Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2686

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: supravox »

fülelek írta:
2025.12.28., vas. 20:57
Hálózati lejátszóhoz, dachoz, előfokhoz én tudom a tuti tápkábelt, messze nem horribilis áron (csak öt számjegyű, az se kimaxolva) -úgy majdnem könnyű-, aki nem hiszi, járjon utána :smile29: vagy legyintsen, és rója tovább köreit az erdőben :D
Összekötőnek Vz.
Meg a titkos tápkábel.
Már csak erősítőbe kell valami Szent Grál és mindenki révbe ér.
Végre vége lenne a nyomorúságnak 31_1_21.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3345

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Alex_Aston írta:
2025.12.29., hétf. 09:29
fülelek írta:
...aki nem hiszi, járjon utána :smile29: vagy legyintsen, és rója tovább köreit az erdőben :D
Azert ez így szerintem eléggé ledegradáló kijelentés a fórumtársakkal szemben.
Tehát aki nem ilyet használ, az bizonyára tudatlan, és biztos folyamatosan vakarózik zenehallgatás kozben?

És amúgy milyen céllal volt ez az egész beírás? Reklám? Annak eléggé ellenszenves, mert amolyan legjobban tisztító mosópor, vagy legillatosabb öblítő stílusú.

Jószándekú ajánlás valaki más termékével kapcsolatban? Akkor miért nem írsz.konkrétumot? Így lenne igazi segítség az eltévedt bárányok számára.

Ha ez tényleg ennyire jó (fillérekért), engem érdekelne. Milyen módon lehet kipróbálni?
Szó se róla! De gondolj bele, ha megnevezi, az milyen lavinát indithat el. Csak olaj a tűzre ebben a topikban, de ezzel együtt engem is kiváncsivá tett. Meglátjuk hajlandó-e lerántani a leplet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3826

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fülelek írta:
...aki nem hiszi, járjon utána :smile29: vagy legyintsen, és rója tovább köreit az erdőben :D
Azert ez így szerintem eléggé ledegradáló kijelentés a fórumtársakkal szemben.
Tehát aki nem ilyet használ, az bizonyára tudatlan, és biztos folyamatosan vakarózik zenehallgatás kozben?

És amúgy milyen céllal volt ez az egész beírás? Reklám? Annak eléggé ellenszenves, mert amolyan legjobban tisztító mosópor, vagy legillatosabb öblítő stílusú.

Jószándekú ajánlás valaki más termékével kapcsolatban? Akkor miért nem írsz.konkrétumot? Így lenne igazi segítség az eltévedt bárányok számára.

Ha ez tényleg ennyire jó (fillérekért), engem érdekelne. Milyen módon lehet kipróbálni?
Csak a Marantz! :-D

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 540

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

fülelek írta:
Hálózati lejátszóhoz, dachoz, előfokhoz én tudom a tuti tápkábelt, messze nem horribilis áron (csak öt számjegyű, az se kimaxolva) -úgy majdnem könnyű-, aki nem hiszi, járjon utána :smile29: vagy legyintsen, és rója tovább köreit az erdőben :D
Engem érdekel, írd le kérlek melyik az!
Ha kérdésed van: 20/3383456

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7898

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

fülelek írta:
Háááát Zoli, - minden tiszteletem mellett (tényleg) -, ha nem a Rád jellemző szófordulatokat használtad volna, azt hittem volna, hogy valamelyik kábelfarigcsáló hozzájutott a profilod belépési adataihoz. :rolleyes: :D Ebben a hozzászólásban volt "Power®" bőven... :smile29:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5300

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Vinkler írta:
2025.12.28., vas. 21:00
fülelek írta:
Nincs olyan, hogy tuti kábel. Ez el kell fogadni. Vannak általánosan jók, de tuti nincs. ;)
Csak azért nincs, mert mindenkinek joga van azt mondani következmények nélkül, hogy valami ilyen vagy olyan, csakazértsetetszik, meg nekem nemondjamegsenkimiatutiaztsenkisetudjamiértpontő stb.
;peace;

