Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elektroncső topik {___]=

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1439

Re: Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ok, kösz.
Asszem átbeszéltük, képben vagyok.

Egy szakmai kérdés :
A Telefunkennek is van és - a szortimentedben is látom - a Teslának is a 802 - es típusai. ECC802S
A 802 - es típusszám az valami közös jellemzőt/technikai megoldást takar a 82 - esekhez képest ?
És konkrétan : Mi a különbség a Telefunkennél az enyém és a ECC802S között ?

Vagy például a Siemens nevében / E82CC/ jelent valamit, hogy a két C elöl, vagy hátul van ?
Vagy, csak egyszerűen így találták ki a nevét és nem utal semmire a konstrukció szempontjából.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

Igen a Siemens magas tartománya, még részletesebb, precízebb, van akinek ez már sok, főleg ha lágyabb, simább hangzást kedveli, de rendszer függő...ezekből az ECC82-ből bármelyiket nyugodt szívvel ajánlom, ezt mind kipróbáltam és meg is tartom őket... ;)
20230920_101648.jpg
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ok.

Akkor, ha a matekot nézzük, akkor a Siemens az én Telefunkenemnél mondhatjuk, hogy magasabb tónúsú, vagy hogy több, vagy élénkebb a magasa ?

Engem jelenleg ez az egy paraméter motivál. / Megbeszéltük, miért./

Ha más paraméterében is jobb, az nem baj, de nem feltétel.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Miután rendelkezem jó pár fajta ECC82 (12AU7) csővel, így többek között Siemens E82CC-vel, és Tilburgban készült fekete anódos, foil getteres Tungsram ECC82-vel, ha lehet ilyet mondani a két cső igencsak távol áll egymástól hangzásban, ha élénkebb, részletgazdag, precíz, hangot keresel, akkor a Siemens, a Tungsram sötétebb tónusú, de nem annyira részletes, persze ez szigorúan saját vélemény és saját rendszerre igaz, a Telefunken meg a kettő között van, szerintem az egy teljesen semleges hangú cső (ezért is szeretik sokan)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2893
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
2023.09.20., szer. 00:06
sutemenyx írta:
2023.09.19., kedd 23:57
Rock60 írta:
2023.09.19., kedd 22:18

Ok, de milyen a hangja ?
Hát lássuk be, erre nehéz lenne válaszolni.
Ok, most olvasom, hogy nem ismered.
De akkor minek van ? Raktározol ?
Fekete tungsramot tudok adni kipróbálásra, abból van.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

wittao írta:
2023.09.19., kedd 23:43

+1 szavazat a triple mica Siemensre…

Ott vannak a szeren az USA gyartasu hosszu fekete anodos D-getteres csovek kulonbozo brandektol, ott a klasszik Telefunken ECC802S, es annak a 40.000 oras valtozata aminek kivul fekete bevonata van.
Utanuk van nalam a Siemens.
Nekem ECC82 Telefunkenem van, nem a 802S.
Ha ismered, ahhoz képest milyen a Siemens ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

sutemenyx írta:
2023.09.19., kedd 23:57
Rock60 írta:

Ok, de milyen a hangja ?
Ok, most olvasom, hogy nem ismered.
De akkor minek van ? Raktározol ?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

wittao írta:
2023.09.19., kedd 23:43
Rock60 írta:
Tényleg ?
Nagyon köszönöm, előre is.
A gond az, hogy nincsen nálam az erősítőm. :D / Gyógyuláson van./

Ok, de milyen a hangja ?
Nekem van az emlitett fekete anodos Tungibol is egy par, szerintem nem az a legjobb (szamomra) ECC82 cso…
Ott vannak a szeren az USA gyartasu hosszu fekete anodos D-getteres csovek kulonbozo brandektol, ott a klasszik Telefunken ECC802S, es annak a 40.000 oras valtozata aminek kivul fekete bevonata van.
Ami nekem bevalt, ha a trafo is birja, akkor az E80CC helyettuk.
Szoval szerintem ha az erosito/trafo meg tud kuzdeni a feladattal, a legjobb ECC82-es cso az E80CC :)
USA csöveknél jobb szerintem a fekete Tungsram úgy általában. Nagyon semleges, de mégis óriási energiával szólal meg, mégsem karcos, hanem nagyon is finom, szofisztikált. Se nem gömbölyít, se nem punnyaszt, de nem is világosít, nem szőröz. Én ezért preferálom.
A siemenst nem ismerem.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60 írta:
Tényleg ?

Ok, de milyen a hangja ?

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2084

Hozzászólás Szerző: wittao »

Rock60 írta:
Tényleg ?

Ok, de milyen a hangja ?
Nekem van az emlitett fekete anodos Tungibol is egy par, szerintem nem az a legjobb (szamomra) ECC82 cso…
Ami nekem bevalt, ha a trafo is birja, akkor az E80CC helyettuk.
Szoval szerintem ha az erosito/trafo meg tud kuzdeni a feladattal, a legjobb ECC82-es cso az E80CC :)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Tényleg ?

