Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Bartimex nevű cégnek van egy demódarab, holnap meghallgatom.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Az általad linkelt oldalon a reviewban ezt írják: Can sound pretty lifeless
Ja-ja, olvastam, hogy szerintük a CD-transport nem túl erős, viszont az erősítő részéről ők is jókat írnak.

Itt is egy teszt:
http://www.stereo.de/index.php?id=404
Nem tudom, mennyire objektív oldal, mindenesetre meglepően jó pontszámot adtak neki.

Közben felhívtam 4-5 boltot, sehol sincs készleten, meghallgatás nélkül természetesen nem veszem meg.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

- meghallgatok egy ilyet, és eldöntöm, elég-e (ez ugyanis roppant szimpatikus tudású, integrált rendszerhez képest meglepően jókat olvasok róla, szeretem a Pio hangját autóban)

Az általad linkelt oldalon a reviewban ezt írják:

Can sound pretty lifeless

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ha merevlemezen vannak a zenék, akkor feltétlen kell cd lejátszó? Mondjuk én szeretem a cd-ket, csak ha neked nem olyan fontos, akkor azt a pénzt az erősítőre lehetne költeni, vagy DACra, és akkor a médialejátszód digi kimentetét használnád.
Azért jó lenne, ha lenne egy CD-lejátszó. Nem is fér rá minden az iPodra, meg néha vendégeim hoznak hallgatni valót. Pont az a szimpatikus a Pio Z9-ben, hogy hálózaton is működik, de azért egy lemezt is bele lehet tenni, ha úgy jön ki a lépés.

Meg kéne hallgatni, pofára és adatlapra messze a legszimpatikusabb jószág széles e kínálatban...

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Uraim, egy kis segítséget kérnék. Visszaolvastam 40-50 oldalt, sokkal okosabb lettem, rengeteget mosolyogtam, de vannak kérdéseim. 
Most adtam el a házimozi erősítőmet, ami ugyan jó volt a maga nemében, de zenét szeretnék inkább hallgatni a rendszeren. Van egy Kef IQ30 hangfalpárom, amiről olvastam jót és rosszat is - ennek megítélése ne legyen most téma, ezzel muszáj jelenleg főznöm. Melléjük szeretnék egy erősítőt és egy (SA)CD-játszót.

Ömlesztve néhány fontos és kevésbé lényeges infó:
- boltban sztereó erősítőről lehallgatva nagyon tetszett a saját lemezeimmel a Kefek hangja (ez engem minősít, nem a hangszórókat)
- 99%-ban rockot (metált, hard rockot, progresszív rockot), jazzt, fusiont hallgatok, elektronikus zene nagyon ritka vendég, néha kis akusztikus zene kerül elő
- a mostani szobám nincs 20 m2, de már megvan a következő nappali, ami 30 körül lesz
- a nagy hangerőért nem vagyok oda
- néha filmet is néznék, a médialejátszót (optikai, HDMI és RCA hangkimenete van) rákötném a sztereó rendszerre
- (egyelőre ) háklis vagyok a dizájnra, fekete a preferált szín; szeretném, hogy az erősítő és a lejátszó azonos márkából, hasonló sorozatból származzon
- szeretem a hangmérnököt ízlésemnek megfelelően óvatosan felülbírálni, jó lenne némi hangszínállítási lehetőség
- távirányítás kötelező
- pokoli sok zeném megvan merevlemezen, a lemezeim dobozokban pihennek, szóval iPod támogatás nem lenne rossz
- nem szeretnék milliókat költeni

A fentieknek megfelelően azt hiszem, 4 út áll előttem:
- meghallgatok egy ilyet, és eldöntöm, elég-e (ez ugyanis roppant szimpatikus tudású, integrált rendszerhez képest meglepően jókat olvasok róla, szeretem a Pio hangját autóban)
- keresek valami akciós csomagot, és többé-kevésbé boldog leszek vele
- rátok hallgatva lemondok a fekete színről, veszek egy belépő Jungson erősítőt és egy lejátszót
- ajánl valaki egy tuti használt vételt, amitől elcsöppen a nyálam...

Előre köszönöm a válaszokat...

Ha merevlemezen vannak a zenék, akkor feltétlen kell cd lejátszó? Mondjuk én szeretem a cd-ket, csak ha neked nem olyan fontos, akkor azt a pénzt az erősítőre lehetne költeni, vagy DACra, és akkor a médialejátszód digi kimentetét használnád.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Uraim, egy kis segítséget kérnék. Visszaolvastam 40-50 oldalt, sokkal okosabb lettem, rengeteget mosolyogtam, de vannak kérdéseim.