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Hozzászólás Szerző: GTomi »

zoli73 írta:
2025.12.28., vas. 11:52
GTomi írta:
2025.12.28., vas. 10:53
Fórumtárstól nemrég vettem egy tápkábelt, mert vett helyette, ha jól emlékszem 5x annyival többe kerülőt (használtan), kicsit beszélgettünk erről, és azt mondta igazából csalódás volt neki, mert azt gondolta, markánsabb lesz a hallható különbség a rendszerében. (márkát ne kérdezzétek, rövid az agyam :) )
[OFF - katt ide ha látni akarod]
(Aki drágább kábelt adta el neki, mondta visszaveszi, ha nem váltja be a hozzáfűzött reményeket)
.
Ebben én semmi meglepőt nem látok. Tapasztalatom szerint exponenciálisan nő a ráforditott összeg, a hangminőségbeli nyereséghez képest. Szerintem az hiú ábránd, hogy ha a meglévőhöz képest 5x-ös pénzt költünk egy kábelre, akkor az majd 5x jobban fog szólni.
Ő sem gondolta, hogy 5x jobban fog szólni, hanem hogy nagyobb lesz az ugrás. Valszeg az eladó is ezért mondta neki, ha nem jön be az amire számított visszaveszi.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9680

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

fülelek írta:
Nincs olyan, hogy tuti kábel. Ez el kell fogadni. Vannak általánosan jók, de tuti nincs. ;)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5300

Hozzászólás Szerző: fülelek »

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Pontosan úgy ahogy Zoli73 és Rock60 írta, ami nem válik be azt vagy tovább-, vagy visszaadja az ember, megállapodás szerint. Én is voltam így a Viablue ep7 lankábellel, elég részletesen írtam róla nyár végefelé. A bebeszélem magamnak, hogy jobb, vagy jó, vagy mittudomén egyeseknél gyakran visszatérő frázist nem is értem.

ValhallA RXF V2-ből tápkábelhez még nem volt szerencsém sajnos, viszont nagyon jó áron sikerült hozzájutnom egy ilyen típusú usb kábelhez, amitől dupla áron se válnék meg.
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1502

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Voyager írta:
2025.12.28., vas. 17:45
Rock60 írta:
2025.12.28., vas. 17:35
Hogy kábelezzünk is.
A 3 - 5 - szörös különbségre nem tudok példát hozni, de 2 - szeres árra igen.
A VallhalA RXF V2 tápkábel a kétszeres árát nagyon bőven megéri a százezerért megvehető kábelekhez képest.
Valószínűleg mindenkinek, bárhol, bármilyen rendszerben.
:D
A mosolygásra okot adó mondatot szándékosan fogalmaztam "provokatívra".
Egyrészt kíváncsi voltam a reakcióra, másrészt van egy olyan szint, és vannak olyan sokat bizonyított termékek, amik túlmutatnak a "rendszerfüggő, izlésfüggő, rák tudja mitől függő "szubjektív micsodán, egyszerűen nagyon jók az árukért.

Mit szerkesztettél kétszer ? gondolkodik.gif :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Aszpirin írta:
2025.12.28., vas. 16:40

Mit jelent az, hogy 5x jobban fog szólni? Van a jólszólásnak mértékegysége, hogyazongya ennek a jólszólása 2 izé, akkor annak 10 izé? :)

Maradjunk annyiban, hogy az, hogy beváltja-e a reményünket, az pszichológiai kérdés. Ha beváltja, és ötszörös árat fizettél a korábbi kábelekhez képest, akkor ötször is jobban fog szólni - neked.
Ha nagyon sokan mondták, hogy ez egy kva jó kábel, és ráadásul rohadt nagy árat fizetté érte, akkor előbb tudat alatt is meg akarod győzni magad, hogy nem volt hiábavaló...
Az is van, hogy az ember - jó esetben - ad a másik véleményére is.
( Különben miért is olvasnánk a topicot ? Engem pl. érdekel és alkalmasint befolyásol is sokak véleménye, fordítva nem tudom, de az annyira nem is érdekel.)
Tehát.
Ha valamit veszek többek ajánlására és az mégsem jön be annyira, nem feltétlenűl arra gondolok, hogy én süketültem meg, vagy a többiek süketek, hanem objektív okokat keresek az eltérő tapasztalatra.
Én vettem már úgy eszközt, hogy legszívesebben visszaadtam volna - ahogy meg is egyeztünk - de aztán a rendszer itt-ott apró finomításával - nem korrekciójával - javítottam az egészen annyit, hogy már ki nem venném azt a bizonyos eszközt.
Az is igaz, hogy ahonnan vettem - tök idegen rendszerben - ott nagyon tetszett, tehát tudtam, hogy megvan benne a kiaknázható potenciál.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.12.28., vas. 18:14-kor.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2025.12.28., vas. 16:40
zoli73 írta:
Szerintem az hiú ábránd, hogy ha a meglévőhöz képest 5x-ös pénzt költünk egy kábelre, akkor az majd 5x jobban fog szólni.
Mit jelent az, hogy 5x jobban fog szólni? Van a jólszólásnak mértékegysége, hogyazongya ennek a jólszólása 2 izé, akkor annak 10 izé? :)

