Összekötőnek Vz.
Meg a titkos tápkábel.
Már csak erősítőbe kell valami Szent Grál és mindenki révbe ér.
Végre vége lenne a nyomorúságnak
Összekötőnek Vz.

Szó se róla! De gondolj bele, ha megnevezi, az milyen lavinát indithat el. Csak olaj a tűzre ebben a topikban, de ezzel együtt engem is kiváncsivá tett. Meglátjuk hajlandó-e lerántani a leplet.Alex_Aston írta: ↑2025.12.29., hétf. 09:29Azert ez így szerintem eléggé ledegradáló kijelentés a fórumtársakkal szemben.
Tehát aki nem ilyet használ, az bizonyára tudatlan, és biztos folyamatosan vakarózik zenehallgatás kozben?
És amúgy milyen céllal volt ez az egész beírás? Reklám? Annak eléggé ellenszenves, mert amolyan legjobban tisztító mosópor, vagy legillatosabb öblítő stílusú.
Jószándekú ajánlás valaki más termékével kapcsolatban? Akkor miért nem írsz.konkrétumot? Így lenne igazi segítség az eltévedt bárányok számára.
Ha ez tényleg ennyire jó (fillérekért), engem érdekelne. Milyen módon lehet kipróbálni?

Azert ez így szerintem eléggé ledegradáló kijelentés a fórumtársakkal szemben.

Háááát Zoli, - minden tiszteletem mellett (tényleg) -, ha nem a Rád jellemző szófordulatokat használtad volna, azt hittem volna, hogy valamelyik kábelfarigcsáló hozzájutott a profilod belépési adataihoz.

Csak azért nincs, mert mindenkinek joga van azt mondani következmények nélkül, hogy valami ilyen vagy olyan, csakazértsetetszik, meg nekem nemondjamegsenkimiatutiaztsenkisetudjamiértpontő stb.

Ő sem gondolta, hogy 5x jobban fog szólni, hanem hogy nagyobb lesz az ugrás. Valszeg az eladó is ezért mondta neki, ha nem jön be az amire számított visszaveszi.zoli73 írta: ↑2025.12.28., vas. 11:52Ebben én semmi meglepőt nem látok. Tapasztalatom szerint exponenciálisan nő a ráforditott összeg, a hangminőségbeli nyereséghez képest. Szerintem az hiú ábránd, hogy ha a meglévőhöz képest 5x-ös pénzt költünk egy kábelre, akkor az majd 5x jobban fog szólni.GTomi írta: ↑2025.12.28., vas. 10:53Fórumtárstól nemrég vettem egy tápkábelt, mert vett helyette, ha jól emlékszem 5x annyival többe kerülőt (használtan), kicsit beszélgettünk erről, és azt mondta igazából csalódás volt neki, mert azt gondolta, markánsabb lesz a hallható különbség a rendszerében. (márkát ne kérdezzétek, rövid az agyam :) ) .

Nincs olyan, hogy tuti kábel. Ez el kell fogadni. Vannak általánosan jók, de tuti nincs.

A mosolygásra okot adó mondatot szándékosan fogalmaztam "provokatívra".Voyager írta: ↑2025.12.28., vas. 17:45Rock60 írta: ↑2025.12.28., vas. 17:35Hogy kábelezzünk is.
A 3 - 5 - szörös különbségre nem tudok példát hozni, de 2 - szeres árra igen.
A VallhalA RXF V2 tápkábel a kétszeres árát nagyon bőven megéri a százezerért megvehető kábelekhez képest.
Valószínűleg mindenkinek, bárhol, bármilyen rendszerben.![]()
Az is van, hogy az ember - jó esetben - ad a másik véleményére is.Aszpirin írta: ↑2025.12.28., vas. 16:40
Mit jelent az, hogy 5x jobban fog szólni? Van a jólszólásnak mértékegysége, hogyazongya ennek a jólszólása 2 izé, akkor annak 10 izé? :)
Maradjunk annyiban, hogy az, hogy beváltja-e a reményünket, az pszichológiai kérdés. Ha beváltja, és ötszörös árat fizettél a korábbi kábelekhez képest, akkor ötször is jobban fog szólni - neked.
Ha nagyon sokan mondták, hogy ez egy kva jó kábel, és ráadásul rohadt nagy árat fizetté érte, akkor előbb tudat alatt is meg akarod győzni magad, hogy nem volt hiábavaló...

