Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Ma is nekivágtam a nagyvilágnak, két helyen voltam.
Satsystem: volt Kef IQ30, ami hatalmas pozitívum, ugyanis ilyenekkel párosítanám itthon is az erősítőt. 3 sztereó erősítőt és hozzá passzoló CD-lejátszót hallgattam meg:
- egy Myryad, a típusát nem tudom, a gyártó honlapja alapján Z142 lehetett. A lejátszó és az erősítő is 200e volt darabja. Valószínű, hogy kihozta a maximumot a Kefből, ezt a hangot keresem: telt, a Kef csilingelésével együtt is kiegyensúlyozott, ha kell, dögös, ha kell, lágy, nagyon tetszett. Csak az ára...
- Marantz PM5003 (?) és Pioneer A-A6: na, ezek nagyon hasonlóak voltak, árban és hangzásban is. A Marantz nyugodtabb, talán kerekebb jószág, de az általam hallgatott rock hangyányit agresszívebb volt a Pioneeren. A szakember szerint a Pio mögött jobb tápellátás, tápkábel és hangszórókábel állt, szerinte a Marantz a jobb. A kezelhetőségét tekintve biztosan: a Pio előlapján semmit nem lehet csinálni, a távja vicces.... Nem tökéletes egyik sem, de ezek már tetszettek annyira, hogy pénzt is adjak értük. Mellesleg jól néz ki mindkettő a maga módján, a Marantzot még ezüstben is el tudnám képzelni.
Annex: köszönöm fórumtársnak a tippet, hogy felhívta a figyelmet az akciójukra. Hangfalat biztos találtam volna, de erősítőt kerestem. A fórumtárs által ajánlott Loewe Legro 3 az eladó szerint - ellentétben az árlistával - csak szettben volt elérhető, mélyládával és rackkel együtt nem volt vonzó. Végül kettő sztereó erősítőt hallgattam meg egy Onkyo CD-lejátszóval és egy B&W hangfalpárral egy láncban: Rotel RA-04 és System Fidelity SA300. Nem tudom, hogy az erősítő, a CD-lejátszó vagy a hangfalpár hibája volt-e, de nagyon nem tetszettek.
Sztereó erősitők
Szóval, amit tegnap hallottam:
- Pio PDX-Z9: tegnap leírtam a lényeget, sajnos az erősítőjéből hiányzott a dög, a tök, a bivaly, az energia... Lágyabb zenék jól szólnak rajta, a metálnál vérzett el.
- XTZ ClassA D3: Pioneer CD-transzportját használva, ugyanazokkal a hangszórókkal hallgatva ugyanazt a zenét előjött az energia a muzsikából. Ez sem egy audiofil cucc, de rövid próba után egy kiegyensúlyozott, jó erősítőnek tűnt. Valami ilyesmi hangzást keresek, de nem ennyiért.
XTZ 99.36 álló hangfalpárról szólt a zene.
A másik rendszer egy Logitech Transporterből, egy Trafomatic Audio Experience One vagy Two erősítőből és egy WLM Signature párból állt. Na, ez más világ. Megdöbbentően hitelesen szólt róla egymás után a jazz, a Metallica és az Imígyen szól a Zaratusthra, mélysége és szélessége volt a zenének, megjelent a színpad, a helység korántsem ideális akusztikáját is könnyen feledtedte. Meggyőző volt, milyen kár, hogy ez így együtt majdnem annyiba kerül, mint a lakásom.
Sztereó erősitők
Semmi mást nem hallgattál meg?
Olyat, ami a tarcamnak most megfelel, nem. Most csak telefon van nalam, nincs turelmem tipusokat vadaszni, holnap leirom reszletesen, mik voltak a bemutato teremben.
Amugy a Pio egy rendes erositore kotve teljesen jol szolt, csak sajna gyenge a sajat vegfoka.
Sebaj, megyek tovabb, megprobalok az elkovetkezo hetekben meghallgatni egy belepo Jungsont, kineztem egy NAD es egy CA szettet, nezegetem a hasznalt hirdeteseket, meglatjuk, mire jutok.
Bövült a rendszerem egy Harman/Kardon HK 980as sztereo vassal.Nem irok elhamarkodott véleményt kicsit kivárok vele.De annyi biztos valamire jó lesz
Grat!
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Sztereó erősitők
Bövült a rendszerem egy Harman/Kardon HK 980as sztereo vassal.Nem irok elhamarkodott véleményt kicsit kivárok vele.De annyi biztos valamire jó lesz
Grat!
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Sztereó erősitők
Meghallgattam a Pioneer Z9-est, ezúton is nagyon köszönöm a Bartimex Audiónak a lehetőséget. Nem rossz cucc, gyönyörű, nagy tudású, ellentétben a whathifin leírtakkal, teljesen jó a CD-transportja, viszont az erősítője nem győzött meg, így el sem hoztam. Gazdagabb lettem egy tapasztalattal és szegényebb egy illúzióval.