Most adtam el a házimozi erősítőmet, ami ugyan jó volt a maga nemében, de zenét szeretnék inkább hallgatni a rendszeren. Van egy Kef IQ30 hangfalpárom, amiről olvastam jót és rosszat is - ennek megítélése ne legyen most téma, ezzel muszáj jelenleg főznöm. Melléjük szeretnék egy erősítőt és egy (SA)CD-játszót.

Ömlesztve néhány fontos és kevésbé lényeges infó:
- boltban sztereó erősítőről lehallgatva nagyon tetszett a saját lemezeimmel a Kefek hangja (ez engem minősít, nem a hangszórókat)
- 99%-ban rockot (metált, hard rockot, progresszív rockot), jazzt, fusiont hallgatok, elektronikus zene nagyon ritka vendég, néha kis akusztikus zene kerül elő
- a mostani szobám nincs 20 m2, de már megvan a következő nappali, ami 30 körül lesz
- a nagy hangerőért nem vagyok oda
- néha filmet is néznék, a médialejátszót (optikai, HDMI és RCA hangkimenete van) rákötném a sztereó rendszerre
- (egyelőre ) háklis vagyok a dizájnra, fekete a preferált szín; szeretném, hogy az erősítő és a lejátszó azonos márkából, hasonló sorozatból származzon
- szeretem a hangmérnököt ízlésemnek megfelelően óvatosan felülbírálni, jó lenne némi hangszínállítási lehetőség
- távirányítás kötelező
- pokoli sok zeném megvan merevlemezen, a lemezeim dobozokban pihennek, szóval iPod támogatás nem lenne rossz
- nem szeretnék milliókat költeni

A fentieknek megfelelően azt hiszem, 4 út áll előttem:
- keresek valami akciós csomagot, és többé-kevésbé boldog leszek vele
- rátok hallgatva lemondok a fekete színről, veszek egy belépő Jungson erősítőt és egy lejátszót
- ajánl valaki egy tuti használt vételt, amitől elcsöppen a nyálam...

Előre köszönöm a válaszokat...

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Zodo »

Végül is jól gondolod. De ha nem szabályozható a cd hangereje, akkor meg vagy lőve.

A kérdésedben a válasz. A "pre" jelenti, hogy "elő"-fok.

Igen, spec esetnek tekinthető.
Ha jól tudom néhány végfokon lehet hangerőt szabályozni.

Köszönöm, ismét.

OFFTOPIC:

Már csak a HM vashoz ( Marantz Sr5200 ) kellene egy megbízható szerelőt találnom.Bese Attilával már leveleztem, de ő(k) csak stereo készülékeket vállalnak.
Valaki tudna ajánlani Pesti szervizt ahol jó kezekbe, de nem horror áron dolgoznak?

Vendég

Sztereó erősitők

Fejben gyenge vagyok, még így sem igazán tiszta.  
Jól gondolom akkor ha a "Normal In"-re kötök egy cd lejátszót, végerősítőként használom az erősítőt.
Olyan mintha alapesetben valamelyik bemenet csatijára kötném a lejátszót.

Viszont az előbbi esetben akkor előfokként vagy végfokként használtuk a Nad Pre-Amp kimenetét?
Mivel nem kellet erősíteni a jelet, mert a mély ládában ott az erősítő ill. a hangerő szabályzó poti is.
Esetleg ez egy speciális eset?

Bocs, hogy nem értem.

Végül is jól gondolod. De ha nem szabályozható a cd hangereje, akkor meg vagy lőve.

A kérdésedben a válasz. A "pre" jelenti, hogy "elő"-fok.

Igen, spec esetnek tekinthető.
Ha jól tudom néhány végfokon lehet hangerőt szabályozni.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Leegyszerűsítve az előfok a hangerőszabályzást (és előerősítést) végzi, a végfok meg a végerősítést, ő adja a "kakaót". Az integrált erősítőkben van elő- és végfok is, de léteznek különálló egységként is. Épp erre jó, ha ki van vezetve az összeköttetés, mert így előfokként, vagy végfokként is tudod használni. Tehát például rá tudsz kötni egy másik végfokot.

Fejben gyenge vagyok, még így sem igazán tiszta.

