Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: thomyyyyy »

Ilyen zenéhez mindegy.Az a legfontosabb,hogy meg bírja hajtani a dobozokat.
Ha a doboz valóban 16 Ohmos,ahhoz valami combosabb erősítő kell,mert lehet egy kisebb teljesítményűvel túl halkan szólna.

Most hirtelen találtam egy ilyen denont a hirdetések között:

Denon DRA-435R az említett áron belül mozog, jó vételnek tűnik.
8 ohm-on ad le 2*50 W-ot.
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

A szoba mérete 14 m2, a dobozok pedig ha jól tudom 16 ohm-osak, de ez nem 100%. Sajnos nem tudom megnézni sem, mert a testvérem másik városban lakik, illetve nem is tudom(juk) hol lehetne megnézni. Szétszedés nélkül nem tudom meg soha igaz?
Illetve a tuc-tuc zenére mindegy, hogy ezen bevált márkájú erősítők közül melyiket veszi meg? Valamelyik márka nem jobb efféle zenékhez, mint a többi?

Köszi!

Ilyen zenéhez mindegy.Az a legfontosabb,hogy meg bírja hajtani a dobozokat.
Ha a doboz valóban 16 Ohmos,ahhoz valami combosabb erősítő kell,mert lehet egy kisebb teljesítményűvel túl halkan szólna.

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

A szoba mérete 14 m2, a dobozok pedig ha jól tudom 16 ohm-osak, de ez nem 100%. Sajnos nem tudom megnézni sem, mert a testvérem másik városban lakik, illetve nem is tudom(juk) hol lehetne megnézni. Szétszedés nélkül nem tudom meg soha igaz?
Illetve a tuc-tuc zenére mindegy, hogy ezen bevált márkájú erősítők közül melyiket veszi meg? Valamelyik márka nem jobb efféle zenékhez, mint a többi?

Köszi!
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok!

A testvéremnek szüksége van egy stereo erősítőre, mindenképpen használtban gondolkozik.
Főleg diszkó és egyéb elektro zenéket hallgatna rajta, hozzá egy M.N.C do all páros lenne kötve. Nem nagy cucc, de nem ez a lényeg. Jelenleg egy közel 40 éves erősítőről megy, ami úgy tűnik megadja magát.
15 000 HUF lenne a limit, de nagyon max 20, milyen márkát és típust tudtok ajánlani ezen igényeknek megfelelően? Nem az audiofil a lényeg, csak szóljon!

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv.: Tamás

(ui. stereo erősítőkhöz abszolút nem értek, ezért kérném a tanácsotokat)

Fontos tudni,hogy milyen a doboz.Hány Ohm-os.Mekkora a szoba?
Az apróban biztosan találsz ilyet,de ha nem,akkor a keres részen nyiss egy topicot,hogy vásárolnál ilyen erősítőt.

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok!

A testvéremnek szüksége van egy stereo erősítőre, mindenképpen használtban gondolkozik.
Főleg diszkó és egyéb elektro zenéket hallgatna rajta, hozzá egy M.N.C do all páros lenne kötve. Nem nagy cucc, de nem ez a lényeg. Jelenleg egy közel 40 éves erősítőről megy, ami úgy tűnik megadja magát.
15 000 HUF lenne a limit, de nagyon max 20, milyen márkát és típust tudtok ajánlani ezen igényeknek megfelelően? Nem az audiofil a lényeg, csak szóljon!

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv.: Tamás

(ui. stereo erősítőkhöz abszolút nem értek, ezért kérném a tanácsotokat)

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 644

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Köszönöm és sok szép zenét kívánok vele!
Osu no seishin!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Atc - bocs, azt hittem, hogy összehasonlítani akarod őket, de én is kíváncsi vagyok a HK meghallgatásod eredményére (ha megtisztelsz azzal, hogy megosztod itt az oldalon)!

