Az én 30 évesem még mindig megy hiba nélkül.

Az én 30 évesem még mindig megy hiba nélkül.
Az is elgondolkodtató, hogy egy 12 éves lejátszó megadja magát...Rock60 írta: ↑2025.05.01., csüt. 14:01Amíg használtan 30 - 60 ezer között tökéletesen működő, esetenként teljesen újszerű CD játszókhoz lehet hozzájutni, addig meggondolnám, hogy néhányszor pár tízezret otthagyjak ilyen " profi " szervízekben - ha csak nem ragaszkodsz minden áron a készülékedhez...Merz írta: ↑2025.04.27., vas. 18:28
Van egy 12 éves NAD C 546BEE CD-játszóm, ami az intenzív használat dacára becsülettel szolgál a mai napig, de egy ideje akad vele néhány gond, amit orvosolni szeretnék, szervizeléssel, ha egy mód van rá. Tavaly decemberben elvittem a hivatalos NAD-szervizbe (RepairBay Kft., 1041 Bp., Templom u. 7.), ahol szervizelték, majd miután hazahoztam, ugyanazok a hibák rögtön újból előjöttek. Visszavittem hát, újra megnézték, és állításuk szerint mindent rendben találtak.
Amíg használtan 30 - 60 ezer között tökéletesen működő, esetenként teljesen újszerű CD játszókhoz lehet hozzájutni, addig meggondolnám, hogy néhányszor pár tízezret otthagyjak ilyen " profi " szervízekben - ha csak nem ragaszkodsz minden áron a készülékedhez...Merz írta: ↑2025.04.27., vas. 18:28
Van egy 12 éves NAD C 546BEE CD-játszóm, ami az intenzív használat dacára becsülettel szolgál a mai napig, de egy ideje akad vele néhány gond, amit orvosolni szeretnék, szervizeléssel, ha egy mód van rá. Tavaly decemberben elvittem a hivatalos NAD-szervizbe (RepairBay Kft., 1041 Bp., Templom u. 7.), ahol szervizelték, majd miután hazahoztam, ugyanazok a hibák rögtön újból előjöttek. Visszavittem hát, újra megnézték, és állításuk szerint mindent rendben találtak.
Leszedtem neked PDF-ben frenki linkje alól.
Tessék:
Nincs kifejezetten kérdésem.
Mi a kérdés?Bazirga írta: ↑2025.04.16., szer. 11:20Köszönöm, de ezen a linken csak a service manual, amit látok.
Nekem az egyszerű kezelési utasítás kellene (ha létezik olyan).
Köszönöm, de ezen a linken csak a service manual, amit látok.
kb 3 év elteltével,úgy éreztem,érdemes lenne nekifutni és hogy kivonták a forgalombol a hibás pédányokat...DE NEM !atis írta: ↑2025.04.15., kedd 08:17Sajnos. Én írtam az előadóművésznek egy üzenetet szépen megfogalmazva. Hogy tudjon róla, mivel ez másokat is (fogyasztókat, rajongókat) érinthet. Kaptam egy hibátlan lemezt tőlük, de nem ez volt a célom. Írták, hogy sajnos tudnak a problémáról.dixie-chicken írta: ↑2025.04.15., kedd 08:07nos ,csak jelzem,ez a MIZÉRIA a mai napig nem került kijavitásra,a kereskedelemben,még mindig megtalálhatóak téves pédányok![]()
...
Sajnos. Én írtam az előadóművésznek egy üzenetet szépen megfogalmazva. Hogy tudjon róla, mivel ez másokat is (fogyasztókat, rajongókat) érinthet. Kaptam egy hibátlan lemezt tőlük, de nem ez volt a célom. Írták, hogy sajnos tudnak a problémáról.dixie-chicken írta: ↑2025.04.15., kedd 08:07nos ,csak jelzem,ez a MIZÉRIA a mai napig nem került kijavitásra,a kereskedelemben,még mindig megtalálhatóak téves pédányok![]()
...
nos ,csak jelzem,ez a MIZÉRIA a mai napig nem került kijavitásra,a kereskedelemben,még mindig megtalálhatóak téves pédányok
Ezzel a hibával én olyankor találkoztam, amikor az optika elakadt a szánon. Belső képeken a hd980 is ilyen mechanikás. Feszültségmentes állapotban ellenőrizd, könnyedén csúszik-e az optika. Ha nem, egy csepp finom műszerolaj egy fél technikus, szokták mondani.
Így van, én is szeretem a hangját. Pár éve kapott új optikát, már csak ezért is jó lenne, megtartani. Ennek a javításnak, utánajárok. Köszönöm az infót!pärt írta: ↑2025.03.25., kedd 10:05Gyakori típushiba, az én példányomon is halovány, de még nem annyira, hogy használhatatlan lenne. Itt tárgyalják a témát. Elvileg a C2251 (220uF) kondi cseréje segíthet.szabo_pitty írta: ↑2025.03.22., szomb. 16:41Sziasztok!
Akadt egy kis problémám. Marantz CD5000-esem, tök jól működik, csak már alig látszik a kijelzője. Már sötétben is, csak alig.
Első kérdésem, hogy javítható-e?
