Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
És mik a tapasztalatok ezzel az új förmwer/dzsámper/drájverrel?
Pc alapú audio lejátszás
hogylehetek ekkor láma .... :kiraly:
így megyen normálisan a muzsika :kiraly:
de mivel win7 van fent nem tudom a drivert feltelepíteni csak beadatni vele ...
s így nincs ASIO- m /bár lehet nem is lenne benne :foto: /
Pc alapú audio lejátszás
Melyik driverrel van zúgásod? :kiraly:
5.40a
azért nem meggy fel mert nem a VIA-s fw van gyárilag a karin
ki kell hozzá cserélni
LoL én meg nem szettem le a JP4 -es jumpert .... :foto:
na minnyá megnézem .... :kiraly:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
itt "tökéletesen" láccik hogy a kivezetési panelhez közelebbi az egyedülálló :kiraly: klikk
Tényleg, köszi.
A driver fel sem megy, nem települ. Valami jumper-t kell hozzá állítani állítólag:
link
Nekem nincs kedvem ezzel bajlódni.
Melyik driverrel van zúgásod? :foto:
Pc alapú audio lejátszás
Az ixbt-n mintha azt írták volna, hogy csak az erősítő ic-ket cserélték volna le a "jobb" HD2 változatokon.. :kiraly:
Egyébként driver: a HD 2 tulajok még el is vannak kényzetetve, a kortárs Prodigy 7.1 HiFi-hez e legújabb beta meghajtó is vagy 2 éves.
igen de az a driver nekem semmit nem ér :vazeg:
iszonyatos háttér zúgásom van vele .... :kiraly:
LITE --- 3x NE5532GOLD --- 2x OPA2134 + JRC5532
ADVANCE --- 2x OPA2134 + OPA2604
Ez alapján nekem lite van, és az advance opampjaira cserélném. Így csak jó lesz, nem?
Csak azt tudnám, melyik helyre kell rakni azt, amiből csak egy van (2604)? :foto:
A drivert még nem próbáltam, de ki fogom.
itt "tökéletesen" láccik hogy a kivezetési panelhez közelebbi az egyedülálló
klikk
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
s több helyen írták hogy maga az opamp csak akkor igazán jó ha kondit/fet-et is cze-rész
tod van ebből egy "javított" verzió /DE/ ami csak koreába lehet kapni célszerű lenne ugyan olyanra cserélni a cuccokat rajta
mert gondolom összedobálni mindenből a legjobbat túlsok jót nem jelent ... :kiraly:
LITE --- 3x NE5532
GOLD --- 2x OPA2134 + JRC5532
ADVANCE --- 2x OPA2134 + OPA2604
Ez alapján nekem lite van, és az advance opampjaira cserélném. Így csak jó lesz, nem?
Csak azt tudnám, melyik helyre kell rakni azt, amiből csak egy van (2604)? :foto:
A drivert még nem próbáltam, de ki fogom.
- cskamacska
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Pc alapú audio lejátszás
tod van ebből egy "javított" verzió /DE/ ami csak koreába lehet kapni célszerű lenne ugyan olyanra cserélni a cuccokat rajta
Az ixbt-n mintha azt írták volna, hogy csak az erősítő ic-ket cserélték volna le a "jobb" HD2 változatokon.. :foto:
Egyébként driver: a HD 2 tulajok még el is vannak kényzetetve, a kortárs Prodigy 7.1 HiFi-hez e legújabb beta meghajtó is vagy 2 éves. :kiraly:
Pc alapú audio lejátszás
KMT
amúgy a VIA-s v5.40a
drivert próbáltad már? :foto:
párszor felraktam már de semmi érdemleges hangot nem adott ki nekem :kiraly:
Pc alapú audio lejátszás
Audiotrak Prodigy HD2 tulajokat kérdezném, hogy próbálkoztak-e már opamp cserével?
És bárki mástól kérdezném, hogy hogyan is kell ezeket kicserélni? Abszolút nem értek hozzá. Így néznek ki:
kép1
kép2
Simán ki kell erőszakolni a helyükről, és az újat belenyomni?
Jelenleg 3 db 5532N van a kártyán.
Valamint érdekelne, hogy hol lehet OPA2134, illetve OPA2604 opampokat venni?
Csak egy helyen láttam, az is valami pécsi bolt.
Esetleg LT1364 és LT1361 is érdekelne, ha normális áron (< 1k) meg lehet valahogy szerezni őket.
anno sok kűfődi oldalt nézegettem
asszem az audiotrak fórum részébe is beszélnek opamp cserékről
s több helyen írták hogy maga az opamp csak akkor igazán jó ha kondit/fet-et is cze-rész
mert gondolom összedobálni mindenből a legjobbat túlsok jót nem jelent ... :kiraly:
behelyezésnél nem az a pötty az irányadó? :foto:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ki kell noszogatni, majd az újat egyszerűen visszanyomni(megfelelő irányban persze). Ill ha a kinézett erősítő nem ilyen foglaltú(soic?), vannak adapterek amire rá lehet forrasztani, majd a dip adaptert benyömöszkölni.
