Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vtb »

Egyszer bepróbáltunk egy Manowar kazit! a nemtommilyen versenygyőztes autóhifis járműben aminek a kalaptartójában 6db parabolaantenna méretű összefordított mély volt. A Bumblebee-nél térdre rogyott az egész

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Rég tanultam fizikát, de valami olyasmi dereng, hogy a mély hangoknak nagyobb a hullámhossza. Minél mélyebb, annál hosszabb a hullám. Ezért jó a nagy szoba. ott van hely, a valóban mély hangok is kialakulhatnak. Nem 100 Hz, hanem mondjuk 40Hz, vagy még lejjebb.

Teljesen igaz, a nagy szoba jelentősen megkönnyíti a hang reprodukcióját.

Ami a mélyeket illeti, az igazán mély hangok hullámhossza valóban "nem fér" el egy kisebb szobában, de a helyzet nem reménytelen: pl. az autómban (ami a legkisebb szobánál is sokkal-sokkal kisebb) hiánytalanul megszólal a 30Hz - de tényleg sok energia kell azokat a hullámhosszakat ilyen kicsi helyre behajtogatni...

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Rock koncerten közvetlenül a keverőpult elé kell állni. Ott MINDIG jó a hangzás.

Ez alap :-)

De ott nem tudom elkapni a pengetőt, nem tudok lepacsizni a gitárossal, ha kijön a kordonhoz, és Angela Gossow sem tud a szemembe nézni, ezért inkább az első-második sorban szoktam lenni.

Amúgy a MH-en tökmindegy hova álltál még a sátraknál is dübbent

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Bár eddig csak kb 200 koncerten voltam, de annak a 80%-án a hangzás minimum szar volt.

Rock koncerten közvetlenül a keverőpult elé kell állni. Ott MINDIG jó a hangzás.

Ez alap :-)

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Rég tanultam fizikát, de valami olyasmi dereng, hogy a mély hangoknak nagyobb a hullámhossza. Minél mélyebb, annál hosszabb a hullám.
Ezért jó a nagy szoba. ott van hely, a valóban mély hangok is kialakulhatnak. Nem 100 Hz, hanem mondjuk 40Hz, vagy még lejjebb.
Úgy tudom, minél nagyobb a membrán, annál több levegőt mozgat meg ugyanakkora elmozdulással. A kisebb membránnak ehhez nagyobb utat kell megtennie.
A Rottenbiller utcában a stúdióban 40 cm-es hangszóró volt a Tannoyokban, nagy élmény volt hallgatni. Minél nagyobb a membránfelület, annál nagyobb a koncertélmény, szerintem. Kisméretű hangszóróval is lehet dobhártyát repeszteni, de mégis más, ha egy nagy membrán rázza alattam a széket. Kis szobában is más élmény, ott is jobban ráz mindent a nagy membrán, csak nem jön ki a teljes tudása, ami egy nagy szobában kijönne. Ha tévedek, akkor azért előre elnézést kérek.
Nekem 40 nm-es szobában volt olyan hangfal vendégségben, hogy szétverte a helyiséget, és most olyan hangfal szól ugyanott, nagyon jól, szépen, finoman, amiben nagyobb a membrán. Azt hiszem, aki sokféle zenét hallgat, annak mindenevő rendszer kell, az meg drága.

Nekem bármily meglepő nincs egyenlőség jel a metál és a szoba bontás között, sőt a metál és a koncertélmény között sem. Illetve a koncert élményt nem keverem össze a koncert hangzással. Bár eddig csak kb 200 koncerten voltam, de annak a 80%-án a hangzás minimum szar volt. Ami pl a Machine Head-en volt azt 70 centis membránnal sem reprodukálja senki egy szobában, de nem azért volt élmény mert majd leszakadt a tüdőm a lábdobtól. Volt nekem is "nagymembrános". Szépen megforgatta a levegőt a szobában, de csak nagy hangerőn tudta kifutni magát.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

.......... 18nm-es szobába 30 centis membránokkal zenét reprodukálni és azt mondod, hogy az úgy jó, .........