Amennyiben nem javítható, a cseréjét is, megfontolnám. A kinézete típus: CD6007.
Van, egy másik alternatíva is, nevezetesen, a blu ray lejátszóm, előlépne, CD-lehátszónak. Pioneer BDP-LX58-ról van szó. Szerintetek, van olyan, mint a CD6007, CD-lejátszóként?
Köszönöm mindenkinek az építő jellegű válaszokat, véleményeket!
(Mielőtt lecserélnéd, komolyan hallgatózz, van-e értelme. Elég kellemes jószág, némi kultusszal a dac-ja körül.)
https://www.diyaudio.com/community/thre ... lp.147694/
Gyakori típushiba, az én példányomon is halovány, de még nem annyira, hogy használhatatlan lenne. Itt tárgyalják a témát. Elvileg a C2251 (220uF) kondi cseréje segíthet.szabo_pitty írta: ↑2025.03.22., szomb. 16:41Sziasztok!
Akadt egy kis problémám. Marantz CD5000-esem, tök jól működik, csak már alig látszik a kijelzője. Már sötétben is, csak alig.
Első kérdésem, hogy javítható-e?
Amennyiben nem javítható, a cseréjét is, megfontolnám. A kinézete típus: CD6007.
Van, egy másik alternatíva is, nevezetesen, a blu ray lejátszóm, előlépne, CD-lehátszónak. Pioneer BDP-LX58-ról van szó. Szerintetek, van olyan, mint a CD6007, CD-lejátszóként?
Köszönöm mindenkinek az építő jellegű válaszokat, véleményeket!
Én, mindenképpen futnék vele egy kört. A Totel, több készülékemet is javította és elégedett voltam a munkájukkal.GTomi írta: ↑2025.03.24., hétf. 14:00Van egy H/K 980-as cd lejátszóm, szerintem 15 éve meg van. Mikor vettem újonnan, utána nem sokkal, de még a garancia lejárta előtt azt csinálta, hogy "egyszercsak" félbe hagyta a lejátszást és alaphelyzetbe állt.
Akkor elvittem a hivatalos szakszervizbe (rémlik hogy hova, de nem akarom leírni, lehet tévedek), ott mókoltak vele, egy darabig működött, aztán ugyanazt kezdte csinálni és akkor elraktam.
(Most nemrég a szekrény mélyéről előkerült, hogy bekapcs, mi is volt a baja (?), aztán egy próba cd-vel leállt megint, kb. 5 perc után (többször is) meg kb. hangos mikor pörgeti a lemezt, és akkor állt össze a kép, hogy mi volt vele.)
Mit gondoltok, érdemes elvinni, átnézetni, javíttatni (ha igen hova), vagy nem éri meg a vesződést?
Van, másik opció is, egy Philips CDR770. Rákötnék egy megfelelő DAC-ot és kész.szabo_pitty írta: ↑2025.03.22., szomb. 20:05Erre a lehetőségre is, gondoltam már.Alex_Aston írta: ↑2025.03.22., szomb. 19:54Én a helyedben elengedném ezt a vonalat, és CD-17-es valamelyik verziójú, vagy hasonló lejátszót néznék a CD6007 helyett. Meglepődsz majd, mennyivel jobb a hangja.szabo_pitty írta: ↑2025.03.22., szomb. 16:41...Amennyiben nem javítható, a cseréjét is, megfontolnám. A kinézete típus: CD6007...
Erre a lehetőségre is, gondoltam már.Alex_Aston írta: ↑2025.03.22., szomb. 19:54Én a helyedben elengedném ezt a vonalat, és CD-17-es valamelyik verziójú, vagy hasonló lejátszót néznék a CD6007 helyett. Meglepődsz majd, mennyivel jobb a hangja.szabo_pitty írta: ↑2025.03.22., szomb. 16:41...Amennyiben nem javítható, a cseréjét is, megfontolnám. A kinézete típus: CD6007...
Én a helyedben elengedném ezt a vonalat, és CD-17-es valamelyik verziójú, vagy hasonló lejátszót néznék a CD6007 helyett. Meglepődsz majd, mennyivel jobb a hangja.szabo_pitty írta: ↑2025.03.22., szomb. 16:41...Amennyiben nem javítható, a cseréjét is, megfontolnám. A kinézete típus: CD6007...
juliush írta: ↑2025.03.02., vas. 16:51Sajnos az Általad felvázolt kép pont a digitális technológia lényegét felejti ki, azt a nem-lineáris logikai döntés sorozatot, amely a CD-ről kiolvasott információt (amely egyébként nem az analóg jelalakból, hanem az adott hullámhosszúságú, koherens lézernyalább oda-vissza útjának fáziskülönbségeiből adódik a pitek és nem-pitek esetén) a digitális kódolásban alkalmazott faék egyszerűségű "jelszótárra", "1"-esekre és "0"-kra fordítja le. A CD-technológia kidolgozói elég komoly erőfeszítéseket tettek a folyamat hibatűrő képességének biztosításáért.
Innen még elég messze van az a szakasz a fizikai D/A-átalakítást követően, amelytől kezdve a jel alakja közvetlenül a zenei információt reprezentálja, és mint ilyen lineáris, analóg erősítés tárgyát képezi.