Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 929

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Nemertem, hogy ebbe a topikba minek jarnak olyanok akik nem halljak a kulonbseget, sot ki sem akarjak probalni es a sajat hituket masokra akarjak eroltetni.
Ez olyan mikor egy "fold konfenrenciara" elmenne egy laposfoldhivo es meg akarja gyozni a tobbieket az igazarol.
Csak tippeltem, hogy ki lajkolta az irasat es elsore eltalaltam mikor megneztem. :D
Nemertem miert nem hagyjak elni az embereket. gondolkodik.gif
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: Elmo »

blackfriar írta:
2023.05.30., kedd 15:47
Elmo írta:
2023.05.30., kedd 13:46
Win 11 Pro vs. Enterprise. Tapasztalatok?
Te még hiszel ebben ? Ejnye-bejnye.
Még ha valamelyik Server kiadással akarnád összehasonlítani, akkor azt mondanám OK.
A baj az, hogy nagyon kényelmes dolog félretenni a józan paraszti eszünket és benyelni
ordas baromságokat. De mindjárt jönnek majd az okosok, akik lesöpörnek majd minden észérvet.
Mármint a te észérveidet? :D
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hozzászólás Szerző: Big »

blackfriar írta:
2023.05.30., kedd 15:47
Elmo írta:
Még ha valamelyik Server kiadással akarnád összehasonlítani, akkor azt mondanám OK.
A baj az, hogy nagyon kényelmes dolog félretenni a józan paraszti eszünket és benyelni
ordas baromságokat. De mindjárt jönnek majd az okosok, akik lesöpörnek majd minden észérvet.
:D :rolleyes:
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

blackfriar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: blackfriar »

Elmo írta:

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: Elmo »

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hozzászólás Szerző: Big »

dBpoweramp
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 335

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Köszönöm mindenkinek,este kipróbálom őket.
leborulok.gif

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 661
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

sssggg írta:
2023.05.27., szomb. 08:16
Sziasztok!
Kérdésem lenne a hozzáértőkhöz; Jelenlegi cd gyűjteményemet szeretném beolvastatni egy az egyben tárolóba.
Régen ez nem volt gond ,de most csak fizetős ripp programokat találok, már elment a kedvem az egésztől.
Esetleg tud valaki Win -re olyat ,ami normálisan működik anélkül, hogy elkérné a személyes adatokat ?
Köszönöm előre is!
Accurate Rip-et használd és a leglasabban olvasd, ne hagyd hogy felpörgesse
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3384
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

sssggg írta:
2023.05.27., szomb. 08:16
Sziasztok!
Kérdésem lenne a hozzáértőkhöz; Jelenlegi cd gyűjteményemet szeretném beolvastatni egy az egyben tárolóba.
Régen ez nem volt gond ,de most csak fizetős ripp programokat találok, már elment a kedvem az egésztől.
Esetleg tud valaki Win -re olyat ,ami normálisan működik anélkül, hogy elkérné a személyes adatokat ?
Köszönöm előre is!
Exact Audio Copy a Windowshoz, XLD a MacOS-hez.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 335

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Sziasztok!
Köszönöm előre is!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6352

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Roon ARC az Apple Carplay-ben. Ezen a felületen van még mit fejleszteni (nagyon messze van az amúgy zseniális Roon-felületektől). Az ikonját (az a kék-lila izét a képernyő bal szélén, a három ikon közül a középsőt) sem értem, nagyon kilóg a Roon-arculatból, és ronda is.
De azért nagyszerű élmény autóban is az otthoni cuccokat hallgatni :)
Csatolmányok
IMG_5630.JPG
IMG_5630.JPG (3.29 MiB) Megtekintve 1778 alkalommal
IMG_5629.JPG
IMG_5629.JPG (2.84 MiB) Megtekintve 1778 alkalommal
IMG_5628.JPG
IMG_5628.JPG (3.73 MiB) Megtekintve 1778 alkalommal
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: hunhun »

