Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

nincsenek forgalomban hazánkban - ahogy a Goldring termékek sem
merlin audio bt. az importőr(már a kezdeti eroicás időktől fogva. lassan 20éve). valamit félreért(h)ettél.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2823

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Itt és most megkérnék mindenki, hogy se ne keressen , se ne ajálgasson engem akár használt akár új Regák vásárlásának kapcsán.
Ez az "éra" elmúlt. A P3 már nem kapható - amit egyébként az Orbit táp kapcsán szoktam esetleg beszerezni - így a Rega fejezet végleg okafogyottá vált az én napi munkámban. Természetesen ha akár régi Regához, akár Goldringhoz Orbit tápra van valakinek szüksége, akkor szívesen állok rendelkezésre - de még ez ügyben is lesznek változások, erről hamarosan a Heed-topikban írok!

A Rega cég termékei egyébként hivatalosan nincsenek forgalomban hazánkban - ahogy a Goldring termékek sem, és ez hivatalos info, a Goldring export managerétől származik 1 héttel ezelőttről.

Ettől persze még lehet, hogy valaki beszerzi, valahol kapható.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zz7 »

amire nem véletlenűl lehet akril,kerámia,"funk", stb... tányérokat tuningként beszerezni).
Hát én egyszer kipróbálhattam egy ilyen Regára készített akril tányért kölcsönbe.
Sokat nem hallgattam vele zenét. Olyan fejbevertnek és színezettnek hallottam.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

Ha mindenképp gyalucserét akarx, akkor keresd meg Wadászt, és wegyél töle egy régebbi Rega 2-est, néha wadi ujat tud xerezni meglepöen jo áron. (100 alatt) 
Ez a gyalu sokkal jobb konstrukciojábol adodoan, mint az uj 3-as. Arrol nem is bexélwe, h ennek a lebutitott wáltozata MDF tányérral a Goldring.

ebbe kicsit beletekeredtél. Helyesen ez a hozzászólás úgy szólt volna,hogy keresd meg vadászt és ha tud neked karral adni 30-40-ért egy rega planar2-est,gondolkodj el rajta. planar3-ason 50-60-ért. de ezek mind-mind régi gépek lesznek. ráadásul a sokkal jobb hangú gr2 árából ha levonom a 40ezres 1012GX PU-t, 70 marad(gari,számla-aki ügyes még le is tudja írni.)
az új P2 első blikkre a régi planar3 sasszijára épül(amiről lentebb már írtam régebben. nem egy P3 sasszi,az tény). a GR2 tányérja meg valami alacsony rezonanciájó fémforgács és hdf keveréke. nagy tévedés lenne lebutított tányérként emlegetni,főelg,hogy sokkal kifinomultabb a hangja mint a megszokott rega üvegtányérja(amire nem véletlenűl lehet akril,kerámia,"funk", stb... tányérokat tuningként beszerezni).
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

BalázsT
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: BalázsT »

Köszi Bigi, 
Meg tudom nézni a tűt ipari mikroszkóp alatt. Igen, kb. 30000-ért megkapnám, csak hát a tudat ugye nem mindegy, hogy a Ezüstöt vagy Aranyat vettem.

BalázsT

Ugyanaz a két hangxedö...

Na jó, akkor örülök neki és kész.

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszi Bigi, 
Meg tudom nézni a tűt ipari mikroszkóp alatt. Igen, kb. 30000-ért megkapnám, csak hát a tudat ugye nem mindegy, hogy a Ezüstöt vagy Aranyat vettem.

BalázsT

Ugyanaz a két hangxedö...

BalázsT

Lemezjátszó

Köszi Bigi,

BalázsT

Vendég

Lemezjátszó

Bigi,

Kaptam kölcsön egy Grado-t, aminek aranyszínű a háza. A tulajdonost jól ismerem, szerinte Gold, de ő is használtan vette vkitől. Kinézetre pont ilyen a Silver is. Hogyan lehet megkülönböztetni ezeket egymástól? Az ár miatt nem mindegy, hogy Silver vagy Gold. Végül is sokkal jobb, mint bármelyik jelenlegi és korábbi hangszedőm.

