mishow írta: ↑2025.05.15., csüt. 08:32Pro+ nem volt nálam, aki a baráti körből kipróbálta - többnyire sima pro után - azok azt mondták, hogy a simához képest komplett lejátszóként előrelépés, nagy hibát nem csinál, kellemesen hallgatható, de még így is inkább közepes kategória. Bridge üzemmódban pedig a Pro és a Pro+ a digit kimenetig teljesen egyforma, tehát ott nem érdemes a + felárát kifizetni.vazze írta: ↑2025.05.14., szer. 19:46Wiim Pro+ -al van valakinek tapasztalata? Úgy értem mint komplett hálózati lejátszó a saját dac-jával.
Érdemes foglalkozni vele vagy leginkább csak mint futómű és digit kimeneten használni?
Lehet alternatíva a használtan sokkal drágább Lendemann Limetree Network ellenében?
Nálam a Pro futóműként eléggé stabil pontnak tűnik egyelőre - szándékaim szerint addig így is marad, amíg nem váltok egybehifire, ami azért itt motoszkál mindig - de hozzá kell tenni: a PRO elé kell egy lineáris táp és egy pariban levő tápkábel. Ez azt jelenti, hogy a készülék árához ezeket hozzá kell adni, bár a használtpiacról vásárolva így is megáll 100-120eFt-ból (tápkábelnél a Supra Lorad / Isotek Initium / Pangea SE14 szintet próbáltam, ízlés dolga mielyik tetszik, de mind sokat tesz a hanghoz; az ennél drágább tápkábelek már nem adnak hozzá arányosan többet, kölcsön kábelekkel ezt is teszteltem). Ezt a felállást volt módom összehasonlítani a Lindemann Bridge-el, a különbség árnyalatnyi és ízlésbeli, futóműként tehát az árversenyt szerintem a Wiim nyeri, még a tuning árával együtt is.
Feltételezem, hogy a fenti "tuning igény" a Pro+ esetében is igaz, vagyis ahhoz sem elég a telefontöltő dugasztáp, márpedig ekkor már közelíteni fog a végösszeg a Lindemann Network I. használtpiaci árához, és az tudomásom szerint jól szól a saját, minőségi kapcsolóüzemű tápjával is - tehát itt az árverseny kiegyenlítettebb, a hangról nem tudok nyilatkozni, itt lehet jobb választás a Lindemann.
DE! Ha nem akarsz táppal és kábelekkel vesződni, akkor a Wiim Ultra 150eFt körül újonnan (!) verhetetlen ajánlat lehet, ráadásul ezért a pénzért kapsz ezernyi olyan modern szolgáltatást, amiről a Lindemann tervezői 10 éve (kb ennyi idősek a most futó modellek) még nem is álmodtak.
A dac chip pedig - sokszor leírtuk a fórumon is - nem jelent semmit, az Ultra az EES dacjával kerek, telt hangot nyújt, erről nemrég annál a kedves ismerősnél meggyőződhettem, aki megvette az Obelisk Si2/X2-met. Ő nagy tápos Auralic Miniről (amit saját dacjával és Dactilussal is hallgatott) váltott Ultrára, és nagyon egyben volt nála az egész hangzás![]()
Köszönöm a kimerítő és részletes választ!
Ez esetben már nem keresek Lindemann-t :-)
Tulajdonképpen az adta a lökést a bogárnak, hogy pár hete megjelent egy új frissítés a qobuz app-ban ami immár hozta magával a régóta várt "connect" funkciót. Hirtelen lett is támogatás a Wiim-re , Auralic-ra, Lumin-ra, Lindemann-ra, hogy csak néhányat említsek. Ezt szerettem volna kipróbálni. Aztán szétnéztem itthon a kacatos dobozok alján és elővettem egy Raspberry -t amin van Volumio és ezzel is működik. Kb a legmostohább módon rá van szerelve egy fadarabra, van rajta egy Audiophonics s-pdif kártya és így van összekötve az erősítővel egy Aq kábellel és telefon töltővel megy. Ami a meglepő, hogy tök jól szól így is , és ez életre hívott egy évek óta parkolópályán lévő projektet.
Visszatérve a Wiim-re! Jó lenne kipróbálni pár napig egy Ultra-t mert kezd érdekelni a dolog, de látnom kell mennyire stabil az app , mennyire hajlamos a lefagyásra...stb. Kicsit az az érzésem , hogy a Wiim rendesen keresztbetett a konkurenciának. Ha tényleg annyira jó mint ahogy mondják akkor gond van , mert ott van például egy Lumin D3 ami stabil és elismert vagy a kivállóan konfigurálható Auralic Vega S1 a 2000euro-s árával. Ha a Wiim Ultra tudja ezek stabilitását (és a szóbeszéd szerint ez a helyzet) valamint a hangjuk 88-92-%-át hozza ötöd áron , akkor a lekvár nem kicsi.
Akárhogy is megpróbálok elkérni egy demo példányt hamarosan és kipróbálom. Kiváncsi lennék mikor jön ki belőle egy analóg tápos, mert ahogy ezek nyomulnak...