Ok, de milyen a hangja ?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.09.19., kedd 18:24
sutemenyx írta:
2023.09.19., kedd 17:35
Rock60 írta:
2023.09.19., kedd 13:41
Siemens E82CC tripla mica ? :napsut:
Senki többet ? :D
Feleteanodos tungsram ecc82, szerintem az a teteje a 82-esnek. Drága is, mint a barom.
Kösz, igen arról hallottam, hogy uber alles...
Két olyanért már egy szerényebb erősítőt kapni. gondolkodik.gif

Engem most kifejezetten a Siemens érdekelne, van valakinek tapasztalata ?

Ketyeg az óra, holnap megveszem, vagy soha. :napsut:
Valószínűleg igen, majd elmesélem, milyen.
Túrós tészta mákos csík, gondolj rám, ha bolha csíp... :party:
Kipróbálásira tudok adni, van egy pár szinte új.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

És tényleg ! :smile51:

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Rock60 írta:
2023.09.19., kedd 18:16
Pooli1971 írta:
2023.09.19., kedd 16:03

Szerintem itt senki sem nagy, vagy kicsi, demokrácia van, én minden hozzászólásnak, tanácsnak nagyon örülök.
Nekem is van egy hibridem, annak Tungi van az elejében. / 1 db. dupla trióda, vagy mi.../
Nem az a marha drága, amit Süti mond, de nem is az alap, valami köztes jószág.
Előtte JJ és Tube Doctor volt, az utóbbinál is sokkal jobb.
Most a csövi elejébe keresek valamit, ami inkább felfelé húzza a balanszt.

Vincented van ?
Nem, egy Destiny, lent az aláírásban a típusa.
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

sutemenyx írta:
2023.09.19., kedd 17:35
Rock60 írta:
Feleteanodos tungsram ecc82, szerintem az a teteje a 82-esnek. Drága is, mint a barom.
Kösz, igen arról hallottam, hogy uber alles...
Két olyanért már egy szerényebb erősítőt kapni. gondolkodik.gif

Engem most kifejezetten a Siemens érdekelne, van valakinek tapasztalata ?

Ketyeg az óra, holnap megveszem, vagy soha. :napsut:
Valószínűleg igen, majd elmesélem, milyen.
Túrós tészta mákos csík, gondolj rám, ha bolha csíp... :party:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Pooli1971 írta:
2023.09.19., kedd 16:03

Szia!

Bocs, hogy beleszólok a nagyok dolgába, de nekem is van egy hybrid erősítőm, négy csővel /12AU7, ECC 82 / az előerősítő részben. Az eredeti csöveket azt hiszem Tungsramra cseréltem, az nagy előrelépés volt hangban. Közben a kábelek cseréjével és ezzel, azzal /mint itt a legtöbben/ próbálkoztam. Nekem nagyon jó lett a hang, szeretem. Lett egy lehetőségem kipróbálni 4 db Philips csövet. Beszereltem, majd elájultam olyan jó lett. :D Így hallgattam kb. 2 hetet majd visszatettem a Tungsramokat és hallottam, hogy azzal mégis csak jobb. :D
Szerintem itt senki sem nagy, vagy kicsi, demokrácia van, én minden hozzászólásnak, tanácsnak nagyon örülök.
Nekem is van egy hibridem, annak Tungi van az elejében. / 1 db. dupla trióda, vagy mi.../
Nem az a marha drága, amit Süti mond, de nem is az alap, valami köztes jószág.
Előtte JJ és Tube Doctor volt, az utóbbinál is sokkal jobb.
Most a csövi elejébe keresek valamit, ami inkább felfelé húzza a balanszt.

Vincented van ?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60 írta:

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Rock60 írta:
Szia!

Bocs, hogy beleszólok a nagyok dolgába, de nekem is van egy hybrid erősítőm, négy csővel /12AU7, ECC 82 / az előerősítő részben. Az eredeti csöveket azt hiszem Tungsramra cseréltem, az nagy előrelépés volt hangban. Közben a kábelek cseréjével és ezzel, azzal /mint itt a legtöbben/ próbálkoztam. Nekem nagyon jó lett a hang, szeretem. Lett egy lehetőségem kipróbálni 4 db Philips csövet. Beszereltem, majd elájultam olyan jó lett. :D Így hallgattam kb. 2 hetet majd visszatettem a Tungsramokat és hallottam, hogy azzal mégis csak jobb. :D
Így használom már fél éve, szeretem a hangját, élvezettel hallgatom. De... Most van egy új lehetőségem 4 db Gold Lion kipróbálására, így ez következik.
De amit kiakarok ebből hozni az az, hogy szerintem : erősítő, annak kábelezése, az erősítőbe bemenő jel minősége, a rendszer többi része és a fül, ami dönt abban, hogy egy cső jó /oda/ vagy nem. Lehet valakinek ezekhez a dolgokhoz nem stimmelt a Siemens, de van akinek a világ legjobbja. A cső egy eleve meglévő hangot fog még egy picit "csövesíteni, lekerekíteni" ha ez már eleve mélybe húzó akkor nem olyan cső kell neki ami ezen erősít, viszont ha kell egy kis basszus bele, milyen jó lesz az a cső ami ilyet tud. De ez mind csak szerintem van így!

