Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
Kedves LP hívők,
MM hangszedők után kutatva eljutottam a Project K6 (27eft) és Grado Blue 28eFt) szintre. A Grado Blue jobban sikerült példányait Red-nek hívják, és 35eFt az ára
Két kérdésem van:
1. Igaz-e hogy a K6-ot a Grado gyártja?
2. Megéri-e a Red a +7eFt-ot, vagy érdemes a Silver-t meglépni
Előre is köszi a válaszokat,
BalázsT
A K4 és a K6 is Grado. A nagyobb xámuak a jolsikerült 4-esekböl wannak lewálogatwa.
A Grado Blue xerintem sokkal jobb, mint a legsikerültebb K6.
A Red-et mán nem lehet egy napon emlegetni semellik K6-al, de ha igazán jot akarx, akkor mindenféleképp érdemes meglépni a Silwert.
Az egy más wilág.
Lemezjátszó
Hát kinézetre nagyon-nagyon egyformák.
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Lemezjátszó
Kedves LP hívők,
MM hangszedők után kutatva eljutottam a Project K6 (27eft) és Grado Blue 28eFt) szintre. A Grado Blue jobban sikerült példányait Red-nek hívják, és 35eFt az ára
Két kérdésem van:
1. Igaz-e hogy a K6-ot a Grado gyártja?
2. Megéri-e a Red a +7eFt-ot, vagy érdemes a Silver-t meglépni
Előre is köszi a válaszokat,
BalázsT
Lemezjátszó
Kicsit utána néztem és van 6.1 és RPM 6.1..
Ebből az elsőt tudom milyen a másodiknak van MDF-ből jó vastag tányérja, de az már nem az én kategóriám.
Üdv
Rag
Lemezjátszó
Sziasztok!
Tudna nekem valaki tapasztalatot mondani a Project 6.1 lemezjátszóról? Főleg a tányérja miatt, mert az -ha jól tudom- MDF lapból van.
Üdv
Rag
Lemezjátszó
Szeretném kicserélni a lemezjátszóm pickup-jét Ortofon-ra
Kinéztem egy típust, aminek 5 mV a kimenete. Ez az MM hangszedők között átlagos értéknek számít?
Engem is érdekelne, hogy mikre kell figyelni ennek kiválasztásakor.
Lemezjátszó
Szeretném kicserélni a lemezjátszóm pickup-jét Ortofon-ra
Kinéztem egy típust, aminek 5 mV a kimenete. Ez az MM hangszedők között átlagos értéknek számít?
Lemezjátszó
Kösz Big, utánanézek
BalázsT
-
Vendég
Lemezjátszó
Bigi,
Mit értesz könnyű, ill. nehéz karon? Saccra mindkét számításba vehető LP játszóm karja egyforma súlyú lehet. A Lenco L-65 egyenes alucső, a Tesla HC 43 S kar alucső.
Azt értem, hogy a DL 103 a legjobb a 3 Denon közül, de hol hallgathatnék Grado MM-et? Mintha a L'Auditeur nevét olvastam volna korábban, de állítólag a Dob u- sarkán lévő Hifibolt is forgalmaz ilyesmit.
Lenco karcserével most még nem foglalkoznék. Sokkal inkább az érdekel, hogy a jelenlegi Tesla futóműben milyen szintű javulást jelentene egy közepes MM hangszedő, vagy a jónak mondott DL 103.
Üdv,
BalázsT
Mindenképp a L'Auditeur-t jawallom. Teloxámuk:061-217-1778. Utánwét is elküldik a wálaxtott tipust. Én a Grado blut ajánlom.
A Denon 103-nak olyan kar kell, ami nehéz és nagyon jo a csapágyazása. Namost a teslák nem erröl hiresek. A Lenko sem.
Pl egy sme 3009/II-ben nagyon nem xol jol, pedig az a kar nagyságrendekkel robusztusabb, mint a te karjaid.
Érdemi jawallatokat itt tucc kapni legföképp:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=64741583
Itt majdnem mindenki LP hallgato.
Lenco ügyben keresd Spacc forumtársat. Nagy mágus!
Arzachel sem kispályás.
Lemezjátszó
Bigi,
Mit értesz könnyű, ill. nehéz karon? Saccra mindkét számításba vehető LP játszóm karja egyforma súlyú lehet. A Lenco L-65 egyenes alucső, a Tesla HC 43 S kar alucső.
Azt értem, hogy a DL 103 a legjobb a 3 Denon közül, de hol hallgathatnék Grado MM-et? Mintha a L'Auditeur nevét olvastam volna korábban, de állítólag a Dob u- sarkán lévő Hifibolt is forgalmaz ilyesmit.
Lenco karcserével most még nem foglalkoznék. Sokkal inkább az érdekel, hogy a jelenlegi Tesla futóműben milyen szintű javulást jelentene egy közepes MM hangszedő, vagy a jónak mondott DL 103.
