Ez lesz az a formatozas mert windowsban lett formatozva, azt meg nehez volt elhinni, hogy osx-nek kell egy kulsos program, hogy irni is tudjon a kulso merevlemezre. Koszonom, sokat segitettel!Ear írta: ↑2022.06.08., szer. 10:20A gondot sem értem. Nem látod a külső HDD? Vagy látod, de csak olvasni tudod, írni nem? Ha igen, akkor az NTFS-re van formázva, azt az OSX csak olvassa, az íráshoz kell egy program a Paragontól vagy a Tuxerától, vagy a merevlemezt át kell formázni olyan fájlformátumra, amit a Mac írni és olvasni is tud. Mondjuk exFAT, az elég univerzális.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple számítógépes zenehallgatáshoz
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 873
Re: Apple számítógépes zenehallgatáshoz
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek
Hi, nemtudja veletlen valaki, ha rakotok egy mac-mini-re kulso hdd-et zenekkel akkor azt hogyan tudnam ugy beallitani, hogy tudjak ramasolni zeneket vagy editalni a meglevoket? Probaltam mar mindent amit ir a net de nem akar sehogy mukodni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Akkor a teljesség kedvéért a lánc: Tidal Master, Nuprime Ida8 , a benne lévő dac, Dynaudio Emit 30, Wireworld usb, Cardas hf kábel.
Akkor a teljesség kedvéért a lánc: Tidal Master, Nuprime Ida8 , a benne lévő dac, Dynaudio Emit 30, Wireworld usb, Cardas hf kábel.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Ez szerintem DAC-tól is függ, meg attól, hogy mit jelent számodra a "jelentős előrelépés". Illetve meylik Tidal-előfizetésed van.
Nincs esetleg egy ismerősöd, akinek van egy M1-es Macbook-ja? Mert ezt elég egyszerű úgy kipróbálni, végülis egy M1-es macbookkal kell meglátogasson valaki. Akár én is lehetek az, ha nem laksz túl távol tőlem

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Igen. Egy dac, meg egy erősítő. 
A kérdés a forráskészülék váltásának jogosultságára vonatkozik.

