Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MM-MC fonó elektronikák

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 69

Re: MM-MC fonó elektronikák

Hozzászólás Szerző: KLajos »

Voyager írta:
2024.12.30., hétf. 13:50

Nekem az a tapasztalatom (és nem szeretnék árazással kapcsolatos témát feszegetni, de sajnos általánosan elmondható az), hogy egy közel 300e Ft hangszedő nem fogja tudni megmutatni a képességeit egy hasonló árú fonóban.

Persze, mindig van jobb és jobb. Csak azt kell megérteni, hogy a hangszedőt nem szabad "visszafolytani" átlagos elektronikával. Szerintem az a Benz megérdemel egy Benz Micro PP-1-et.
Nem veszem feszegetésnek, leírtam, nekem ez a pénz máshol sokkal többet ad az életemhez.

Amúgy a PP1 impedanciája 22 kohm, és a múltkor még pont ettől óvott mindenki. Egy (használt) PP1 is 300-500 ezres, forrástól függően, és ha ezt a pénzt a Glider eladásával megtetézem, (használt) Ruby, Gullwing lenne a karban - amit le sem írok, micsoda, mert szőnyegbombázást kapnék. Ezzel együtt a hangszedőváltás hozta a legnagyobb ugrást a zenében az elmúlt tizensok évben, mióta (ezeket) a Dynaudiókat megvettem. Minden más (integráltról külön elő-végfok, aztán vissza komolyabb integráltra) összesen ha annyit hozott, lényegesen több pénzért. Ja, a lemezjátszó úgy 20 éve dolgozik, pár évente egy teljes tisztítással, kenéssel, szíjcserével, újra állításokkal.

Visszatérve: az impedancia is fontos, az integrált 40-100-300 ohmos állásaiban a legkutyaütőbbtől a hosszan hallgathatóig változik a hang. Mintha egy VM 2101-et hallgatnék, olyan a hang 40 ohmon...
Tulajdonképpen valami olyasmi érdekel, ami az eddigi osztások valamelyike helyére beállítható lenne, hiszen alapvetően a 300 ohmon kellemes a hang, a bemeneti osztást leszámítva pont ugyanazokon az alkatrészeken megy át minden elektron. Tetszik ez a hangkarakter, a finomítás lenne a cél, nem a csere. Az MF nem durván, de hallhatóan más jellegű hangot ad. Nekem nem rosszabb, nem jobb, más.

A 300 ohm helyett a még mindig jónak ítélt 400-on igazából csak nagy odafigyeléssel van eltérés. A 800 ohm még mindig nem annyira kedves a fülemnek, de holnap csak azzal megy majd pár lemez.
Az 1,2 kohm már nem tetszik a napok óta hallgatott 400-hoz képest. És ezen még tovább tekerne a PP1 22 kohmja. :-o

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

KLajos írta:
2024.12.30., hétf. 13:37
Voyager írta:
2024.12.30., hétf. 10:20

Pedig nagyon kell a jó elektronika. Nálam a fonó 4× annyiba kerül, mint a hangszedő. (sajnos ez van)
Nyilván jobb a jobb, de utána magával hozza a lehetne jobb a végfok, meg a hangdoboz örvényt, és nagyon nem szándékozom milliókat beruházni ezekre. Hiszen melyik a jobb lemezjátszó előfok? Fél milliótól indulnak, és a legtöbb nagyon nem a Benz közepes árfekvésű modelljeire hangolt impedanciájú.

Bizonyára elérhetném a minden jó, na de kéne egy jobb hangszedő állapotot, és minden indulna az elejétől. Ahogy nem feszülök a betáplálás, zajszűrés és egyéb dolgokra sem.

Ezerszer fontosabbak a (valós) élmények. Legyenek zeneiek vagy az élet más területéről valók. Nekem az a legfontosabb, bármiféle hobbinál lényegesebbek. Nem inflálódnak, nem veheti el sem az elavulás, az elromlás …
Nekem az a tapasztalatom (és nem szeretnék árazással kapcsolatos témát feszegetni, de sajnos általánosan elmondható az), hogy egy közel 300e Ft hangszedő nem fogja tudni megmutatni a képességeit egy hasonló árú fonóban.