Üdv,
BalázsT
-
Vendég
Lemezjátszó
Goldring GR2-es...nagyon jó kis alap gyalu
Sziasztok,
Első hozzászólásom. Azt sajnos nem tudom, miként lehet úgy hozzászólni, hogy ne kelljen hivatkozni vmely korábbi beírásra.
A problémám a következő:
LP digitalizáláshoz keresek olyan szinvonalú LP futóművet + hangszedőt, amely hangminőségét tekintve illeszkedik a jelenlegi berendezéseim sorába:
CD: Pioneer PDS-707
Erősítő: Tuningolt Cambridge Audio ATAC 3, ez azonos az A1 típussal. A tuning után nagyjából a Magnum IA 120-al van egy szinten.
Hangsugárzó: B&W DM 602 S2
Kábelek: Hivox szénkábelek (táp, hangfal)
MM Phono: CA erősítőbe szerelt gyári PM-01 RIAA panel
MC phono: Hiraga (Ethosz Audio)
Hálózati szűrő: Hivox Alces
Három LP futóművem van: Pio PL-6 DD, Lenco L-65 szíjhajtású, Tesla NZC 431 HC 43 futóművel. A Pio a leggyengébb, a Lenco közepes, a Tesla tűnik a legjobbnak a három közül; uazzal a hangszedővel hallgatva. Tesla mod: A beépített erősítőt kidobtam, csak a futómű maradt meg, a lábakat tömör műagból esztergált lábra cseréltem, 4 helyett 3 ponton alátámasztva. Hangkarkábel kivezetést aranyozott RCA aljzatra forrasztottam a hátlapon.
Hangszedő: Audio Technica AT 120E
A Hifibarlangban meghallgattam a kiállított Goldring GR2-est GR1012 hangszedővel a kövezkezőképpen: Elcipeltem a Tesla LP-t és CA erősítőt + a hálózati szűrőt és kábeleket. Teslát és Goldringot felváltva hallgattam.
Eredmény: A Goldringnak több és szebb a mélye, tisztább a magasa, egyértelműen jobb.
Probléma: Mégsem merem egyből megvenni, mert a Barlang előterének borzalmas az akusztikája, és annyira nem volt nagy a különbség, hogy 110eFt-ot kiadjak.
Az AT120-ról még nem olvastam elismerő kritikát, ez nyilván nem véletlen. Tehát, mielőtt futóművet cserélnék, még tennék egy kísérletet egy jobb hangszedővel max 30eFt-ig.
Magas kimenetű MC: Denon DL-160, DL-110 (1,6 mV elég az MM-hez?)
Normál MC: DL-103
MM: Audio Technica 440 ML, Grado Blue/Red/esetleg Silver, Goldring 1012
Várom a véleményeket, tapasztalatokat ebben a belépő szintű kategóriában. Ha valakinek lenne ilyesmi eladó, kérem írjon tbalazs@suzuki.hu.
Köszönöm
No.
Xerintem probizd ki a Grado mm hangxedöket. Denonbol a 103-as alacsonykimenetü a jo, de háklis a karra. Jo nehéz, robusztus karban érzi jol magát. Könnyüekben nem teljesit jol, berázza azokat. A magaskimenetüek pedig egyértelmüen sokkal gyengébb hangot adnak, mint egy ugyanannyiba kerülö mm Grado.
Nem feltétlenül wágnám ki a Lencot, xerintem jo kis gyalu az. Mindenképp a legjobb az általad felsorolt 5 játékos közt!!! De perxe rendbe kéne tetetni, és egy jo kart meghálálna.
A többi elektronikád megfelelönek tartom ebben a xintben.
Ha mindenképp gyalucserét akarx, akkor keresd meg Wadászt, és wegyél töle egy régebbi Rega 2-est, néha wadi ujat tud xerezni meglepöen jo áron. (100 alatt)
Ez a gyalu sokkal jobb konstrukciojábol adodoan, mint az uj 3-as. Arrol nem is bexélwe, h ennek a lebutitott wáltozata MDF tányérral a Goldring.
Lemezjátszó
Most találtam itthon egy olyan lemezt hogy Enrico Caruso 100 éves felvétele.
Lemezjátszó
Jé, tényleg. Most már jöhetnek az érdemi válaszok is.
Lemezjátszó
Sziasztok,
Első hozzászólásom. Azt sajnos nem tudom, miként lehet úgy hozzászólni, hogy ne kelljen hivatkozni vmely korábbi beírásra.
ráklikelsz a Hozzászól gombra
Ez tetszett
Under Construction
Lemezjátszó
Sziasztok,
ráklikelsz a Hozzászól gombra
Lemezjátszó
Sziasztok,
A problémám a következő:
LP digitalizáláshoz keresek olyan szinvonalú LP futóművet + hangszedőt, amely hangminőségét tekintve illeszkedik a jelenlegi berendezéseim sorába:
CD: Pioneer PDS-707
Erősítő: Tuningolt Cambridge Audio ATAC 3, ez azonos az A1 típussal. A tuning után nagyjából a Magnum IA 120-al van egy szinten.
