Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Zeneszoba

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Re: Zeneszoba

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Na, tükörteszt itthon megvolt, az simán rendben.
A műszál vs. gyapjún kívül a vastagság változása is számottevő
IMG_20220201_174634_1.jpg
IMG_20220201_174634_1.jpg (1.64 MiB) Megtekintve 2066 alkalommal
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
2022.02.01., kedd 14:33
És továbbra is ajánlott alá gumi lapot tenni, a jobb elnyelés végett, bármilyen vastag is a szőnyeg?
Az akusztikai szabályok kicsit stabilabbak az alaptörvényünknél, nem írják újra őket évente, tehát igen, a szőnyeg alá tett gumilemez továbbra is jó szolgálatot tesz az elnyelés mértékének és sávszélességének növelésében. Persze együtt sem produkálnak komoly csillapítást, de a csupasz padlónál hatásosabbak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Dorian írta:
2022.02.01., kedd 15:12
Így ez világos, de valóban visszaverődési pontról beszélünk, nem pedig valamekkora méretű területről?

(Másrészt most esett le, hogy egy hangfal hangsugárzói különböző magasságban vannak, tehát nem ugyanott verődnek vissza a kibocsájtott hanghullámok. Ebből fakadóan a visszavert hang fázisában eltérés keletkezik a magas és a mélyfrekvenciák közt?)
Ha nem sokat mozogsz zenehallgatás közben, az elsődleges visszaverési pont egy viszonylag kis területet fed, mondjuk egy A4-es lap méretét. És igazad van, többutas hangsugárzónál utanként máshova eshet hosszanti irányban a magasságok függvényében.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Dorian írta:
2022.02.01., kedd 15:12
fapaci írta:
2022.02.01., kedd 14:27
Dorian írta:
2022.02.01., kedd 14:17
Kicsit zavarban vagyok, ha el kell képzelnem, hogy ezek a visszaverési területek a padlón hol és mekkora területen jönnek létre.
Amennyiben a füled nagyjából a hangforrás magasságában van, a padló elsődleges visszaverési pontja félúton lesz közted és a hangsugárzó között. Nem függ a frekvenciától.
Így ez világos, de valóban visszaverődési pontról beszélünk, nem pedig valamekkora méretű területről?

(Másrészt most esett le, hogy egy hangfal hangsugárzói különböző magasságban vannak, tehát nem ugyanott verődnek vissza a kibocsájtott hanghullámok. Ebből fakadóan a visszavert hang fázisában eltérés keletkezik a magas és a mélyfrekvenciák közt?)
Ahonnan látod a visszaverő felületre párhuzamosan illesztett tükörből a hangszórókat, az mind elsődleges visszaverődési felület lesz.

Nemcsak, hogy a visszaverődés miatt lehet eltérő a fázisuk, hanem már eleve a hangsugárzó előlapján vertikálisan különböző pontokra elhelyezett hangszórókból kiinduló, a padló (vagy plafon, szóval vertikális irány) felé irányuló hangok sem lesznek fázisban egymással vagy bizonyos frekvenciákon illetve szögekben fázisban lesznek, máshol meg nem, illetve ezek mindenféle variációja (keresztváltási lobing). Ez a tipikus, vertikális elhelyezésű hangszórókkal rendelkező hangsugárzókra mind igaz.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.02.01., kedd 14:33
És továbbra is ajánlott alá gumi lapot tenni, a jobb elnyelés végett, bármilyen vastag is a szőnyeg?
Nálunk nemsokára érkezik a nagyobb területű szőnyeg a nappaliba, antiallergén kukoricarost anyagból, bolyhos, kb. 18mm vastag. Ez alá is jó lehet a korábban említett kb. 5mm-es gumi lap?
Feltételezem, hogy a gumilap az elnyelési frekvenciasáv lefelé-kiterjesztéseként működik. Ugyanis bármilyen vastag szőnyeg, annak csillapítása már középsávban is elég limitált.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
Dorian írta:
Kicsit zavarban vagyok, ha el kell képzelnem, hogy ezek a visszaverési területek a padlón hol és mekkora területen jönnek létre.
Amennyiben a füled nagyjából a hangforrás magasságában van, a padló elsődleges visszaverési pontja félúton lesz közted és a hangsugárzó között. Nem függ a frekvenciától.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3397