Viszont az a Logitech Transporter döbbenetes jószág.
Semmi mást nem hallgattál meg?
Sztereó erősitők
Meghallgattam a Pioneer Z9-est, ezúton is nagyon köszönöm a Bartimex Audiónak a lehetőséget. Nem rossz cucc, gyönyörű, nagy tudású, ellentétben a whathifin leírtakkal, teljesen jó a CD-transportja, viszont az erősítője nem győzött meg, így el sem hoztam. Gazdagabb lettem egy tapasztalattal és szegényebb egy illúzióval.
Viszont az a Logitech Transporter döbbenetes jószág.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Bövült a rendszerem egy Harman/Kardon HK 980as sztereo vassal.
Nem irok elhamarkodott véleményt kicsit kivárok vele.De annyi biztos valamire jó lesz
Sztereó erősitők
úgy látom ebben teljesen egyet értünk amiket leirtál.
Mi a helyzet a Marantz PM17 meghallgatással?
már itt lenne az idelye.
Még az M1-es Swans dobozokat sem hallgattam meg.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nekem is volt az elödböl a Limited Editionból 2 db.Nekem nem volt vele bajom az akkori áráért.
Ez jobban tetszik külsöre.
A hangminőséggel nekem sem volt bajom.
A hangerőszabályzó gombja az elég gagyi volt,ráadásul nem körkörösen forgott.
Az erősítőt alig bírtam szétszedni,mert elég sok illesztési gond volt nála.
ez az újabb egyébként szerintem is jobban néz ki.
úgy látom ebben teljesen egyet értünk amiket leirtál.
Mi a helyzet a Marantz PM17 meghallgatással?
Sztereó erősitők
Nekem is volt az elödböl a Limited Editionból 2 db.Nekem nem volt vele bajom az akkori áráért.
A hangminőséggel nekem sem volt bajom.
A hangerőszabályzó gombja az elég gagyi volt,ráadásul nem körkörösen forgott.
Az erősítőt alig bírtam szétszedni,mert elég sok illesztési gond volt nála.
ez az újabb egyébként szerintem is jobban néz ki.
Webáruház:
-
Vendég
Sztereó erősitők
Mondjuk nem ezzel tervezem a zene hallgatást de egy probát megér.
A Yamaha A-S2000 erősítő cd párost is csak kiváncsiság miatt vettem meg és el is adtam.
Sokat nem várok a H/K-tól de kiváncsi vagyok rá.Ha bejön még az is lehet megtartom 2ik rendszerbe vagy TV/dvd erősítésre vagy bármire.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Mostanában elég sok szó esett a Harman/Kardon HK980as erősítőről veszek egyet kiprobálom.Érdekes de tetszik ez a dizájn.
képen szebb ám,mint valóságban.
Nekem volt az elődje.
Sztereó erősitők
Mostanában elég sok szó esett a Harman/Kardon HK980as erősítőről veszek egyet kiprobálom.Érdekes de tetszik ez a dizájn.
képen szebb ám,mint valóságban.
Nekem volt az elődje.
Webáruház:
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Meglepne, ha elhozhatnám. Mindenesetre viszek magammal egy óvadéknak megfelelő összeget. Vagy hogyan szokott ez működni?
Új készüléknél úgy, hogy leteszed a teljes vételárat és ha tetszik, akkor gyakorlatilag megvetted és nem viszed vissza, ha visszavitted, akkor meg visszaadják a teljes összeget. Ha ez bemutató darab, akkor nem tudom.
Sztereó erősitők
Meglepne, ha elhozhatnám. Mindenesetre viszek magammal egy óvadéknak megfelelő összeget. Vagy hogyan szokott ez működni?
Sztereó erősitők
Bartimex nevű cégnek van egy demódarab, holnap meghallgatom.
Ha lehet vidd a hangfalaidat. Ja meg a zenéid.
Szerintem meg inkább próbáld az erősítőt hazavinni 1-2 napra (ha már demó darab). Mégiscsak az a fontos, hogy Nálad mit produkál, nem?
Igen ez még jobb.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11318
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ha lehet vidd a hangfalaidat. Ja meg a zenéid.
Szerintem meg inkább próbáld az erősítőt hazavinni 1-2 napra (ha már demó darab). Mégiscsak az a fontos, hogy Nálad mit produkál, nem?
Sztereó erősitők
Ha lehet vidd a hangfalaidat. Ja meg a zenéid. Meg hallgasd meg mondjuk a Pioneer A6 MKII-t is ha lehetséges.
Ui.: Ezt olvastad gondolom:
http://www.hifipiac.hu/index.php/cd-rec ... eer-pdx-z9
Köszi, már be is dobozoltam a hangfalakat. Jó, hogy említed az A6-ost, a whathifinél nagyon szeretik, jó lenne azzal összevetni az integrált csodát.
