Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Már a 470 Ohm-os lezárás sokat segít (Questar MC, Quasar), de az 1kOhm az ideális. Így mostantól a Quasar bemeneti fokozata nem 100-220-470 Ohm között változtatható, hanem 100-470-1k a lehetőség.
Mit tehet, akinek 100-220-470 Ohmos Quasarja van, es szeretne egy ilyen Benzzel hasznalni?

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Én hallottam Xerxes/Artemiz-ben. Sokszor olyan érzésem volt hogy CD-t hallgatok. Mármint annyira hiányoztak belőle az LP-k zavaró momentumai, zaj, letapogatási hibák.

Azért reméljük nem úgy szól mint egy CD Sajnos a nosztalgikus dolgok nem véletlenek Divat lett olyan hangszedőket gyártani ami úgy szól mint a CD

Én is visszasírom az MC 30 ast amit használtam mert az nagyon nem úgy szólt mint a CD

Nehéz erre válaszolni.
Előbb tisztába kellene tenni hogy kinek mit jelent a jó és a rossz LP hang, a jó és a rossz CD hang. És utána ezek egymáshoz képest.

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Jolida »

...Nos a Benz alacsony kimenetű MC hangszedőknek van egy olyan tulajdonságuk, hogy ideálisan 1kOhm lezárást igényelnek alacsony kapacitás mellett. És ezt - mostmár sok kisérlet után mondom - komolyan kell venni. 100-220 ohm lezárással - márpedig a mai MC fokozatok szinte kizárólag ebbe a tartományba esnek - kifejezetten lapos, testetlen hang az eredmény....
Érdekes, hogy nálam a Benz ACE L és a Hiraga MC egész jól működnek együtt, pedig az utóbbi biztos, hogy nem 1K-s nagyságrendű lezárást jelent.

Próbáltam más (csöves) MC prepre-vel is, ami tud 1K-t (is), de (nálam) rosszabb volt.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2715

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Viszonteladó - felkészült, szakmailag korrekt audiofil avagy zeneszerető kereskedő - pedig nincs hazánkban. Ráadásul a Heed elég rendesen el is kanyarodott attól a "mainstream" vonaltól, amiről ma úgy nagy általánosságban szól a hifi/high end világ. Ezek a produktumok másfajta hozzáállást igényelnek.

húha Ez azért nem biztos hogy így van de majd mindjárt jönnek a kereskedők és megcáfolják

Mielőtt valaki félreértené, én VISZONTELADÓról beszélek. Nem kívánok a közvetlen importőr/kereskedő tekintetében semmiféle minősítést megfogalmazni. Ők más lapra tartoznak, hiszen hasonlóképpen egyfajta meggyőződésből foglalkoznak az adott márkákkal.
Magyarországon nem alakult ki a viszonteladói intézmény mint olyan. Pontosabban az MM és társai lettek azok, de ugye ezt ne firtassuk. A vidéki kicsik pedig az évek során elkoptak, de leginkább ők is csak egy-egy importőr cégnek voltak a "leányvállalatai".
Tehát én arra a klasszikus viszonteladó/kiskereskedőre gondoltam, aki gyártóktól és importőröktől szerzi be az árút, és ő maga nem nagykereskedik.

Én is ezen dolgozok,de nem egyszerű már látom.
Sajnos vidéken az mm tönkretett már majdnem mindenkit.
Debrecenben például egyszerre 4-en zártak be.

Én attól tartok, hogy ez egy ilyen kis országban nem is igazán lehetséges. A nyugat-európai példákat látva a német, angol, olasz és francia piacot kivéve sehol nem működik. Még Spanyolországban sem igazán. De Ausztriában vagy a Benelux államokban teljesen hozzánk hasonló a helyzet.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Viszonteladó - felkészült, szakmailag korrekt audiofil avagy zeneszerető kereskedő - pedig nincs hazánkban. Ráadásul a Heed elég rendesen el is kanyarodott attól a "mainstream" vonaltól, amiről ma úgy nagy általánosságban szól a hifi/high end világ. Ezek a produktumok másfajta hozzáállást igényelnek.

húha Ez azért nem biztos hogy így van de majd mindjárt jönnek a kereskedők és megcáfolják

Mielőtt valaki félreértené, én VISZONTELADÓról beszélek. Nem kívánok a közvetlen importőr/kereskedő tekintetében semmiféle minősítést megfogalmazni. Ők más lapra tartoznak, hiszen hasonlóképpen egyfajta meggyőződésből foglalkoznak az adott márkákkal.
Magyarországon nem alakult ki a viszonteladói intézmény mint olyan. Pontosabban az MM és társai lettek azok, de ugye ezt ne firtassuk. A vidéki kicsik pedig az évek során elkoptak, de leginkább ők is csak egy-egy importőr cégnek voltak a "leányvállalatai".
Tehát én arra a klasszikus viszonteladó/kiskereskedőre gondoltam, aki gyártóktól és importőröktől szerzi be az árút, és ő maga nem nagykereskedik.