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
Dorian írta:
Nálunk nemsokára érkezik a nagyobb területű szőnyeg a nappaliba, antiallergén kukoricarost anyagból, bolyhos, kb. 18mm vastag. Ez alá is jó lehet a korábban említett kb. 5mm-es gumi lap?
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Dorian írta:

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

A padlói elsődleges visszaverődések szempontjából elegendő, ha a szőnyeg szélességében csak a két hangsugárzó közti részt fedi?
Kicsit zavarban vagyok, ha el kell képzelnem, hogy ezek a visszaverési területek a padlón hol és mekkora területen jönnek létre. A hol-t talán egy padlóra fektetett tükörrel lehet azonosítani, de a kiterjedést nem tudom elképzelni, főleg, hogy gondolom ez frekvenciafüggő is.
Vettem egy új szőnyeget, ami a jelenleginél kevésbé széles. Mondjuk talán elnyelésben jobb, mert a régi igaz, h sűrű szövésű, de műszálas, ez meg kézzel szőtt (font? horgolt?) gyapjú és talán vastagabb is. (És főleg világosszürke helyett sötétszürke, ami mozizásnál jól jön)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2717

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

fapaci írta:
2022.01.16., vas. 17:48
dixie-chicken írta:
2022.01.15., szomb. 08:35
lehet hogy nem is annyira reménytelen a miniszobában a hifizgetés ?
Aki nagyon akar ott hifizni, az nyilván nem fogja reménytelennek tekinteni a projectet. Az ajánlások nem törvények, inkább arról szólnak, hogy ha van rá lehetőség, nagyobb helyiséget célszerű választani. Láttam már 8 m2-es házimozi szobát 7.2 csatorna kiosztással és a tulajdonosa nagyon élvezte a filmnézést ott, de sokan nem cserélnénk vele.
persze,világos...vlmi hasonló förmedmény rendszerhez volt szerencsém pici szobában van vagy 15 éve...pici szobában,olyan komponensek lettek még rendszerbe illesztve,amelyek szépen "dagaszják/püffesztik" a mélytartományt,olyan érzésem volt mintha nyakig mézben uszkáltam volna amikor felraktak egy pár felvételt... :D ..azon a lenti képsoron a felhasználó legalább "ügyeskedett" egy kicsit,okosan,a komponenskek kiválasztásánál... ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3234

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Alex_Aston írta:
2022.01.16., vas. 17:54
zoli73 írta:
2022.01.16., vas. 17:44

Nálam is van akusztikai probléma, de azt ilyen panelekkel nem lehet orvosolni, sőt.
De szerintem hagyjuk, ennek nem itt van a helye...
Egy mérést megérne szerintem, mintsem vakon próbálkozni nem bizonyítható dolgokkal.
Nálam kis túlzással csodát tettek. De persze ezért kell a mérés, mert ahány szoba, annyiféle megoldás.
Nálam, ellentétben mint nálad van/volt, jelentős felső , ill. közép basszus kioltás van.
Nem akarok szakértőnek tűnni, de szerintem erre a problémára nem az akusztikai panelek, diffúzorok, jelentik a megoldást.
Felmerült már bennem is az akusztikai mérés, de minden bizonnyal olyan körülményekkel szembesítene, amin nem tudok/lehet változtatni.
Gondolok itt pl. a hangsugarzók, vagy a hallgatási pozícióra.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3397