A cikket olvastam, ez hívta fel a figyelmem a készülékre. Azt mondjuk nem tudom, mennyire hozzáértő a szerző.
Sztereó erősitők
Ha lehet vidd a hangfalaidat. Ja meg a zenéid. Meg hallgasd meg mondjuk a Pioneer A6 MKII-t is ha lehetséges.
Ui.: Ezt olvastad gondolom:
http://www.hifipiac.hu/index.php/cd-rec ... eer-pdx-z9
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Az általad linkelt oldalon a reviewban ezt írják: Can sound pretty lifeless
Ja-ja, olvastam, hogy szerintük a CD-transport nem túl erős, viszont az erősítő részéről ők is jókat írnak.
Itt is egy teszt:
http://www.stereo.de/index.php?id=404
Nem tudom, mennyire objektív oldal, mindenesetre meglepően jó pontszámot adtak neki.
Közben felhívtam 4-5 boltot, sehol sincs készleten, meghallgatás nélkül természetesen nem veszem meg.
-
Vendég
Sztereó erősitők
- meghallgatok egy ilyet, és eldöntöm, elég-e (ez ugyanis roppant szimpatikus tudású, integrált rendszerhez képest meglepően jókat olvasok róla, szeretem a Pio hangját autóban)
Az általad linkelt oldalon a reviewban ezt írják:
Can sound pretty lifeless
Sztereó erősitők
Ha merevlemezen vannak a zenék, akkor feltétlen kell cd lejátszó? Mondjuk én szeretem a cd-ket, csak ha neked nem olyan fontos, akkor azt a pénzt az erősítőre lehetne költeni, vagy DACra, és akkor a médialejátszód digi kimentetét használnád.
Azért jó lenne, ha lenne egy CD-lejátszó. Nem is fér rá minden az iPodra, meg néha vendégeim hoznak hallgatni valót. Pont az a szimpatikus a Pio Z9-ben, hogy hálózaton is működik, de azért egy lemezt is bele lehet tenni, ha úgy jön ki a lépés.
Meg kéne hallgatni, pofára és adatlapra messze a legszimpatikusabb jószág széles e kínálatban...
Sztereó erősitők
Uraim, egy kis segítséget kérnék. Visszaolvastam 40-50 oldalt, sokkal okosabb lettem, rengeteget mosolyogtam, de vannak kérdéseim.
Most adtam el a házimozi erősítőmet, ami ugyan jó volt a maga nemében, de zenét szeretnék inkább hallgatni a rendszeren. Van egy Kef IQ30 hangfalpárom, amiről olvastam jót és rosszat is - ennek megítélése ne legyen most téma, ezzel muszáj jelenleg főznöm. Melléjük szeretnék egy erősítőt és egy (SA)CD-játszót.
Ömlesztve néhány fontos és kevésbé lényeges infó:
- boltban sztereó erősítőről lehallgatva nagyon tetszett a saját lemezeimmel a Kefek hangja (ez engem minősít, nem a hangszórókat)
- 99%-ban rockot (metált, hard rockot, progresszív rockot), jazzt, fusiont hallgatok, elektronikus zene nagyon ritka vendég, néha kis akusztikus zene kerül elő
- a mostani szobám nincs 20 m2, de már megvan a következő nappali, ami 30 körül lesz
- a nagy hangerőért nem vagyok oda
- néha filmet is néznék, a médialejátszót (optikai, HDMI és RCA hangkimenete van) rákötném a sztereó rendszerre
- (egyelőre ) háklis vagyok a dizájnra, fekete a preferált szín; szeretném, hogy az erősítő és a lejátszó azonos márkából, hasonló sorozatból származzon
- szeretem a hangmérnököt ízlésemnek megfelelően óvatosan felülbírálni, jó lenne némi hangszínállítási lehetőség
- távirányítás kötelező
- pokoli sok zeném megvan merevlemezen, a lemezeim dobozokban pihennek, szóval iPod támogatás nem lenne rossz
- nem szeretnék milliókat költeni
A fentieknek megfelelően azt hiszem, 4 út áll előttem:
- meghallgatok egy ilyet, és eldöntöm, elég-e (ez ugyanis roppant szimpatikus tudású, integrált rendszerhez képest meglepően jókat olvasok róla, szeretem a Pio hangját autóban)
- keresek valami akciós csomagot, és többé-kevésbé boldog leszek vele
- rátok hallgatva lemondok a fekete színről, veszek egy belépő Jungson erősítőt és egy lejátszót
- ajánl valaki egy tuti használt vételt, amitől elcsöppen a nyálam...
Előre köszönöm a válaszokat...
Ha merevlemezen vannak a zenék, akkor feltétlen kell cd lejátszó? Mondjuk én szeretem a cd-ket, csak ha neked nem olyan fontos, akkor azt a pénzt az erősítőre lehetne költeni, vagy DACra, és akkor a médialejátszód digi kimentetét használnád.