Én is ezen dolgozok,de nem egyszerű már látom.
Sajnos vidéken az mm tönkretett már majdnem mindenkit.
Debrecenben például egyszerre 4-en zártak be.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Gézapala
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gézapala »

Én hallottam Xerxes/Artemiz-ben. Sokszor olyan érzésem volt hogy CD-t hallgatok. Mármint annyira hiányoztak belőle az LP-k zavaró momentumai, zaj, letapogatási hibák.

Azért reméljük nem úgy szól mint egy CD Sajnos a nosztalgikus dolgok nem véletlenek Divat lett olyan hangszedőket gyártani ami úgy szól mint a CD

Én is visszasírom az MC 30 ast amit használtam mert az nagyon nem úgy szólt mint a CD

Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji

Gézapala
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Pioneer PD9700 CD játszó
Heybrook HB3
Infocus In72 proji

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Sziasztok! 
@Vadász

Én (Oláh Péter, biztosan emlékszel) továbbra is rendkívül elégedett vagyok az Obeliskemmel

Szerinted mikor várható a hazai forgalmazás megvalósítása? Azért mégiscsak fura, hogy egy honfitársaink által, idehaza gyártott terméket mondjuk egy németországi kereskedőn kersztül be tudok szerezni, itthon viszont nem. Gondolom valóban nem mi vagyunk a Heed számára a releváns felvevőpiac, na de akkor is.

Mi van pl. azokkal, akik már rendelkeznek valamilyen Heed termékkel és tovább szeretnének lépni (pl. Obelisk esetén külső táp, esetleg végfok), velük mi lesz?

Szerencsére ez engem pillanatnyilag nem érint, mert tényleg úgy ahogy van elégedett vagyok az Obeliskkel, de azért elvi szinten érdekelne a dolog.

Kedves gesztus viszont a honlapotokon a nemrég létrejött németországi "The noble Heed Obelisk Owners Society" megemlítése

http://www.hifi-forum.de/index.php?acti ... hread=5294

Üdv

Péter

Nos, ebben a jelenlegi helyzetben - pontosabban a döntésben, hogy így legyen - nem az játszott szerepet, hogy mekkora a hazai felvevő piac. Másról van szó.
A Heed Audio gyártó cég. Egészen helyesen fogalmazva lassan azzá válik. Itt nálunk már nem tudjuk kiszolgálni a vevőket, nem erre vagyunk berendezkedve.
Így tehát amíg valamiféle "márkaboltot" nem tudunk létrehozni, addig - sajnos - marad ez a helyzet.
És, hogy ez mikor lesz? Maximum csak terveim vannak, kialakult és vállalható határidők még nincsenek. Mint már számtalanszor leírtam, 20 éves (lenne) a Zsolt Audio. Ez ok és alkalom valamiféle újrakezdésre, de még számos akadályt le kell addig küzdeni.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Mug pontosan leírta, ez nem a "nagy" Heed hangszedő, csak egy enyhén módosított ACE-H. És teljesen egyedi darab, ebből nem készül több. Úgy gondolom e tekintetben Mug tényleg szerencsés... )
Még egy észrevételt tennék az ACE-L modellel, azaz az alacsony kimenetű verzióval kapcsolatban. Azt írtam, hogy igazán a H a zseniális darab. Nos a Benz alacsony kimenetű MC hangszedőknek van egy olyan tulajdonságuk, hogy ideálisan 1kOhm lezárást igényelnek alacsony kapacitás mellett. És ezt - mostmár sok kisérlet után mondom - komolyan kell venni. 100-220 ohm lezárással - márpedig a mai MC fokozatok szinte kizárólag ebbe a tartományba esnek - kifejezetten lapos, testetlen hang az eredmény. Én is így jártam annak idején, amikor csak úgy bedugtam először. Már a 470 Ohm-os lezárás sokat segít (Questar MC, Quasar), de az 1kOhm az ideális. Így mostantól a Quasar bemeneti fokozata nem 100-220-470 Ohm között változtatható, hanem 100-470-1k a lehetőség.

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Most tartok kb. a harmincadik óránál...
Ez most tényleg a prototipus Heed hangszedő?
Nem lehetsz ennyire szerencsés hogy máris kaptál egyet belőle.
Ha ez tényleg az, akkor mesélj még róla egy kicsit.
Milyen a zaja, letapogatási képessége?
És hogy passzol a Radius-ba?