Jól gondolom akkor ha a "Normal In"-re kötök egy cd lejátszót, végerősítőként használom az erősítőt.
Olyan mintha alapesetben valamelyik bemenet csatijára kötném a lejátszót.

Viszont az előbbi esetben akkor előfokként vagy végfokként használtuk a Nad Pre-Amp kimenetét?
Mivel nem kellet erősíteni a jelet, mert a mély ládában ott az erősítő ill. a hangerő szabályzó poti is.
Esetleg ez egy speciális eset?

Bocs, hogy nem értem.

Vendég

Sztereó erősitők

Most így jobban belegondolva milyen jó fej volt a gyártó, hogy ilyen kivezetéseket is tett a készülékre.Én pedig mázlista, hogy végül ezt a típust vettem meg.

Mondjuk annak örülnék, ha valaki elmagyarázná, hogy mi a másik oldal lényege.
Szóval mi a szerepköre az elő és végfok választási lehetőségének.

Leegyszerűsítve az előfok a hangerőszabályzást (és előerősítést) végzi, a végfok meg a végerősítést, ő adja a "kakaót". Az integrált erősítőkben van elő- és végfok is, de léteznek különálló egységként is. Épp erre jó, ha ki van vezetve az összeköttetés, mert így előfokként, vagy végfokként is tudod használni. Tehát például rá tudsz kötni egy másik végfokot.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Próbaképpen a kábeles tesztel kezdtem és működik a Pre-Amp aljzat.

Most így jobban belegondolva milyen jó fej volt a gyártó, hogy ilyen kivezetéseket is tett a készülékre.
Én pedig mázlista, hogy végül ezt a típust vettem meg.

Mondjuk annak örülnék, ha valaki elmagyarázná, hogy mi a másik oldal lényege.
Szóval mi a szerepköre az elő és végfok választási lehetőségének.

birno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: birno »

Csak azért írtam, mert félreérthető volt, amit te írtál. Ne is foglalkozz vele. A hátsó kimeneteinek jóknak kell lenniük. De ha biztosra akarsz menni, akkor valahogy próbáld ki vásárlás előtt.
Rendben van, köszönöm a segítséget mindenkinek!

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ha leszeded a héját akkor látni fogod,

szegény héja

Jelentem a héja, megúszta.

Próbaképpen a kábeles tesztel kezdtem és működik a Pre-Amp aljzat.
Köszönöm a segítségeket!

Így nem kell hanyagolnom a szeretett mély ládámat ill. a kis Tannoy Mx1-ek kérdéses jövője is biztosabb lábon áll, mostantól.
Lehet, hogy furcsán hangzik, de nekem ezek a kis dolgok is nagy örömök.

Már csak a be és ki kapcsolási sorrendre kell vigyázzak, hogy az erősítőm koppanásgátló védelmi rendszerének hiányából ki ne essen az ablak.

doky:
Ezek szerint megmaradt az alzatok bekötése ill. más eljárást alkalmaztak a forrasztásra a te elképzelésedhez képest.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ha leszeded a héját akkor látni fogod,

szegény héja

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ha leszeded a héját akkor látni fogod, de ki is próbálhatod?

Rendben, ebéd után meglesem.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Hát én azt nem tudhatóm, kérem szépen.Erősítő szól, csatlakozók ott vannak a helyükön.

Szedjem szét, hogy kiderüljön ?

Esetleg a lenti elképzelésemet próbáljam ki és akkor kiderül ?

Ha leszeded a héját akkor látni fogod, de ki is próbálhatod?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

De ha belül össze van "forrasztva" akkor a csatlakozó ki van iktatva ha jól gondolom?! 

Hát én azt nem tudhatom, kérem szépen.
Erősítő szól, csatlakozók ott vannak a helyükön.

Szedjem szét, hogy kiderüljön ?

Esetleg a lenti elképzelésemet próbáljam ki és akkor kiderül ?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Szerintem a kábel egyesített végének is "apának" kell lennie. 

Gondolom az már részlet kérdés.
A lényeg, hogy sikerült nagy nehezen megértenem a bekötést.

Viszont lenne egy újabb kérdésem.

Mint már említettem, nekem nincs olyan " gyári U alakú " összekötő elemem.
Nálam a készülék belsejében a csatlakozó panel hátlapján van összeforrasztva a két aljzat.
Tehát mindkét rca csatlakozó aljzat szabadon áll a hátlapon, ezért akár most is ( Y rca kábel nélkül is ) rá tudok csatlakoztatni egy stereo rca kábelt, amit a mély láda rca aljzatához illeszthetnék.