Szépen kiragadtad ezt az egy mondatot a mondanivalómból, pedig én is pontosan arra akartam rávilágitani, amire Te. Hogy ez egy értelmezhetetlen kinyilatkoztatás, ennek nincs, legalábbis számonra nincs ismert mértékegysége, magyarázata.Aszpirin írta: ↑2025.12.28., vas. 16:40Mit jelent az, hogy 5x jobban fog szólni? Van a jólszólásnak mértékegysége, hogyazongya ennek a jólszólása 2 izé, akkor annak 10 izé? :)
Maradjunk annyiban, hogy az, hogy beváltja-e a reményünket, az pszichológiai kérdés. Ha beváltja, és ötszörös árat fizettél a korábbi kábelekhez képest, akkor ötször is jobban fog szólni - neked.
Ha nagyon sokan mondták, hogy ez egy kva jó kábel, és ráadásul rohadt nagy árat fizetté érte, akkor előbb tudat alatt is meg akarod győzni magad, hogy nem volt hiábavaló, ezért még ideig-óráig kimondottan nagyon jónak is hallod, de aztán lehet, hogy nem repít a nirvánába, pedig erre számítottál, mert ezt mondta mindenki, és elkezded a saját hallásodat okolni, megpróbálsz, hozzáidomulni, majd előbb-utóbb furdalni fog a lelkiismeret, hogy ezért elköltöttél ennyi pénzt, és elmúlik a "jó hang"...
Jelentkezzen, aki ezen nem esett túl még, akár kábel, akár egyéb kapcsán.
Persze az is lehet, hogy tényleg tartósan jobban fog szólni, és annyira elégedett leszel, hogy tartós lesz, és lészen öröm-bódottá, hogy ne volt hiábavaló indokolatlan többszázezres-milliós összeget elkölteni egy mazzagra(na ezen én még nem estem túl, mert nem költöttem annyit mazzagra, bár még így is körülöttem mindenki szerint indokolatlanul sokat, de letojom a véleményüket
)

Rock60 írta: ↑2025.12.28., vas. 17:35Hogy kábelezzünk is.
A 3 - 5 - szörös különbségre nem tudok példát hozni, de 2 - szeres árra igen.
A VallhalA RXF V2 tápkábel a kétszeres árát nagyon bőven megéri a százezerért megvehető kábelekhez képest.
Valószínűleg mindenkinek, bárhol, bármilyen rendszerben.
Nem az volt a baj, hogy nem volt háromszor jobb a HEX, elég lett volna, ha minden szempontból 20 % - al jobb lett volna.zoli73 írta: ↑2025.12.28., vas. 11:52Az eladó nem értette, hogy Rock60 hogyhogy nem hallja mennyivel jobb a 3x drágább dac, ellenben Rock60-nak ez egyáltalán nem volt egyértelmű. Akkor mi van, Ők ketten más mértékegységet használnak a jobb hang megítélésére? Dehogy, pusztán mások a preferenciáik, más a hallásuk, az ízlésük, az egyikük számára egy megszokott hang, rendszer, akusztika volt, a másiknak meg minden idegen.

