K P írta: ↑2019.02.18., hétf. 14:41de sztem megéri megküzdeni vele...csak egy bizonyiték,hogy sok marketing/humbuk nélkül is létezik jó kábel...dixie-chicken írta: ↑2019.02.18., hétf. 14:06Alisca Black...3 vastagabb,merev rézvezeték....
Ez az. Merev, mint a fagyott kutya lába.....![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
Re: Kábelezzünk
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
[quote=dixie-chicken post_id=2350272 time=1550495174 user_id=9549]
Alisca Black...3 vastagabb,merev rézvezeték....
Ez az. Merev, mint a fagyott kutya lába.....
Ez az. Merev, mint a fagyott kutya lába.....

Re: Milyen kábelt?
Köszi, hogy leírtad a tapasztaltakat.mishow írta: ↑2019.02.18., hétf. 08:47Azt nem ismerem, csak a fórumon olvastam róla, általában jó volt a vélemény.
Mostanában tudtam szerezni újra eredeti régi DNM kábelt, a szalagszerű kivitelt, 2x0,65-ös érrel.
Előtte kaptam Kupeckétől Eichmann Express2 kábelt kölcsön, abban asszimetrikus ér van, 1x1 (+) és 1+1,5 (-) tömör vezetővel (bár nem mértem utána, de a nagyságrend stimmel) jumpernek pedig a háromeres kivitelből maradt darabkából készült 0,8-as erek vannak.
Ez utóbbi helyett kipróbáltam a gyári jumpert is, ami egy kb 2mm-es tömör rézdrót.
A változás karaktere egyértelmű: minél vékonyabb a kábel, annál szellősebb, részletezőbb, gyorsabb (!) lesz a hang, a sávszélek kitolódnak, a kiemelések eltűnnek. Ennek következtésben - tehát pl a felső basszus kiemelés eltűnése miatt - a basszus "vékonyabb", de azért nagyonis ott van: pontosabb, feszesebb, kottázhatóbb, lemegy egészen a "pincébe" csak ezt nem minden hangdoboz tudja követni, illetve a fülnek szoknia kell. A kábelt vastagítva a hang egyre barátságosabb, puhább lesz, de fokozatosan rárakódik valamilyen "szutyok", és a magasak is "lekonyulnak" (vagy csak annyira kisimulnak, hogy emiatt ezt az érzést adják, erre végül nem jöttem rá).
Most azt gondolom (ami inkább megérzés), hogy az ideális kábelméret valahol a 0,8-1mm átmérő körül van, az általam eddig - megelégedéssel - használt AudioQuest Type2 az összesodort 2x2 érrel 1,33-at ad ki, azzal pl ellennék - csakhogy a vékony DNM után látom (hallom) a "függönyt", amit a zene elé húz. Nem vészes, de már tudom, hogy ott van. Vastagítva a kábelt, ez a függöny is egyre vastagabb lesz - de hozzáteszem, az egyeres kábel sajátos hangja mindvégig jelen van és marad!
Szerintem próbálj ki vékony(abb) tömör kábelt, hogy halld a különbséget. A saját legutóbbi hallgatózásaim alapján annyit előre ki merek jelenteni, nagyon más lesz, de fontos tapasztalás!
Úgyhogy hajrá!![]()

Melyik fajta kábelnél hallható jobban a csere? IC, táp, HF?
- dixie-chicken
- V.I.P.
és az Arzachel féle hangszorókábel se maradjon már le a listárol
az is megér egy misét 
és az Arzachel féle hangszorókábel se maradjon már le a listárol