Hogy ilyeneket hol lehet magyarhonban olcsón beszerezni, arról fogalmam sincs, egyelőre még az erősítő/dac kérdésben is fennforgás van nálam. :foto:
Köszi.
Mivel ezek full szimmetrikusak... elég arra ügyelnem, hogy a felirat (az opamp-on) ugyanabba az irányba nézzen, mint az előző opamp-nál? Vagy van valami más módszer erre?
- cskamacska

Pc alapú audio lejátszás
Ki kell noszogatni, majd az újat egyszerűen visszanyomni(megfelelő irányban persze). Ill ha a kinézett erősítő nem ilyen foglaltú(soic?), vannak adapterek amire rá lehet forrasztani, majd a dip adaptert benyömöszkölni.
Hogy ilyeneket hol lehet magyarhonban olcsón beszerezni, arról fogalmam sincs, egyelőre még az erősítő/dac kérdésben is fennforgás van nálam. :foto:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Audiotrak Prodigy HD2 tulajokat kérdezném, hogy próbálkoztak-e már opamp cserével?
És bárki mástól kérdezném, hogy hogyan is kell ezeket kicserélni? Abszolút nem értek hozzá. Így néznek ki:
kép1
kép2
Jelenleg 3 db 5532N van a kártyán.
Valamint érdekelne, hogy hol lehet OPA2134, illetve OPA2604 opampokat venni?
Csak egy helyen láttam, az is valami pécsi bolt.
Esetleg LT1364 és LT1361 is érdekelne, ha normális áron (< 1k) meg lehet valahogy szerezni őket.
- cskamacska

Pc alapú audio lejátszás
Foobar all the way! :kiraly:
Egyébként szerintetek:
Prodigy HD2(28k) vs Asus Essence STX(44k körül) vs meglévő X-fi-optikán-külső DAC+füleserősítő?
Szal adva egy Sennheiser HD650(hogy hogy van jelenleg használva, azt inkább ne firtassuk :foto: ), egy X-Fi Elite Pro, és ebből kellene majd a későbbiekben majd valamit alkotni. Normális erősítés kéne, tán az analóg alakításon is lehetne javítani pöppet, de géming az jó lenne ha maradna. Namost ezt azért spammolom ide, mert mindezt PC-ről kéne megvalósítani, és mit ad isten, két hangkari is azt állítja magáról, hogy kiváló analóg alakítás mellett még füleseket is rendesen meghajt. (géming képességek valahogy sima usb dac=félprofi PCI/USB audio cuccok(E-MU, ESI, stb)<Audiotrak HD2<Asus Essence STX<X-Fi képpen alakulnak de ez valamelyest másoldagos a kérdés szempontjából)
De tényleg olyan jól meghajtanák-e, mint egy drágább DAC és és erre való füleserősítő? Mondjuk az X-fi+Audiotrak Dr DAC 2-hoz, vagy hasonlóhoz képest, hogy domboríthatnak ezek a drágák?(az egy dolog hogy az a cucc 60k importbul, de épp az másik kártyák is +pénzt jelentenének, az ixfit ugyanis nem nagyon lehet mostanság eladni valami fura okból)
Pc alapú audio lejátszás
Foobar2000 mellett, melyek még a minőségi lejátszók? Vannak újabbak, amiket érdemes kipróbálni? Van sok jó szoftveres lejátszó, de összességébe szerintem mindent figyelembe véve a Foobar a favorit most, nekem van Jetaudio is, ennek is elég jo a hangja...De más felhasználás , más környezet...
Melyeket próbáltad az újak közül?
Az új Winamp Pro ,és a hozzátartozó Kernel Streaming Plugin-nel vagy ASIO pluginnel.
Egészen jó hangja van így ezekkel. :foto:
Bár nekem még mindig a Foobar a nyerő! :kiraly:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Volt nekem aimp, Winamp, Itunes ez nem rossz de a kezelhetősége nem tetszik...
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Pc alapú audio lejátszás
Foobar2000 mellett, melyek még a minőségi lejátszók? Vannak újabbak, amiket érdemes kipróbálni? Van sok jó szoftveres lejátszó, de összességébe szerintem mindent figyelembe véve a Foobar a favorit most, nekem van Jetaudio is, ennek is elég jo a hangja...De más felhasználás , más környezet... Melyeket próbáltad az újak közül?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Foobar2000 mellett, melyek még a minőségi lejátszók? Vannak újabbak, amiket érdemes kipróbálni?
Van sok jó szoftveres lejátszó, de összességébe szerintem mindent figyelembe véve a Foobar a favorit most, nekem van Jetaudio is, ennek is elég jo a hangja...De más felhasználás , más környezet...
