Jozzz írta: ↑2020.03.05., csüt. 11:59
Sziasztok,
Kis segítséget/véleményt szeretnék tőletek kérni. Házimoziól átváltottam sztereóra, és a sztereó láncomba keres kábeleket, de nem igazán tudom, hogy milyen kábelek között keressek (ár kategória/típus).
Így néz ki jelenleg:
DAC: ASUS Xonar Essence One
Erősítő: Denon PMA1500ae
Hangfal: Audio Physic Classic 20
A zenét jelenleg számítógépről szolgáltatom Foobar2000 segítségével, későbbiekben lemez lejátszóval is bővülni fog.
Tudom, az erősítőn lehet fejleszteni, mivel a hangfalak többet tudnak, de az majd egy későbbi story lesz.
A DAC-Erősítő közé keresek RCA kábelt, valamint az erősítő és a hangfal közé. Tápkábelnek egy AQ NRG3 van jelenleg, és azt nem bántom most.
Milyen kábelek működhetnek jól ezekkel a cuccokkal?
Köszönöm szépen előre is a segítséget
Józsi
Szerintem próbálj ki először egy alapszintű rezet, pl Klotz MC 5000-kategória, vagy valamilyen DIY drótot, (sztereó métere 906 Ft)
https://elimex.hu/termekek/12438/klotz_ ... ?catid=598
aztán szokd meg a hangját, ez kb 2 hónap. Valószínűleg tetszeni fog.
Aztán próbálj szerezni egy alapszintű ezüstöt, itt a fórumon is árulnak ilyet, kösd be és magint hallgasd kb 1-2 hónapig, fontos, hogy jól be legyen jártatva, mert egyébként se a réz, se az ezüst nem lesz az igazi.
Ezek után már kb tudni fogod, mire vágysz, jöhet az ezüstözött réz (Habia bármilyen formában), aztán már csak próbálgass, kérj kölcsön és hallgasd.
Az ASUS nagyon jó, részletező hangú DAC, rézzel se lesz semmi bajod vele.
SZVSZ.
De ha kész HM rendszered volt, abban is biztosan voltak IC kábelek.
Sztem egy jó USB-kábel kellene a rendszeredbe, a nullforintos, ingyenes, pléhből húzott kínai USB-kábel nem igazán való a hifihez. Sztem kérj kölcsön egy alapszintű rezet, már tudni fogod, honnan hová. Írnám, h Schmidt Feri, ha jól írom, ami nagyon jól szól, jelenleg is parkol nálam 1 kábele, amit lassan vissza kéne küldenem asebestyénnek... (Ezúton is bocsánat Tőle...

)