Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 680

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Ezt olvasva (fordítóval), valahogy azt éreztem, hogy vannak albumok, amiknél ezek szerint át vagyok verve (persze álnaív vagyok), a formátum ellenőrizetlen, pontosabban a felhasználóval nincs megosztva az infó.

Ezek után, szinte tökmindegy milyen rendszeren hallgatom, mert okafogyottá válik a kábelezés, a hangfal, a perifériák minősége és a vita, hogy kinek rendszere a legjobb. :D

(nyilván nem, de ez jutott elsőre az eszembe)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 190

Hozzászólás Szerző: merida »

Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1387

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

Egy nem megerositett lista a Spotify lossless orszagokrol.

United States, Germany, United Kingdom, Canada, Australia, France, Netherlands, Spain, Poland, Italy, Japan, Sweden, Belgium, Norway, Switzerland, Czech Republic, Austria, Denmark, New Zealand, Finland, Ireland, Taiwan, Portugal, Israel, Greece, Hungary, Singapore, Romania, Slovakia, South Korea, Hong Kong, Bulgaria, Croatia, Lithuania, Estonia, Latvia, Iceland, Serbia, Luxembourg, Slovenia, Cyprus, Malta, Bosnia and Herzegovina, North Macedonia, Albania, Montenegro, Kosovo, Andorra, Liechtenstein, Monaco, San Marino.

Mirage
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Mirage »

Üdv

Tidal hétvégente, esetleg hétköznap este is olyan mintha túl lenne terhelve, megáll a zene, tölt, aztán megy tovább, megint tölt stb. Nem az itthoni net sebessége a szűk keresztmetszet. Másnál is ezt csinálja? Windows aplikáció.

koviati
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: koviati »

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem a Tidallal kapcsolatban.
Mi lehet az oka, hogy egy idő óta nem jelennek meg a főoldalon a felhasználók feltöltött lejátszási listái.
Újra telepítettem a programot, de semmi változás. Mobilon és pc-n is ugyan ez a jelenség.

Krisztián91
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Krisztián91 »

Köszönöm a javaslatokat!

Jelenleg egy Dunaudio Evergreen A25 típusú sztereó erősítő hajt Wharfedale Valdus 400-as frontokat, amik Szabó Zoltán kezei alatt kerültek modifikálásra.

Hat számjegyet óvatosan meghaladva, annak környékén kívánok mozogni!

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1387

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

Valosnak tunik. Par perce jott az app-ban.
Screenshot_20250910_143741_Spotify.jpg

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: bezse »

Nem szeretném elkiabálni és rengeteg oldalon jelent meg, így talán nem kacsa.

https://www.theverge.com/spotify/775189 ... flac-audio

"Természetesen" Magyarország egyelőre nincs a listában, ahol indul a szolgáltatás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bezse 2025.09.10., szer. 14:43-kor.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2578

Hozzászólás Szerző: mishow »

Krisztián91 írta:
2025.09.09., kedd 09:42
Jelenleg egy filléres Android készüléken keresztül (Nokia G10) használom a Tidal app-ot. RCA - Jack kapcsolat van a telefonom és a sztereó erősítő között.
Ahhoz, hogy az elérhető legmagasabb tartalmat tudjam lehívni, szükségem lenne mindenképp egy DAC-ra, amit a rendszerbe illesztek igaz?
Ez a megoldás a lehetségesen legegyszerűbb "minimál koncepció" . A legolcsóbb és legegyszerűbb feljebblépés, ha veszel egy Wiim Minit, azt csatlakoztatod az erősítődre a meglévő jack-rca kábeleddel, a telefonra letöltöd a Tidal és a Wiim applikációkat, mad a megfelelő - laikus számára is egyszerű - beállítások elvégzése után a Tidal-t a saját appról, Connect módban használod. Ezzel a telefonod már nem forráskészülék lesz, hanem csak a rendszer vezérlésére fogod használni, vélhetően elevejobb hanggal, mint amit ez a "filléres" alap telefon tud. Ebben az esetben nem is kell külső dac, mert a Miniben van. Ha később fejlesztenél, akkor a Miniből tudsz optikai kábellel kihozni digitális jelet, és külső dackal tovább javíthatod a hangzást.
Ha esetleg egyből egy Wiim Pro Plus készüléket vennél, abban olyan minőségű dac van, amit sokáig tudsz egységes készülékként használni, a meglévő erősítődre rca kábelle csatlakozva. A Wiimhez gyárilag csomagolt kábelek első elindulásnak meglepően jók, később persze ezek is fejleszthetőek, ha már ráérzel a hifizésre. Azt jó lenne megírnod, most milyen erősítőd és hangdobozod van, és mennyit szánsz a készülékek fejlesztésére, mert akkor úgy tudunk tippeket adni neked!

