Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Mármint hiába mozog a merevlemez, de sokkal hosszabb élettartamúak és nagyobb megbízhatóságúak.
Nekem ugyanezt erősítette meg a Kürt Zrt. egyik volt vezető munkatársa. Ez akkor történt, amikor hozzá vittem az elszállt vinyómat, kb. 1,5 éve.

Pedig én is profán módon azt gondoltam, hogy ha nincs mozgó alkatrész, az csak jó lehet...

A pontos magyarázatra nem emlékszem, nekem magas volt a műszaki levezetés de ha a statisztikában-gyakorlatban is így van, akkor valszeg igaz...
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én nem igen értek a számítástechnikához, de az okosok szerint a jelenlegi vinyók helyett sokkal stabilabb és biztonságosabb módját jelentik az adattárolkásnak a merevtest tárolók, mert hogy azokban nincs mozgó alkatrész.
Én statisztikailag pont fordítva olvastam. Mármint hiába mozog a merevlemez, de sokkal hosszabb élettartamúak és nagyobb megbízhatóságúak. Mármint nem az elméletben hanem a gyakorlatban. De már nem tudom hol olvastam.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: 21st »

Én nem igen értek a számítástechnikához, de az okosok szerint a jelenlegi vinyók helyett sokkal stabilabb és biztonságosabb módját jelentik az adattárolkásnak a merevtest tárolók, mert hogy azokban nincs mozgó alkatrész. Majd ha azokból is elterjednek a több száz gigás változatok, akkor lementem én is a lemezeimet. De eladni azután sem fogom őket
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nekem most majdnem tele van két 500gigás és hogy teljes legyen a biztonság, nemsoká veszek még két 500-ast és megkettőzve fogom tárolni a zenéket úgy, hogy a mentés vinyók a polcon pihennek. Sztem ez abszolút biztonságos megoldás és anyagilag is kibírható.

A polcon heverő vinyókat pár havonta egyszer érdemes berakni a gépbe és megpörgetni egy párszor, akár egy külső FW vagy USB házban is, mert esetleg egy-két év múlva az derülhet ki, hogy nem pörög fel a vincsi, akkor amikor szüksége lenne rá. Több éves tapasztalatból beszélek, a pár évvel ezelőtti 120 GB, 160 GB, 250 GB PATA és elsőgenerációs SATA merevlemezekkel volt ilyen tapasztalatunk, hogy igénylik azt hogy pár havonta használjuk egy kicsit őket. Különben megállhatnak.

A biztonság kedvéért másik épületben érdemes tartani őket, nem ott ahol a többi cucc van.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Én 15 éve használok itthon PC-t és még soha nem volt adatvesztésem. (kopp-kopp) Természetesen nem kizárt a dolog, de ilyen alapon egy háztűzben a CDk is megsemmisülhetnek, vagy egy betörésnél eltűnhetnek, stb. Aki pedig nagyon parázik a veszteség miatt, használjon RAID-ben két vinyót! Ha nagy cégeknek megfelel ez a megoldás, talán nekünk is.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Még annyit, hogy én soha nem bíznék meg annyira egy PC vinyóban, hogy az összes CD-met felpakoljam rá, majd eladjam a teljes gyűjteményt. Arról nem is beszélve, hogy a teljes anyag lenne vagy 250 GB...
Nekem most majdnem tele van két 500gigás és hogy teljes legyen a biztonság, nemsoká veszek még két 500-ast és megkettőzve fogom tárolni a zenéket úgy, hogy a mentés vinyók a polcon pihennek. Sztem ez abszolút biztonságos megoldás és anyagilag is kibírható.

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

semmi.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Lex »

A hangkártya a kiolvasott bitekbe nem szól bele.

