Én úgy gondolom azért nem kaptál választ ferrit ügyben, mert nincs aki ezt így megmondja. Ha te nem hallod a különbséget mondjuk egy pc illetve egy "jobb" tápkábel között akkor minek is a ferrit?DirtyMashine írta: ↑2020.03.05., csüt. 13:02az volt a kérdésem hogy milyen márkájú ferritet érdemes venni és hol. Erre még mindig nem kaptam választ de már jó ideje bizonygatják sokan hogy az áram utolsó egy méteren való jobb haladása hatással van a hangra. Régen is mondtak ilyeneket majd érdekes módon több erősítőt készítő cég/személy is elárulta hogy a bemutató termükbe is és otthon is sima pc tápkábeleket használnak. De ez lényegtelen, nem a tápkábelekről akartam vitát nyitni.gyongyhalas írta: ↑2020.03.04., szer. 11:47Nincs gond ,nem hiszel a kábelekben...okéDirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:41
20év hifi tapasztalat hogy a tápkábel és a digitális kábel mizéria nem más mint placebó hatás.
Akkor cserélj készülékeket az árán,,,,akkor is javulhat a hang..![]()
Vagy jó ami van ,? Akkor nem értem kíváncsiságodat a fórum iránt.![]()
üdv
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
- Beköltözött
- Értékelés: 443
Re: Kábelezzünk
Ez kimard és ez a lényeg szerintem
Csak és csak tömör egyeres rézdrót legyen mindenhol
Csak és csak tömör egyeres rézdrót legyen mindenhol
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Igen is van különbség, nem is kicsi, aki nem hiszi járjon utánaDirtyMashine írta: ↑2020.03.05., csüt. 13:03én tápkábelről és digitális jelátviteli kábelről beszéltem és nem analóg kábelekről. De jó sok poszt született előzményolvasás nélkül

Aki nem halja, azt irígylem, nem kell drótokkal kinlódjon

Tápkábelnek is vannak nagyon jó és olcsó drótok
Digitálishoz: USB saját drót és nagyon meg hallatszik a hangon, COAX SPDIF, szintén saját készítés
Több helyen is bizonyítottak
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
El ÉnMrCollector írta: ↑2020.03.05., csüt. 09:12
Szia! Elárulnád neked milyen készülékeid vannak és milyen kábelekkel használod őket?

USB 32/384 DSD 2.8+5.6
Erősítő 2x150watt
Sz.gép+xmos cpld USB + ES9028 DAC + TDA8950 D Class Amp+ Tannoy 638
Drótok, saját fejből csinálva

USB drót: saját fejlesztés
Hangszóró drót: telefondrót
IC: saját (tűzállóból )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hodyka 2020.03.05., csüt. 13:34-kor.
-
- Beköltözött
Nekem van egy sz.gépem + XMOS CPLD USB + ess9028 DAC TDA8950 D osztályú erősítő+Tannoy
[/quote]
Nem lenne egyszerűbb leírni a típusukat, mint a bennük lévő 1 alkatrészét? Mivel ez így lényegében semmit nem mond.
Szia! Elárulnád neked milyen készülékeid vannak és milyen kábelekkel használod őket?
[/quote]
Nekem van egy sz.gépem + XMOS CPLD USB + ess9028 DAC TDA8950 D osztályú erősítő+Tannoy
- DirtyMashine
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
én tápkábelről és digitális jelátviteli kábelről beszéltem és nem analóg kábelekről. De jó sok poszt született előzményolvasás nélkül
- DirtyMashine
- Nincs visszaút
az volt a kérdésem hogy milyen márkájú ferritet érdemes venni és hol. Erre még mindig nem kaptam választ de már jó ideje bizonygatják sokan hogy az áram utolsó egy méteren való jobb haladása hatással van a hangra. Régen is mondtak ilyeneket majd érdekes módon több erősítőt készítő cég/személy is elárulta hogy a bemutató termükbe is és otthon is sima pc tápkábeleket használnak. De ez lényegtelen, nem a tápkábelekről akartam vitát nyitni.gyongyhalas írta: ↑2020.03.04., szer. 11:47Nincs gond ,nem hiszel a kábelekben...okéDirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:4120év hifi tapasztalat hogy a tápkábel és a digitális kábel mizéria nem más mint placebó hatás.
Akkor cserélj készülékeket az árán,,,,akkor is javulhat a hang..![]()
Vagy jó ami van ,? Akkor nem értem kíváncsiságodat a fórum iránt.![]()
üdv
- DirtyMashine
- Nincs visszaút
olyannal én sem szolgálhatok. De van vagy 5 féle tápkábelemMrCollector írta: ↑2020.03.03., kedd 20:06Nem sörözök. De bármikor szívesen kipróbálhatjuk. Persze nem Videoton rendszeren...DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 19:57ha vakteszten megcsinálod nekem és megmondod mely kábel van bekötve akkor meghívlak egy sörreMrCollector írta: ↑2020.03.03., kedd 19:11
Pont ide passzol egy múltkori kísérletünk. Két Viablue X-40-es tápkábelt hasonlítottunk össze. Az egyiket teljesen gyárira szereltem (ferrit, harisnya, gyári csatlakozók) a másikra kizárólag két nem gyári dugó lett felrakva. A "gyári" sokkal jobban szólt. Kipróbáltam olyat is ahol csak a csatlakozók tértek el, ott is a "gyári" nyert simán, de jobb volt, mint a teljesen pőre.![]()
![]()