Persze, mindig van jobb és jobb. Csak azt kell megérteni, hogy a hangszedőt nem szabad "visszafolytani" átlagos elektronikával. Szerintem az a Benz megérdemel egy Benz Micro PP-1-et.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Voyager írta:
2024.12.30., hétf. 10:20

Pedig nagyon kell a jó elektronika. Nálam a fonó 4× annyiba kerül, mint a hangszedő. (sajnos ez van)
Nyilván jobb a jobb, de utána magával hozza a lehetne jobb a végfok, meg a hangdoboz örvényt, és nagyon nem szándékozom milliókat beruházni ezekre. Hiszen melyik a jobb lemezjátszó előfok? Fél milliótól indulnak, és a legtöbb nagyon nem a Benz közepes árfekvésű modelljeire hangolt impedanciájú.
És ha félmilliót áldoznék rá, hangban nagyobb javulást hozna egy magasabb kategóriás Benzre váltás. Ez kiderült már akkor, amikor a Gliderre léptem feljebb, pedig ugyanezt az integráltat használtam, használom. És durván a képembe nyomta a két Benz közötti különbséget mindenféle zenén.

Bizonyára elérhetném a minden jó, na de kéne egy jobb hangszedő állapotot, és minden indulna az elejétől. Ahogy nem feszülök a betáplálás, zajszűrés és egyéb dolgokra sem.

Ezerszer fontosabbak a (valós) élmények. Legyenek zeneiek vagy az élet más területéről valók. Nekem az a legfontosabb, bármiféle hobbinál lényegesebbek. Nem inflálódnak, nem veheti el sem az elavulás, az elromlás …

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

KLajos írta:
2024.12.30., hétf. 07:37
SFI írta:
2024.12.29., vas. 13:02
Üdv, nekem 2 Benzem is van, én 1kohmmal zárom le őket, nekem így a legjobb a hang. Ökölszabály: ha 1 kohm alá mész a lezárással, a magas hangok mennyisége csökken, a hangzás kevésbé lesz légies. Ha 1kohm fölé mész, egyre nő a magashang tartomány, nyíltabban szól a hangszedő. A lezárás mindig függ a rendszer többi elemének hangra gyakorolt hatásától. Magyarul: a hangszedő lezárásának változtatásával hangolni tudod a rendszered... Remélem tudtam segiteni...
Ahogy írod, igen, az egyre alacsonyabb impedanciával egyre jobban és durván romlik a hang. Ez azért évekkel ezelőtt, rögtön az erősítő beüzemelése után kiderült számomra a 40-100-300 ohmos állások között.
Napok óta a 400-as értékkel hallgatom az MF-et, most van még pár nyugodt, hosszú napom figyelgetni, kipróbálom hosszabban a 800 és 1,2k értékeken. Bár ugye ahogy színmemória sincs, a hallásunk sem túl pontos emlékező …
Viszont - ha a magasabb értékek valamelyike “győz” - továbbra sem nagyon lelkesít egy több százezres beruházás csak erre.
Meglátjuk. Illetve meghalljuk.

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SFI írta:
Üdv, nekem 2 Benzem is van, én 1kohmmal zárom le őket, nekem így a legjobb a hang. Ökölszabály: ha 1 kohm alá mész a lezárással, a magas hangok mennyisége csökken, a hangzás kevésbé lesz légies. Ha 1kohm fölé mész, egyre nő a magashang tartomány, nyíltabban szól a hangszedő. A lezárás mindig függ a rendszer többi elemének hangra gyakorolt hatásától. Magyarul: a hangszedő lezárásának változtatásával hangolni tudod a rendszered... Remélem tudtam segiteni...
Ahogy írod, igen, az egyre alacsonyabb impedanciával egyre jobban és durván romlik a hang. Ez azért évekkel ezelőtt, rögtön az erősítő beüzemelése után kiderült számomra a 40-100-300 ohmos állások között.

Napok óta a 400-as értékkel hallgatom az MF-et, most van még pár nyugodt, hosszú napom figyelgetni, kipróbálom hosszabban a 800 és 1,2k értékeken. Bár ugye ahogy színmemória sincs, a hallásunk sem túl pontos emlékező …

Viszont - ha a magasabb értékek valamelyike “győz” - továbbra sem nagyon lelkesít egy több százezres beruházás csak erre.

Meglátjuk. Illetve meghalljuk.