Kieg: Nem tudom, mit értesz elérhető legmagasabb tartalom alatt? Gondolom, a Tidal applikációban eleve engedélyezted a legnagyobb felbontást a beállításoknál, a telefonodnak ezt gond nélkül illik tudnia. Ha mindenképp a telefont szeretnéd forráskészüléknek használni, akkor a @kaef2 által ajánlott FiiO eszközök jól hallható előrelépést hozhatnak, nem vészes pénzért.

[OFF - katt ide ha látni akarod]
A kérdésed a "Hálózati lejátszók" topicba való, de látom már jelentették, szóval valamelyik admin hamarosan átteszi oda ;)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3790

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Krisztián91 írta:
2025.09.09., kedd 09:42
Szervusztok!

Lenne pár kérdésem zene hallgatással kapcsolatban, laikusként!

Jelenleg egy filléres Android készüléken keresztül (Nokia G10) használom a Tidal app-ot. RCA - Jack kapcsolat van a telefonom és a sztereó erősítő között.

Ahhoz, hogy az elérhető legmagasabb tartalmat tudjam lehívni, szükségem lenne mindenképp egy DAC-ra, amit a rendszerbe illesztek igaz?

Nem rendelkezem PC állomással, se laptoppal. A mobilom mindennek az alapja.

Tudnátok javasolni egy-egy alternatívát az esetemben, hogy ilyen felállás mellett merre induljak/indulhatok el? Készülék, összeköttetés stb.

Üdv,
Krisztián
Ha jól látom Android fut rajta és van USB C portja is.
Sokféle megoldás létezhet a pár ezertől a pár millió forintig. Érdemi ajánlást, a közölt minimális információ alapján nem nagyon lehet adni.

A legolcsóbb megoldás talán egy USB C csatlakozású, Android kompatibilis pici DAC lehetne. Mint amilyen a Fiio KA13. Ennek van desktop módja is, vagyis van nem csak fejhallgató de vonal szintű kimeneti csatlakozása is.

https://www.fiio.hu/FiiO-KA13-USB-DAC
Bruttó 40 ezer forint.

Az erősítő bemenetének függvényében még esetleg ezekkel is lehetne próbálkozni, húszezer forint alatt:
https://www.fiio.hu/FiiO-Jade-Audio-KA11-TC-Ezust

https://www.fiio.hu/Snowsky-Melody-USB-DAC-Dio

A legegyszerűbb telefon nélküli megoldás egy DAP lehetne, amihez még a Nokia sem kell, mint amilyen például a Fiio JM vagy M sorozata.
Például akár ez is: az ára bruttó százezer forint körül van.
https://fiio.com/JM21

Krisztián91
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Krisztián91 »

Szervusztok!

Lenne pár kérdésem zene hallgatással kapcsolatban, laikusként!

Nem rendelkezem PC állomással, se laptoppal. A mobilom mindennek az alapja.

Tudnátok javasolni egy-egy alternatívát az esetemben, hogy ilyen felállás mellett merre induljak/indulhatok el? Készülék, összeköttetés stb.