Rég tanultam fizikát, de valami olyasmi dereng, hogy a mély hangoknak nagyobb a hullámhossza. Minél mélyebb, annál hosszabb a hullám.Ezért jó a nagy szoba. ott van hely, a valóban mély hangok is kialakulhatnak. Nem 100 Hz, hanem mondjuk 40Hz, vagy még lejjebb.
Úgy tudom, minél nagyobb a membrán, annál több levegőt mozgat meg ugyanakkora elmozdulással. A kisebb membránnak ehhez nagyobb utat kell megtennie.
A Rottenbiller utcában a stúdióban 40 cm-es hangszóró volt a Tannoyokban, nagy élmény volt hallgatni. Minél nagyobb a membránfelület, annál nagyobb a koncertélmény, szerintem. Kisméretű hangszóróval is lehet dobhártyát repeszteni, de mégis más, ha egy nagy membrán rázza alattam a széket. Kis szobában is más élmény, ott is jobban ráz mindent a nagy membrán, csak nem jön ki a teljes tudása, ami egy nagy szobában kijönne. Ha tévedek, akkor azért előre elnézést kérek.
Nekem 40 nm-es szobában volt olyan hangfal vendégségben, hogy szétverte a helyiséget, és most olyan hangfal szól ugyanott, nagyon jól, szépen, finoman, amiben nagyobb a membrán. Azt hiszem, aki sokféle zenét hallgat, annak mindenevő rendszer kell, az meg drága.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ezeket ajánlanám ismerkedésre:

Köszi az ajánlásokat.
Necrophagist: nem ismertem, de rögtön az ugrott be, hogy németek. Jó kis halálmetál (némi power beütéssel?).
A másik még jobb, őket sem ismertem.
Nekem ez a német banda az egyik nagy kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=2UFtDA9T9gw

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ne vedd véresen komolyan ezt az egészet, jól elbeszélgetünk, legalább van valami értelmes téma, ami kicsit megmozgat minket 1-2 órára.

Jah, tudom én, csak már elszoktam tőle

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Bizony isten holnap megfülelem ezeket is.

ezeket ajánlanám ismerkedésre:
http://youtu.be/b9RJXWxth5g
http://youtu.be/xjKyzwqIT7s

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

No igen a Necrophagist, meg a Flashgod Apocalypse kicsit más világ mint az AC/DC, de nem akarok beleszólni a nagyok dolgába.

Bizony isten holnap megfülelem ezeket is.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nem azt írtam, hogy nem szólhat jól ideális esetben, hanem azt, hogy nem ez az, ami számít. De mint tudjuk nem hallgatsz metálzenéket, csak néha AC/DC-t. vtb metálzenéhez keres erősítőt.

No igen a Necrophagist, meg a Flashgod Apocalypse kicsit más világ mint az AC/DC, de nem akarok beleszólni a nagyok dolgába.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

írhattam volna Harbeth-et is. Csak olyat még nem hallottam.

Nekem van egy 7-es,de ez játékszer a másik kettőhöz képest.
Majd Kimber elmeséli milyen volt.
Ő még a JBL dobozaim sem hallotta.Majd azt is beüzemelem neki egy másik szobában.
A múltkor vettem hozzá egy combosabb hozzájuk illő Amcrown erősítőt is.
Még ezzel nem próbáltam.

Vendég

Sztereó erősitők

nekem két jó JBL dobozom van.
4315 és 6332.
Ezek sem lomhák.
A 4429 nem igazán jött be.Ezektől megválok.
A 2600-as sem az én világom.

Nem a JBL volt a lényeg, írhattam volna Harbeth-et is. Csak olyat még nem hallottam.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Lomha mélyek?
1x azért hallgass meg valami nagy membránfelületű monitort (pl. JBL4311). Persze olyan erősítővel, ami a nagy membránokat képes kordában tartani.
Lomha mélyek!

nekem két jó JBL dobozom van.
4315 és 6332.
Ezek sem lomhák.
A 4429 nem igazán jött be.Ezektől megválok.
A 2600-as sem az én világom.

Vendég

Sztereó erősitők

Nem hülyék, csak szeretik a lomha mélyeket.

Lomha mélyek?
1x azért hallgass meg valami nagy membránfelületű monitort (pl. JBL4311). Persze olyan erősítővel, ami a nagy membránokat képes kordában tartani.
Lomha mélyek!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nem azt írtam, hogy nem szólhat jól ideális esetben, hanem azt, hogy nem ez az, ami számít. De mint tudjuk nem hallgatsz metálzenéket, csak néha AC/DC-t. vtb metálzenéhez keres erősítőt.

