Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ha a HM erősítőre nincs szub kötve, akkor kikeveri a mélyet(.1) szerintem a frontokra.

maradjunk a stereo erősítőknél.
Köszönöm.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok 
Szerintem is van létjogosultsága a hangszínszabáyzónak mert nincs két egyforma ember és egyforma izlés.

és a erősítő hangfal variáció is nagy. Sajnos ennek annak is lehetnek gyengeségei.

de erre találták ki a fiziológiai hangerőszabályozás kikapcsolására a loudness-t

http://hazihifielektronika.mindenkilapja.hu/

Az idézet tőle származik

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

de erre találták ki a fiziológiai hangerőszabályozás kikapcsolására a loudness-t

OFFTOPIC:

Ezt megköszönöm, remek volt, még mindig röhögök. Elhiszem, hogy nyomni kell az üzletet, de tényleg muszáj ennyire?

Rosszul idéztél,mert ezt nem ő írta.
Meg ne sértsd ezzel.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Mathias »

A legnagyobb baj, az, h a filmeknek a mély hangja mindenképpen 5.1 csatornára van kikeverve, hacsak nincs rajta sztereó hang is...Tehát a mélyek egy része akkor sem jelenik meg a frontokon, ha nincs szub bekötve.Ebben szinte biztos vagyok, hisz azért 5.1 a film . Bizonyos frekik alapból a szubcsatornára lettek gyárilag megírva.
Ha a HM erősítőre nincs szub kötve, akkor kikeveri a mélyet(.1) szerintem a frontokra.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szocsa »

engem megnyugtatna ha lenne rajta magas és mély állítási lehetőség.
teljesen felesleges.
egy sztereó erősítőre nem kell EQ

Jó CD-ket kell venni és nem lesz gond.

vagy jó FLAC-okat és WAV-okat kell venni

Az én flac gyüjteményenyben van rengeteg nagyon sz@r, közepes & néhány nagyon jó felvétel is. Vhogy sosem éreztem szükségét hangszínszabályzásnak, pedig még a subomat is rá tudnám kötni az erősítő lineout-jára is, van külön hangerőszabályzása.
Szerintem egy rosszult kevert felvétellel nem fog egy hangszínszabályzó csodát tenni, főleg nem egy olyan, ami 2db tekerőből áll, mármint "bass" & "treble". Egy fullos keverőpult már inkább, de azt meg eretnekség lenne egy komolyabb hifi láncba bekötni. Csak úgy mellesleg már az 2 tekerős áramkör is rontja a hangot, alaphelyzetben is.

(JA-88E; M1)
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -KP- »

A legnagyobb baj, az, h a filmeknek a mély hangja mindenképpen 5.1 csatornára van kikeverve, hacsak nincs rajta sztereó hang is...Tehát a mélyek egy része akkor sem jelenik meg a frontokon, ha nincs szub bekötve.Ebben szinte biztos vagyok, hisz azért 5.1 a film . Bizonyos frekik alapból a szubcsatornára lettek gyárilag megírva.
Te is tudod jól, ha nincs szub, akkor a frontokra rákeverődik a plusz mélycsatorna. Ezt akármilyen pc lejátszó szoftver/dvd/házimozi erősítő megcsinálja. De egy átlagos állódoboz 45-50hz alatt már közelsem tudja úgy visszaadni a hangokat, mint egy aktív szub. Ha esetleg egy nagyobb méretű dobozról van szó, akkor legyen mondjuk 40hz.

Lehet nyomkodni loudness-t, meg feltekerni a basszust, ez sem segít ezen a tényen, viszont cserébe szépen fel lehet erősíteni a 60-80hz körüli "mélyeket".

az illetőnek a s606nál, szintén nem hiszem, hogy szüksége van a plusz mélyre. olyan 20-25centisnek nézem az oldalsó mélynyomókat. Most arra rányomva loudness , plusz basszus stb, nem csak a legmélyebb hangokat erősíti fel, hanem nagyot rádob 60-80hz környékén.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szerintem ez meg igényfüggő. Én pl filmeknél általában feltekerem a mélyet, és jobb így.

Ki hogy szereti.
Szeretsz állandó nyomás alatt élni.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

OFFTOPIC:

Ezt megköszönöm, remek volt, még mindig röhögök. Elhiszem, hogy nyomni kell az üzletet, de tényleg muszáj ennyire?

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sztereóra nem kell szub még mozin sem az biztos, mert ott az összes csatorna jele a két dobozba egyesül...Meg ugye a sztereó erősítők hangja sokkal dinamikusabb, erősebb...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

pont ezt akartam mondani, az egész csak rossz beidegződés / megszokás. az autós erősítők / mélynyomók setén különösen megfigyelhető a dolog.

Vendég

Sztereó erősitők

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Szerintem is van létjogosultsága a hangszínszabáyzónak mert nincs két egyforma ember és egyforma izlés.
A gyenge rendszeren kívül a rossz megszokás teheti szükségessé ezek használatát. Régebben én is átestem ezen a "betegségen", ma már teljesen szükségtelennek tartom.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Szerintem ez meg igényfüggő. Én pl filmeknél általában feltekerem a mélyet, és jobb így.

Szerintem meg filmeknél mindenféle tekergetés nélkül alapból is "megvannak nyomva" azok a mélyhangok.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Ne hordjunk már össze ennyi sületlenséget!
Nem úgy van az, hogy odatekerek agy kicsit a mélynek!
Milyen frekin emelek? Milyen jósági tényezővel?
A fázissal mi lesz???

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sziasztok 

és a erősítő hangfal variáció is nagy. Sajnos ennek annak is lehetnek gyengeségei.

És mi lesz a középhangokkal?

Jauzsiv
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Jauzsiv »

Sziasztok

Vendég

Sztereó erősitők

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 817

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: peterson »

Itt egy valós kép a 88E-ről.Ezt én fotóztam

Ezen a képen már jobban néz ki. Köszi az infókat, még gondolkozom a dolgon.

Milyen hangfalad van?

Jamo s606-os

...egy jó dac, normális hangfalkábelek, és egy sztereó erősítő, és hangszínszabályzás nélkül olyan mélyeid meg magasaid lesznek, mint soha.

Hát igen tömören ennyi a lényeg ! Innen már csak finomítani kell kinek-kinek izlése szerint

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Milyen hangfalad van?

Jamo s606-os

Hát így látatlanban is megkockáztatom, hogy azzal a böszme nagy oldalsó mélynyomóval, annak a hangfalnak az égvilágon semmi szüksége, loudnessre meg mélyhangkiemelésre. egy jó dac, normális hangfalkábelek, és egy sztereó erősítő, és hangszínszabályzás nélkül olyan mélyeid meg magasaid lesznek, mint soha.

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Ha valakinek van tapasztalata a Marantz pm7001, vagy pm7003-as ill. A Denon PMA 700 ae-s erősítőkkel és esetleg megosztaná, örülnék neki.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2950

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: earforce »

teljesen felesleges.

vagy jó FLAC-okat és WAV-okat kell venni
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Milyen hangfalad van?

Jamo s606-os

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

teljesen felesleges.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2950

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: earforce »

teljesen felesleges.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Valaki kérdezte anno, hogy lehet-e rá aktív subot kötni. Az volt a válasz, hogy nem, mert nincs se sub-, se pre-out kimenete. Egy pre-out-ot olyan nagy dolog kihozni belőle? Csak kérdezem...

Egy szakembernek nem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”