A múltkor pár sort írtam a HK topicban.
Kb 10 percig hallgattuk.Az új JBL kis monitorokkal nagyon jó párost alkotott.
Megvettem hozzá a 990-es CD játszót is,így nem lehet azt mondani,hogy nem rendszerben gondolkodom.A 990-es erősítő baromi sokat tud.Talán még túl sokat is.Nagyon nehezen találtam meg a balance bemenetet a távirányítón.
Még járódnia kell,de az első benyomás nekem nagyon pozitív.A CD játszó már nem ez a kategória.Eléggé könnyű darab.A hangja viszont rendben van.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Háth Izsák - Ok, kedves Izsák, minden szubjektív, én is így gondolom, de azért már a nagy számok törvényes alapján is ritka az, ha az egyik cég nem titkoltan középkategóriát megcélzó készüléke a másik "zászlóshajójával" összehasonlítható. Szerintem.

Atc - bocs, azt hittem, hogy összehasonlítani akarod őket, de én is kíváncsi vagyok a HK meghallgatásod eredményére (ha megtisztelsz azzal, hogy megosztod itt az oldalon)!
Osu no seishin!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Atc - Bocs, de én akkor már inkább a 375BEE-t vetném össze a HK990-el, azok tűnnek inkább egy ligában játszónak. A 326BEE bármennyire is jó erősítő, szerintem gyengébben teljesítene (bár őszintén szólva előbbit hallgattam, nagyon tetszett, utóbbihoz még nem volt szerencsém, de a száraz paramétereket elnézve - majd 20 kiló, szimmetrikus felépítés, csatornánkénti 150W - a HK túlmutat a NAD-on).

Nem tudom összehasonlítani.Nekem csak HK-m van.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

, de a száraz paramétereket elnézve - majd 20 kiló, szimmetrikus felépítés, csatornánkénti 150W - a HK túlmutat a NAD-on).

A "száraz paraméterek" többnyire csak tájékoztató jellegűek. Ezek alapján következtetni bármire is, könnyen tévútra vihet. Rengeteg egyéb, szvsz "fontosabb" tényező megléte, és/vagy azok összhangja felelős a "jó hangzásért".

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nekem volt 316-om és szerintem nagyon jól boldogult a Polkokkal. Amikor Patice jött megvásárolni az Ikon1-et, ő döbbent le leginkább, hogy szub nélkül hogyan tud egy belépő szintű erősítő és a legkisebb Ikon ilyen döbbenetes mélyeket hozni. Nem volt megfogott a mélye? Mire gondolsz? A Dali Rerencia CD 1-en az első számnál (Mancini: Pink Panther) gyönyörű, telt mélyekkel indult a szám...szerintem ne vigyük félre azokat, aki vékony pénzűek és vásárlás előtt állnak, bár tény, hogy a Te füled nem az enyém, az enyém meg nem a Tied...

Atc - Bocs, de én akkor már inkább a 375BEE-t vetném össze a HK990-el, azok tűnnek inkább egy ligában játszónak. A 326BEE bármennyire is jó erősítő, szerintem gyengébben teljesítene (bár őszintén szólva előbbit hallgattam, nagyon tetszett, utóbbihoz még nem volt szerencsém, de a száraz paramétereket elnézve - majd 20 kiló, szimmetrikus felépítés, csatornánkénti 150W - a HK túlmutat a NAD-on).
Osu no seishin!

Vendég

Sztereó erősitők

No akkor kénytelen leszek jobban letesztelni.

Várjuk a beszámolót.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nem, mivel kereskedők nem tartják raktáron. Nem sok lehet az országban, a listaára miatt.

Nem tartják?
Ugye ezt viccnek szántad?

No akkor kénytelen leszek jobban letesztelni.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Ár/érték arányban a NAD-ok nagyon jók, pláne a BEE sorozat.

Vendég

Sztereó erősitők

A HK990-et is próbáltad?

Nem, mivel kereskedők nem tartják raktáron. Nem sok lehet az országban, a listaára miatt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Én is ugyanezt tapasztalom, igaz nekem az újabb, 326-os van. H/K 980-nal összevetve (ami papíron jóval erősebb), a NAD sokkal könnyebben hajtja meg bármelyik dobozomat.

Idézem önmagam.

A HK990-et is próbáltad?

Vendég

Sztereó erősitők

Semmi furcsa nincs benne, a NAD igen jól hajt minden dobozt, Dynókhoz jól illik. Nézd meg mekkora headroom-ja van annak a kis erősítőnek és megérted. Amúgy még én is meglepődtem a dolgon anno.

