Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: TheRussian »

Találós kérdés:Mit jelent az a 140W a hálózati aljzat mellett?
ez egy Lyngdorf stereo erősítő,ami 2x300W-ot is képes leadni.

Ennek kapcsán megnéztem hogy a HK 980 meg az Onkyo 9555 hátulján mi szerepel.... előbbinek 410W míg utóbbinak 120W.... a HK 2x80W-ot ígér per csatorna, míg az Onkyo 100W-ot csatornánként... :S most akkor hogy is van ez?????

Sztem ne merüljetek el ebben. Nézzétek meg a gyártó specifikációját, az a tuti.

ezek gyári adatok.... a cégek weboldala is ezt írja, annyi különbséggel, hogy a HK 980-nak 345W power consumptiont ír.... többi adat stimmel.....

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Ennek kapcsán megnéztem hogy a HK 980 meg az Onkyo 9555 hátulján mi szerepel.... előbbinek 410W míg utóbbinak 120W.... a HK 2x80W-ot ígér per csatorna, míg az Onkyo 100W-ot csatornánként... :S most akkor hogy is van ez?????

Sztem ne merüljetek el ebben. Nézzétek meg a gyártó specifikációját, az a tuti.

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: TheRussian »

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Tudom, köszi, neki szólt, amit írtam, nem tudom, hogy került bele dbrnsk. Még egyszer bocsi Tőle.

Semmi gond!

Nagyon komoly ez a Lyngdorf.
http://www.lyngdorf.com/index.php?optio ... &Itemid=35
Én mondtam. Hallottam.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Tudom, köszi, neki szólt, amit írtam, nem tudom, hogy került bele dbrnsk. Még egyszer bocsi Tőle.

Semmi gond!
Nagyon komoly ez a Lyngdorf.
http://www.lyngdorf.com/index.php?optio ... &Itemid=35

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok 
Szerintem is van létjogosultsága a hangszínszabáyzónak mert nincs két egyforma ember és egyforma izlés.

és a erősítő hangfal variáció is nagy. Sajnos ennek annak is lehetnek gyengeségei.

de erre találták ki a fiziológiai hangerőszabályozás kikapcsolására a loudness-t

http://hazihifielektronika.mindenkilapja.hu/

Az idézet tőle származik

Semmi gond!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mivel ez egy D osztályú erősítő,így az is elképzelhető,hogy 400%-os a hatásfoka.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Sziasztok 
Szerintem is van létjogosultsága a hangszínszabáyzónak mert nincs két egyforma ember és egyforma izlés.

és a erősítő hangfal variáció is nagy. Sajnos ennek annak is lehetnek gyengeségei.

de erre találták ki a fiziológiai hangerőszabályozás kikapcsolására a loudness-t

Az idézet tőle származik

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Rosszul idéztél,mert ezt nem ő írta.Meg ne sértsd ezzel.

Elnézést, a fórummotor becsapott és rossz referenciát rakott be, természetesen nem dbrnsk-nak szólt, hanem Jauzsiv Mesternek.

Köszi,mert ő nem írna ilyesmit.

Találós kérdés:
Mit jelent az a 140W a hálózati aljzat mellett?

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Rosszul idéztél,mert ezt nem ő írta.Meg ne sértsd ezzel.

Elnézést, a fórummotor becsapott és rossz referenciát rakott be, természetesen nem dbrnsk-nak szólt, hanem Jauzsiv Mesternek.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ha a HM erősítőre nincs szub kötve, akkor kikeveri a mélyet(.1) szerintem a frontokra.

maradjunk a stereo erősítőknél.
Köszönöm.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok 

Az idézet tőle származik

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

OFFTOPIC:

Ezt megköszönöm, remek volt, még mindig röhögök. Elhiszem, hogy nyomni kell az üzletet, de tényleg muszáj ennyire?