Maradjunk annyiban, hogy az, hogy beváltja-e a reményünket, az pszichológiai kérdés. Ha beváltja, és ötszörös árat fizettél a korábbi kábelekhez képest, akkor ötször is jobban fog szólni - neked.

Ha nagyon sokan mondták, hogy ez egy kva jó kábel, és ráadásul rohadt nagy árat fizetté érte, akkor előbb tudat alatt is meg akarod győzni magad, hogy nem volt hiábavaló, ezért még ideig-óráig kimondottan nagyon jónak is hallod, de aztán lehet, hogy nem repít a nirvánába, pedig erre számítottál, mert ezt mondta mindenki, és elkezded a saját hallásodat okolni, megpróbálsz, hozzáidomulni, majd előbb-utóbb furdalni fog a lelkiismeret, hogy ezért elköltöttél ennyi pénzt, és elmúlik a "jó hang"...

Jelentkezzen, aki ezen nem esett túl még, akár kábel, akár egyéb kapcsán.

Persze az is lehet, hogy tényleg tartósan jobban fog szólni, és annyira elégedett leszel, hogy tartós lesz, és lészen öröm-bódottá, hogy ne volt hiábavaló indokolatlan többszázezres-milliós összeget elkölteni egy mazzagra :D (na ezen én még nem estem túl, mert nem költöttem annyit mazzagra, bár még így is körülöttem mindenki szerint indokolatlanul sokat, de letojom a véleményüket :D )
Szépen kiragadtad ezt az egy mondatot a mondanivalómból, pedig én is pontosan arra akartam rávilágitani, amire Te. Hogy ez egy értelmezhetetlen kinyilatkoztatás, ennek nincs, legalábbis számonra nincs ismert mértékegysége, magyarázata.
A másik felvetésedre azt tudom mondani, hogy én nem ilyen vagyok. Volt már olyan eset, hogy megvettem egy mások által dícsért kábelt, ami nagyon nem volt olcsó(legalábbis az én pénztárcámhoz nem), de nálam nem jött el a várva várt csoda. Mégsem kezdtem el magam győzködni, hogy de igen, ez a jó hang, és majd megszokom, felismerem az erényeit, mert hát drága volt, jónak kell lennie. Nem, simán elkönyveltem, hogy nem illik a rendszerembe, az ízlésemhez, nem ezt kerestem és eladtam szívfájdalom nélkül.
Másik esetben viszont volt olyan, hogy hazahoztam egy mások álltal jónak mondott kábelt(ez tuning biztire is igaz), hogy meghallgatom ugyan, de nagy valószínűséggel nem veszek ilyet, aztán percek alatt kiderült, hogy de bizony nekem kell ilyen!
Mára már kialakult bennem annyi tudatosság, hogy ne mások feje után menjek. Ehez kellet sok tapasztalat, és bizony sok csalódás is, hogy kialakuljon bennem mit is várok egy rendszertől, készüléktől, kábeltől, és mi miért kell, és miért nem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:
2025.12.28., vas. 17:35
Hogy kábelezzünk is.
A VallhalA RXF V2 tápkábel a kétszeres árát nagyon bőven megéri a százezerért megvehető kábelekhez képest.
:D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2025.12.28., vas. 17:55-kor.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
Az eladó nem értette, hogy Rock60 hogyhogy nem hallja mennyivel jobb a 3x drágább dac, ellenben Rock60-nak ez egyáltalán nem volt egyértelmű. Akkor mi van, Ők ketten más mértékegységet használnak a jobb hang megítélésére? Dehogy, pusztán mások a preferenciáik, más a hallásuk, az ízlésük, az egyikük számára egy megszokott hang, rendszer, akusztika volt, a másiknak meg minden idegen.
Nem az volt a baj, hogy nem volt háromszor jobb a HEX, elég lett volna, ha minden szempontból 20 % - al jobb lett volna. :smile29:
Az megérte volna az árkülönbséget.
Az volt a probléma, hogy bizonyos jellemzőiben az Octave jobban hallgatható volt.
Ez nem csak nekem tűnt fel.
Nyilván izlés kérdése is.
Van akinek a klinikai, tiszta, laborhang jön be, van aki a bensőségesebb, természetes középhangot preferálja... A két hang bemutatta, hogy egyikük sem tökéletes.
Persze, ez nem csak a dacokon múlt, ott volt a tök eltérő kábelezés is...
Egyébbként a korabeli összehasonlító tesztek egyértelműen a HEX-et hozták ki jobbnak, amiben - több okból is - semmi meglepő nincsen.
Viszont, az akkori itthoni forgalmazónak annyira nem jött be a HEX, nekik az Octave II tetszett jobban, ezek fényében baromi kíváncsi lettem volna egy korrekt összehasonlításra a megvásárlás előtt...( Pláne nálam.)