Én pedig a hívőkétMrCollector írta: ↑2020.03.05., csüt. 08:15Nem is olyan rég még én is a hitetlenek népes táborát erősítettem. Nem akarok győzködni senkit inkább csak kérdezném. Akik nem hisznek a kábelek, csatlakozók hangra gyakorolt jótékony hatásában, miért gondolják így? Kipróbáltak sok különböző kábelt különféle minőségű rendszereken és nem tapasztaltak semmit? Talán, ha írnának is 1-2 konkrét példát, az jó lenne.
A kép csak figyelmfelkeltésre szolgál.![]()

még ilyen "szépségem" is volt

Mondhatni hiszek a jótékony hatásukban, hallom azt is, hogy mindegyik másképpen szólal meg.
A mérték (érték

Felhők felett még nem jártam, bizonyára eltakarják a

maradnék a földön

- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Most még ezt mondod, de meglátjuk hogy később mit fogsz mondani.

Sokan elfelejtik hogy a hangfalakban is vannak kábelek, meg a komponensek is ezzel működnek. Ha megvan az álomhifi akkor már csak a kábelek maradnak az élvezkedéshez.

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Sziasztok,
Kis segítséget/véleményt szeretnék tőletek kérni. Házimoziól átváltottam sztereóra, és a sztereó láncomba keres kábeleket, de nem igazán tudom, hogy milyen kábelek között keressek (ár kategória/típus).
Így néz ki jelenleg:
DAC: ASUS Xonar Essence One
Erősítő: Denon PMA1500ae
Hangfal: Audio Physic Classic 20
A zenét jelenleg számítógépről szolgáltatom Foobar2000 segítségével, későbbiekben lemez lejátszóval is bővülni fog.
Tudom, az erősítőn lehet fejleszteni, mivel a hangfalak többet tudnak, de az majd egy későbbi story lesz.
A DAC-Erősítő közé keresek RCA kábelt, valamint az erősítő és a hangfal közé. Tápkábelnek egy AQ NRG3 van jelenleg, és azt nem bántom most.
Milyen kábelek működhetnek jól ezekkel a cuccokkal?
Köszönöm szépen előre is a segítséget
Józsi
Kis segítséget/véleményt szeretnék tőletek kérni. Házimoziól átváltottam sztereóra, és a sztereó láncomba keres kábeleket, de nem igazán tudom, hogy milyen kábelek között keressek (ár kategória/típus).
Így néz ki jelenleg:
DAC: ASUS Xonar Essence One
Erősítő: Denon PMA1500ae
Hangfal: Audio Physic Classic 20
A zenét jelenleg számítógépről szolgáltatom Foobar2000 segítségével, későbbiekben lemez lejátszóval is bővülni fog.
Tudom, az erősítőn lehet fejleszteni, mivel a hangfalak többet tudnak, de az majd egy későbbi story lesz.
A DAC-Erősítő közé keresek RCA kábelt, valamint az erősítő és a hangfal közé. Tápkábelnek egy AQ NRG3 van jelenleg, és azt nem bántom most.
Milyen kábelek működhetnek jól ezekkel a cuccokkal?
Köszönöm szépen előre is a segítséget