Hangsugárzó: B&W DM 602 S2
Kábelek: Hivox szénkábelek (táp, hangfal)
MM Phono: CA erősítőbe szerelt gyári PM-01 RIAA panel
MC phono: Hiraga (Ethosz Audio)
Hálózati szűrő: Hivox Alces
Három LP futóművem van: Pio PL-6 DD, Lenco L-65 szíjhajtású, Tesla NZC 431 HC 43 futóművel. A Pio a leggyengébb, a Lenco közepes, a Tesla tűnik a legjobbnak a három közül; uazzal a hangszedővel hallgatva. Tesla mod: A beépített erősítőt kidobtam, csak a futómű maradt meg, a lábakat tömör műagból esztergált lábra cseréltem, 4 helyett 3 ponton alátámasztva. Hangkarkábel kivezetést aranyozott RCA aljzatra forrasztottam a hátlapon.
Hangszedő: Audio Technica AT 120E
A Hifibarlangban meghallgattam a kiállított Goldring GR2-est GR1012 hangszedővel a kövezkezőképpen: Elcipeltem a Tesla LP-t és CA erősítőt + a hálózati szűrőt és kábeleket. Teslát és Goldringot felváltva hallgattam.
Eredmény: A Goldringnak több és szebb a mélye, tisztább a magasa, egyértelműen jobb.
Probléma: Mégsem merem egyből megvenni, mert a Barlang előterének borzalmas az akusztikája, és annyira nem volt nagy a különbség, hogy 110eFt-ot kiadjak.
Az AT120-ról még nem olvastam elismerő kritikát, ez nyilván nem véletlen. Tehát, mielőtt futóművet cserélnék, még tennék egy kísérletet egy jobb hangszedővel max 30eFt-ig.
Magas kimenetű MC: Denon DL-160, DL-110 (1,6 mV elég az MM-hez?)
Normál MC: DL-103
MM: Audio Technica 440 ML, Grado Blue/Red/esetleg Silver, Goldring 1012
Várom a véleményeket, tapasztalatokat ebben a belépő szintű kategóriában. Ha valakinek lenne ilyesmi eladó, kérem írjon tbalazs@suzuki.hu.
Köszönöm
Lemezjátszó
Visszatérve a lemezjátszókra Revoxszal kell egyetértenem. Ha valaki újban gondolkodik, akkor Gr2 vagy P3.
Így van, én is alapnak egy Goldring GR2-est vettem és nem bántam meg nagyon jó kis alap gyalu, és amin még én is meglepődtem a futóművet 1 nap alatt elvitték, alku és xarakodás nélkül.
Lemezjátszó
Na jó, inkább az apróba teszem...
Üdv
Rag
Lemezjátszó
Sziasztok!
Nincs valakinek egy elfekvő, olcsó Project karja?
Kölcsönbe is jó lesz
Üdv
Rag
Lemezjátszó
Na megnéztem a lemezjátszót. Két-három percig nagyon szépen szól aztán belassul a forgás. Tipp hogy mi lehet a gond???
-
Vendég
Lemezjátszó
na akkor én is várom az Altmann lemezjátszó tapasztalatokat!milyen lehet pl. ez a fa kar?
Akár lehetne jo hangja is, ha pl a karcsapágy jo wolna és a hangxedö nem tunná berázni sem a hoxxu fa kart, sem a karcsapágyat.
Sajna ahogy elnézem, felülröl nincs jol befogwa, ezálltal ugy saccolom, h nem tex tul jot a lemezeknek, wixont képen jol mutat, és a nyeretlen kétéweseket kellöen be is hülyiti, h olcson is lehet jo gyalut fabrikálni... bekap6od.gif
Sajna nem lehet. Má perxe xerintem.
Lemezjátszó
na akkor én is várom az Altmann lemezjátszó tapasztalatokat!milyen lehet pl. ez a fa kar?
Fahangú?
35 éve az első igazán "HiFI" lemezjátszó amit hallottam, két karral volt felszerelve.
Egy aluminium sztereó hangszedővel, és egy fa (tán Pritchard?) monóval.
10 kilós dörzshajtású tányér, csöves monó és sztereó előfok, Grundig rádióba kötve.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
na akkor én is várom az Altmann lemezjátszó tapasztalatokat!
milyen lehet pl. ez a fa kar?
system
Lemezjátszó
Akvapark Úrnak, ebben az esetben tökéletesen igaza van!
Lemezjátszó
Az Altmann milyen lemezjátszó?Még nem hallottam róla.
Japán tojáshéj DD?
Vagy nehéz tányéros szíjhajtású?
a fiúk cd lejátszókról beszéltek
Ja ez nem lemezjátszó topic?
Elnézést nem vettem észre az off jelzőt!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<