Üdv,
Krisztián

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: GTomi »

wittao írta:
2025.08.28., csüt. 22:20
GTomi írta:
2025.08.28., csüt. 22:15
wittao írta:
2025.07.01., kedd 13:27
Amíg tartott a Tidal/MQA házasság, addig rendre észrevettem, hogy inkább Qobuzt preferálom hangzás tekintetében. Mióta hálistennek leváltak erről az őrületről,
Tidal-en továbra is vannak mqa zenék, csak nem jelzik külön, a dac viszont igen
Meg van a lehetoseged, hogy azt a zenet MQA-nelkuli formatumban jatszd le, ami tobb verzioban is jon.
ROON-ban pl. be lehet allitani.
Audirvana kicsomagolja 24/96-ra.
Nem nagyon futok be egyebkent mostanaban, mindenhol ugy allitom be, h. az elsodleges a nem MQA es csak azokat jatszana le, ahol kizarolag MQA van (olyan meg szerintem nem sok van).
Most hallgatok egy Monty A. Trio montreux-i jazzfesztivál albumot, mqa-nak jelzi, , de 24/44.1-es 22050Hz, Audirvana esetén.
Persze ez így nekem nem mond semmit, csak hogy nagyfelbontású :D
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9252

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Alex_Aston írta:
2025.08.30., szomb. 12:36
supravox írta:
2025.08.29., pén. 16:53
És sokan azért vesznek valami hálozati lejátszót mert a PC túl bonyolult....
Én is sokszor ezt látom, persze én sem mozgok PC vonalon.
Egy gombnyomás, és kb. 20mp múlva fel is áll a streamer, addigra elhelyezkedem (meg erősítő is belapcsol), és már szólhat is a Deezer.
Nem kell semmit, semmivel kombinálni, csak a telefon app kell, semmi más.
Kb. havonta egyszer fordul elő, hogy újra kell indítani az appot, vagy a lejátszót. De Deezer probléma nekem meg sosem volt a lassan 4 év alatt.
Nem mértem le, de tippem szerint kevesebb, mint 20 mp telik el, miután felkeltem alvó állapotából a mecMinit, amiről szól a Tidal, Spotify… és elkezdem használni. Kikapcsolni nagyon ritkán, kb negyed évente 1x kapcsolom ki, de akkor sem telik sztem 1 percbe a procedúra. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9252

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Luxor Audio írta:
2025.08.30., szomb. 07:46
supravox írta:
És sokan azért vesznek valami hálozati lejátszót mert a PC túl bonyolult :D
Lenyűgözve olvastam a hsz-eket. Miközben egy kukkot nem értettem belőle,de ez csak rólam állít ki szegénységi bizonyítványt. Igazándiból azt látom,hogy sztrímelésnél is elég sok mindennek kell klappolnia,hogy a hőn áhított mjúzik megszólaljon. És ezek jelentős része tőlünk független.
Igazolást / cáfolatot úton s útfélen lehet bármire találni, ha ez a cél. Itt nem a PC versus asztali lejátszó elnevezésű csont van terítéken, sokkal inkább a Tidal problémái, amik ugyanúgy érintik a PC-s felhasználókat is.
Igaz nem PC-n, de megjelenése óta használom a Tidalt iOS és macOS eszközökön. Nem emlékszem arra, hogy egyetlen alkalommal problémám lett volna vele, akár bejelentkezési, akár egyéb. gondolkodik.gif
Ez nem a megfelelő topic, ezért teszem Off-ba a második részét a hozzászólásomnak. Az elmúlt kb 15-20 évben, mióta macOS-t használok, egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy egy frissítést követően bármit újra kellett volna konfigurálnom, újra megkeresnem. Megveszem az eszközt, beállítom és használom. Ezért is maradtam zenehallgatás esetén ezeknél az eszközöknél.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3556

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

supravox írta:
És sokan azért vesznek valami hálozati lejátszót mert a PC túl bonyolult....
Én is sokszor ezt látom, persze én sem mozgok PC vonalon.
Egy gombnyomás, és kb. 20mp múlva fel is áll a streamer, addigra elhelyezkedem (meg erősítő is belapcsol), és már szólhat is a Deezer.
Nem kell semmit, semmivel kombinálni, csak a telefon app kell, semmi más.
Kb. havonta egyszer fordul elő, hogy újra kell indítani az appot, vagy a lejátszót. De Deezer probléma nekem meg sosem volt a lassan 4 év alatt.
Csak a Marantz! :-D