- Csatolmányok
-
- alisca black.jpg (58.12 KiB) Megtekintve 2602 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- dixie-chicken
- V.I.P.
lehetséges,annyira nem jártam utánna,csak a Cyrus kábel elérhető volt baráti áron az akkori MO-i Cyrus/Mission forgalmazónál,és jók voltak....volt bi-wire változata ismishow írta: ↑2019.02.18., hétf. 12:37Nemrég tudtam meg Meridian fórumtárstól, hogy a korai DNM hf kábelek még ugyanúgy néztek ki, mint a képen látható Cyrus kábel: szürke, átlátszatlan szalagban két tömör vezetőszál.
Kicsit keresgélve a neten annyit találtam, hogy ez a korai, szürke kábel vélhetően a DNM3A rendszer része volt, merthogy létezett olyan is, mégpedig szintén Denis Morecroft koncepciója szerint, amiről ITT vagy ITT lehet részletesen olvasni.
aztán további solid core opciók az AQ Type 4,és az AQ többi variációja a témára ..és ne feledkezzünk meg az Evidence Audio Siren II-röl sem

emlitve lett az Alisca Black:emlékeim szerint az igen merev,3 (de lehet 4) tömör vezetéket tartalamzott,volt külső szigetelése,és a 4mm-es csatlakozókba be lehetett dugni,csatlakozó nélkül is,mármint akkor ha az embernek sikerült megfelelő pozicióba hozni az egész kábelt,mint "kelgyó"...

- Csatolmányok
-
- evidence.png (50.54 KiB) Megtekintve 2580 alkalommal
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Érdemes benézni DNM IC kábel ügyben a Kábel adásvétel topikba.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2578
Nemrég tudtam meg Meridian fórumtárstól, hogy a korai DNM hf kábelek még ugyanúgy néztek ki, mint a képen látható Cyrus kábel: szürke, átlátszatlan szalagban két tömör vezetőszál.
Kicsit keresgélve a neten annyit találtam, hogy ez a korai, szürke kábel vélhetően a DNM3A rendszer része volt, merthogy létezett olyan is, mégpedig szintén Denis Morecroft koncepciója szerint, amiről ITT vagy ITT lehet részletesen olvasni.
- dixie-chicken
- V.I.P.
Azonban érdekes a DNM koncepció, hogy a két szál viszonylag távol fut egymástól.
nem olyan ritka az..hasonló volt a Cyrus (Mission) féle hangszorókábel,vagy a '90 évek elején az Acrotec 6N solid core féle hangszoróvezetéke még megfizethető áron...azóta,az Acrotec tovább alkotott,árakban is...
nem olyan ritka az..hasonló volt a Cyrus (Mission) féle hangszorókábel,vagy a '90 évek elején az Acrotec 6N solid core féle hangszoróvezetéke még megfizethető áron...azóta,az Acrotec tovább alkotott,árakban is...
- Csatolmányok
-
- acrotec.jpg (127.92 KiB) Megtekintve 2494 alkalommal
-
- cyrus cable.jpg (39.92 KiB) Megtekintve 2494 alkalommal
- mishow
- V.I.P.
Azt nem ismerem, csak a fórumon olvastam róla, általában jó volt a vélemény.
Mostanában tudtam szerezni újra eredeti régi DNM kábelt, a szalagszerű kivitelt, 2x0,65-ös érrel.
Előtte kaptam Kupeckétől Eichmann Express2 kábelt kölcsön, abban asszimetrikus ér van, 1x1 (+) és 1+1,5 (-) tömör vezetővel (bár nem mértem utána, de a nagyságrend stimmel) jumpernek pedig a háromeres kivitelből maradt darabkából készült 0,8-as erek vannak.
Ez utóbbi helyett kipróbáltam a gyári jumpert is, ami egy kb 2mm-es tömör rézdrót.
A változás karaktere egyértelmű: minél vékonyabb a kábel, annál szellősebb, részletezőbb, gyorsabb (!) lesz a hang, a sávszélek kitolódnak, a kiemelések eltűnnek. Ennek következtésben - tehát pl a felső basszus kiemelés eltűnése miatt - a basszus "vékonyabb", de azért nagyonis ott van: pontosabb, feszesebb, kottázhatóbb, lemegy egészen a "pincébe" csak ezt nem minden hangdoboz tudja követni, illetve a fülnek szoknia kell. A kábelt vastagítva a hang egyre barátságosabb, puhább lesz, de fokozatosan rárakódik valamilyen "szutyok", és a magasak is "lekonyulnak" (vagy csak annyira kisimulnak, hogy emiatt ezt az érzést adják, erre végül nem jöttem rá).
Most azt gondolom (ami inkább megérzés), hogy az ideális kábelméret valahol a 0,8-1mm átmérő körül van, az általam eddig - megelégedéssel - használt AudioQuest Type2 az összesodort 2x2 érrel 1,33-at ad ki, azzal pl ellennék - csakhogy a vékony DNM után látom (hallom) a "függönyt", amit a zene elé húz. Nem vészes, de már tudom, hogy ott van. Vastagítva a kábelt, ez a függöny is egyre vastagabb lesz - de hozzáteszem, az egyeres kábel sajátos hangja mindvégig jelen van és marad!
Szerintem próbálj ki vékony(abb) tömör kábelt, hogy halld a különbséget. A saját legutóbbi hallgatózásaim alapján annyit előre ki merek jelenteni, nagyon más lesz, de fontos tapasztalás!
Úgyhogy hajrá!