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Pc alapú audio lejátszás
Foobar2000 mellett, melyek még a minőségi lejátszók?
Vannak újabbak, amiket érdemes kipróbálni?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Prodigy HD2
Ezt is nézd meg. 28k itthon. Volt már róla párszor szó itt.
- Voice
- V.I.P.

- Értékelés: 5
Pc alapú audio lejátszás
külsőre nagyon mutatós a kártya! :foto: bár bevallom én asus márkájú kártyát nem vennék, ettől még lehet extrajó.
Igen, tényleg komoly lett a design, de meg is van ám építve. Azért az Asus nem egy amatőr cég, a terméktámogatás biztosított rendesen szoftver oldalról
Gondolom megelégelték a Creative egyeduralmát, és gondoltál beszállnak a hangkártya bizniszbe
Az csak jobb, hogy a komolyabb minőséget célozták meg...
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ
Pc alapú audio lejátszás
külsőre nagyon mutatós a kártya! :foto:
bár bevallom én asus márkájú kártyát nem vennék, ettől még lehet extrajó.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
- Voice
- V.I.P.

- Értékelés: 5
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Én is pc-hez kötve használom a hifit. A hangkari egy régi SB Audigy, aminek ugye már van digi kimenete
Namost tegnap megpróbáltam azon keresztül meghajtani a cuccot. De csak nagy büdös zúgás lett a jutalom hangfalrészről. Mert elvileg a karira épített 96/24-es dac-ot csak így lehetne használni. De zúg. Mi lehet a gond?
A másik, hogy mostanság erősen gondolkodom egy komolyabb hangkari beszerzésén. Látom az E-MU nagyon elterjedt, de mit szóltok az Asus Xonar cuccokhoz? Egy D2 talán még elérhető lehet használtan, a most külön zenei célokra kiadott Essence viszont nagyon drága. Vélemények?
Asus Xonar D2
Asus Xonar Essence STX
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ
Pc alapú audio lejátszás
Hogyha valaki használ E-MU 1212 M hangkártyát ,akkor egy beállítás ajánlok a figyelmébe.Előtte mindenképpen frissítse az E-MU honlapról ezeket, ha még nem tette volna meg:
Először:
Driver -Firmware: http://www.emu.com/support/files/downlo ... 1&File=607
Utána:
New PatchMix: http://www.emu.com/support/files/downlo ... 1&File=608
Ja ,igen és legyen fent a gépen az ASIO4ALL, innen tölthető: http://www.asio4all.com/
Ez a beállítás csak Kernel Streaming-el vagy ASIO4ALL-al megy.(inkább ASIO4ALL-al,bár nem a szívem csücske ,de most csak ez megy, ezzel )
Képet tettem fel a beállításokról ide,hogy egyszerűbb legyen:
http://rapidshare.com/files/236967858/RMAA.rar.html
-VIGYÁZAT! Ezzel a beállítással a PatchMixben megszűnik a hangerő szabályzás és csak a Foobar szabályzója megy!!!
Cserébe viszont egy nagyon jó hangot kapunk !
Foobar-ból a legújabb legyen és a legújabb ASIO Support-al(plugin). Mind tölthető a Foobar honlapról.
Szóval ha mindez a "tortúra" végig van csinálva akkor egy nagyon-nagyon komoly hangot kaphatunk.Megéri! :kiraly: Aki így beállítja ezt a kártyát az tuti soha nem adja el. :kiraly: Lefogadom. :foto:
Na,E-MU tulajok próbálta már valaki ezt!
Pc alapú audio lejátszás
én ilyet használok: :kiraly:
Biztosan nagyon jó ez is! :kiraly: Tetszik!
Én csak az E-MU1212m-höz tudok jó beállítást. Minden gyártó belső-külső hangkártyája más beállítást igényel.Más is a hangjuk.
Még ha ASIO-t vagy Kernel Streaming-et is használunk.
A variációk lehetősége iszonyatosan sok.
Foobar beállítás is sokrétű,az E-MU hangkezelő programja(PatchMix) úgyszintén( plusz az ASIO-k beállítása is több lehetőséget ajánl ).
A kettőjük(v.hármójuk) variációja pedig szinte végeláthatatlan.(azért nem annyira bonyolult)
Szóval ezt a beállítást azoknak javaslom akik audiofil vagy urambocsá (és ezt most itt halkan mondom) highend minőséget szeretnének az E-MU 1212m-ből kihozni.(ami ugye egy belső hangkártyánál,sokak szerint persze lehetetlen... :foto: )
Ezzel nem is akarok vitatkozni...
Ki kell próbálni!
Ami biztos ,hogy még egészen biztos,hogy sokáig nem cserélem le az E-MU 1212m-et .
(és nem csak anyagi okok miatt )
Pc alapú audio lejátszás
én ilyet használok: :foto:
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X