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 79

Hozzászólás Szerző: SFI »

Nem nekem mutatja ilyennek, ez fizika...A hangszedő lezárásának ilyetén változtatása ezt hozza az általad emlegetett méregdrága hangszedők esetén is...Megnyugtatlak nem kopott a tű, jó a hangkar, és az erősítő is megfelelő! Nekem az.
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1230

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

SFI írta:
Ilyennek mutatja magát sokszor valóban amit írsz. De ha ezt tapasztalod , akkor nem a megfelelő hangszedőd+hangkarod+erősítőd van. A hivatalos lezárással már jó hangnak kell lennie. Lehet kopott már a tű, vagy valami elrontja a hangot. Az igazán jó hangszedők pedig kb a tied új árának a duplájánál kezdődnek.

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 79

Hozzászólás Szerző: SFI »

Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1394

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

KLajos írta:
2024.12.22., vas. 10:48

A jelenlegi gyári felállás 3 impedanciaértéket ad, de a Benzhez mindegyik elég kevés (40-100-300 ohm). Elex / HG (még bő éve kerestem e-mailben, de már nem válaszolt a limaros címről) szerint a PP1 elő-előerősítő 22kohmja az ideális...
Én a helyedben privát üzenetben keresném fel ELEX - et, lehet, hogy nem olvassa ezt az oldalt... gondolkodik.gif
Ha megkeresed, biztosan fog válaszolni, nagyon segítőkész... karácsony2
Tudnátok tisztázni a kérdést, hogy nem félreértésről van-e szó, mi kevés, mi sok, mi halk, mi nem, stb...
/ Ha nem találod, írok Neki, ha úgy gondolod. /

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

La_Valse írta:
2024.12.22., vas. 13:56

Az ellenállás létrás megoldás jelen esetben feszültségosztót jelent. Elex ajánlotta 22kΩ és a mostani 300Ω
esetén ez ~37dB leosztást eredményezne. Alig szólalna meg. Az MF 1,2kΩ-jával is ~26dB lenne ez az érték.
Ez már esetleg egy misét megérne. Szóval ilyen kis jelszinten ez az út nem igazán vezet az üdvösséghez, szerintem.
Az tény, hogy ez a 22kΩ terhelés ajánlás már bő 24 éve elhangzott a GOLD és a PP-1 kapcsán, például az Audio Asylum
egyik fórumán.
A decibeles számtanhoz nem értek.
Hallgatom jó ideje a kölcsön MF-fel, a 400 ohm simán a legjobb, legtisztább hang a választható kilenc impedancia közül.
Tehát a helyzet - nekem - jó, az integrált 300 ohmján maradok, ahogy eddig.
De azért még az MF marad bekötve, amíg itt lakik.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 696

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

KLajos írta:

A kérdés: érdemes-e ellenálláslétrával kipróbálni, hogy melyik érték lehet a legmegfelelőbb a hangszedőhöz, és utána annak alapján kutatni egy jó elő-előerősítőt?

Köszönöm.
Az ellenállás létrás megoldás jelen esetben feszültségosztót jelent. Elex ajánlotta 22kΩ és a mostani 300Ω
esetén ez ~37dB leosztást eredményezne. Alig szólalna meg. Az MF 1,2kΩ-jával is ~26dB lenne ez az érték.
Ez már esetleg egy misét megérne. Szóval ilyen kis jelszinten ez az út nem igazán vezet az üdvösséghez, szerintem.
Az tény, hogy ez a 22kΩ terhelés ajánlás már bő 24 éve elhangzott a GOLD és a PP-1 kapcsán, például az Audio Asylum
egyik fórumán.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

https://www.avxforum.hu/forum/viewtopic.php?p=508021

Itt volt róla szó elég hosszan.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

KLajos írta:
2024.12.22., vas. 12:32
alto írta:
2024.12.22., vas. 12:28

Tényleg, melyik Benz ez? Az alacsonykimentű Benzekhez típustól függően 100-400 ohm közötti az ajánlott terhelő impedancia, a magaskimenetüekhez meg 1 kOhm feletti, de azokat amúgy is MM bemenetre kell kötni, ahol az esetek nagy részében fix 47kOhm van.
Glider SL.

HG (a Limarban) évekig forgalmazta, csak tudja, miért foglalt állást e mellett az érték mellett.
Ezt meg főleg nem kell 22kOhm-al terhelni. Furcsa is lenne, valamit biztosan félreértettél.
Loading range: >100 Ω

https://benzmicro-northamerica.com/benz ... gilder-sl/

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

alto írta:
2024.12.22., vas. 12:28

Tényleg, melyik Benz ez? Az alacsonykimentű Benzekhez típustól függően 100-400 ohm közötti az ajánlott terhelő impedancia, a magaskimenetüekhez meg 1 kOhm feletti, de azokat amúgy is MM bemenetre kell kötni, ahol az esetek nagy részében fix 47kOhm van.
Glider SL.