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
És sokan azért vesznek valami hálozati lejátszót mert
a PC túl bonyolult :D
Lenyűgözve olvastam a hsz-eket.
Miközben egy kukkot nem értettem belőle,de ez csak rólam állít ki szegénységi bizonyítványt.
Igazándiból azt látom,hogy sztrímelésnél is elég sok mindennek kell klappolnia,hogy a hőn áhított mjúzik megszólaljon .
És ezek jelentős része tőlünk független.
Tulajdonképpen minden "hálózati lejátszó" "PC" is egyben. Annak is van alaplapja, memóriája, perifériái, processzora(i) és sokszor kijelzője is - vagyis minden olyan alkotó eleme, amitől a PC-t PC-nek (személyi számítógépnek) mondjuk.
A kettő között az a különbség, hogy a "PC"-t le tudjuk butítani hálózati lejátszónak, de a hálózati lejátszók túlnyomó többségével nem tudunk általános értelemben PC-s funkcionalitást is ellátni.

Közel 4 éve írtam egy összefoglaló posztot a blogomon, arról, hogy milyen elemei lehetnek egy igényes számítógép alapú zenehallgató rendszernek, talán érdemes elolvasni. Lehet még az idén írok hozzá egy frissítést, de az alapok benne vannak, azt hiszem.

https://medium.com/@mediaengineering/az ... 722985d913

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

supravox írta:
És sokan azért vesznek valami hálozati lejátszót mert a PC túl bonyolult :D
Lenyűgözve olvastam a hsz-eket. Miközben egy kukkot nem értettem belőle,de ez csak rólam állít ki szegénységi bizonyítványt. Igazándiból azt látom,hogy sztrímelésnél is elég sok mindennek kell klappolnia,hogy a hőn áhított mjúzik megszólaljon. És ezek jelentős része tőlünk független.
Igazolást / cáfolatot úton s útfélen lehet bármire találni, ha ez a cél. Itt nem a PC versus asztali lejátszó elnevezésű csont van terítéken, sokkal inkább a Tidal problémái, amik ugyanúgy érintik a PC-s felhasználókat is. Én évek óta Qobuzt használok 5 eszközön (asztali lejátszó, munka PC, laptop, mobiltelefon, autó), ez idő alatt nem találkoztam belépési, elérési problémával. Egyetlen bosszantó hibája van, hogy feldob olyan albumokat is, amiket - általában jogi okokból - nem enged lejátszani.

Ha a PC "túl bonyolult" lenne, biztosan nem használnám 37 éve, de a legtöbb felhasználónak bőven okoz fejtörést. Pár hete jött egy Windows frissítés, ami nálam precízen átállította az otthoni hálózat jónéhány paraméterét, eltűntek a megosztásaim, fél napomba telt helyreállítani. Egy teljesen laikus felhasználó ilyenkor már kapitulál és szakemberért kiált. Az asztali lejátszómra (meg a telefonra, TV-re, stb.) is kb havonta érkezik szoftveres frissítés, amik gondot még soha nem okoztak, csak behoztak néhány új funkciót, meg javítottak általam soha nem tapasztalt hibákat. Persze bármikor jöhet egy új probléma, ami addig nem is létezett.

De a számomra kényelmes működéshez ennek a lejátszónak is szüksége van egy háttérgépre (Roon Rock szerver) is, ami bizony egy (mini) PC, tehát nincs merev határ a kétféle megoldás között, szerintem kár is keresni. Sokunknál mindenféle eszköz keveredik a rendszerben, egyik szekértáborba sem kapunk teljes jogú bebocsátást és egyik ellen sem tudunk tiszta lélekkel harcolni.

Napjaim nagy részében többféle közlekedési módot alkalmazok, váltok a tömegközlekedés, autó és kerékpár között. Gyakran röhögök magamban azon, hogy most éppen melyik csoportot is kellene szidnom, vagy éppen elvakultan támogatnom.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

És sokan azért vesznek valami hálozati lejátszót mert
a PC túl bonyolult :D
Lenyűgözve olvastam a hsz-eket.
Miközben egy kukkot nem értettem belőle,de ez csak rólam állít ki szegénységi bizonyítványt.
Igazándiból azt látom,hogy sztrímelésnél is elég sok mindennek kell klappolnia,hogy a hőn áhított mjúzik megszólaljon .
És ezek jelentős része tőlünk független.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 591

