagy részét is törölni kellene au idézetből, mert teljesen elcsúszik az oldal így, ha születnek hosszabb hozzászólások.
Ebből már nem lehet kikeveredni, csak ha egyszer nem idéznének...