Hogy kábelezzünk is.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6268

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:
Szerintem az hiú ábránd, hogy ha a meglévőhöz képest 5x-ös pénzt költünk egy kábelre, akkor az majd 5x jobban fog szólni.

Ha nagyon sokan mondták, hogy ez egy kva jó kábel, és ráadásul rohadt nagy árat fizetté érte, akkor előbb tudat alatt is meg akarod győzni magad, hogy nem volt hiábavaló, ezért még ideig-óráig kimondottan nagyon jónak is hallod, de aztán lehet, hogy nem repít a nirvánába, pedig erre számítottál, mert ezt mondta mindenki, és elkezded a saját hallásodat okolni, megpróbálsz, hozzáidomulni, majd előbb-utóbb furdalni fog a lelkiismeret, hogy ezért elköltöttél ennyi pénzt, és elmúlik a "jó hang"...

Jelentkezzen, aki ezen nem esett túl még, akár kábel, akár egyéb kapcsán.

Persze az is lehet, hogy tényleg tartósan jobban fog szólni, és annyira elégedett leszel, hogy tartós lesz, és lészen öröm-bódottá, hogy ne volt hiábavaló indokolatlan többszázezres-milliós összeget elkölteni egy mazzagra :D (na ezen én még nem estem túl, mert nem költöttem annyit mazzagra, bár még így is körülöttem mindenki szerint indokolatlanul sokat, de letojom a véleményüket :D )
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Bennem ez az állandó An-Vz emlegetés azt a kérdést veti fel, hogy árkategóriájában, vagy feljebb lépve kicsit hogyan teljesít a mezőnyhöz képest? Ugye azt már tudjuk, hogy ingyenebéd nincs, csak sok pénzből van jó kábel. Van valakinek nem túl elfogult tapasztalata e téren?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:
Fórumtárstól nemrég vettem egy tápkábelt, mert vett helyette, ha jól emlékszem 5x annyival többe kerülőt (használtan), kicsit beszélgettünk erről, és azt mondta igazából csalódás volt neki, mert azt gondolta, markánsabb lesz a hallható különbség a rendszerében. (márkát ne kérdezzétek, rövid az agyam :) )
(Aki drágább kábelt adta el neki, mondta visszaveszi, ha nem váltja be a hozzáfűzött reményeket)
.
Ebben én semmi meglepőt nem látok. Tapasztalatom szerint exponenciálisan nő a ráforditott összeg, a hangminőségbeli nyereséghez képest. Szerintem az hiú ábránd, hogy ha a meglévőhöz képest 5x-ös pénzt költünk egy kábelre, akkor az majd 5x jobban fog szólni. Ennyire nem kiszámolható ez a kérdés.
Amúgy az nyilván anyagiakban kifejezhető, hogy egy kábel 5x drágább, mint egy másik, de az mit jelent, hogy 5x jobb? Ezt hogy kell elképzelni, értelmezni? Ennek mi a mértékegysége? Szerintem ez meghatározhatatlan, csak nézzük meg Rock60 történetét a dacmeghallgatásról. Az eladó nem értette, hogy Rock60 hogyhogy nem hallja mennyivel jobb a 3x drágább dac, ellenben Rock60-nak ez egyáltalán nem volt egyértelmű. Akkor mi van, Ők ketten más mértékegységet használnak a jobb hang megítélésére? Dehogy, pusztán mások a preferenciáik, más a hallásuk, az ízlésük, az egyikük számára egy megszokott hang, rendszer, akusztika volt, a másiknak meg minden idegen. Így esély sem lehet az álláspontok átfedésére.
Mindezt figyelembe véve, szerintem értelmezhetetlen az a kijelentés, hogy az egyik kábel 5x jobb, mint a másik. Abszolut értelemben ez nem tudom hogy lehetséges.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3826