Szerintem elbeszélünk egymás mellett.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szerintem a Harbeth 40.1-re minden,csak ez nem lesz jellemező.
A nagy SEAS Exotic monitorra szintúgy.
Ha ezeket megfülelnéd, lehet átgondolnád az eddig jó hangú doboznak vélt véleményed.

Vendég

Sztereó erősitők

Szerintem még nem tapasztaltál eleget.
Hidd el van pár dobozom ahhoz,hogy azt mondjam,hogy szerintem most nincs igazad.
Nézd meg az új épített dobozaimban mekkora mélyek vannak.
Nem véletlenül 12"-es.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Az már más, hogy ezt el lehet érni nagy membránfelülettel is, és az ugye nem kérdés, hogy annak sokkal jobb az élményszerűsége is.

Azt se felejtsük el,hogy mennyivel olcsóbban ki lehet hozni egy rendszert,ha nagyobb méretű érzékenyebb hangsugárzókat tudunk használni.

Hamarosan megjönnek a Harbeth dobozaim.
A 40.1-ben 12"-es, a 30.1-ben meg 10"-es mélyek vannak.
Ezeket sem túl nagy studio helyiségekben használják.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Mennyivel könnyebb dolgunk lenne ha ez valóban így lenne. Állóhullámok, kiemelések, kioltások, visszaverődések, stb. nélkül..

Természetesen igazad van, ezek genya dolgok.

Nem is állítottam olyat soha, hogy egy nagy szoba (nagy belmagassággal!!!) ne lenne jobb, mint egy kicsi szoba.

Viszont ha a Metallica 13 centis lábdobon, és két darab 13 centis hangszórón akarna koncertezni, akkor ... az nem lenne jó.

A kigyúrt "body builder"-t pedig megkérjük, hogy fusson le 400 métert, és meghal. Véleményem (és tapasztalatom) szerint, egy "átlagos" hallgató helyiségben nem a membránfelület nagysága, hanem annak precízsége, gyorsasága számít, stabil erősítővel karöltve. (sűrű spektrumú zenéket feltételezve)

Az amerikai autósok tudják: there is no replacement for displacement. Azaz a köbcentit nem pótolja semmi.

A koncertélményhez pedig ott a koncert.

Király. Akkor egyáltalán nem kell otthoni hifi. Állítólag az AC/DC 2015-ben jön Magyarországra!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Véleményem (és tapasztalatom) szerint, egy "átlagos" hallgató helyiségben nem a membránfelület nagysága, hanem annak precízsége, gyorsasága számít, stabil erősítővel karöltve. (sűrű spektrumú zenéket feltételezve)

Szerintem még nem tapasztaltál eleget.
Hidd el van pár dobozom ahhoz,hogy azt mondjam,hogy szerintem most nincs igazad.
Nézd meg az új épített dobozaimban mekkora mélyek vannak.
Nem véletlenül 12"-es.

Vendég

Sztereó erősitők

. Meg kell nézni a japánokat, hogy ennél kisebb szobákba is be mernek tenni az enyémnél sokkal nagyobb JBL hangfalakat, néha oldalanként 2-2 38 cm-es méllyel. Biztos hülyék....

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mennyivel könnyebb dolgunk lenne ha ez valóban így lenne. Állóhullámok, kiemelések, kioltások, visszaverődések, stb. nélkül..

ezzel én sem értettem egyet.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ne haragudj, de ha negyed századot töltöttél azzal amit mondtál és képes lennél egy 18nm-es szobába 30 centis membránokkal zenét reprodukálni és azt mondod, hogy az úgy jó, akkor bocs, de nem a te véleményedre fogom alapozni a zenei láncom kiépítését.

Kérlek, ahogy gondolod ;-)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Meg kell nézni a japánokat, hogy ennél kisebb szobákba is be mernek tenni az enyémnél sokkal nagyobb JBL hangfalakat, néha oldalanként 2-2 38 cm-es méllyel. Biztos hülyék....

Meg mi is.
Vagy mégsem?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”