Mit jelent az, hogy 5x jobban fog szólni? Van a jólszólásnak mértékegysége, hogyazongya ennek a jólszólása 2 izé, akkor annak 10 izé? :)

Ebben én semmi meglepőt nem látok. Tapasztalatom szerint exponenciálisan nő a ráforditott összeg, a hangminőségbeli nyereséghez képest. Szerintem az hiú ábránd, hogy ha a meglévőhöz képest 5x-ös pénzt költünk egy kábelre, akkor az majd 5x jobban fog szólni. Ennyire nem kiszámolható ez a kérdés.GTomi írta: ↑2025.12.28., vas. 10:53Fórumtárstól nemrég vettem egy tápkábelt, mert vett helyette, ha jól emlékszem 5x annyival többe kerülőt (használtan), kicsit beszélgettünk erről, és azt mondta igazából csalódás volt neki, mert azt gondolta, markánsabb lesz a hallható különbség a rendszerében. (márkát ne kérdezzétek, rövid az agyam :) ) .

Ezért érdemes próbálni vásárlás előtt.

Fórumtárstól nemrég vettem egy tápkábelt, mert vett helyette, ha jól emlékszem 5x annyival többe kerülőt (használtan), kicsit beszélgettünk erről, és azt mondta igazából csalódás volt neki, mert azt gondolta, markánsabb lesz a hallható különbség a rendszerében. (márkát ne kérdezzétek, rövid az agyam :) ) .Aszpirin írta: ↑2025.12.26., pén. 13:35Rock60, utáom, amikor kommentben válaszolnak nekem, de megoldom a viszontválaszt, íme:Nem, te sem értetted meg.Rock60 írta:Azt a két bitet nem nehéz megérteni. Nincsen izlésem...Akkor viszont otthon hogy hallottam volna a különbséget ?
HA megvetted volna 3x-os áron, akkor otthon IS hallottad volna a 3x-os különbséget. A "ha megvetted volna 3x-os áron" a lényeg. Ezt írta asebestyen. Pszichológia, érted?
És _emellett_ azt, hogy az ízlésnek mincs köze a minőséghez. Még a Te ízlésednek sem, ezért nem is a te ízlésedre célzott, hanem válaszolt wasily888-nak.
(hogy itt mindent szájba kell rágni...)

Tarts önvizsgálatot!SoundMania írta: ↑2025.12.27., szomb. 18:57Melyik rész miatt tartod "unalmasnak"?Vinkler írta: ↑2025.12.27., szomb. 18:19Szerintem ez már k unalmas. Már nekem kellemetlen ezeket a sorokat újra és újra olvasni. Kérlek ezt engedjük el, mert nyilván a többi fórumtárs könyökén is folyik már, az újonnan idetévedők meg nyilván a futva menekülnek. Szóval megkérhetlek, hogy ezt a témát most engedd el, az sem baj, ha ignorálod ezt a topicot.SoundMania írta: ↑2025.12.27., szomb. 13:47
Nagyon könnyű kilyukadni a Vz-nél! Annak aki ismeri ez nem meglepő. És azt gondolom ahol megvan az elhatározás és a pénz is a továbblépéshez, nem meglepő az ilyen döntés egy Vz+gyengébb készülékkel a drágább készülék+drágább kábel ellenében sem! És ahogy emlékszem 3x drágább készülékről volt szó.... És azért illett volna nagyobbat "villantania".
Inkább az lenne a kérdésem , hogy a drága készülék tulajdonosában mi játszódott le? :)
Ismét nőtt a Vz-re vágyók száma? :)![]()

Melyik rész miatt tartod "unalmasnak"?Vinkler írta: ↑2025.12.27., szomb. 18:19Szerintem ez már k unalmas. Már nekem kellemetlen ezeket a sorokat újra és újra olvasni. Kérlek ezt engedjük el, mert nyilván a többi fórumtárs könyökén is folyik már, az újonnan idetévedők meg nyilván a futva menekülnek. Szóval megkérhetlek, hogy ezt a témát most engedd el, az sem baj, ha ignorálod ezt a topicot.SoundMania írta: ↑2025.12.27., szomb. 13:47
Nagyon könnyű kilyukadni a Vz-nél! Annak aki ismeri ez nem meglepő. És azt gondolom ahol megvan az elhatározás és a pénz is a továbblépéshez, nem meglepő az ilyen döntés egy Vz+gyengébb készülékkel a drágább készülék+drágább kábel ellenében sem! És ahogy emlékszem 3x drágább készülékről volt szó.... És azért illett volna nagyobbat "villantania".
Inkább az lenne a kérdésem , hogy a drága készülék tulajdonosában mi játszódott le? :)
Ismét nőtt a Vz-re vágyók száma? :)![]()

