Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Valamint érdekelne, hogy hol lehet OPA2134, illetve OPA2604 opampokat venni?Csak egy helyen láttam, az is valami pécsi bolt.
találtam nálunk miskolcon egy elektronikai nagykert
van most raktáron nekik OPA2134 /2db/ és OPA2604 /6db/, összesen 2.6k-ba kerülne a HD2-re való
meg is rendeltem volna ma a websop-ba de 5k a min. rendelés ... :kiraly:
majd bemegyek személyesen valamikor
meg megkérdezem ezeket a LT1364, LT1361 csipiket is biztos tudnak hozni ezekből is
legalábbis onnan veszem hogy LT1360-as van nekik
majd dobok nekik mélt meg majd személyesen megkérdezem őket :foto:
csak én 3-ig dolgozok ők meg 4-ig vannak nyitva ... :kiraly:
- Voice
- V.I.P.

- Értékelés: 5
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Foobar topic-ba írtam, nézzétek már meg légyszíves...
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ez hátha segít KMT! :kiraly:
Köszönöm. Ez megerősíti az eddig elképzelésem.
Nagyszerű, ezen a teljes típusa rajta van, így már tudom melyiket kell választanom a kétféle 2134 közül. :foto:
Pc alapú audio lejátszás
LITE --- 3x NE5532
GOLD --- 2x OPA2134 + JRC5532
ADVANCE --- 2x OPA2134 + OPA2604
Ez alapján nekem lite van, és az advance opampjaira cserélném. Így csak jó lesz, nem?
Csak azt tudnám, melyik helyre kell rakni azt, amiből csak egy van (2604)? :foto:
A drivert még nem próbáltam, de ki fogom.
Ez hátha segít KMT! :kiraly:
Pc alapú audio lejátszás
És mik a tapasztalatok ezzel az új förmwer/dzsámper/drájverrel?
mivel nincs ASIO-ja nem érdekes ... :foto:
s mivel ASIO nélkül nem nagyon használtam a karit túl sok viszonyítási alapom nincs ... :kiraly:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
És mik a tapasztalatok ezzel az új förmwer/dzsámper/drájverrel?
Pc alapú audio lejátszás
hogylehetek ekkor láma .... :kiraly:
így megyen normálisan a muzsika :kiraly:
de mivel win7 van fent nem tudom a drivert feltelepíteni csak beadatni vele ...
s így nincs ASIO- m /bár lehet nem is lenne benne :foto: /
Pc alapú audio lejátszás
Melyik driverrel van zúgásod? :kiraly:
5.40a
azért nem meggy fel mert nem a VIA-s fw van gyárilag a karin
ki kell hozzá cserélni
LoL én meg nem szettem le a JP4 -es jumpert .... :foto:
na minnyá megnézem .... :kiraly:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
itt "tökéletesen" láccik hogy a kivezetési panelhez közelebbi az egyedülálló :kiraly: klikk
Tényleg, köszi.
A driver fel sem megy, nem települ. Valami jumper-t kell hozzá állítani állítólag:
link
Nekem nincs kedvem ezzel bajlódni.
Melyik driverrel van zúgásod? :foto:
Pc alapú audio lejátszás
Az ixbt-n mintha azt írták volna, hogy csak az erősítő ic-ket cserélték volna le a "jobb" HD2 változatokon.. :kiraly:
Egyébként driver: a HD 2 tulajok még el is vannak kényzetetve, a kortárs Prodigy 7.1 HiFi-hez e legújabb beta meghajtó is vagy 2 éves.
igen de az a driver nekem semmit nem ér :vazeg:
iszonyatos háttér zúgásom van vele .... :kiraly:
LITE --- 3x NE5532GOLD --- 2x OPA2134 + JRC5532
Ez alapján nekem lite van, és az advance opampjaira cserélném. Így csak jó lesz, nem?