Ez nem "nagy" hangszedő, amiról vadász beszélt. Ez egy módosított ACE H, a gyárinál lágyabb csillapítást kapott. Lehet, hogy egyedi darab lesz, de erről inkább vadászt kellene megkérdezni. A radiusom mintha redbull-t ivott volna, szárnyra kapott tőle. Előtte egy project K6-os MM hangszedővel használtam, de ez nagyon más. Olyan részletek jöttek elő a fekete korongokról, amikről nem is tudtam, hogy ott vannak. Sokat tököltem a beállítással, mert ebben nincs sok tapasztalatom, de most úgy hallom elég jól sikerült, szépen követi a barázdát nagytömegű zene esetén is. Őszintén szólva a zajáról nem tudok mit mondani, mert nem hallom, hogy lenne. Ez talán inkább a radius, és a questar érdeme.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ez a védelem nem működik valami jól a fórumban.
Vagy csak türelmetlen voltam?

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Most tartok kb. a harmincadik óránál a Benz-Heed Ace H. bejáratásával, és eddigi tapasztalatom alapján rendkívül nyitott, könnyed megszólalású, és a ritmikájával sincs gondom. Lehet, hogy a Heed "tuning" miatt ilyen baromi jó?

folkmusic
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: folkmusic »

Sziasztok!

@Vadász

Én (Oláh Péter, biztosan emlékszel) továbbra is rendkívül elégedett vagyok az Obeliskemmel

Szerinted mikor várható a hazai forgalmazás megvalósítása? Azért mégiscsak fura, hogy egy honfitársaink által, idehaza gyártott terméket mondjuk egy németországi kereskedőn kersztül be tudok szerezni, itthon viszont nem. Gondolom valóban nem mi vagyunk a Heed számára a releváns felvevőpiac, na de akkor is.

Mi van pl. azokkal, akik már rendelkeznek valamilyen Heed termékkel és tovább szeretnének lépni (pl. Obelisk esetén külső táp, esetleg végfok), velük mi lesz?

Szerencsére ez engem pillanatnyilag nem érint, mert tényleg úgy ahogy van elégedett vagyok az Obeliskkel, de azért elvi szinten érdekelne a dolog.

Kedves gesztus viszont a honlapotokon a nemrég létrejött németországi "The noble Heed Obelisk Owners Society" megemlítése

http://www.hifi-forum.de/index.php?acti ... hread=5294

Üdv

Péter

Swans D1080 MKII (aktív monitor)
Windows Vista PC + Soundblaster Connect külső USB-hangkártya

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Nos, a '80-as évekből nekem is vannak nosztalgikus emlékeim. Zeta hangkar, AT-OC7 vagy OC30 hangszedő, RATA RP500 hangszedő, stb. Praktikusan azonban ezeket összehasonlítani mai produktumokkal, hát, hogy is mondjam... Szóval inkább a maiak között kellene - és lehetőleg olyan áron, mint az ACE - megjelölni a kihívót.
És, hogy csak az ACE-nél maradjunk - merthogy a Heed hangszedő nagyon nem ACE - én például AT-OC9, Ortofon MC10 Supreme, Goldring Eroica, Shelter 501MkII és Dynavector XX-2 modellekkel éltem (élek) együtt párhuzamosan. Ezekkel összevetve számomra vita nélkül az ACE-t választom akár RB300, akár SMEV, akár Tabriz vagy Artemiz hangkarban. És éppen a ritmika, a zenei kommunikáció és érzelmi reprodukció készsége okán. Továbbá a nyíltsága, transzparenciája sem éppen utolsó. De ugye kinek a pap, kinek a sekrestyés. Annyit azért valóban be kell ismerjek, hogy számomra az ACE H az, ami ilyen kiemelkedő, az L "csak" átlagosan nagyon jó.

A DAC - különálló - augusztusra halsaztva. De egyébként sincs szerepe, merthogy egyelőre nincs hazai eladás. Tudom, sokan ezt kétkedve fogadják, de akkor is így van. És ez végül is a hangszedő megítélésér is más nézőpontba helyezi, hiszen idehaza továbbra is a széria BENZ család érhető el.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 199

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: merida »

Engem ez a DAC ügy érdekelne!
Lesz, van ?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

Papi
Isten Hozott! :)

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Papi »

milyen láncban hallgattad? melyik FR t?
Szia!
Heybrook TT2 / Rega RB 300 / FR1-MKII

Gézapala
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Én az ACE-t teljes szívemből ajánlom továbbra is mindenkinek, egy fantasztikus produktum nagyon reális áron. Nagyon meg kell(ene) ám becsülni a piacon azokat a produktumokat - és az ACE kétség kívül ilyen - amelyek nagyszerű zenét visznek be az otthonokba és jó az áruk is. nagyon kevés ilyen van, sajnos.
Amikor hangszedőt vásároltam, volt szerencsém azonos láncon egymás után meghallgatni a Benz ACE-t és egy Fidelity Research-ot. Az ACE nagyon rossz benyomást tett rám, mind ritmikailag, mind a felvétel hangulatának a visszaadásában.
Ezt csak azért írom, hogy az árkategóriájában - természetesen - nagyon jó ACE és a megbízható ajánlás ellenére is aki csak teheti, vásárlás előtt hallgassa meg az ajánlott cuccot, mert az eltérő egyéni ízlés és a rendszerszinergia nagyon bele tud kavarni a dolgokba.

milyen láncban hallgattad? melyik FR t?