HG (a Limarban) évekig forgalmazta, csak tudja, miért foglalt állást e mellett az érték mellett.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

KLajos írta:
A megfelelő bemeneti impedancia elérésére keresek megoldást - a készülék (integrált) megbontása nélkül, tehát külső eszközt.

A jelenlegi gyári felállás 3 impedanciaértéket ad, de a Benzhez mindegyik elég kevés (40-100-300 ohm). Elex / HG (még bő éve kerestem e-mailben, de már nem válaszolt a limaros címről) szerint a PP1 elő-előerősítő 22kohmja az ideális, de nem szívesen ruháznék be egy, a hangszedőmnél drágább eszközbe. A kapható gyári eszközök alig pár értéket adnak MC-hez, egyáltalán nem biztos, hogy bármelyik kihozná a maximumot a Benzből az illesztés miatt.

Most kapok kölcsönbe egy jelenleg is kapható MF-et, de annak a legmagasabb impedanciaértékei 47k, 1,2k, 800 és 400 ohm (ezek vannak a jelenleg használt 300-as beállítás felett). De ugye az 1,2k után már csak a 47k van, közte semmi ...

A kérdés: érdemes-e ellenálláslétrával kipróbálni, hogy melyik érték lehet a legmegfelelőbb a hangszedőhöz, és utána annak alapján kutatni egy jó elő-előerősítőt?

Köszönöm.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

KLajos írta:
A megfelelő bemeneti impedancia elérésére keresek megoldást - a készülék (integrált) megbontása nélkül, tehát külső eszközt.
A jelenlegi gyári felállás 3 impedanciaértéket ad, de a Benzhez mindegyik elég kevés (40-100-300 ohm). Elex / HG (még bő éve kerestem e-mailben, de már nem válaszolt a limaros címről) szerint a PP1 elő-előerősítő 22kohmja az ideális, de nem szívesen ruháznék be egy, a hangszedőmnél drágább eszközbe. A kapható gyári eszközök alig pár értéket adnak MC-hez, egyáltalán nem biztos, hogy bármelyik kihozná a maximumot a Benzből az illesztés miatt.
Most kapok kölcsönbe egy jelenleg is kapható MF-et, de annak a legmagasabb impedanciaértékei 47k, 1,2k, 800 és 400 ohm (ezek vannak a jelenleg használt 300-as beállítás felett). De ugye az 1,2k után már csak a 47k van, közte semmi ...
Köszönöm.
Melyik Benz-et kell 22kOhm-al terhelni?

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2546

Hozzászólás Szerző: supravox »

Tulku1 írta:
2024.12.21., szomb. 08:27
Azért érdekes a hifi világ, összefogtak és többen feltöltötték, így a "mesternek" lesz dolga majd minden egyes feltöltésnél kivizsgáltatni és leszedetni a bemutató videót.

Persze a "hájend készülék" védelmében annyit meg kell említeni, hogy erős törés következtében kuszálódhattak össze a belsejében a dolgok, természetesen ez nem mneti fel ezt az alja munkát amit a reparátor szépen bemutatott...

Remélhetőleg a videó megtekintése után senki nem érzi a késztetést 25 000 fontot kiadni ezen hifisokk-ért.

Elképesztő...
Igen én is arra gondoltam,hogy leesett a készülék azért borult össze a belseje.
De azért elég dermesztő az a bélés.
Főleg az árvetés ismeretében.
De legalább van benne alkatrész!!😀😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Tulku1 írta:
2024.12.21., szomb. 08:27
Azért érdekes a hifi világ, összefogtak és többen feltöltötték, így a "mesternek" lesz dolga majd minden egyes feltöltésnél kivizsgáltatni és leszedetni a bemutató videót.
Persze a "hájend készülék" védelmében annyit meg kell említeni, hogy erős törés következtében kuszálódhattak össze a belsejében a dolgok, természetesen ez nem mneti fel ezt az alja munkát amit a reparátor szépen bemutatott...
Remélhetőleg a videó megtekintése után senki nem érzi a késztetést 25 000 fontot kiadni ezen hifisokk-ért.
Elképesztő...
A kivitelezés kukába való, a több mint 12 milliós ár pedig egészen pofátlan. :smile30:

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

Elképesztő...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Mark (Mend It Mark) készített egy videót egy 25 000 fontos előerősítőről, amelyet a Tom Evans gyártott és megmutatta, hogyan diagnosztizálta a hibát és javította azt. Tom Evans szerzői jogi igényt nyújtott be a videó ellen, így az eltávolításra került.

