Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vtb »

Nem azt írtam, hogy nem szólhat jól ideális esetben, hanem azt, hogy nem ez az, ami számít. De mint tudjuk nem hallgatsz metálzenéket, csak néha AC/DC-t. vtb metálzenéhez keres erősítőt.

No igen a Necrophagist, meg a Flashgod Apocalypse kicsit más világ mint az AC/DC, de nem akarok beleszólni a nagyok dolgába.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

írhattam volna Harbeth-et is. Csak olyat még nem hallottam.

Nekem van egy 7-es,de ez játékszer a másik kettőhöz képest.
Majd Kimber elmeséli milyen volt.
Ő még a JBL dobozaim sem hallotta.Majd azt is beüzemelem neki egy másik szobában.
A múltkor vettem hozzá egy combosabb hozzájuk illő Amcrown erősítőt is.
Még ezzel nem próbáltam.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nekem két jó JBL dobozom van.
4315 és 6332.
Ezek sem lomhák.
A 4429 nem igazán jött be.Ezektől megválok.
A 2600-as sem az én világom.

Nem a JBL volt a lényeg, írhattam volna Harbeth-et is. Csak olyat még nem hallottam.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Lomha mélyek?
1x azért hallgass meg valami nagy membránfelületű monitort (pl. JBL4311). Persze olyan erősítővel, ami a nagy membránokat képes kordában tartani.
Lomha mélyek!

nekem két jó JBL dobozom van.
4315 és 6332.
Ezek sem lomhák.
A 4429 nem igazán jött be.Ezektől megválok.
A 2600-as sem az én világom.

Vendég

Sztereó erősitők

Nem hülyék, csak szeretik a lomha mélyeket.

Lomha mélyek?
1x azért hallgass meg valami nagy membránfelületű monitort (pl. JBL4311). Persze olyan erősítővel, ami a nagy membránokat képes kordában tartani.
Lomha mélyek!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nem azt írtam, hogy nem szólhat jól ideális esetben, hanem azt, hogy nem ez az, ami számít. De mint tudjuk nem hallgatsz metálzenéket, csak néha AC/DC-t. vtb metálzenéhez keres erősítőt.

Szerintem elbeszélünk egymás mellett.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szerintem a Harbeth 40.1-re minden,csak ez nem lesz jellemező.
A nagy SEAS Exotic monitorra szintúgy.
Ha ezeket megfülelnéd, lehet átgondolnád az eddig jó hangú doboznak vélt véleményed.

Vendég

Sztereó erősitők

Szerintem még nem tapasztaltál eleget.
Hidd el van pár dobozom ahhoz,hogy azt mondjam,hogy szerintem most nincs igazad.
Nézd meg az új épített dobozaimban mekkora mélyek vannak.
Nem véletlenül 12"-es.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Az már más, hogy ezt el lehet érni nagy membránfelülettel is, és az ugye nem kérdés, hogy annak sokkal jobb az élményszerűsége is.

Azt se felejtsük el,hogy mennyivel olcsóbban ki lehet hozni egy rendszert,ha nagyobb méretű érzékenyebb hangsugárzókat tudunk használni.

Hamarosan megjönnek a Harbeth dobozaim.
A 40.1-ben 12"-es, a 30.1-ben meg 10"-es mélyek vannak.
Ezeket sem túl nagy studio helyiségekben használják.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Mennyivel könnyebb dolgunk lenne ha ez valóban így lenne. Állóhullámok, kiemelések, kioltások, visszaverődések, stb. nélkül..

Természetesen igazad van, ezek genya dolgok.

Nem is állítottam olyat soha, hogy egy nagy szoba (nagy belmagassággal!!!) ne lenne jobb, mint egy kicsi szoba.

Viszont ha a Metallica 13 centis lábdobon, és két darab 13 centis hangszórón akarna koncertezni, akkor ... az nem lenne jó.

A kigyúrt "body builder"-t pedig megkérjük, hogy fusson le 400 métert, és meghal. Véleményem (és tapasztalatom) szerint, egy "átlagos" hallgató helyiségben nem a membránfelület nagysága, hanem annak precízsége, gyorsasága számít, stabil erősítővel karöltve. (sűrű spektrumú zenéket feltételezve)

Az amerikai autósok tudják: there is no replacement for displacement. Azaz a köbcentit nem pótolja semmi.

A koncertélményhez pedig ott a koncert.