Józsi
Dynaudio Contour 20 - Audio Hungary Qualiton A50i - Auralic Aries G1 - M2TECH Young DSD +lineáris táp - Niagara 1200 - Pillartech Audio rack
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Filléres megoldásokkal sincs semmi baj ,ha hangban hoz valamit izlésnek megfelelően.pali923 írta: ↑2020.03.05., csüt. 09:37Szerintem meg a drótos kavarásokban erősen szerepet játszanak az anyagiak. Sokan reménykednek abban, hogy a drótok jobbá tehetik a hangot, és akárhogyan is, ez a legolcsóbb komponens, amit könnyen lehet cserélni. Még talán bukni is keveset lehet rajta, ha el tudjuk itt adni.
Nem véletlen, hogy itt jelennek meg leggyakrabban a filléres megoldások: tűzálló, CAT, Van Damme - biztosan van még. Megveszi az ember olcsón, aztán várja a csodát. Ha jól emlékszem, minden ilyen hype lecseng előbb-utóbb. Tűzállót ki látott utoljára az adás-vétel topicban?![]()
![]()

Egyébként idetartozik a villanyórától kialakított külön madzag is,ösvény kialakítása a hifi- ig.....meglépi mindenki? Na ... pedig ez már bizonyított sok- sok oldalról innen -onnan .

Szerintem meg a drótos kavarásokban erősen szerepet játszanak az anyagiak. Sokan reménykednek abban, hogy a drótok jobbá tehetik a hangot, és akárhogyan is, ez a legolcsóbb komponens, amit könnyen lehet cserélni. Még talán bukni is keveset lehet rajta, ha el tudjuk itt adni.
Nem véletlen, hogy itt jelennek meg leggyakrabban a filléres megoldások: tűzálló, CAT, Van Damme - biztosan van még. Megveszi az ember olcsón, aztán várja a csodát. Ha jól emlékszem, minden ilyen hype lecseng előbb-utóbb. Tűzállót ki látott utoljára az adás-vétel topicban?

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- gyongyhalas
- Fórumlakó
Csak annyit tennék hozzá ...hogy elsősorban.hodyka írta: ↑2020.03.05., csüt. 09:03Uraim az a gond, hogy sokan megvesznek mindenféle vasakat, amik ugye nem mindig illeszkednek egymáshoz
Na és akkor jönnek a drótok, ezekkel lehet hangolni hogy tetszedjen a kapott hang
Na itt jön az, hogyha a kimeneti és bemeneti impedancia ok akkor "elvileg mindegy" lenne milyen drót, vizes bálamadzaggal is jól kéne szólni :)
Na ha magasba húz akkor ilyen drót, ha kevés a magas olyan drót, lehet ezekkel játszani, csak amit drótra költesz azért vehetsz egy jobb készüléket, és akkor "talán" jó is lesz a kapott hang
Én inkább a készülékre szavazok :)
Utána jöhet a kábelezés