Csak azt tudnám, melyik helyre kell rakni azt, amiből csak egy van (2604)? :foto:
itt "tökéletesen" láccik hogy a kivezetési panelhez közelebbi az egyedülálló
klikk
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
s több helyen írták hogy maga az opamp csak akkor igazán jó ha kondit/fet-et is cze-rész
tod van ebből egy "javított" verzió /DE/ ami csak koreába lehet kapni célszerű lenne ugyan olyanra cserélni a cuccokat rajta
mert gondolom összedobálni mindenből a legjobbat túlsok jót nem jelent ... :kiraly:
LITE --- 3x NE5532
GOLD --- 2x OPA2134 + JRC5532
- cskamacska
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Pc alapú audio lejátszás
tod van ebből egy "javított" verzió /DE/ ami csak koreába lehet kapni célszerű lenne ugyan olyanra cserélni a cuccokat rajta
Az ixbt-n mintha azt írták volna, hogy csak az erősítő ic-ket cserélték volna le a "jobb" HD2 változatokon.. :foto:
Egyébként driver: a HD 2 tulajok még el is vannak kényzetetve, a kortárs Prodigy 7.1 HiFi-hez e legújabb beta meghajtó is vagy 2 éves. :kiraly:
Pc alapú audio lejátszás
KMT
amúgy a VIA-s v5.40a
drivert próbáltad már? :foto:
párszor felraktam már de semmi érdemleges hangot nem adott ki nekem :kiraly:
Pc alapú audio lejátszás
Audiotrak Prodigy HD2 tulajokat kérdezném, hogy próbálkoztak-e már opamp cserével?
És bárki mástól kérdezném, hogy hogyan is kell ezeket kicserélni? Abszolút nem értek hozzá. Így néznek ki:
kép1
kép2
Simán ki kell erőszakolni a helyükről, és az újat belenyomni?
Jelenleg 3 db 5532N van a kártyán.
Valamint érdekelne, hogy hol lehet OPA2134, illetve OPA2604 opampokat venni?
Csak egy helyen láttam, az is valami pécsi bolt.
Esetleg LT1364 és LT1361 is érdekelne, ha normális áron (< 1k) meg lehet valahogy szerezni őket.
anno sok kűfődi oldalt nézegettem
asszem az audiotrak fórum részébe is beszélnek opamp cserékről
s több helyen írták hogy maga az opamp csak akkor igazán jó ha kondit/fet-et is cze-rész
mert gondolom összedobálni mindenből a legjobbat túlsok jót nem jelent ... :kiraly:
behelyezésnél nem az a pötty az irányadó? :foto:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ki kell noszogatni, majd az újat egyszerűen visszanyomni(megfelelő irányban persze). Ill ha a kinézett erősítő nem ilyen foglaltú(soic?), vannak adapterek amire rá lehet forrasztani, majd a dip adaptert benyömöszkölni.
Hogy ilyeneket hol lehet magyarhonban olcsón beszerezni, arról fogalmam sincs, egyelőre még az erősítő/dac kérdésben is fennforgás van nálam. :foto:
Köszi.
Mivel ezek full szimmetrikusak... elég arra ügyelnem, hogy a felirat (az opamp-on) ugyanabba az irányba nézzen, mint az előző opamp-nál? Vagy van valami más módszer erre?
- cskamacska

Pc alapú audio lejátszás
Ki kell noszogatni, majd az újat egyszerűen visszanyomni(megfelelő irányban persze). Ill ha a kinézett erősítő nem ilyen foglaltú(soic?), vannak adapterek amire rá lehet forrasztani, majd a dip adaptert benyömöszkölni.
Hogy ilyeneket hol lehet magyarhonban olcsón beszerezni, arról fogalmam sincs, egyelőre még az erősítő/dac kérdésben is fennforgás van nálam. :foto:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Audiotrak Prodigy HD2 tulajokat kérdezném, hogy próbálkoztak-e már opamp cserével?
És bárki mástól kérdezném, hogy hogyan is kell ezeket kicserélni? Abszolút nem értek hozzá. Így néznek ki:
kép1
kép2
Jelenleg 3 db 5532N van a kártyán.
Valamint érdekelne, hogy hol lehet OPA2134, illetve OPA2604 opampokat venni?
Csak egy helyen láttam, az is valami pécsi bolt.