Régebben volt ilyen Alisca drótom,és úgy emlékszem hogy kb banándugó átmérő a három benne lévő drót,és nem is kellett rá dugó.
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Hogyne, írj freebának itt a fórumon, és kérj tőle ajánlatot. Készít neked is.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Szeretnék tippet kérni XLR3 kábelre, dac, sub és aktív monitor közé.
A Klotz ~1000/méter és a luxor ~6000/méter között van valami értelmes lépcső?
A Klotz ~1000/méter és a luxor ~6000/méter között van valami értelmes lépcső?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Nem idegenkedem a tömör drótoktól mivel másmilyen még nem volt bekötve.mishow írta: ↑2019.02.17., vas. 13:33Bizony jók a DNM drótok, de mielőtt nagyobb összeget beleölnél, tegyél próbát akár kölcsön darabbal, akár bármilyen más tömör kábellel.
A tömör single core kábel hangja ugyanis egész más karakter, mint a sodrott: eszköztelen, nagyon sima, részletező. Semmi sallang, semmi szinezés, ezzel nem lehet rendszert “hangolni” - emiatt sokan unalmasnak tartják, mások meg azt mondják rosszul “szól” a kábel, pedig csak rámutat a lánc valamilyen gyengeségére. Általában elmondható, hogy megosztó hang: vagy kedveled vagy nagyon nem
Ha tetszik az egyeres hang, akkor jön a finomítás.
Itt is lehet / érdemes / kell kísérletezni a kábelvastagsággal, csakhogy ennél a kábelfajtánál ez is teljesen másképp működik. Sokszor a minél vékonyabb adja a jobb hangzást - de ez már egy másik sztori!

Most is egy 3 eres, nem éppen vékony “jószág”.
Azonban érdekes a DNM koncepció, hogy a két szál viszonylag távol fut egymástól.
Jött egy 50 éves Siemens vellanydrót, kapott 3 napot, de nálam is visszakerült a tömör ETI....
- mishow
- V.I.P.
Bizony jók a DNM drótok, de mielőtt nagyobb összeget beleölnél, tegyél próbát akár kölcsön darabbal, akár bármilyen más tömör kábellel.
A tömör single core kábel hangja ugyanis egész más karakter, mint a sodrott: eszköztelen, nagyon sima, részletező. Semmi sallang, semmi szinezés, ezzel nem lehet rendszert “hangolni” - emiatt sokan unalmasnak tartják, mások meg azt mondják rosszul “szól” a kábel, pedig csak rámutat a lánc valamilyen gyengeségére. Általában elmondható, hogy megosztó hang: vagy kedveled vagy nagyon nem

Ha tetszik az egyeres hang, akkor jön a finomítás.
Itt is lehet / érdemes / kell kísérletezni a kábelvastagsággal, csakhogy ennél a kábelfajtánál ez is teljesen másképp működik. Sokszor a minél vékonyabb adja a jobb hangzást - de ez már egy másik sztori!
Én régi Creekesként támogatom a kipróbálást. Innen egy picivel olcsóbban kapsz új kábeleket: https://www.reson.de/screen/product/lscK P írta: ↑2019.02.15., pén. 18:08Sziasztok,
Jókat olvastam a DNM drótokról, gondoltam ráplóbálnék HF összekötőre meg esetleg IC-re.
Régebbi használtat nem nagyon találni, az újabb gyártás is jó lehet?
526srcrot%253De11404.m43.l1465%2526rvr_id%253D0%2526rvr_ts%253Deda003c81680ad4c1384e522ffee3c6f&ul_noapp=true
Vettem egy darab IC-kábelt innen, de még nem kötöttem be. A hangfalkábelem meg nagyon régi, de biztosan érdemes kipróbálni. Ma meg főleg nagyon olcsón hozzá lehet jutni, csak kevesen akarnak tőle megválni. Vajon miért?