Nekem nem volt zajos, de nem volt benne dedikált vga sem, meg ventik sem és analog táprol indul HDPlex 200 atx be.. nem bitzos hogy pont ezek számitanak, de nálam kimondottan jó hangja volt (főleg az ompampot és ezzel a kártya "végét" kihagyva)
Ja és a kártya is kapott analog tápolást (sata tápon keresztül, ami nem volt egyszerű a 3 különféle feszültséggel). Azt hiszem kimaxoltam a nu audiot azzal..
A körítés jóval többe került mint a kártya, de akkor azt nem bántam meg. Azt hiszem kb 300e ftos használt áru DAC lehetett ameddig eljutottam probákban és nem tudtak meggyőzni hogy leváltsam.. nem irnék típusokat, mert nem az a lényeg azt hiszem.
Biztosan mindig vannak kivételek (pl az a 20 éves darab amit most használok). De a kártyával szerintem érdemes probát tenni, ha adott a körítés is.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

zbiro32 írta:
2023.05.24., szer. 22:00
Csak hogy tisztázzuk: A "nu audio" az Nu Evga-t jelent?
Hogyha igen, akkor melyik változat volt zajos?
Azért kérdezem, mert tervezek egyet vásárolni, és nem szeretném, ha zajos lenne, köszönöm
Igen, az. Nem a Pro, hanem a normál változat. Nem hinném, hogy a másik jobb lenne. Valóban a beépítés környezete számíthat. Körülötte millió tranyó kapcsolgatja a saját nótáját ha kell ha nem.
850W EVGA táp, ha ez fontos. 1080 vídia, sok rum stb.
És zajos az analóg kimenet. Igaz feltekert hangerővel (15W A-class) közel hallgatózva a dobozt, de hallható sajnos.
Szerintem ez a történet ennyi. Ne építsünk analóg hangeszközt ilyen gépbe.
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7982

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

zbiro32 írta:
2023.05.24., szer. 22:00
Azért kérdezem, mert tervezek egyet vásárolni, és nem szeretném, ha zajos lenne, köszönöm
Hogy mennyire zajos egy ilyen kártyából kijövő jel, az nagyban függ a környezettől, amibe integrálod.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 159

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

hunhun írta:
2023.05.24., szer. 19:15
11es win semmi extrával egyelőre (mozizás is innen történik), martix audio H usb kártya, Core Audio USB brigde, és egy min. 20éves PK Audio (kb prototípus) DAC, ami max 24bit/48khz felbontást tud (de nagyon megszerettem a hangját). Korábban volt egy nu audio hangkártya, aminek az opamp foglalatárol lett kivezetve az alacsony szintű jel, de azzal sajnos nem probáltam anno az Audirvanat. Amúgy a streming verziót használom előfizusan, tidal-al (tervben a qobuz kipobálása).
Audirvana hatását probáltam barátoknál is és eddig mindenhol egyértelmű volt felbontásbeli előny a gyári tidal környezethez képest. De biztosan ez is soktényezős képlet.

Roon csodállatosan igényes környezet volt, de mint kiderült a felbontást, a légies-levegős hang prioritást élvez nálam az ergonómia felett (egyelőre)
Akkor már lehet, hogy többet tudsz, mint én.
Nekem is Nu-Audiom van, de csak most álltam le az analóg kimenetről, annyira zajos volt a PC-ben. A hangdoboz mellett rendesen hallottam az egér kattogását, amikor tologattam (USB-s az is)
Alaplapi USB és egy kicsi Topping E30-al zenélek Tidal Hifi+ról most. Aztán majd egyszer megkomolyodok ... :rolleyes:

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó

11es win semmi extrával egyelőre (mozizás is innen történik), martix audio H usb kártya, Core Audio USB brigde, és egy min. 20éves PK Audio (kb prototípus) DAC, ami max 24bit/48khz felbontást tud (de nagyon megszerettem a hangját). Korábban volt egy nu audio hangkártya, aminek az opamp foglalatárol lett kivezetve az alacsony szintű jel, de azzal sajnos nem probáltam anno az Audirvanat. Amúgy a streming verziót használom előfizusan, tidal-al (tervben a qobuz kipobálása).
Audirvana hatását probáltam barátoknál is és eddig mindenhol egyértelmű volt felbontásbeli előny a gyári tidal környezethez képest. De biztosan ez is soktényezős képlet.

Roon csodállatosan igényes környezet volt, de mint kiderült a felbontást, a légies-levegős hang prioritást élvez nálam az ergonómia felett (egyelőre)

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

hunhun írta:
2023.05.24., szer. 11:42
nincs probléma max annyi, hogy nem értek hozzá.. :)
Csak kipróbáltam és így volt jobb nálam (Audirvana (KS)). A kérdésem az volt, hogy másnál is hasonló-e a helyzet és mint kiderült, nem. Ez talán még nem probléma.
Mi sem, csak néha összeollózunk jól hangzó műszaki kifejezéseket, vásárolunk ezt-azt és a végén megállapítjuk, hogy a legjobb régen volt :D

Hogy megy nálad a dolog különben? Mi van a windóz alatt mellett, hangkari, meg ilyesmi?