Üdv,

BalázsT

No a helyzet az az, h a Silwer miko elkéxül, azt wálogatják és a legjobb 10% lex Gold. Jelenlegi ára ujan cirka 50 és 60e közt lehet, de nem tom pontosan mennyi.
Ha felié megkapnád, akkor nagyon megéri. Meg kell nézetni mikroszkop alatt, h milyen a tü állapota. Ha hibás, az sem baj, mert cserélhetö. Nem kell elküldeni a gyárnak az egéx hangxedöt sem a cserénél. Itthon is meg tudják oldani a jawitást.

BalázsT

Lemezjátszó

Kedves LP hívők, 
MM hangszedők után kutatva eljutottam a Project K6 (27eft) és Grado Blue 28eFt) szintre. A Grado Blue jobban sikerült példányait Red-nek hívják, és 35eFt az ára
Két kérdésem van:
1. Igaz-e hogy a K6-ot a Grado gyártja?
2. Megéri-e a Red a +7eFt-ot, vagy érdemes a Silver-t meglépni

Előre is köszi a válaszokat,

BalázsT

A K4 és a K6 is Grado. A nagyobb xámuak a jolsikerült 4-esekböl wannak lewálogatwa.
A Grado Blue xerintem sokkal jobb, mint a legsikerültebb K6.
A Red-et mán nem lehet egy napon emlegetni semellik K6-al, de ha igazán jot akarx, akkor mindenféleképp érdemes meglépni a Silwert.
Az egy más wilág. :taps:

Bigi,

Kaptam kölcsön egy Grado-t, aminek aranyszínű a háza. A tulajdonost jól ismerem, szerinte Gold, de ő is használtan vette vkitől. Kinézetre pont ilyen a Silver is. Hogyan lehet megkülönböztetni ezeket egymástól? Az ár miatt nem mindegy, hogy Silver vagy Gold. Végül is sokkal jobb, mint bármelyik jelenlegi és korábbi hangszedőm.

Üdv,

BalázsT

mrwolf
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: mrwolf »

Köszönöm!

20.000 forint

Ennyiért, 10-15 éves modellt akartam venni, de mellémszegődött a szerencse.

A hanglemezzel ismerkedés, jó áron új zenék megismerése volt a cél.

... úgyhogy örülök...
Dual 505-4 lemezjátszó- Philips cd 880- Ion System Obelisk 3-Royd Minstrel-AQ1+ ezüst/réz litze kábelek.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: close652 »

Dual 505-4, másfél évesen, dobozzal, papírokkal, vadonatúj állapotban, Ortofon OMB20 hangszedővel, több mint baráti áron.

ki lehet fejezni forintban, vagy titok?

Gratulálok és sok-sok zenehallgatós órát kívánok vele!
system

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kex »

Akkor végül is mitől jó az a 6.1?
Ki mondta, hogy jó?

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Sziasztok! 
Tudna nekem valaki tapasztalatot mondani a Project 6.1 lemezjátszóról? Főleg a tányérja miatt, mert az -ha jól tudom- MDF lapból van.

Üdv
Rag

Jó!

A 6.1 tányérja öntött fém tányérból és egy külön üveglapból áll gyárilag (az enyém szar volt, mert a fém tányérban egy nagy hullám volt). Az egész szerintem béna a 6.9-es tányérhoz képest, amelyiknél egy fém öntvény és egy bakelit lap összeragasztva és összecsiszolva. Ez kiegyensúlyozottabbnak tűnik.

Az Audiovisiontuning-nál szerintem lehet bármilyen Pro-Ject tányért venni. Meg kell kérdezni melyik jobb a 6.1-es tányérjánál...

A rugós felfüggesztés szilikon csillapítása olyan, hogy kis pöckölés esetén ugorhat a tű (pl.: dübörgő léptek hatására).

Akkor végül is mitől jó az a 6.1?

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

mrwolf

Lemezjátszó

De eljön lassan az éjszaka és vele együtt a zenéim!    