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Jók tényleg, volt nekem is sokáig. Nagyon hasonló karakterűnek ismertem meg mint Bese Attila szerintem szintén igen kiváló Alisca Orange kábeleit.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5244
Ezek tényleg jó kábelek, én is csak ajánlani tudom...
A Resonnak van kontak javító szere is, az is kitűnő...
A Resonnak van kontak javító szere is, az is kitűnő...
Sziasztok,
Jókat olvastam a DNM drótokról, gondoltam ráplóbálnék HF összekötőre meg esetleg IC-re.
Pl.:https://www.ebay.com/itm/261298621082?u ... noapp=true
Pl.:https://www.ebay.com/itm/261298621082?u ... noapp=true
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6315
Mivel ez az általános kábeles topikba való, így átraktam oda.Edmond írta: ↑2019.02.12., kedd 13:40Köszönöm,megfogadom a tanácsod.mgus írta: ↑2019.02.11., hétf. 20:09Szia, tetszik a mosolyod, mindent lehet fokozni,egészen addig a
bírja a zsebed.
https://kacsa-audio.hu/termekkategoria/ ... /rj-e-cat/ , itt lehet válogatni a jobbnál jobb kábelek közül.
Lehet méterre is kérni ezek olcsóbbak:
https://kacsa-audio.hu/termekkategoria/ ... cat-kabel/
Én egy Forest-el kezdenék, szerintem nem is kell jobb,viszont a táp kábelról se feledkezz meg, a jó hangzáshoz az is szükséges.![]()
![]()
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Szívesen, ha van kérdésed a kácsában el is magyarázzák miért is jobb a bizonyos kábel.Jó zenélést.Edmond írta: ↑2019.02.12., kedd 13:40Köszönöm,megfogadom a tanácsod.mgus írta: ↑2019.02.11., hétf. 20:09Szia, tetszik a mosolyod, mindent lehet fokozni,egészen addig a
bírja a zsebed.
https://kacsa-audio.hu/termekkategoria/ ... /rj-e-cat/ , itt lehet válogatni a jobbnál jobb kábelek közül.
Én egy Forest-el kezdenék, szerintem nem is kell jobb,viszont a táp kábelról se feledkezz meg, a jó hangzáshoz az is szükséges.![]()
![]()
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Milyen kábelt?
Köszönöm,megfogadom a tanácsod.mgus írta: ↑2019.02.11., hétf. 20:09Szia, tetszik a mosolyod, mindent lehet fokozni,egészen addig a
bírja a zsebed.

A második részhez meg igen,két kézzel eszik,de ez így van sok más dróttal,meg hifis kütyüvel is.
Az első részhez annyit hogy az ilyen "csomagtartóból" áruló emberkéknek mint cables is,semmi keresnivalójuk nem lenne a kereskedők és gyártók fórumai közt,már csak a többi hivatalosan működő vállalkozásra való tekintettel is,meg másért is,szerintem.Az ad-vesz részen lenne a helyük,és mivel a haszonszerzés a céljuk,így persze fizetősen.ZolaBA írta: ↑2019.02.09., szomb. 07:59Hát ez nem volt egy kesztyűs-kezes összefoglalóBár én úgy vagyok vele, hogy ha egy gyártó/forgalmazó a marketing szövegével beterít egy topicot, akkor önként lép elő közszereplőnek, annak minden megérdemelt hátárnyával
![]()
Amit viszont nem értek, hogy sokan veszik/dicsérik a kábeleit. Akkor valami csak kell legyen benne, vagy mindenki két kézzel enné a placebót?
A második részhez meg igen,két kézzel eszik,de ez így van sok más dróttal,meg hifis kütyüvel is.