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

zoli73 írta:
2022.01.16., vas. 17:44

Nálam is van akusztikai probléma, de azt ilyen panelekkel nem lehet orvosolni, sőt.
De szerintem hagyjuk, ennek nem itt van a helye...
Egy mérést megérne szerintem, mintsem vakon próbálkozni nem bizonyítható dolgokkal.
Nálam kis túlzással csodát tettek. De persze ezért kell a mérés, mert ahány szoba, annyiféle megoldás.
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Dorian írta:
2022.01.14., pén. 15:51
Az 50 Hz körüli problémát a szoba függőleges módusa okozza?
Mikor ki akarjuk deríteni az ilyen nyavalyák forrását, lehet számolgatni és lehet kísérletezni, mindkettő hasznos tud lenni. Javaslom, mozgasd a mikrofont különböző irányokba fél-fél métert és amelyik elmozdulás hatására komoly eltérést tapasztalsz hangnyomásban, abban az irányban születik a nyavalya is. Állóhullámból többféle létezik, axiális és tangenciális is.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
Aki nagyon akar ott hifizni, az nyilván nem fogja reménytelennek tekinteni a projectet. Az ajánlások nem törvények, inkább arról szólnak, hogy ha van rá lehetőség, nagyobb helyiséget célszerű választani. Láttam már 8 m2-es házimozi szobát 7.2 csatorna kiosztással és a tulajdonosa nagyon élvezte a filmnézést ott, de sokan nem cserélnénk vele.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 796

Hozzászólás Szerző: peterson »

dixie-chicken írta:
kihúzom-betolom-sarokban van a hangszoró vitákhoz találtam egy igen érdekes rendszert a PFM képtárában...érdekes lehet manapság,figyelembe véve hogy az ingatlanpiac tombol,az új épitésű lakások,társásházak gyakorlatilag ellehetetlenitik a normális hifi életet,miniaturizált szobáikkal....3x3m szoba,rendszer:
Rega Planar 10 Turntable w/Apheta 3 Cartridge
Rega Aura Phonostage
Rega Apollo 35th Anniversary CD Player
Blusound Node 2 (using internal DAC for now)
Exposure 3010s2 Integrated (3510 Pre and Power on order)
Spendor A7 Loudspeakers
Little Dot Headphone Amp
Grado RS2e Headphones
All Interconnects - LFD Grainless
Van Damme (Mark Grant) Speaker Cable

Az a tapasztalatom, hogy a kompromisszumos elhelyezés (kis szoba, ráadásul eléggé falra tolt sugárzók) kompromisszumos hangot eredményez. Ettől függetlenül élvezetesen lehet zenét hallgatni ilyen körülmények között is, ráadásul ez egy ízlésesen berendezett szoba, és sokat segíthet a sarokban elhelyezett "akusztikai egység" :rolleyes: is!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2717

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

kihúzom-betolom-sarokban van a hangszoró vitákhoz találtam egy igen érdekes rendszert a PFM képtárában...érdekes lehet manapság,figyelembe véve hogy az ingatlanpiac tombol,az új épitésű lakások,társásházak gyakorlatilag ellehetetlenitik a normális hifi életet,miniaturizált szobáikkal....3x3m szoba,rendszer:
Rega Planar 10 Turntable w/Apheta 3 Cartridge
Rega Aura Phonostage
Rega Apollo 35th Anniversary CD Player
Blusound Node 2 (using internal DAC for now)
Exposure 3010s2 Integrated (3510 Pre and Power on order)
Spendor A7 Loudspeakers
Little Dot Headphone Amp
Grado RS2e Headphones
All Interconnects - LFD Grainless
Van Damme (Mark Grant) Speaker Cable

Csatolmányok
a7 5.jpg
a7 5.jpg (126.47 KiB) Megtekintve 2259 alkalommal
a7 4.jpg
a7 4.jpg (117.74 KiB) Megtekintve 2259 alkalommal
a7 3.jpg
a7 3.jpg (161.32 KiB) Megtekintve 2259 alkalommal
a7 2.jpg
a7 2.jpg (100.42 KiB) Megtekintve 2259 alkalommal
a7.jpg
a7.jpg (92.25 KiB) Megtekintve 2259 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Főleg Fülelek és Fapaci felé irányul a kérdésem, hiszen ők jártak már nálam, de persze mindenkitől szívesen veszem, ha megköpködi :)