Nálam télleg kaphacc pár jo komolyzene LP-t ingyé.
Tod, h hun lakom, nem?

Köszönöm uram!

Addig is ezerrel Korda György, Horváth Pista!!!.....
Dual 505-4 lemezjátszó- Philips cd 880- Ion System Obelisk 3-Royd Minstrel-AQ1+ ezüst/réz litze kábelek.

Vendég

Lemezjátszó

Nálam télleg kaphacc pár jo komolyzene LP-t ingyé.
Tod, h hun lakom, nem?

mrwolf

Lemezjátszó

Megvan a lemezjátszóm.
Köszi a jótanácsokat, biztos vagyok benne hogy a Rega v. a Goldring jobb, de kaptam egy olyan ajánlatot ( lehet, Luca Brasi-tól...) amit nem lehetett visszautasítani.

Dual 505-4, másfél évesen, dobozzal, papírokkal, vadonatúj állapotban, Ortofon OMB20 hangszedővel, több mint baráti áron.

Arra, amire először én szeretném - néha antikváriumokban vérzett a szívem a sok otthagyott párszáz forintért megvehető, jó álapotú, jó lemezekért - először jó lesz.

Most pl. a kislányom és a keresztfiam a Két bors ökröcskét hallgatja Benedek Elektől - Ruttkai Éva, Őze Lajos, Mécs Károly, Básti Lajos, Pethes Ferenc előadásában. ( tasakterv: Reich Károly)

Tényleg más az analóg.

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Sziasztok! 
Tudna nekem valaki tapasztalatot mondani a Project 6.1 lemezjátszóról? Főleg a tányérja miatt, mert az -ha jól tudom- MDF lapból van.

Üdv
Rag

Jó!

A 6.1 tányérja öntött fém tányérból és egy külön üveglapból áll gyárilag (az enyém szar volt, mert a fém tányérban egy nagy hullám volt). Az egész szerintem béna a 6.9-es tányérhoz képest, amelyiknél egy fém öntvény és egy bakelit lap összeragasztva és összecsiszolva. Ez kiegyensúlyozottabbnak tűnik.

Az Audiovisiontuning-nál szerintem lehet bármilyen Pro-Ject tányért venni. Meg kell kérdezni melyik jobb a 6.1-es tányérjánál...

A rugós felfüggesztés szilikon csillapítása olyan, hogy kis pöckölés esetén ugorhat a tű (pl.: dübörgő léptek hatására).
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rag »

Egy kicsit visszaolvasol, mondjuk 8 -9 hozzászólást

Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

A Grado pickup -oknak van itthoni forgalmazója?

Vendég

Lemezjátszó

Kedves LP hívők, 
MM hangszedők után kutatva eljutottam a Project K6 (27eft) és Grado Blue 28eFt) szintre. A Grado Blue jobban sikerült példányait Red-nek hívják, és 35eFt az ára
Két kérdésem van:

BalázsT

A K4 és a K6 is Grado. A nagyobb xámuak a jolsikerült 4-esekböl wannak lewálogatwa.
A Grado Blue xerintem sokkal jobb, mint a legsikerültebb K6.
A Red-et mán nem lehet egy napon emlegetni semellik K6-al, de ha igazán jot akarx, akkor mindenféleképp érdemes meglépni a Silwert.
Az egy más wilág.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Hát kinézetre nagyon-nagyon egyformák.

Rag

BalázsT

Lemezjátszó

Kedves LP hívők,

Két kérdésem van:

BalázsT

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Kicsit utána néztem és van 6.1 és RPM 6.1..
Ebből az elsőt tudom milyen a másodiknak van MDF-ből jó vastag tányérja, de az már nem az én kategóriám.

Üdv
Rag

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Sziasztok!

Üdv
Rag

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Szeretném kicserélni a lemezjátszóm pickup-jét Ortofon-ra 
Kinéztem egy típust, aminek 5 mV a kimenete. Ez az MM hangszedők között átlagos értéknek számít?

Engem is érdekelne, hogy mikre kell figyelni ennek kiválasztásakor.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”