Abba nem, csak az időzítésébe. Ahogy Schetl is írta. Ezért érdekelt, hogy a lejátszónak magában milyen a digit kimenete.
Üdvözlettel: Lex

schetl
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: schetl »

Hmm,az nagyon baba.Nekem Sony Vaio van.Azzal is lehetne kezdeni valamit a számítógépes zenehallgatás kapcsán?
Abszolút. Laptopokkal - ha nem a legprofibb külső eszközöket használod - könnyedén jobb hangot lehet elérni mint asztali gépeken, ugyanolyan firewire, usb eszközökkel.

schetl
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: schetl »

A fórumon sokan mondják, hogy a PC/HTPC nagyon jó futómű.
Ez így magában nem feltétlenül igaz. Természetesen bithelyesek, de a jó futómű órajelhelyes is. Persze izomból is megoldható a dolog, tehát reclocking-al.

A kérdésem az volna, hogy a PC-be való CD/DVD olvasó/író önmagában is jó futóműnek vagy csak azért jó a PC, mert a megfelelő hangkártyán adja ki a digitális jelet?

A pc dvd-cd olvasók/írók önmagukban alkalmatlanok reclock nélkül zenehallgatásra (pl. sokszor kerámiarezonátorról állítják elő az órajelüket) és relatíve zajosak is. A hangkártyák digit kimenete korrektebb, hiszen erre lettek tervezve. Ha külső usb kártyával oldod meg az spdif kimenetet sokkal jobb a helyzet, mert a tápzaj és az elektromágneses zaj is lényegesen csillapítottabb. Ugyanakkor a legolcsóbbak is alkalmaznak egyszerűbb reclock eljárást (PLL).

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Adhatok hozzá persze egy Apple Macbookot is 
Hmm,az nagyon baba.Nekem Sony Vaio van.Azzal is lehetne kezdeni valamit a számítógépes zenehallgatás kapcsán?
Éppen a minap gondolkodtam el ezen komolyabban.Itt görcsölök,hogy milyen rendszert kéne össszehozni,közben meg lehet,hogy a szemem előtt van a megoldás a noti személyében.
Kicsit bánom,hogy nem Apple-t vettem,de a párom elkötelezett híve a windows-nak,no meg Ő volt a főszponzora a vásárlásnak.

Az új Apple gépeken nem gond a Windows futtatása.

A VAIO jó lehet, ha jól emlékszem többségükön 4 pines Firewire csatalkozó van, a gyári kábelek a külső hangkártyákhoz meg 6 pines a táp miatt, de ez egy megoldható probléma.

Ha érdekes akkor egy USB2-es igen kiváló Edirol külső interfészt, az UA-101-et is tudok adni, ez biztosan jól működne a Vaio USB2 portján. Ez aszinkron meghajtó szoftvert használ vagyis a jitterre kevésbé érzékeny, mint a szokásos USB modellek, ahol általában megy az órajel is a streambe befűzve. Ha gondolod pár napra akár a TCElectronicot, akár az Edirolt oda tudom adni.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Egy TC Eleketronik hangkártya vételén gondolkodok, de vásárlás előtt azért még ki szeretném próbálni itthon is. Tudtok esetleg olyen helyet ahol ez megoldható?
A hétvégére oda tudom adni. Konnekt 8.

Köszönöm a lehetőséget, később élnék is vele, de nem most. Most még szereznem kell a gépembe frewire kijáratot, de nincs szabad pci slotom, tehát alaplap csere lesz a vége, de azt meg nem akarom elsietni. A lényeg az, hogy egy-két hét múlva, vagy amikor Neked is megfelelő az időpont térjünk vissza a kölcsönadásra.
Még egyszer köszönöm a felajánlást, mindenképp élni fogok vele.