-
- Beköltözött
Szia! Elárulnád neked milyen készülékeid vannak és milyen kábelekkel használod őket?hodyka írta: ↑2020.03.05., csüt. 09:03Uraim az a gond, hogy sokan megvesznek mindenféle vasakat, amik ugye nem mindig illeszkednek egymáshoz
Na és akkor jönnek a drótok, ezekkel lehet hangolni hogy tetszedjen a kapott hang
Na itt jön az, hogyha a kimeneti és bemeneti impedancia ok akkor "elvileg mindegy" lenne milyen drót, vizes bálamadzaggal is jól kéne szólni :)
Na ha magasba húz akkor ilyen drót, ha kevés a magas olyan drót, lehet ezekkel játszani, csak amit drótra költesz azért vehetsz egy jobb készüléket, és akkor "talán" jó is lesz a kapott hang
Uraim az a gond, hogy sokan megvesznek mindenféle vasakat, amik ugye nem mindig illeszkednek egymáshoz
Az is lehet ám csupán, hogy valaki olyan (szintű, minőségű, árú) kábelekkel próbálkozott, amik nem jelentettek előrelépést. Vettem már én is itt nevesnek tartott diy kábelgyártótól tápkábelt, amit visszaküldtem, mert semmiféle különbséget nem hallottam az erősítő gyári kábeléhez képest. Meg vettem olyat is, amit megtartottam, és azóta is használom, nyilván nem véletlenül.
Volt itt nem is régen némi polémia arról, hogy mennyibe kerüljön az a kábel, ami már valóban jó kábelnek nevezhető. Én sem próbáltam még sokszázezres kábeleket, pedig lehet, hogy tényleg sokat számítana. Szóval a szkepticizmusnak elég sok oka lehet ám.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
Bejáratódott, maradt ☺︎lehoako írta: ↑2020.03.05., csüt. 07:38Aszpi, de jó, h beírtál! Mi van az új ezüstkábellel? Bejáratódott, maradt vagy visszavitted?Aszpirin írta: ↑2020.03.04., szer. 23:07Miért? Ez most kifejezetten kellemes kis csevegés ahhoz képest, hogy milyen csetepaték szoktak itt zajlani![]()
Megvan mindenkinek a maga véleménye, ez rendben is van, amíg kultúráltan mondja el. Lehet vele egyetérteni vagy nem egyetérteni, illetve vitatni szintén kultúráltan, érvekkel.
Ezt persze nem azért írom, hogy beinduljon a veszekedés, mert akkor a takarítás is beindul
Csak így tovább!
Placebó vagy sem, nekem jobban tetszik, mint a többi, amit ezen a poszton (AES/EBU) itthon hallottam.
(amint azt már többször leírtam, nincs semmi problémám a placebóval, ha az, mert ha működik a dolog, akkor nem mindegy, hogy placebo vagy egyéb?)
Azért azt gyorsan megjegyzem, hogy nem minden, ami ezüst, vált be ennyire. Van egy diy ezüst RCA digit összekötőm, többször győzködtem magam, hogy jó, de sem elsőre, sem később valójában nem sikerült megbarátkoznom vele, így most elrakva pihen, amolyan “szügségtartalékként”. “Cingár“ volt a rendszerem hangja, amikor azt használtam. Szándékosan nem írom, hogy a kábel “hangja”, mert még mindig meggyőződésem, hogy hangja egy rendszernek van egy adott akusztikai környezetben, aminek minden eleme többé-kevésbé hozzájárul a végeredményhez, és a digitális kábelek a “kevésbé” területen mozognak. Ennek ellenére az én “rendszeremben” tud hallható különbséget okozni egy másmilyen digitális kábel. De nem “ég és föld”, ahogyan itt megszokott kifejezni minden apróságot. Az aktív elemeknek és a hangsugárzóknak azért véleményem szerint még mindig sokkal nagyobb a szerepük az összképben, mint a kábeleknek. De az utóbbiak sem elhanyagolhatóak. Ha placebó, akkor sem

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
-
- Beköltözött
Nem is olyan rég még én is a hitetlenek népes táborát erősítettem. Nem akarok győzködni senkit inkább csak kérdezném. Akik nem hisznek a kábelek, csatlakozók hangra gyakorolt jótékony hatásában, miért gondolják így? Kipróbáltak sok különböző kábelt különféle minőségű rendszereken és nem tapasztaltak semmit? Talán, ha írnának is 1-2 konkrét példát, az jó lenne.
A kép csak figyelmfelkeltésre szolgál.
A kép csak figyelmfelkeltésre szolgál.

Kábelezzünk, illetve a ló 50 oldala - legyen a topik címe ezentúlgyongyhalas írta: ↑2020.03.04., szer. 19:53A ló két oldala?????
Na akkor lemaradt egy pár dimenzió...felül alul elől ..és akinek a hátulja jut![]()
![]()

Aszpi, de jó, h beírtál! Mi van az új ezüstkábellel? Bejáratódott, maradt vagy visszavitted?Aszpirin írta: ↑2020.03.04., szer. 23:07Miért? Ez most kifejezetten kellemes kis csevegés ahhoz képest, hogy milyen csetepaték szoktak itt zajlani![]()
Megvan mindenkinek a maga véleménye, ez rendben is van, amíg kultúráltan mondja el. Lehet vele egyetérteni vagy nem egyetérteni, illetve vitatni szintén kultúráltan, érvekkel.
Ezt persze nem azért írom, hogy beinduljon a veszekedés, mert akkor a takarítás is beindul
Csak így tovább!
gyongyhalas írta: ↑2020.03.04., szer. 19:53A ló két oldala?????
Na akkor lemaradt egy pár dimenzió...felül alul elől ..és akinek a hátulja jut![]()
![]()

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
Miért? Ez most kifejezetten kellemes kis csevegés ahhoz képest, hogy milyen csetepaték szoktak itt zajlani

Csak így tovább!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- gyongyhalas
- Fórumlakó
A ló két oldala?????
Na akkor lemaradt egy pár dimenzió...felül alul elől ..és akinek a hátulja jut