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó

tamagaba írta:
2023.05.24., szer. 10:57
hunhun írta:
2023.05.24., szer. 10:19
a Tidal windows-nál
Itt mi is a probléma? Asio-val megy a hangkártya és a Tidal párbeszéd és/vagy külső dac
Ezesetben a Windows szintén csak egy kezelőfelület
Szerintem windows drivert senki sem használ
nincs probléma max annyi, hogy nem értek hozzá.. :)
Csak kipróbáltam és így volt jobb nálam (Audirvana (KS)). A kérdésem az volt, hogy másnál is hasonló-e a helyzet és mint kiderült, nem. Ez talán még nem probléma.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

hunhun írta:
2023.05.24., szer. 10:19
a Tidal windows-nál
Itt mi is a probléma? Asio-val megy a hangkártya és a Tidal párbeszéd és/vagy külső dac
Ezesetben a Windows szintén csak egy kezelőfelület
Szerintem windows drivert senki sem használ

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó

zatar01 írta:
2023.05.23., kedd 18:22
hunhun írta:
2023.05.23., kedd 14:52
És van aki probálta és hangminőség szempontjából nem az audirvana jött be leginkább?
Egy ideig használtam Roont aztán Audirvanat, a Roon-t azt már régebben lemondtam mert jobban szólt az Audirvana. A beállítás természetesen bitperfect volt a Dachoz és a DDC-hez igazítva.
Aztán kíváncsiságból összehasonlítottam a Tidal windows-al, és Foobarral.
Jött a nagy meglepetés biza jobban szól így ezekkel. Így hát lemondtam az Audrvanat is.
Talán másnak is megérne egy próbát. Simple of best.
Nálam ez pont fordítva van, mármint a Tidal windows-nál (és a Roon-nál is) az Audirvana Kernel Streaming módban jobb.
De a Roon felülete/kezelése/funkciói nagyon hiányoznak.. Remélem fejlesztik majd Audirvana-t is ilyen szempontból (is).

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6352

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zatar01 írta:
2023.05.23., kedd 18:22
hunhun írta:
És van aki probálta és hangminőség szempontjából nem az audirvana jött be leginkább?
Egy ideig használtam Roont aztán Audirvanat, a Roon-t azt már régebben lemondtam mert jobban szólt az Audirvana. A beállítás természetesen bitperfect volt a Dachoz és a DDC-hez igazítva.
Jött a nagy meglepetés biza jobban szól így ezekkel. Így hát lemondtam az Audrvanat is.
Ha csak az ún. hangminőséget nézzük, akkor nálam az Audirvana - hajszállal ugyan - de mindent visz (már az általam használt 3.5-ös is).
A Roon viszont a szolgáltatásaival és kezelhetőségével szerintem elég rendesen veri az Audirvanát. Kérdés, hogy ki mit tart fontosabbnak. Mostanában, hogy a "nagy" rendszert sajnos nem tudom használni és a fejes rendszerre tértem vissza, a Roon dominál nálam. Lehet amúgy, hogy a nagy rendszeren is verné a szolgáltatásaival az Audirvanát.
Az Audirvana mellet szól még a HRA-integráltság is, és a HRA-t évekig imádtam (de most az éves Qobuz-előfizu miatt nem újítottam meg az utolsó féléves HRA-előfizumat, kicsit feleslegesen sok lett a streamingre költött összeg), bár a HRA szerintem keveseket érint itthon. Mivel az Audirvanából nálam még mindig a 3.5 az audio-nirvána :rolleyes:, amiek a licensze megvolt már, a Roon-előfizetés mellett jól elvan.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

hunhun írta:
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

chopper írta:
2023.05.22., hétf. 18:56
Üdv Fórumtársak!
Az új JRivert próbálta már valaki? Nekem a 28-as verzió van. Érdemes az újra váltani?
28-ról 31-re lehet, hogy érdemes váltani
Utána kéne olvasni a ficsöröknek
Én most 30-ról lehet, hogy kihagyom

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”