2 x 50W minimum continuous power into 4/8 ohms, 110W/160W/210W IHF dynamic power into 8/4/2 ohms

Én is ugyanezt tapasztalom, igaz nekem az újabb, 326-os van. H/K 980-nal összevetve (ami papíron jóval erősebb), a NAD sokkal könnyebben hajtja meg bármelyik dobozomat.

Idézem önmagam.

A 326-oson van két dedikált sub-kimenet, és IEC aljzat. Meglepően jól boldogul nehezebben hajtható dobozokkal is. Nem tudom, hogy csinálja.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Semmi furcsa nincs benne, a NAD igen jól hajt minden dobozt, Dynókhoz jól illik. Nézd meg mekkora headroom-ja van annak a kis erősítőnek és megérted. Amúgy még én is meglepődtem a dolgon anno.

2 x 50W minimum continuous power into 4/8 ohms, 110W/160W/210W IHF dynamic power into 8/4/2 ohms

Nekem egyszer csak 315-ös volt.Az eléggé szerényen adta elő,de a hangja az tetszett.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Fura ezt pont tőled olvasni.
Nem akarom beidézni mennyire nyomtátok a szöveget,hogy nálunk mekkora nagy baj van az erősítővel,közben meg kiderül,hogy egy ilyen kis játékszer is jó hozzá.
Úgy látom csak az számít,hogy ki mondja.

Egyébként sehol sem írtam olyat, hogy ezzel volt a legjobb, csak az említett gyengeséget akartam cáfolni. Olvass figyelmesebben.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Én is hallgattam az említett erősítőt, mégpedig az igen háklis Dynaudio Contour S1.4-es dobozaimmal és elmondhatom, hogy kiválóan meg tudta hajtani őket minden erőlködés nélkül. És alacsony hangerőn is rendben volt a dinamika...

Fura ezt pont tőled olvasni.
Nem akarom beidézni mennyire nyomtátok a szöveget,hogy nálunk mekkora nagy baj van az erősítővel,közben meg kiderül,hogy egy ilyen kis játékszer is jó hozzá.
Úgy látom csak az számít,hogy ki mondja.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Hogy is mondjam, nem hangerőben, ERŐ-ben volt kevés.
Mindegy, nekem mosott volt. Megszoktam, hogy alacsony hangerőn is van dinamika, meg határozott mélyek.

Én is hallgattam az említett erősítőt, mégpedig az igen háklis Dynaudio Contour S1.4-es dobozaimmal és elmondhatom, hogy kiválóan meg tudta hajtani őket minden erőlködés nélkül. És alacsony hangerőn is rendben volt a dinamika...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Akkor úgy jobban hangzik, hogy belépő árkategóriában én inkább tranzistorost keresnék?

Ez sem biztos,hogy igaz.
Egy V3-es nem rossz annyiért,csak egy hozzá passzoló kis doboz kell hozzá.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Hogy is mondjam, nem hangerőben, ERŐ-ben volt kevés.
Mindegy, nekem mosott volt. Megszoktam, hogy alacsony hangerőn is van dinamika, meg határozott mélyek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Hangfalanként 2 db 16-os hangszóró szerintem akár 30m2-ig is elég. A kisebb NAD-ok viszont többek közt egyszerűen gyengék, és ez a mélykezelésükben megmutatkozik, kicsit sem megfogottak.
Mélyláda még pluszban teljesen felesleges, hacsak nem dübörögtetni akarsz, ami nem zene.

A Nad c320bee pont nem olyan. Sőt...

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: venndi »

Hangfalanként 2 db 16-os hangszóró szerintem akár 30m2-ig is elég. A kisebb NAD-ok viszont többek közt egyszerűen gyengék, és ez a mélykezelésükben megmutatkozik, kicsit sem megfogottak.
Mélyláda még pluszban teljesen felesleges, hacsak nem dübörögtetni akarsz, ami nem zene.

Szerintem elég kéne hogy legyen az erősítő teljesítménye. Ezek a gyári adatok:
A KEFek pedig 6 ohmosak, 1db 16-os mély,1db 16-os mélyközép + a magas, 125w legalábbis a hátulján ezt írja.
Nem hiszem hogy a 2x50 watt nem lenne elég. Ezeknek a hangszóróknak szerintem azért még nem kell 2x200W.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”