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

GTomi írta:

...vett helyette, ha jól emlékszem 5x annyival többe kerülőt (használtan), kicsit beszélgettünk erről, és azt mondta igazából csalódás volt neki, mert azt gondolta, markánsabb lesz a hallható különbség a rendszerében....
Ezért érdemes próbálni vásárlás előtt.
Bár azonos márkán és típuson belül feljebb lépni talán kevésbé meglepetés, vagy csalódás keltő, ha az alap irány amúgy tetszik az embernek.

Amikor Rocket 33-am volt, és tetszett az a karakter, akkor vártam, hogy legyen eladó 88-as a nekem megfelelő hosszban.
Úgy voltam vele, ugyanannyiért el tudom adni, ha esetleg mégsem tetszik. De nem így lett, hisz ugyanaz az irány maradt, csak picivel jobban előadva.
Így a Rocket 33-at adtam el. :D
Csak a Marantz! :-D

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Aszpirin írta:
2025.12.26., pén. 13:35
Rock60, utáom, amikor kommentben válaszolnak nekem, de megoldom a viszontválaszt, íme:
Rock60 írta:Azt a két bitet nem nehéz megérteni. Nincsen izlésem...Akkor viszont otthon hogy hallottam volna a különbséget ?
Nem, te sem értetted meg.
HA megvetted volna 3x-os áron, akkor otthon IS hallottad volna a 3x-os különbséget. A "ha megvetted volna 3x-os áron" a lényeg. Ezt írta asebestyen. Pszichológia, érted?
És _emellett_ azt, hogy az ízlésnek mincs köze a minőséghez. Még a Te ízlésednek sem, ezért nem is a te ízlésedre célzott, hanem válaszolt wasily888-nak.
(hogy itt mindent szájba kell rágni... :D )
.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

SoundMania írta:
2025.12.27., szomb. 18:57
Vinkler írta:
2025.12.27., szomb. 18:19
SoundMania írta:
2025.12.27., szomb. 13:47

Nagyon könnyű kilyukadni a Vz-nél! Annak aki ismeri ez nem meglepő. És azt gondolom ahol megvan az elhatározás és a pénz is a továbblépéshez, nem meglepő az ilyen döntés egy Vz+gyengébb készülékkel a drágább készülék+drágább kábel ellenében sem! És ahogy emlékszem 3x drágább készülékről volt szó.... És azért illett volna nagyobbat "villantania".
Inkább az lenne a kérdésem , hogy a drága készülék tulajdonosában mi játszódott le? :)
Ismét nőtt a Vz-re vágyók száma? :)
Szerintem ez már k unalmas. Már nekem kellemetlen ezeket a sorokat újra és újra olvasni. Kérlek ezt engedjük el, mert nyilván a többi fórumtárs könyökén is folyik már, az újonnan idetévedők meg nyilván a futva menekülnek. Szóval megkérhetlek, hogy ezt a témát most engedd el, az sem baj, ha ignorálod ezt a topicot. :smile53:
Melyik rész miatt tartod "unalmasnak"?
Tarts önvizsgálatot!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Vinkler írta:
2025.12.27., szomb. 18:19
SoundMania írta:

Nagyon könnyű kilyukadni a Vz-nél! Annak aki ismeri ez nem meglepő. És azt gondolom ahol megvan az elhatározás és a pénz is a továbblépéshez, nem meglepő az ilyen döntés egy Vz+gyengébb készülékkel a drágább készülék+drágább kábel ellenében sem! És ahogy emlékszem 3x drágább készülékről volt szó.... És azért illett volna nagyobbat "villantania".
Inkább az lenne a kérdésem , hogy a drága készülék tulajdonosában mi játszódott le? :)
Szerintem ez már k unalmas. Már nekem kellemetlen ezeket a sorokat újra és újra olvasni. Kérlek ezt engedjük el, mert nyilván a többi fórumtárs könyökén is folyik már, az újonnan idetévedők meg nyilván a futva menekülnek. Szóval megkérhetlek, hogy ezt a témát most engedd el, az sem baj, ha ignorálod ezt a topicot. :smile53:
Melyik rész miatt tartod "unalmasnak"?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