- Az 50 Hz körüli problémát a szoba függőleges módusa okozza? Mivel front, center, szubon is ugyanúgy megjelenik, és ezek mélysugárzói kb azonos magasságban vannak. Gondolom sokat nem lehet ellene tenni, bár zenénél ez már nem mellékes freki.
A 35 Hz körüli probléma tudom, h a szobáé, ez zenén nem annyira izgat, mozin pedig úgyis a szub dolga. (Érdekes, hogy a szub EQ-zása ezt a két frekvenciát kezelte, frontoknál viszont nem.)
- 100-160 Hz közt vajon mi okozhatja azt a brutál kiemelést / torzítást?
Nekem más bajom nagyon nincs vele, de ha még valaki észrevesz vmit, kérem mondja.
Zeneszoba topik lévén a igazából nem az EQ hatása meg a center ami most a lényeg, csak azért tettem be őket, mert látszik, azon is megjelenik a probléma.

bal front spl eq és nélküle 1/12
bal front spl eq és nélküle 1/12
FL.jpg (97.48 KiB) Megtekintve 2292 alkalommal
bal front no eq torzítás
bal front no eq torzítás
FL NO EQ dist.jpg (86.89 KiB) Megtekintve 2292 alkalommal
bal front eq torzítás
bal front eq torzítás
FL EQ dist.jpg (86.54 KiB) Megtekintve 2292 alkalommal
jobb front spl eq és nélküle 1/12
jobb front spl eq és nélküle 1/12
FR.jpg (118.56 KiB) Megtekintve 2292 alkalommal
jobb front no eq torzítás
jobb front no eq torzítás
FR NO EQ dist.jpg (85.76 KiB) Megtekintve 2292 alkalommal
jobb front eq torzítás
jobb front eq torzítás
FR EQ dist.jpg (84.33 KiB) Megtekintve 2292 alkalommal
center spl 1/12
center spl 1/12
Cent.jpg (117.54 KiB) Megtekintve 2292 alkalommal
center no eq torzítás
center no eq torzítás
Cent NO EQ dist.jpg (83.86 KiB) Megtekintve 2292 alkalommal
center no eq torzítás
center no eq torzítás
Cent EQ dist.jpg (83.95 KiB) Megtekintve 2292 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Vincsó írta:
2022.01.04., kedd 19:34
Ez egy társasház ami tégla, viszont a középső fal az vasbeton ami elég jól tud zengeni ha kopogtatom...
Indokolt lenne konzultálni egy statikussal, mielőtt nagyobb baj lesz. Na, nem poénkodom el a gondodat. Bármilyen elkeserítő, minden rendszer (hangdobozok + szoba) egyedi akusztikai eset, ezért nem lehet, vagy legalábbis nem érdemes általános tanácsokat vaktában adni. A fórumok persze tele vannak ilyenekkel, de ezek jóval ritkábban működnek, mint ahányszor nem.

A nálad észlelt jelenség vélhetően nem csak egyetlen fal műve és biztosan összefügg a hallgatási pont helyével is. Hogy melyik pozícióban sok, vagy kevés a basszus, azt fülre nem is olyan egyszerű eldönteni, mert nagyon függ a megszokásainktól, ízlésünktől, a hangfelvételtől, de még a hangulatunktól is. Ha a hangdoboz csupasz, kemény falfelület előtt áll, akkor garantáltan lesz néhány kioltás, aminek frekvenciája (leginkább) a doboz és a fal távolságától függ. Ha éppen olyan zenét hallgatsz, amiben sok hang a problémás frekvencia közelébe esik, basszushiányt fogsz érzékelni, más zenékkel meg észre sem veszed. Én ezért mérek, mert a műszer nem érzelgősködik, pár perc alatt megmondja a tutit.