Miért, az Emu kártyádat nem tudod kivenni egy PCI-s firewire kártya kedvéért 3 napra?

ebben félig meddig igazad van, de csak azért, nem akarok venni egy firewire kártyát, hogy kipróbáljak egy hangkártyát, mert önmagában a karesszal nem volna megoldva semmi, hanem inkább veszek kicsivel többért mint a kártya egy fullos alaplapot amin van minden ami kell és kellhet, mert más csati is kevés a mostani felállásban, de ezt viszont jól át kell gondolni. Nem ok nélkül adtam el a múltkor a négy darab 200 gigás vinyóm és vettem helyettük két 500 gigást és nemsoká jön még kettő mentésnek, ami csak a szekrény polcán fog állni és sajnos nagyon nem soká' ezek is betelnek.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Sziasztok! 
A fórumon sokan mondják, hogy a PC/HTPC nagyon jó futómű. A kérdésem az volna, hogy a PC-be való CD/DVD olvasó/író önmagában is jó futóműnek vagy csak azért jó a PC, mert a megfelelő hangkártyán adja ki a digitális jelet?

Önmagában is jó elvileg, mert sokan használják gépből kivéve külön táppal. A hangkártya a kiolvasott bitekbe nem szól bele.
Gépben is próbáltam zenei CD-vel, nem volt sok különbség a veszteségmentesen lemetett és winyón tárolt anyaghoz képest. Loslessben DVD-re kiírva is igen jó eredményt kell kapnod, hisz adat DVD-ként kezeli így, aminek jó a hibajavítása, nem véletlen hogy 20 MB/s-al tudsz másolni róla. Én így hallgatok zenét Nero DriveSpeeddel 1x-esre lassítva.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Két dobozos lesz,(nem fa, hanem fém),az egyikben külön a komoly tápegység. Usb+coax+opto bemenetek, opciósan reclock (csak44,1kHz-re), két darab kettőstrióda az analóg kimeneti erősítő, minőségi csatlakozók, spéci hálózati kábel (speakon csatival), 2év garancia(csövekre is!).Nemsokára megújul a honlapunk, akkor lesz mindenről kép is.

Ez remek lesz, alig várom.

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Croft »

Adhatok hozzá persze egy Apple Macbookot is
Éppen a minap gondolkodtam el ezen komolyabban.Itt görcsölök,hogy milyen rendszert kéne össszehozni,közben meg lehet,hogy a szemem előtt van a megoldás a noti személyében.
Kicsit bánom,hogy nem Apple-t vettem,de a párom elkötelezett híve a windows-nak,no meg Ő volt a főszponzora a vásárlásnak.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm a lehetőséget, később élnék is vele, de nem most. Most még szereznem kell a gépembe frewire kijáratot, de nincs szabad pci slotom, tehát alaplap csere lesz a vége, de azt meg nem akarom elsietni. A lényeg az, hogy egy-két hét múlva, vagy amikor Neked is megfelelő az időpont térjünk vissza a kölcsönadásra.

rendben. Adhatok hozzá persze egy Apple Macbookot is

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

hat kivancsian varom a szemelyes tapasztalatokat. nyiss neki egy uj topikot a "hangfalak" kozott. 
ez lesz az elso, ami nem doboz.

Majd ha meg lesz, majd akkor talán nyitok neki egyet, addig nem érdemes róla még beszélni sem. Most is csak EAR éber tekintete sasolta ki :-) különben nem került volna szóba. Ha jó lesz, lehet, hogy áruljuk majd, de az is lehet, hogy nem. Egyenlőre csak próbálkozzon majd a gyerek.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Egy TC Eleketronik hangkártya vételén gondolkodok, de vásárlás előtt azért még ki szeretném próbálni itthon is. Tudtok esetleg olyen helyet ahol ez megoldható?

Miért, az Emu kártyádat nem tudod kivenni egy PCI-s firewire kártya kedvéért 3 napra?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Lex »

Sziasztok!