Rosszul idéztél,mert ezt nem ő írta.
Meg ne sértsd ezzel.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Mathias »

A legnagyobb baj, az, h a filmeknek a mély hangja mindenképpen 5.1 csatornára van kikeverve, hacsak nincs rajta sztereó hang is...Tehát a mélyek egy része akkor sem jelenik meg a frontokon, ha nincs szub bekötve.Ebben szinte biztos vagyok, hisz azért 5.1 a film . Bizonyos frekik alapból a szubcsatornára lettek gyárilag megírva.
Ha a HM erősítőre nincs szub kötve, akkor kikeveri a mélyet(.1) szerintem a frontokra.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szocsa »

engem megnyugtatna ha lenne rajta magas és mély állítási lehetőség.
teljesen felesleges.
egy sztereó erősítőre nem kell EQ

Jó CD-ket kell venni és nem lesz gond.

vagy jó FLAC-okat és WAV-okat kell venni

Az én flac gyüjteményenyben van rengeteg nagyon sz@r, közepes & néhány nagyon jó felvétel is. Vhogy sosem éreztem szükségét hangszínszabályzásnak, pedig még a subomat is rá tudnám kötni az erősítő lineout-jára is, van külön hangerőszabályzása.
Szerintem egy rosszult kevert felvétellel nem fog egy hangszínszabályzó csodát tenni, főleg nem egy olyan, ami 2db tekerőből áll, mármint "bass" & "treble". Egy fullos keverőpult már inkább, de azt meg eretnekség lenne egy komolyabb hifi láncba bekötni. Csak úgy mellesleg már az 2 tekerős áramkör is rontja a hangot, alaphelyzetben is.

(JA-88E; M1)
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -KP- »

A legnagyobb baj, az, h a filmeknek a mély hangja mindenképpen 5.1 csatornára van kikeverve, hacsak nincs rajta sztereó hang is...Tehát a mélyek egy része akkor sem jelenik meg a frontokon, ha nincs szub bekötve.Ebben szinte biztos vagyok, hisz azért 5.1 a film . Bizonyos frekik alapból a szubcsatornára lettek gyárilag megírva.
Te is tudod jól, ha nincs szub, akkor a frontokra rákeverődik a plusz mélycsatorna. Ezt akármilyen pc lejátszó szoftver/dvd/házimozi erősítő megcsinálja. De egy átlagos állódoboz 45-50hz alatt már közelsem tudja úgy visszaadni a hangokat, mint egy aktív szub. Ha esetleg egy nagyobb méretű dobozról van szó, akkor legyen mondjuk 40hz.

Lehet nyomkodni loudness-t, meg feltekerni a basszust, ez sem segít ezen a tényen, viszont cserébe szépen fel lehet erősíteni a 60-80hz körüli "mélyeket".

az illetőnek a s606nál, szintén nem hiszem, hogy szüksége van a plusz mélyre. olyan 20-25centisnek nézem az oldalsó mélynyomókat. Most arra rányomva loudness , plusz basszus stb, nem csak a legmélyebb hangokat erősíti fel, hanem nagyot rádob 60-80hz környékén.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szerintem ez meg igényfüggő. Én pl filmeknél általában feltekerem a mélyet, és jobb így.

Ki hogy szereti.
Szeretsz állandó nyomás alatt élni.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

OFFTOPIC:

Ezt megköszönöm, remek volt, még mindig röhögök. Elhiszem, hogy nyomni kell az üzletet, de tényleg muszáj ennyire?

Heed Thesis rendszer

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sztereóra nem kell szub még mozin sem az biztos, mert ott az összes csatorna jele a két dobozba egyesül...Meg ugye a sztereó erősítők hangja sokkal dinamikusabb, erősebb...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -KP- »

pont ezt akartam mondani, az egész csak rossz beidegződés / megszokás. az autós erősítők / mélynyomók setén különösen megfigyelhető a dolog.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

A gyenge rendszeren kívül a rossz megszokás teheti szükségessé ezek használatát. Régebben én is átestem ezen a "betegségen", ma már teljesen szükségtelennek tartom.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Szerintem ez meg igényfüggő. Én pl filmeknél általában feltekerem a mélyet, és jobb így.

Szerintem meg filmeknél mindenféle tekergetés nélkül alapból is "megvannak nyomva" azok a mélyhangok.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Ne hordjunk már össze ennyi sületlenséget!
Nem úgy van az, hogy odatekerek agy kicsit a mélynek!
Milyen frekin emelek? Milyen jósági tényezővel?
A fázissal mi lesz???

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok 

És mi lesz a középhangokkal?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”