Király. Akkor egyáltalán nem kell otthoni hifi. Állítólag az AC/DC 2015-ben jön Magyarországra!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Véleményem (és tapasztalatom) szerint, egy "átlagos" hallgató helyiségben nem a membránfelület nagysága, hanem annak precízsége, gyorsasága számít, stabil erősítővel karöltve. (sűrű spektrumú zenéket feltételezve)

Szerintem még nem tapasztaltál eleget.
Hidd el van pár dobozom ahhoz,hogy azt mondjam,hogy szerintem most nincs igazad.
Nézd meg az új épített dobozaimban mekkora mélyek vannak.
Nem véletlenül 12"-es.

Vendég

Sztereó erősitők

. Meg kell nézni a japánokat, hogy ennél kisebb szobákba is be mernek tenni az enyémnél sokkal nagyobb JBL hangfalakat, néha oldalanként 2-2 38 cm-es méllyel. Biztos hülyék....

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mennyivel könnyebb dolgunk lenne ha ez valóban így lenne. Állóhullámok, kiemelések, kioltások, visszaverődések, stb. nélkül..

ezzel én sem értettem egyet.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ne haragudj, de ha negyed századot töltöttél azzal amit mondtál és képes lennél egy 18nm-es szobába 30 centis membránokkal zenét reprodukálni és azt mondod, hogy az úgy jó, akkor bocs, de nem a te véleményedre fogom alapozni a zenei láncom kiépítését.

Kérlek, ahogy gondolod ;-)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Meg kell nézni a japánokat, hogy ennél kisebb szobákba is be mernek tenni az enyémnél sokkal nagyobb JBL hangfalakat, néha oldalanként 2-2 38 cm-es méllyel. Biztos hülyék....

Meg mi is.
Vagy mégsem?

Vendég

Sztereó erősitők

Alapigazság no1: a szoba méretének semmihez semmi köze.

Olyan vagy, mint a body building topikon egy kezdő: "Én is szeretnék nagy izmokat, de nem akarok súlyokat emelgetni, mert azok nehezek, és az egész projektre heti 2 x 10 percet tudok szánni."

A kigyúrt "body builder"-t pedig megkérjük, hogy fusson le 400 métert, és meghal. Véleményem (és tapasztalatom) szerint, egy "átlagos" hallgató helyiségben nem a membránfelület nagysága, hanem annak precízsége, gyorsasága számít, stabil erősítővel karöltve. (sűrű spektrumú zenéket feltételezve)
A koncertélményhez pedig ott a koncert.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

képes lennél egy 18nm-es szobába 30 centis membránokkal zenét reprodukálni és azt mondod, hogy az úgy jó, akkor bocs, de nem a te véleményedre fogom alapozni a zenei láncom kiépítését.

Pedig az valóban úgy jó,de doboz és doboz között is óriási különbség van.
Nekem van itthon szintetizátorom,tam tam dobok és komplett Roland dobszerkó.
Ehhez kell a jó nagy membrán felület.
A dob máskülönben csak tompán pufogna,vagy búgna.
Nekem ehhez Roland hangsugárzók vannak, erősítővel együtt .Ebből 2db.

Ezekkel muzsikálunk itthon a gyerekekkel:

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Olyan vagy, mint a body building topikon egy kezdő: "Én is szeretnék nagy izmokat, de nem akarok súlyokat emelgetni, mert azok nehezek, és az egész projektre heti 2 x 10 percet tudok szánni."

Na, ebből nem lesz semmi :-)

A minidobozokkal kiváló hangot lehet csinálni, amíg olyan hangtömeget reprodukálnak, ami a méretükkel arányos. Énekhang, szóló akusztikus hangszerek (mínusz cselló, bőgő, tuba, üstdob).

Viszont a legkisebb bőr a lábdobra 50 centi átmérőjű. És Lars Ulrich egy picit nagyobbat használ.

Kettőt ;-)

A gitár hangját ritkán hallod vonalkimeneten. Akár koncerten, akár lemezfelvételen a "motyó" elé odatesznek egy érzékeny mikrofont. A komplett gitárerősítő + láda hangja benne van Hendrix vagy Slash vagy Frusciante vagy John Petrucci vagy akárki "sound"-jában. A tipikus gitárláda 2 vagy 4, egyenként 30 centis hangszórót rejt, és sok gitáros épít tornyokat ilyenből, azaz a gitárja hangját 4-12 darab egyenként 30 centis hangszóró adja.

Ha két gitáros van, ezt szorozd meg kettővel, ha három, akkor hárommal :-)

Amennyiben az ideál a koncerthang, akkor kis szobába is valami rendes hangfalra van szükséged.