A fórumon sokan mondják, hogy a PC/HTPC nagyon jó futómű. A kérdésem az volna, hogy a PC-be való CD/DVD olvasó/író önmagában is jó futóműnek vagy csak azért jó a PC, mert a megfelelő hangkártyán adja ki a digitális jelet?
Üdvözlettel: Lex

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

hat kivancsian varom a szemelyes tapasztalatokat. nyiss neki egy uj topikot a "hangfalak" kozott.

ez lesz az elso, ami nem doboz.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

hely is kell hozza, mert benga nagy vmi
Ezt pontosan még nem hallottam szólni, de egy ehhez hasonló, ámde a szub sugárzó nélkülit igen, az nagyon könnyed, szellős, gyors, "doboztalan " hang volt. 15 inches, 96 dB érzékenységű, szélessávú (a Tannoyokhoz hasonló dual concentric) sugárzó plusz egy papír 15 inches szubsugárzó látható a képen, egy picivel elegánsabb dobozban.

Mellesleg nem kell hozzá nagyon nagy hely, sokan már olyan 12-14 m2 fölött is használják, kb 40 cm-re el kell húzni a hátsó faltól. Létezik ebből a hangszórókészletből 10 inches is, az sokkal kevesebb helyet foglal el hasonló módon lapra szerelve és a falhoz még közelebb tolható.

Az avataromban meg ebből van egy részlet, egyszer még lehet, hogy ezt is megépítjük, már csak a kiváncsiság végett :

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tsc »

ezt megmondom egy szobaval arrebb is meg pl. a notebook be van kapcsolva es a wifi-t ki-be kapcsolom azt is erzem

Te Uri Geller, te...

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

Itt egyet kell ertsek veled  
De a hangsuly szerintem a "kevesbe szeretek"-en van.
Ez nem a hangminoseg miatt van, hanem pl. en "erzem" ha be van kapcsolva a wifi.
Valahogy erzem a fejembe, ha megy.
Mar kiprobaltuk haverral, hogy elfordulok es meg tudom mondani, hogy be van-e kapcsolva, vagy kihuzta. Foleg ha eros.

Nalam ezert van minden bekabelezve es a wifit meg csak ugy hasznalom notebook-hoz, hogy a router-en es a notebook wifi kartyajan is le van veve az adoteljesitmeny 25%-ra, valamint amikor nem hasznalom a wifi-t, taviranyitoval megszuntetem az aramellatasat

es a szomszed wifijevel mit csinalsz egy lakasban? meg a tobbi radios kutyuvel.

Itt azért nyilván a zavarás mértékén van a hangsúly. A szomszéd wifi-je a fal túloldaláról nem annyira zavaró, mint a zenehallgató helységen belüli eszköz.

Te legalabb meglattad a lenyeget.

Nyilvan egy New York-i wifi is zavar, csak az sokkal kevesbe mint ami par meteres korzetbol sugaroz

Szoval viccet felreteve. A szomszed wifijevel meg a par km-el odebb levokkel nyilvan nem tudok mit csinalni, de az azer' lenyegesen gyengebb, hisz a 2.4ghz 1ik "aldasos" tulajdonsaga, hogy erzekeny mindenre es sokat gyengul rovid tavon is.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

Hozzátenném azt is, hogy a "megmondom be van -e kapcsolva a wifi router" tipusú parajelenségek sokkal prózaibb magyarázattal is magyarázhatóak... (akár) 
Ezeknek az eszközöknek a tápegységei tudnak ám hallható zajt is kiadni, olyan frekvenciákon amik leginkább tudat alatt zavarnak, nem tudod honnan jön és nagyon halk is, de idegesít... Ezekre én is nagyon érzékeny vagyok... Szinte minden második elektromos eszköznek van vmi halk hangja, ilyen-olyan frekvencián... Néha terheléstől függően... tényleg szinte mindennek, a legkisebb 5v-os adaptereknek is..

Én a hálószobából már majdnem mindent száműztem, mert éjszaka ha felébredek és a hallásom még nagyobb "gain"-nel dolgozik, szinte MINDEN táp tud zavarni.

ezt megmondom egy szobaval arrebb is
meg pl. a notebook be van kapcsolva es a wifi-t ki-be kapcsolom azt is erzem
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”