Fülre sem lehetetlen megkeresni a jó pozíciókat, csak ki kell venni hozzá egy hét szabadságot és el kell költöztetni a családot arra az időre, meg nem árt bekötni egy katétert, hogy pisiléssel se menjen az idő.

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: mechazseni »

Egyetlen vasbeton fal sem tud “zengeni”!
Szerintem. De nyilván rosszul (is) gondolhatom. Azért egy jól megépített VB fal elég “tömör”….
:D
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3234

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Vincsó írta:
2022.01.04., kedd 19:34
Szóval az van, hogy egyre jobban elhúzom a faltól a dobozakat egyre mélyebbre megy a basszuss, ez ha rátolom akkor megszűnik létezni, ez hogy a pitvarba van akkor, nem fordítva kellene működnie? :D Azt, hogy elhúzom azt úgy kell érteni, hogy extrém módon, 150 centire vann a hangfal eleje a hátsó faltól, egy 5 méteres szobában, ha kicsit hátrébb tolom akkor halhatónan nem megy olyan mélyre, mint 10 centivel előrébb. Mondjuk az, hogy ennyire el van húzva az annyira nem is zavarna senkit csak úgy érzem túl közel kerülök a dobozokhoz csökken a té, meg ha a középpontból arréb ülök 5-10 centire akkor szétesik a színpad.

Ez egy társasház ami tégla, viszont a középső fal az vasbeton ami elég jól tud zengeni ha kopogtatom, ez van a dobozok mögött, ez okozhatja ezt? Ha keresztbe fordulok akkor ez a jelkenség megszűnik de úgy túl sok lesz a basszuss a jelenlegi dobozokkal meg túl közel is kerülök hozzájuk, arról nem is beszélve, hogy nem lehet használni az ajtót :D Most így hirtelen felindulásból befednám az egész falat valamivel... de talán valaki jól megmondja :)
Ez nem rendkívüli! Az én hangsugárzóim, az én nappalimban, ugyanígy viselkednek a mélyhangokat/mélyenergiát tekintve. Minél közelebb tolom a falhoz, annál rosszabb, ahogy húzom el a faltól egyre javul. De mivel ez egy nappali, azért csak alkalom szerűen húzom nagyon előre őket.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

Szóval az van, hogy egyre jobban elhúzom a faltól a dobozakat egyre mélyebbre megy a basszuss, ez ha rátolom akkor megszűnik létezni, ez hogy a pitvarba van akkor, nem fordítva kellene működnie? :D Azt, hogy elhúzom azt úgy kell érteni, hogy extrém módon, 150 centire vann a hangfal eleje a hátsó faltól, egy 5 méteres szobában, ha kicsit hátrébb tolom akkor halhatónan nem megy olyan mélyre, mint 10 centivel előrébb. Mondjuk az, hogy ennyire el van húzva az annyira nem is zavarna senkit csak úgy érzem túl közel kerülök a dobozokhoz csökken a té, meg ha a középpontból arréb ülök 5-10 centire akkor szétesik a színpad.

Ez egy társasház ami tégla, viszont a középső fal az vasbeton ami elég jól tud zengeni ha kopogtatom, ez van a dobozok mögött, ez okozhatja ezt? Ha keresztbe fordulok akkor ez a jelkenség megszűnik de úgy túl sok lesz a basszuss a jelenlegi dobozokkal meg túl közel is kerülök hozzájuk, arról nem is beszélve, hogy nem lehet használni az ajtót :D Most így hirtelen felindulásból befednám az egész falat valamivel... de talán valaki jól megmondja :)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Vincsó írta:
2021.12.29., szer. 20:26
Persze, utólag kimuatható de ha veszem azt beméred a szobát, és látod, hogy ok, valamiért visít a felsőbasszus vagy tudom is én a középtartomány, akkor abból nem biztos, hogy ez kiderül, hogy mi okozza.
Ilyen esetben nagyon szégyelleném magam. :D

Javaslom, ne keverjük a dolgokat! A MÉRÉS a hibák jellegét és mértékét mutatja ki, illetve némi tapasztalattal/tudással az okokat is meghatározhatjuk a görbékből. A TERVEZÉS, vagy TANÁCSADÁS a feltárt problémák elhárításáról szól.