Érdemes megnézni, milyen bizalomgerjesztő a készülék. Persze, lehet, hogy valaki erre izgul. :smile33:
Jó mulatást!

Mások által feltöltött verzió (nagyon tanulságos).

youtu.be/KOuetLQgM4w

Reakciója.

youtu.be/yPIrCaeVtvI

"a mester"
https://www.audiodesign.co.uk/styled-23 ... index.html

:D :D :D :D :D

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1394

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Klassz...

Nem lehetne, hogy nem idézünk MINDENT háromszor - négyszer ? leborulok.gif
/ Csak úgy kérdezem, de biztos csak én nem látom ennek a nagyszerűségét.../

Nézzétek vissza pl. 08. 26. 14:46 - tól.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1230

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Sanko29 írta:
2023.09.08., pén. 11:31
SoundMania írta:
2023.08.26., szomb. 16:02
zoli73 írta:
2023.08.26., szomb. 14:46

Akkor néhány részletet tisztázzunk.
A Palotás phono "csak" MM, MC nem is készül belőle, viszont három különböző erősítési kivitelben, így lefed minden MM-et, sőt az egyik változata a magas kimenetű MC-ket is.
Alacsony kimenetű MC-hez valamilyen kiegészítő(léptető elektronika,MC trafó) megoldás szükséges.
Nem kell tőle tartani, ez nem egy véletlenűl jól sikerült próbálkozás, hanem egy kiérlelt, stabil, megbízható készülék. Ha a készítőjétől(Palotás Ferenc) vásárolod meg, akkor egy új, 0 km-es készüléket kapsz(ez a csövekre is igaz), amit nem vagy köteles megvásárolni. Néhány napos, saját rendszeres meghallgatás után kell döntened. Ha tetszik fizetsz, ha nem akkor visszaadod.
És nem utolsó sorban, a készítője élettartam garanciát ad rá!

Saját véleményem, tapasztalatom, hogy nem csak az MC jelenthet előrelépést.
Hosszú ideig(kb. 20 év) használtam többféle MC-t, de ma már MM-et hallgatok, és nem visszalépés okán.
Ami a leginkább meglepő, hogy az MC hangszedőmet, közel azonos árú(új árakat tekintve) MM-re cseréltem, és minden tekintetben előrelépés volt. Hab a tortán, hogy az MC léptető elektronikát, és egy kábelt is megspóroltam.
Tehát ha a hangszedő csere aktuális lesz, akkor nyugodtan számításba vehetsz egy komolyabb MM-et, például egy Goldring 1042, ami a Rega karokba jól passzol. Sokan ledegradálják az MM hangszedőket, de csak azért, mert az a téves berögződés vezérli őket, hogy az MC minden esetben az MM felett áll, de ez nem mindig van így. Leginkább azok vallják, akik még nem hallottak komoly MM-et. Aztán azt sem szabad elfelejteni, amit Soundmania is megfogalmazott, hogy Rega karba csak nagyon korlátozottan ajálható MC hangszedő, így alig van olyan ami szóba jöhet, MM-ből viszont széles palettáról válogathatsz.
Persze a döntés a tied, de az én tapasztalatop az, hogy a kevesebb/egyszerűbb megoldás néha több.
Amúgy a hangszedő vásárlas elég kényes dolog. Részemről csakis új, vagy bevizsgált, biztos forrásból származó, ismert állapotú hangszedő jöhet szóba.
A Goldring 1042-nél mind a Denon 103r mind az Ania klasszisokkal jobb a Rega karban. Nem kicsit.... Nagyon! Goldring Eroica-t, kb ugyanúgy elverik!
Quasar mivel MM/MC bemenetes, ugyanúgy nem kell a plusz kábel.
Remélem bárhogy dönt, elégedett lesz!
Sziasztok.
Sikerült beszereznem Quasar3/Q-psu3 at, Huszti Zsolt-tól, kinek ezúton is köszönöm.
Az Ania pedig már úton van(póstán)szintén egy fórumtárstól, NADEger-nek köszönettel.