Ezen elképzelésem megvalósítása, okozhat valami galibát ?
Ugye nem ?

Végül is ugyanezt tennénk az Y rca elosztó kábel segítségével is.

De ha belül össze van "forrasztva" akkor a csatlakozó ki van iktatva ha jól gondolom?!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

[Szerintem a kábel egyesített végének is "apának" kell lennie. 

szerintem olyat nem igazán fog találni,mert ezek csak átalakítók és ezért ilyen rövidek.

Lehet olyat is találni, de lehet, hogy nekem mégsem lesz rá szükségem.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Gondolom az már részlet kérdés.
A lényeg, hogy sikerült nagy nehezen megértenem a bekötést.

Viszont lenne egy újabb kérdésem.

Mint már említettem, nekem nincs olyan " gyári U alakú " összekötő elemem.
Nálam a készülék belsejében a csatlakozó panel hátlapján van összeforrasztva a két aljzat.
Tehát mindkét rca csatlakozó aljzat szabadon áll a hátlapon, ezért akár most is ( Y rca kábel nélkül is ) rá tudok csatlakoztatni egy stereo rca kábelt, amit a mély láda rca aljzatához illeszthetnék.

Ezen elképzelésem megvalósítása, okozhat valami galibát ?
Ugye nem ?

Végül is ugyanezt tennénk az Y rca elosztó kábel segítségével is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

[Szerintem a kábel egyesített végének is "apának" kell lennie. 

szerintem olyat nem igazán fog találni,mert ezek csak átalakítók és ezért ilyen rövidek.

Vendég

Sztereó erősitők

Sorry a tudatlanságomért! 
Tehát ilyen Y rca kábelt kell vennem hozzá.
Köszönöm a segítséget! 

http://www.gulacsigalery.hu/webshop/kep ... /23378.jpg

Azért bocsánatot ne kérj.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

1: Nem. Igen. Az összeköttetésnek meg kell maradnia, különben nem fog szólni a "front". Megpróbálom érthetőbben leírni.
Kiveszed az összekötőt. Van 1 pár pre-out. 2 darab RCA. Mindegyiket egy Y-nal ketté osztod. Lesz 2 pár kimeneted. Az egyik párat (1 jobb, 1 bal) a "normal in"-re visszakötöd. Így ugyanott vagy, ahol kezdted, de lett még 1 pár szabad kimeneted. No ez megy a mélyláda felé. Vagy Y-nal egyesítve a mono bemenetbe, vagy külön-külön a jobb-bal bemenetbe.

2. 3.: lásd 1, nem kell másik erősítő.

birno:
Csak azért írtam, mert félreérthető volt, amit te írtál. Ne is foglalkozz vele. A hátsó kimeneteinek jóknak kell lenniük. De ha biztosra akarsz menni, akkor valahogy próbáld ki vásárlás előtt.

Sorry a tudatlanságomért!

Tehát ilyen Y rca kábelt kell vennem hozzá.
Köszönöm a segítséget!

Vendég

Sztereó erősitők

Itt megállnék, mert sosem volt tiszta nálam mi is az elő és végfok.  
1. Tehát a Nad erősítőn lévő "áthídaló elemet" meg kell szüntetnem.
2. "Pre Amp Out" jobb és bal csatornáját bekötöm a sub "Line" csatiba.
3. Innentől nem értem mit is kell tennem.
    Kell egy második erősítő is a Nad "Normal In" bemenetére ?

1: Nem. Igen. Az összeköttetésnek meg kell maradnia, különben nem fog szólni a "front". Megpróbálom érthetőbben leírni.
Kiveszed az összekötőt. Van 1 pár pre-out. 2 darab RCA. Mindegyiket egy Y-nal ketté osztod. Lesz 2 pár kimeneted. Az egyik párat (1 jobb, 1 bal) a "normal in"-re visszakötöd. Így ugyanott vagy, ahol kezdted, de lett még 1 pár szabad kimeneted. No ez megy a mélyláda felé. Vagy Y-nal egyesítve a mono bemenetbe, vagy külön-külön a jobb-bal bemenetbe.

2. 3.: lásd 1, nem kell másik erősítő.

birno:

birno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: birno »

Szép ez a Soner erősítő, kár, hogy borsos ára van, de ezzel már tuti jól szólna.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”