Egyik sincs meg a másik nélkül. Hiába vannak szép mérési adataink, ha nem tudjuk, mit kezdjünk velük. (Manapság sokan mérnek lelkesen, de nem feltétlenül tudják értelmezni, amit látnak a görbéken.) Másik esetben hiába vagyunk nagyon fifikásak, ha nincsenek mérési adataink, nem jutunk semmire, maximum kísérletezhetünk, aminek igen alacsony a siker rátája. Ideális esetben mérünk, az eredményeket kielemezzük, majd meghatározzuk a kezelés jellegét és mértékét.

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

fapaci írta:
2021.12.29., szer. 09:27
Vincsó írta:
2021.12.28., kedd 20:37
... hát ekkora javulást még sose semmivel nem tapasztaltam...előkerültek a magasak közepek ami eddíg hiányzott. Olyan a hatás mintha kicseréltem volna azegész rendszert. Amiben nem vagyok biztos, hogy ezt gondolom méréssel stb. vel nem lehetett volna kimutatni, hogy az ott okozza épp a gondot.
Amennyiben a változás akkora mértékű, ahogy leírtad, az bizonyosan látszik a mérési adatokban is.
Persze, utólag kimuatható de ha veszem azt beméred a szobát, és látod, hogy ok, valamiért visít a felsőbasszus vagy tudom is én a középtartomány, akkor abból nem biztos, hogy ez kiderül, hogy mi okozza.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Vincsó írta:
2021.12.29., szer. 18:10
Há... igazából fogalmam sincs, mint kolegának is írtam, esetemben nem volt releváns, hogy mennyi távolság van a tv síkja és a hangfal előlapja között, teszem azt ha behúztam a szoba közepére a hangfalat akkor is rossz volt pedig ebben az esetben már jó 2 méter volt a tv és hangfal között, ezt szimplán az szüntette meg, hogy megszűnt a hely a tv mögött. Most akárhova rakom a hangfalat a tv viszonylatában nem tudom előidézni az említett problémát, a tv meg marad ott ahol van veszek egy vödör loctite-t és ráöntöm :)
Értem, köszi! Csak kíváncsiságból kérdeztem, mert nálam is kb 40cm-re van a faltól a TV, de idáig semmi ilyesmit nem tapasztaltam, amiket írtál. Próbáltam már levenni is a TV-t, de gyakorlatilag semmi különbséget nem hallottam, ami végülis nem baj mert TV-vel az állványon sincs gondom a hanggal, pedig arányaiban viszonylag nagy felüleletet fed le a TV és még csak letakarva sincsen.
Valószínűleg érdemes lenne bemér(et)ni a szobádat.

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

[/quote]
A hangsugárzók előlapja (ahol feltételezhetően a hangszórók vannak) milyen távolságra van/volt a mögöttük lévő faltól (ahonnan a TV távolságát is mérted) a leírt esetben?
[/quote]

Há... igazából fogalmam sincs, mint kolegának is írtam, esetemben nem volt releváns, hogy mennyi távolság van a tv síkja és a hangfal előlapja között, teszem azt ha behúztam a szoba közepére a hangfalat akkor is rossz volt pedig ebben az esetben már jó 2 méter volt a tv és hangfal között, ezt szimplán az szüntette meg, hogy megszűnt a hely a tv mögött. Most akárhova rakom a hangfalat a tv viszonylatában nem tudom előidézni az említett problémát, a tv meg marad ott ahol van veszek egy vödör loctite-t és ráöntöm :)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”