Köszönöm még 1x mindenkinek a segítséget.
Majd írd meg a tapasztalatokat is. Gratulálok! Szerintem nem lesz csalódás.

Sanko29
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Sanko29 »

SoundMania írta:
2023.08.26., szomb. 16:02
zoli73 írta:
2023.08.26., szomb. 14:46
Sanko29 írta:
2023.08.26., szomb. 07:58
Szóval akkor, vagy várok míg lesz jó áron:
Quasar+később hozzá Ania.
Vagy most:
Palotás+Ania (bár a csöves "szimpatikus" de picit azért tartok tőle)
És amit fentebb kérdeztem nem ismeritek véletlen?
Trigon Advance 2

https://audiofeelings.hu/kabel/trigon-advance

Jó ár/érték? arányunak tünik, újan 400 000 felül mozog általában
most van eladó 190 000ért (1év garanciával)
Akkor néhány részletet tisztázzunk.
A Palotás phono "csak" MM, MC nem is készül belőle, viszont három különböző erősítési kivitelben, így lefed minden MM-et, sőt az egyik változata a magas kimenetű MC-ket is.
Alacsony kimenetű MC-hez valamilyen kiegészítő(léptető elektronika,MC trafó) megoldás szükséges.
Nem kell tőle tartani, ez nem egy véletlenűl jól sikerült próbálkozás, hanem egy kiérlelt, stabil, megbízható készülék. Ha a készítőjétől(Palotás Ferenc) vásárolod meg, akkor egy új, 0 km-es készüléket kapsz(ez a csövekre is igaz), amit nem vagy köteles megvásárolni. Néhány napos, saját rendszeres meghallgatás után kell döntened. Ha tetszik fizetsz, ha nem akkor visszaadod.
És nem utolsó sorban, a készítője élettartam garanciát ad rá!

Saját véleményem, tapasztalatom, hogy nem csak az MC jelenthet előrelépést.
Hosszú ideig(kb. 20 év) használtam többféle MC-t, de ma már MM-et hallgatok, és nem visszalépés okán.
Ami a leginkább meglepő, hogy az MC hangszedőmet, közel azonos árú(új árakat tekintve) MM-re cseréltem, és minden tekintetben előrelépés volt. Hab a tortán, hogy az MC léptető elektronikát, és egy kábelt is megspóroltam.
Tehát ha a hangszedő csere aktuális lesz, akkor nyugodtan számításba vehetsz egy komolyabb MM-et, például egy Goldring 1042, ami a Rega karokba jól passzol. Sokan ledegradálják az MM hangszedőket, de csak azért, mert az a téves berögződés vezérli őket, hogy az MC minden esetben az MM felett áll, de ez nem mindig van így. Leginkább azok vallják, akik még nem hallottak komoly MM-et. Aztán azt sem szabad elfelejteni, amit Soundmania is megfogalmazott, hogy Rega karba csak nagyon korlátozottan ajálható MC hangszedő, így alig van olyan ami szóba jöhet, MM-ből viszont széles palettáról válogathatsz.
Persze a döntés a tied, de az én tapasztalatop az, hogy a kevesebb/egyszerűbb megoldás néha több.
Amúgy a hangszedő vásárlas elég kényes dolog. Részemről csakis új, vagy bevizsgált, biztos forrásból származó, ismert állapotú hangszedő jöhet szóba.
A Goldring 1042-nél mind a Denon 103r mind az Ania klasszisokkal jobb a Rega karban. Nem kicsit.... Nagyon! Goldring Eroica-t, kb ugyanúgy elverik!
Quasar mivel MM/MC bemenetes, ugyanúgy nem kell a plusz kábel.
Remélem bárhogy dönt, elégedett lesz!
Sziasztok.
Sikerült beszereznem Quasar3/Q-psu3 at, Huszti Zsolt-tól, kinek ezúton is köszönöm.
Az Ania pedig már úton van(póstán)szintén egy fórumtárstól, NADEger-nek köszönettel.

Köszönöm még 1x mindenkinek a segítséget.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Sanko29 írta:
2023.08.26., szomb. 14:57
Köszönöm a részletes infót, nagyon hasznos volt számomra. Így könnyebb átgondolni/dönteni.
Még mindig nem kerested meg Ferit? Odaadja meghallgatásra is stb... Semmi veszíteni valód nincs, sőt egy rendkívül rokonszenves és értelmes embert ismerhetsz meg.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”