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Aszpirin írta:
2025.08.29., pén. 11:45
kaef2 írta:
2025.08.29., pén. 07:19
A Tidal login mechanizmusa is van, hogy megáll. Két napja segítettem valakinek egy streamert beállítani és egyikünk jelszavával sem tudtuk elindítani a Tidalt, nem fogadta el a jelszavakat. Ha valami miatt lejátszás közben megy el az autentikáció, akkor is előfordulhat, hogy emiatt megáll a Tidal. Deezer, Spotify ment gond nélkül.
(ez egy "kicsit" szakmával fűszerezett spekuláció lesz, ezért nem szakmabéliek nyugodtan kihagyhatják, Feri szerintem érteni fogja :) )

Lejátszás közben már 100% hogy auth token-alapú (JWT vagy hasonló) autentikáció van a szerver-oldallal való kommunikációban, ami már szinte biztos, hogy megkerüli az autentikációs service-t (a tokeneket az általam ismert megoldásokban performancia okokból a különböző microservice-ek nem küldik el megint az auth servernek ellenőrzésre, hanem helyben ellenőrzik az érvényességét /timestamp/, tartalmát /role-ok, jogosultságok/ és az aláírását /integritás/ ha ezek rendben vannak, már tutibiztonságosnak tekinthető a kommunikáció - persze ez feltételez egy TLS alapbiztonságot ("https://") az API-végpontokon, de ez annyira nyilvánvaló, hogy kár is rá szaporítani a szót...
Ez azt is jelenti, hogy az auth service kiesése csak akkor jelent problémát, ha az /egyébiránt rendben lévő/ auth token már lejárt és újat kell kérni az auth service-től, aminek viszonylag kicsi /de nem nulla!/ a valószínűsége egy pár perces auth-server kiesésnél /hacsak nem valami karbantartásról van szó éppen, a futtató rendszernek pár perc pont elég, hogy észlelje egy single-point-of-failure szolgáltatás /mint amilyen az autentikáció/ kiesését, és lelője/újraindítsa azt vagy túlterhelés esetén új instance-ot indítson. Tehát igen, elvileg előfordulhat az amit írtál, de elég kicsinek tartom a valószínűségét.
Persze csak ha rendesen meg van csinálva minden, de ezt szerintem egy Tidal-szintű szolgáltatónál azért már nyugodtan feltételezhetjük.
Ehhez hasonló problémával én is szívtam vagy 2 évig. Ha két felhasználó ugyanahhoz a rekordhoz akart hozzáférni egy adatbázisban ugyanabban a pillanatban különféle hibák (anomáliák) léptek fel. Ez nálunk egy bizonyos rekord lockolási gond miatt volt. 2 év vesződség után sikerült a hibát kiküszöbölni ... azóta nem jelentkezett. Bár nem tudom, hogy adat olvasás esetén is (ugye itt csak "lekérdezzük" az adott zenét) ilyen jellegű probléma felléphet-e, és ha igen hogy a f#szba. (Mármint minek lockolni egy account-ot lekérdezés esetén, miért nem lehet az egy account-al több lekérdezést (zenét) is elindítsunk, de gondolom e mögött is az áll ami a legtöbb dolog mögött : a pénz.)

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2084

Hozzászólás Szerző: wittao »

Ha sok masik eszkozon van hasznalva ugyanaz a Tidal account, es esetleg ugyanabban az idoben belep valaki es elindit egy szamot, akkor is megall. Jartam igy, amikor az otthoni soundbarunkon baratnom zenet hallgatott, mikozben en is probaltam a zeneszobaban Tidal/Qobuz/Presto vegyes lejatszasi listabol.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kaef2 írta:
A Tidal login mechanizmusa is van, hogy megáll. Két napja segítettem valakinek egy streamert beállítani és egyikünk jelszavával sem tudtuk elindítani a Tidalt, nem fogadta el a jelszavakat. Ha valami miatt lejátszás közben megy el az autentikáció, akkor is előfordulhat, hogy emiatt megáll a Tidal. Deezer, Spotify ment gond nélkül.
(ez egy "kicsit" szakmával fűszerezett spekuláció lesz, ezért nem szakmabéliek nyugodtan kihagyhatják, Feri szerintem érteni fogja :) )