Esetleg LT1364 és LT1361 is érdekelne, ha normális áron (< 1k) meg lehet valahogy szerezni őket.
- cskamacska

Pc alapú audio lejátszás
Foobar all the way! :kiraly:
Egyébként szerintetek:
Prodigy HD2(28k) vs Asus Essence STX(44k körül) vs meglévő X-fi-optikán-külső DAC+füleserősítő?
Szal adva egy Sennheiser HD650(hogy hogy van jelenleg használva, azt inkább ne firtassuk :foto: ), egy X-Fi Elite Pro, és ebből kellene majd a későbbiekben majd valamit alkotni. Normális erősítés kéne, tán az analóg alakításon is lehetne javítani pöppet, de géming az jó lenne ha maradna. Namost ezt azért spammolom ide, mert mindezt PC-ről kéne megvalósítani, és mit ad isten, két hangkari is azt állítja magáról, hogy kiváló analóg alakítás mellett még füleseket is rendesen meghajt. (géming képességek valahogy sima usb dac=félprofi PCI/USB audio cuccok(E-MU, ESI, stb)<Audiotrak HD2<Asus Essence STX<X-Fi képpen alakulnak de ez valamelyest másoldagos a kérdés szempontjából)
De tényleg olyan jól meghajtanák-e, mint egy drágább DAC és és erre való füleserősítő? Mondjuk az X-fi+Audiotrak Dr DAC 2-hoz, vagy hasonlóhoz képest, hogy domboríthatnak ezek a drágák?(az egy dolog hogy az a cucc 60k importbul, de épp az másik kártyák is +pénzt jelentenének, az ixfit ugyanis nem nagyon lehet mostanság eladni valami fura okból)
Pc alapú audio lejátszás
Foobar2000 mellett, melyek még a minőségi lejátszók? Vannak újabbak, amiket érdemes kipróbálni? Van sok jó szoftveres lejátszó, de összességébe szerintem mindent figyelembe véve a Foobar a favorit most, nekem van Jetaudio is, ennek is elég jo a hangja...De más felhasználás , más környezet...
Melyeket próbáltad az újak közül?
Az új Winamp Pro ,és a hozzátartozó Kernel Streaming Plugin-nel vagy ASIO pluginnel.
Egészen jó hangja van így ezekkel. :foto:
Bár nekem még mindig a Foobar a nyerő! :kiraly:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Volt nekem aimp, Winamp, Itunes ez nem rossz de a kezelhetősége nem tetszik...
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Pc alapú audio lejátszás
Foobar2000 mellett, melyek még a minőségi lejátszók? Vannak újabbak, amiket érdemes kipróbálni? Van sok jó szoftveres lejátszó, de összességébe szerintem mindent figyelembe véve a Foobar a favorit most, nekem van Jetaudio is, ennek is elég jo a hangja...De más felhasználás , más környezet... Melyeket próbáltad az újak közül?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Foobar2000 mellett, melyek még a minőségi lejátszók? Vannak újabbak, amiket érdemes kipróbálni?
Van sok jó szoftveres lejátszó, de összességébe szerintem mindent figyelembe véve a Foobar a favorit most, nekem van Jetaudio is, ennek is elég jo a hangja...De más felhasználás , más környezet...
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Pc alapú audio lejátszás
Foobar2000 mellett, melyek még a minőségi lejátszók?
Vannak újabbak, amiket érdemes kipróbálni?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Prodigy HD2
Ezt is nézd meg. 28k itthon. Volt már róla párszor szó itt.
- Voice
- V.I.P.

- Értékelés: 5
Pc alapú audio lejátszás
külsőre nagyon mutatós a kártya! :foto: bár bevallom én asus márkájú kártyát nem vennék, ettől még lehet extrajó.
Igen, tényleg komoly lett a design, de meg is van ám építve. Azért az Asus nem egy amatőr cég, a terméktámogatás biztosított rendesen szoftver oldalról
Gondolom megelégelték a Creative egyeduralmát, és gondoltál beszállnak a hangkártya bizniszbe
Az csak jobb, hogy a komolyabb minőséget célozták meg...
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