Amennyiben "hifizni" szeretnél, akkor ezer komponensen és ugyanennyi rendszeren át vezet az utad, amíg megérkezel ugyanide.

Én nem árulok sem hangfalat, sem erősítőt, ellenben negyed századot töltöttem el azzal, hogy rockzenét vigyek lakószobákba.

Aha, értelek, a klasszikus zenét meg hegedűn hallgatják.
Ne haragudj, de ha negyed századot töltöttél azzal amit mondtál és képes lennél egy 18nm-es szobába 30 centis membránokkal zenét reprodukálni és azt mondod, hogy az úgy jó, akkor bocs, de nem a te véleményedre fogom alapozni a zenei láncom kiépítését.

Knez
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Knez »

:D :D :D

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Amennyiben az ideál a koncerthang, akkor kis szobába is valami rendes hangfalra van szükséged.

Amennyiben "hifizni" szeretnél, akkor ezer komponensen és ugyanennyi rendszeren át vezet az utad, amíg megérkezel ugyanide.

Én nem árulok sem hangfalat, sem erősítőt, ellenben negyed századot töltöttem el azzal, hogy rockzenét vigyek lakószobákba.

Tetszik ez a beírásod.
Igazán lényegretörő.
Egyet is értek szinte mindenben veled.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Oké, köszi a sok segítséget az erősítővásárláshoz. Nehogy megkérdezd mekkora a szoba, vagy nehogy elolvasd miért nem veszek csövest.

Na, ebből nem lesz semmi :-)

A minidobozokkal kiváló hangot lehet csinálni, amíg olyan hangtömeget reprodukálnak, ami a méretükkel arányos. Énekhang, szóló akusztikus hangszerek (mínusz cselló, bőgő, tuba, üstdob).

Viszont a legkisebb bőr a lábdobra 50 centi átmérőjű. És Lars Ulrich egy picit nagyobbat használ.

Kettőt ;-)

A gitár hangját ritkán hallod vonalkimeneten. Akár koncerten, akár lemezfelvételen a "motyó" elé odatesznek egy érzékeny mikrofont. A komplett gitárerősítő + láda hangja benne van Hendrix vagy Slash vagy Frusciante vagy John Petrucci vagy akárki "sound"-jában. A tipikus gitárláda 2 vagy 4, egyenként 30 centis hangszórót rejt, és sok gitáros épít tornyokat ilyenből, azaz a gitárja hangját 4-12 darab egyenként 30 centis hangszóró adja.

Ha két gitáros van, ezt szorozd meg kettővel, ha három, akkor hárommal :-)

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nézd, ha neked ez tetszik, akkor nehéz mit mondani. Élvezd :-)

Ezt el sem kell olvasnod: rockzene = csöves erősítő + nagy membránfelület.

Mert a koncerten is ezt hallod....

Oké, köszi a sok segítséget az erősítővásárláshoz. Nehogy megkérdezd mekkora a szoba, vagy nehogy elolvasd miért nem veszek csövest.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

....ezt ugye nem mondod komolyan?
Egy 3 utas 40kg/db-os Dynaco párt váltott úgy hogy még egy hónapig megvolt mindkettő, szóval tudtam váltogatni. Maradt a Magnat. Amúgy sztem nézz utána a Quantum sorozatnak...

Nézd, ha neked ez tetszik, akkor nehéz mit mondani. Élvezd :-)

Ezt el sem kell olvasnod: rockzene = csöves erősítő + nagy membránfelület.

Mert a koncerten is ezt hallod....

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ó bakker, most látom az aláírásodban, Magnat minidoboz....

Hát ez arra nem lesz jó.... Ne mondd már, hogy ezen átjött a koncertélményeid 10 százaléka is...

A rockzene visszaadásához a legfontosabb: a membránfelület.

....ezt ugye nem mondod komolyan?Egy 3 utas 40kg/db-os Dynaco párt váltott úgy hogy még egy hónapig megvolt mindkettő, szóval tudtam váltogatni. Maradt a Magnat. Amúgy sztem nézz utána a Quantum sorozatnak...

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Nem írtad, milyen hangfalad van, de ha a Luxman-nal nagyjából úgy szólt, ahogy elvártad, akkor szinte bármit választhatsz helyette.

Ó bakker, most látom az aláírásodban, Magnat minidoboz....

Hát ez arra nem lesz jó.... Ne mondd már, hogy ezen átjött a koncertélményeid 10 százaléka is...

A rockzene visszaadásához a legfontosabb: a membránfelület.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”