Szerintem ez már k unalmas. Már nekem kellemetlen ezeket a sorokat újra és újra olvasni. Kérlek ezt engedjük el, mert nyilván a többi fórumtárs könyökén is folyik már, az újonnan idetévedők meg nyilván a futva menekülnek. Szóval megkérhetlek, hogy ezt a témát most engedd el, az sem baj, ha ignorálod ezt a topicot.SoundMania írta: ↑2025.12.27., szomb. 13:47
Ismét nőtt a Vz-re vágyók száma? :)
Rossz, aki rosszra gondol...xilop írta: ↑2025.12.27., szomb. 11:41
Nekem ebből az jön le, hogy megint kilyukadtunk az AN Vz-nél, de hozzákapcsolod az álltalad legjobbnak vélt készüléked is amit csak azért hallasz nagyon jó párosításnak mert félsz belőle továbblépni és nyugtatod magad, hogy a magasabb kategóriájú összeállítás sem jobb.
Kár bárkit is győzködni az igazadról, mert ezzel sokan nem értünk egyet![]()

Nagyon könnyű kilyukadni a Vz-nél! Annak aki ismeri ez nem meglepő. És azt gondolom ahol megvan az elhatározás és a pénz is a továbblépéshez, nem meglepő az ilyen döntés egy Vz+gyengébb készülékkel a drágább készülék+drágább kábel ellenében sem! És ahogy emlékszem 3x drágább készülékről volt szó.... És azért illett volna nagyobbat "villantania".xilop írta: ↑2025.12.27., szomb. 11:41Nekem ebből az jön le, hogy megint kilyukadtunk az AN Vz-nél, de hozzákapcsolod az álltalad legjobbnak vélt készüléked is amit csak azért hallasz nagyon jó párosításnak mert félsz belőle továbblépni és nyugtatod magad, hogy a magasabb kategóriájú összeállítás sem jobb.Rock60 írta: ↑2025.12.27., szomb. 10:56Ok, értem.
Ha megvettem volna háromszoros áron, akkor már muszáj lenne hallanom a háromszoros minőséget, hogy meg legyen a lelki békém.
Ezt akarjátok mondani.
Talán igen, talán nem, de inkább nem.
Meglehetősen szeretem körbejárni a kérdést, hogy mit vegyek meg, inkább kihagyok 5 kecsegtető lehetőséget, ha nem vagyok teljesen biztos a dolgomban. Nem szeretem utólag bemagyarázni magamnak, hogy jól döntöttem.
Ezért is maradt ott a HEX.
Kábel.
Azt írtam az elején, hogy nem volt tanulsága a tesztnek a készülékeket illetően, és hogy nem igazán értem, hogy hogyan lehetséges, hogy a többszörös áru készülék drágább tápkábellel etetve, és hasonló áru, de elvileg jobb - XLR - interconnecttel bekötve sem volt képes lemosni az Octave II- t, sőt, az többször jobb hangot produkált, annak ellenére, hogy átjöttek a HEX erényei.
Nekem egy tanulsága mégis csak volt az összehasonlításnak, és kíváncsi voltam rá, hogy valaki felfigyel - e a nem túl szembeötlő, de nem is elhanyagolható részletre.
Az Octave II AN Vz - vel volt bekötve.![]()
Kár bárkit is győzködni az igazadról, mert ezzel sokan nem értünk egyet![]()