Remélem sokat segítettem!? :D
Hallgasd meg!
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 591

Hozzászólás Szerző: Snipi »

dixie-chicken írta:
2023.09.19., kedd 12:24
Snipi írta:
2023.09.19., kedd 11:48
dixie-chicken írta:
2023.09.19., kedd 11:37

aham ez volt az (?) amivel emlékeim szerint kisérleteztek a Zu Druid-al HES-en :angry: ...volt egy nap amikor csapnivaló volt az egész ahogyan volt,én erre emlékszem,a ciánozást elvégeztég utánna,az MC2Audio 1250+Danley SH50-el ;peace; aztán ha igaz,reszeltek vlmit a Druid +A08 rendszeren másnapra,és jó lett,talán :D
Szerintem az volt, mert a Danley-re én is halványan emlékszem, hogy egy helyiségben volt ezzel az erősítővel. (Valami terem ha jól emlékszem.) De hogy én melyik nap voltam már nem emlékszem, régen volt. Csak hogy nem tetszett. (Ez se meg a Paladin se.)
hogy idézzem a mögöttem akkor álló úriember szavait,ha sikerül,vlmi ilyesmit mondott:"nah,ez most tökéletes volt,hogy az is ,aki mostanáig hitt a low power/SET és érzékeny hangszoró párositásban,végleg kiábránduljon"...tény és valóság hogy az egy nagy szoba volt,már eleve nem kedvezett az ilyen opciónak,de vlmi nem volt rendben.. sad.gif

hogy az AN Paladin volt-e vagy AN Vindicator,nem emlékszem már rá (sajnos nem találom az akkori HES-en készitett képeimet hi.gif ),de arra emlékszem hogy vlmilyen Lionel Hampton koncerfelvétel ment LP-én,a szoló vibrafon a szám elején,no az vlmi zseniális vold,de amikor csatlakozott hozzá csak egy szál nagybőgő,olyan érzésem lett,mintha a spájzban,leszakadtak volna a polcok... 36_1_5.gif
Volt Vindicator is, de az emlékeim szerint a Rezsősón, a Paladin-t az még abba a budai szállodában tartott kiállításon hallottam, de az már nagyon régen volt.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Snipi írta:
2023.09.19., kedd 11:48
dixie-chicken írta:
Snipi írta:
2023.09.12., kedd 09:57
Közben sikerült kigugliznom milyen erősítő volt az amit hallottam 45-ös csővel és nem emlékeztem a típusra. (Nagy vállveregetés nekem. :D )
Yamamoto A-08R.
Ilyen :

herofront.jpg
aham ez volt az (?) amivel emlékeim szerint kisérleteztek a Zu Druid-al HES-en :angry: ...volt egy nap amikor csapnivaló volt az egész ahogyan volt,én erre emlékszem,a ciánozást elvégeztég utánna,az MC2Audio 1250+Danley SH50-el ;peace; aztán ha igaz,reszeltek vlmit a Druid +A08 rendszeren másnapra,és jó lett,talán :D
Szerintem az volt, mert a Danley-re én is halványan emlékszem, hogy egy helyiségben volt ezzel az erősítővel. (Valami terem ha jól emlékszem.) De hogy én melyik nap voltam már nem emlékszem, régen volt. Csak hogy nem tetszett. (Ez se meg a Paladin se.)
hogy idézzem a mögöttem akkor álló úriember szavait,ha sikerül,vlmi ilyesmit mondott:"nah,ez most tökéletes volt,hogy az is ,aki mostanáig hitt a low power/SET és érzékeny hangszoró párositásban,végleg kiábránduljon"...tény és valóság hogy az egy nagy szoba volt,már eleve nem kedvezett az ilyen opciónak,de vlmi nem volt rendben.. sad.gif

hogy az AN Paladin volt-e vagy AN Vindicator,nem emlékszem már rá (sajnos nem találom az akkori HES-en készitett képeimet hi.gif ),de arra emlékszem hogy vlmilyen Lionel Hampton koncerfelvétel ment LP-én,a szoló vibrafon a szám elején,no az vlmi zseniális vold,de amikor csatlakozott hozzá csak egy szál nagybőgő,olyan érzésem lett,mintha a spájzban,leszakadtak volna a polcok... 36_1_5.gif
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 591

Hozzászólás Szerző: Snipi »

dixie-chicken írta:
Snipi írta:
Közben sikerült kigugliznom milyen erősítő volt az amit hallottam 45-ös csővel és nem emlékeztem a típusra. (Nagy vállveregetés nekem. :D )
Yamamoto A-08R.
Ilyen :

herofront.jpg

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Snipi írta:
Yamamoto A-08R.
Ilyen :

herofront.jpg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Akkor, ez még mindig 1 : 1... sad.gif

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2023.09.18., hétf. 17:18
1. " A világ egyik legjobb csöve."
2. " Borzalmas, meg ne vedd..."
:smile29: na most légy okos....szerintem a Siemens E82CC tripla mica :smile32: :smile32: :smile32: :smile32:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”