Lejátszás közben már 100% hogy auth token-alapú (JWT vagy hasonló) autentikáció van a szerver-oldallal való kommunikációban, ami már szinte biztos, hogy megkerüli az autentikációs service-t (a tokeneket az általam ismert megoldásokban performancia okokból a különböző microservice-ek nem küldik el megint az auth servernek ellenőrzésre, hanem helyben ellenőrzik az érvényességét /timestamp/, tartalmát /role-ok, jogosultságok/ és az aláírását /integritás/ ha ezek rendben vannak, már tutibiztonságosnak tekinthető a kommunikáció - persze ez feltételez egy TLS alapbiztonságot ("https://") az API-végpontokon, de ez annyira nyilvánvaló, hogy kár is rá szaporítani a szót...
Ez azt is jelenti, hogy az auth service kiesése csak akkor jelent problémát, ha az /egyébiránt rendben lévő/ auth token már lejárt és újat kell kérni az auth service-től, aminek viszonylag kicsi /de nem nulla!/ a valószínűsége egy pár perces auth-server kiesésnél /hacsak nem valami karbantartásról van szó éppen, a futtató rendszernek pár perc pont elég, hogy észlelje egy single-point-of-failure szolgáltatás /mint amilyen az autentikáció/ kiesését, és lelője/újraindítsa azt vagy túlterhelés esetén új instance-ot indítson. Tehát igen, elvileg előfordulhat az amit írtál, de elég kicsinek tartom a valószínűségét.
Persze csak ha rendesen meg van csinálva minden, de ezt szerintem egy Tidal-szintű szolgáltatónál azért már nyugodtan feltételezhetjük.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 281

Hozzászólás Szerző: st81 »

kaef2 írta:
Aszpirin írta:
2025.08.28., csüt. 17:06
tottyi írta:
2025.08.28., csüt. 13:58
Elnezest a roon eldobta a Tidal-t vagy mi de egyszer csak jo lett. Pedig akkor ujrainditittam es nem segitett. Osszes playlistet is kitorolte a Roon de most meg jo.
Valószínűleg volt egy internet-kiesés nálatok, ennyi.
Nálam fordítva szokott lenni. A win-es desktop gépen ha a tidal-t a gépre telepített progijával indítom, akkor egy óra után simán előfordul, hogy váltanék más számra, csak közben kiírja, hogy a lejátszónál hiba történt, indítsam újra a tidal-t. Zene megy tovább, újraindítás, akkor megáll minden és ismét ki kell választanom (a hangkártya helyett) a streamer-t és indíthatom a zenét. Érdekes módon a telefonról vagy a böngészőből indítva nincs ilyen anomália. gondolkodik.gif
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 874

Hozzászólás Szerző: tottyi »

kaef2 írta:
Aszpirin írta:
tottyi írta:
Elnezest a roon eldobta a Tidal-t vagy mi de egyszer csak jo lett. Pedig akkor ujrainditittam es nem segitett. Osszes playlistet is kitorolte a Roon de most meg jo.
Itt valami a roon-al tortent mert miutan ide beirtam eszembe jutott, hogy mobilon kiprobaljam a tidal-t es ott ment. Ilyet meg nem tapasztaltam a roon-al amiota hsznalom, megijedtem, hogy eldobta az osszes playlistemet de aztan neztem a mobil tidal aplikacioban megvoltak. Ment a roon lejatszas es egyszercsak leallt a zene es kiirta a trackre, hogy unavailable.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
tottyi írta:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2084

Hozzászólás Szerző: wittao »

GTomi írta:
2025.08.28., csüt. 22:15
wittao írta:
2025.07.01., kedd 13:27
Amíg tartott a Tidal/MQA házasság, addig rendre észrevettem, hogy inkább Qobuzt preferálom hangzás tekintetében. Mióta hálistennek leváltak erről az őrületről,
Tidal-en továbra is vannak mqa zenék, csak nem jelzik külön, a dac viszont igen
Meg van a lehetoseged, hogy azt a zenet MQA-nelkuli formatumban jatszd le, ami tobb verzioban is jon.
ROON-ban pl. be lehet allitani.
Audirvana kicsomagolja 24/96-ra.
Nem nagyon futok be egyebkent mostanaban, mindenhol ugy allitom be, h. az elsodleges a nem MQA es csak azokat jatszana le, ahol kizarolag MQA van (olyan meg szerintem nem sok van).
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”