Pioneer PD9700 CD játszó
Heybrook HB3
Infocus In72 proji

Papi

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Papi »

Én az ACE-t teljes szívemből ajánlom továbbra is mindenkinek, egy fantasztikus produktum nagyon reális áron. Nagyon meg kell(ene) ám becsülni a piacon azokat a produktumokat - és az ACE kétség kívül ilyen - amelyek nagyszerű zenét visznek be az otthonokba és jó az áruk is. nagyon kevés ilyen van, sajnos.
Amikor hangszedőt vásároltam, volt szerencsém azonos láncon egymás után meghallgatni a Benz ACE-t és egy Fidelity Research-ot. Az ACE nagyon rossz benyomást tett rám, mind ritmikailag, mind a felvétel hangulatának a visszaadásában.
Ezt csak azért írom, hogy az árkategóriájában - természetesen - nagyon jó ACE és a megbízható ajánlás ellenére is aki csak teheti, vásárlás előtt hallgassa meg az ajánlott cuccot, mert az eltérő egyéni ízlés és a rendszerszinergia nagyon bele tud kavarni a dolgokba.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Az árát még pontosan nem tudom megmondani, de várhatóan úgy 1000 Euro körül lesz.

A projekt egyébként onnan indult, hogy én nagyon (nagyon-nagyon!) szeretem az ACE sorozatot. És a terv eredetileg az volt, hogy az ACE-nél egy talán picivel jobbat szeretnénk. Egy picivel még több lendületet, nyíltságot, nagyobb zenei íveket. Nos, ezt nagyon meghaladtuk.

Árban is eléggé meghaladtátok mert az ACE 500 Euró körül van ez meg épp a 2x ese .

Így van. De mint említettem ez sem technológiájában sem hangjában nem is az ACE.

Szívesen láttunk volna egy ACE nál olcsóbb de közel olyan jó vagy még jobb hangú Hungaro-MC t
Én pl épp MC vásárlás előtt vagyok és vacillálok a Rondo Bronze , Kontrapunkt A , ill a Goldring Elite között

Lesz egy kisebb hangszedő, az ACE-nél olcsóbban. Az MC Silver bázisán. Az viszont nem llesz jobb az ACE-nél.
És egyébként is, ez az "ACE-nél jobbat olcsóbban", már megbocsáss, nagyon buta( ) megközelítés. Az ACE annyira olcsó a kapott minőségért, hogy azt nehéz volna áttörni. Persze tudom, Egy nagy Naim láncot szeretne mindenki 99.999 forintért, dehát a poénkodáson túl érdemes a földön járni. Én az ACE-t teljes szívemből ajánlom továbbra is mindenkinek, egy fantasztikus produktum nagyon reális áron. Nagyon meg kell(ene) ám becsülni a piacon azokat a produktumokat - és az ACE kétség kívül ilyen - amelyek nagyszerű zenét visznek be az otthonokba és jó az áruk is. nagyon kevés ilyen van, sajnos.

Gézapala
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Az árát még pontosan nem tudom megmondani, de várhatóan úgy 1000 Euro körül lesz.

A projekt egyébként onnan indult, hogy én nagyon (nagyon-nagyon!) szeretem az ACE sorozatot. És a terv eredetileg az volt, hogy az ACE-nél egy talán picivel jobbat szeretnénk. Egy picivel még több lendületet, nyíltságot, nagyobb zenei íveket. Nos, ezt nagyon meghaladtuk.

Árban is eléggé meghaladtátok mert az ACE 500 Euró körül van ez meg épp a 2x ese .

Így van. De mint említettem ez sem technológiájában sem hangjában nem is az ACE.

Szívesen láttunk volna egy ACE nál olcsóbb de közel olyan jó vagy még jobb hangú Hungaro-MC t
Én pl épp MC vásárlás előtt vagyok és vacillálok a Rondo Bronze , Kontrapunkt A , ill a Goldring Elite között

Pioneer PD9700 CD játszó
Heybrook HB3
Infocus In72 proji

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

árban is csak annyira fáj a tietek mint a fentebb említettek?
Ugy tom, h kétféle Arzachel IC wan. Az egyik olyan 8e kb, a másik 70e körül leledzik.

[OFFTOPIC]Mi a kulonbseg a ketto kozott a tizszeres szorzon kivul?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”