SoundMania írta:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

xilop írta:
2025.12.27., szomb. 11:41

Nekem ebből az jön le, hogy megint kilyukadtunk az AN Vz-nél, de hozzákapcsolod az álltalad legjobbnak vélt készüléked is amit csak azért hallasz nagyon jó párosításnak mert félsz belőle továbblépni és nyugtatod magad, hogy a magasabb kategóriájú összeállítás sem jobb.
Kár bárkit is győzködni az igazadról, mert ezzel sokan nem értünk egyet 31_1_21.gif
Rossz, aki rosszra gondol... :D

Nem vélem a legjobb készüléknek a Metrum Octave II - t - beba..na - az is igaz, hogy kategóriájában csak rosszabbat hallottam eddig.
Ismerem pontosan a hangzását, evvel együtt természetesen a kritizálható jellemzőit is - nem ez volt az első összevetés - a baj az, hogy kétszeres árért is csak olyat hallottam eddig, ami csak bizonyos paramétereiben volt jobb.
Nem félek továbblépni, de két, különösen háromszoros árért elvárom, hogy a jövevény minden szempontból jobb/sokkal jobb legyen, egyik jellemzőjében sem legyen gyengébb, főleg azokban nem, amik számomra fontosak.

De, hagyjuk a dacokat.
Az első fél mondatodban kapizsgálod a lényeget.
Ha a Vz helyén bármilyen másik gyártó hasonló árú RCA-ja lett volna, valszeg semmilyen szempontból nem lett volna pariban az Octave a HEX - el, különös tekintettel a HEX - et támogató drágább tápkábelezésre és az XLR - re.

Nem győzködök senkit az igazamról és egyet sem kell a fentiekkel érteni. :ohnoohnoohno:

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

xilop írta:
2025.12.27., szomb. 11:41
Rock60 írta:
2025.12.27., szomb. 10:56
Aszpirin írta:
2025.12.26., pén. 13:35

HA megvetted volna 3x-os áron, akkor otthon IS hallottad volna a 3x-os különbséget. A "ha megvetted volna 3x-os áron" a lényeg. Ezt írta asebestyen. Pszichológia, érted?
Ok, értem.
Ha megvettem volna háromszoros áron, akkor már muszáj lenne hallanom a háromszoros minőséget, hogy meg legyen a lelki békém.
Ezt akarjátok mondani.
Talán igen, talán nem, de inkább nem.
Meglehetősen szeretem körbejárni a kérdést, hogy mit vegyek meg, inkább kihagyok 5 kecsegtető lehetőséget, ha nem vagyok teljesen biztos a dolgomban. Nem szeretem utólag bemagyarázni magamnak, hogy jól döntöttem.
Ezért is maradt ott a HEX.

Kábel.
Azt írtam az elején, hogy nem volt tanulsága a tesztnek a készülékeket illetően, és hogy nem igazán értem, hogy hogyan lehetséges, hogy a többszörös áru készülék drágább tápkábellel etetve, és hasonló áru, de elvileg jobb - XLR - interconnecttel bekötve sem volt képes lemosni az Octave II- t, sőt, az többször jobb hangot produkált, annak ellenére, hogy átjöttek a HEX erényei.

Nekem egy tanulsága mégis csak volt az összehasonlításnak, és kíváncsi voltam rá, hogy valaki felfigyel - e a nem túl szembeötlő, de nem is elhanyagolható részletre.
Az Octave II AN Vz - vel volt bekötve. :kiss:
Nekem ebből az jön le, hogy megint kilyukadtunk az AN Vz-nél, de hozzákapcsolod az álltalad legjobbnak vélt készüléked is amit csak azért hallasz nagyon jó párosításnak mert félsz belőle továbblépni és nyugtatod magad, hogy a magasabb kategóriájú összeállítás sem jobb.
Kár bárkit is győzködni az igazadról, mert ezzel sokan nem értünk egyet 31_1_21.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”