A kérdés a forráskészülék váltásának jogosultságára vonatkozik.
- tottyi
- Hazajáró lélek
En annka idejen androidos telefonrol zeneltem rengeteget fulhallgatoval. Egyszer csak ugy kiporbaltam az asszony telefonjat iPhone 4S, hogy milyen rajta zenet hallgatni na azt a pofaraesest, hogy milyen szepen szol rajta a zene es hangossabban is tisztabban is meg joval minosegeseben is ugyan azt a flac zenet lejatszva. Azota csak iPhone-om van, szerintem ugyan ez a helyzet lehet mac-nel is, legalabb is en most valtottam audio pc-rol mac-mini-re de sajnos nem volt lehetosegem osszehallgatni mert akkor epp nem volt hangfalam de igy most (egyenlore) mac-mini fulhallgato kimeneten csatlakoztatva az aktiv hanfalhoz is hihetelten jol szol.
Üdvözlet
Tidal streamelésében hozhat-e jelentős előrelépést hangminőségben, ha androidos mobilról, m1-es macbookra váltok?
Tidal streamelésében hozhat-e jelentős előrelépést hangminőségben, ha androidos mobilról, m1-es macbookra váltok?
- Audiophilos
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Amikor évekkel ezelőtt PC-ről átálltam Mac-re, akkor teszteltem mindkettőt. Az Audirvana mellett (az a 2.0 verzió volt) az döntött a JRiver-el szemben, hogy nagyon jól paraméterezhető digitális szűrő beállítások voltak benne, amivel a saját ízlésem szerint állíthattam a zenét, kicsit közelítve az analóg hangzáshoz. Alapértelmezésben egyébként nem találtam különbséget a két szoftver hangzása között. Azóta nem hallgattam JRivert, mert az Audirvana 3.5-el alapvetően elégedett vagyok.
iMacPro
Brooklyn Dac+
3D Lab Nano Amplifier
Amphion Argon 3s speakers
Brooklyn Dac+
3D Lab Nano Amplifier
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 59
Én már az Originnel megyek, 3.5-öt nem tudtam beszerezni, de mivel nem streamelek, marad az Origin.
Jriver egyébként mennyire más hangban mint az Audirvana ?
Nagyon jó hangú cucc amúgy ez az Apple zenélősdi. Kicsit több a mély mint PC-n, és természetesebb simább hangzás jellemzi nálam...
Jriver egyébként mennyire más hangban mint az Audirvana ?
Nagyon jó hangú cucc amúgy ez az Apple zenélősdi. Kicsit több a mély mint PC-n, és természetesebb simább hangzás jellemzi nálam...
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
- Audiophilos
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Főleg azoknak, aki Audirvana 3.5-öt használnak. Letöltöttem az Audirvana Origin-t és egy hétig nyúztam (nem streamelek, hanem NAS-ról játszom a zenéimet). Nem fogom megvenni 80 Euróért, miután semmi olyan változtatás nincs a 3.5-höz képest ami ezt megérné. Szerintem szimplán pénzt akarnak lehúzni a userektől, miután elcseszték az Audirvana Studio üzleti modelljét. Ha majd a 3.5 nem fog együttműködni az esedékes Mac osx-el, akkor majd kitalálom, hogy hogyan tovább. Alternatívaként ott van JRiver.
iMacPro
Brooklyn Dac+
3D Lab Nano Amplifier
Brooklyn Dac+
3D Lab Nano Amplifier
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
Koszonom a javaslatokat. Ma allitgattam, rendezgettem ezt-azt a rendszeren, es oda jutottam, hogy megis jo lesz ez az Audirvana Origin. Sot neha jobban tetszik mint a Roon.
Meg egy olyan kerdesem lenne, hogy Jrivernel lehetett futtatni csak a music server reszt, ez Mac-nel mukodik-e vagy mindig kell kulon futnia az AO-nak hogy mehessen a zenelejatszas?
Meg egy olyan kerdesem lenne, hogy Jrivernel lehetett futtatni csak a music server reszt, ez Mac-nel mukodik-e vagy mindig kell kulon futnia az AO-nak hogy mehessen a zenelejatszas?
Audia Flight FL3S
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Szia! Üdv a táborban!nagyatt írta: ↑2022.04.23., szomb. 00:01Most leptem be a Mac vilagba egy 2018as minivel.
Elotte PCt hasznaltam jriverrel. Lenne par kerdesem ha nem banjatok :)
Most Audirvana-n keresztul jatszok le Nas-on tarolt zeneket SMB protokollal. Mi a jobb halozati interfesz a velemenyetek szerint, Wifi vagy Kabel ?
OSXet milyen szinten erdemes herelni vagy optimalizalni ?
Eddig Audirvana Origint probaltam es Roont mint lejatszo, AO kicsit borongosabb hangzas, Roon szellosebb nyitottabb inkabb. Masnak is van hasonlo tapasztalata ?
Egyelore Audirvana mellett fogok donteni az ara miatt, de lehet kesobb Roont is hasznalnek, mert egy fokkal jobban tetszik.
Sorban:
1. Kábel hallhatóan jobb, de ha nehezen megoldható valamiért, akkor a WiFi is játszhat, nem egetverő a különbség.
2. macOS-t semmilyen szinten nem érdemes (és nem is ajánlott) "herélni". Viszont nyugodtan felhúzhatod a legutolsó, 12.3.1-es Monterey-re az oprendszert, ha esetleg nem tetted meg még, illetve az Audirvana-ban van (tudtommal) lehetőség lejátszás alatti rendszer-optimalizációra (bizonyos nem létfontosságú rendszer-processzeket /bluetooth-discovery, képernyőkímélő, stb./ leállít maga az Audirvana), azt érdemes bekapcsolni.
3. Én Audirvana 3.5-öt használok, szerintem ha van lehetőséged rá, próbáld ki azt is (a telepítő .dmg még letölthető az Audirvana honlapjáról is, és bár hivatalos licenszet már nem lehet venni hozzá, volt már itt hirdetve Audirvana licensz is, és talán más úton is beszerezhető). Azzal nálam nyoma sincs "borongósság"-nak, de ez biztosan függ a lánc többi elemétől is. Mindenképp a saját füledre hallgass, illetve saját egyéb szempontjaid alapján dönts, mások véleményét csak akkor vedd figyelembe, ha nagyon nem tudsz a saját füled és szempontjaid alapján dönteni.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
Most leptem be a Mac vilagba egy 2018as minivel.
Most Audirvana-n keresztul jatszok le Nas-on tarolt zeneket SMB protokollal. Mi a jobb halozati interfesz a velemenyetek szerint, Wifi vagy Kabel ?
Eddig Audirvana Origint probaltam es Roont mint lejatszo, AO kicsit borongosabb hangzas, Roon szellosebb nyitottabb inkabb. Masnak is van hasonlo tapasztalata ?
Egyelore Audirvana mellett fogok donteni az ara miatt, de lehet kesobb Roont is hasznalnek, mert egy fokkal jobban tetszik.
Audia Flight FL3S
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Én még mindig jól elvagyok az Audirvana 3.5 utolsó verziójával. Mivel szinte kizárólag csak streamingre használom, az Origin sem fog ezen változtatni.
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Streaming nélkül? Pfff.robi20064 írta: ↑2022.04.15., pén. 14:34Ugy tunik meg is csak sok ember szeretne nem havi vagy eves elofizetes alapu lejatszo szoftvert.
https://audirvana.com/audirvana-origin/
A Studio-t hasznalom egy ideje es alapvetoen rendben van.

Na majd akkor ezt is visszaszavazzák a népek?

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- vlaca
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Ööö, ugyanazzal a regisztrációval lépj be az appletv-n a kód kéréshez, meg a másik készüléken a linkeléshez, így működnie kellene.Carrobi írta: ↑2022.04.14., csüt. 21:06Szia! Köszi eddig eljutottam..lehet,hogy a különböző email címeken lévő regisztrációk miatt nem engedi?

-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
Szia! Köszi eddig eljutottam..lehet,hogy a különböző email címeken lévő regisztrációk miatt nem engedi?
- vlaca
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Hi!
Egy asztali vagy mobil böngészőben nyisd meg amit írnak,(link.tidal.com).
Lépj ott be az accountodba és ott lehet majd a kódot beírni.
Hozzá rendeli az appletv-det a tidal accountodhoz.
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget,elakadtam
Apple Tv-re letöltöttem a Tidalt, egy kódot kellene beírni…de nem jövök rá hova. Esetleg vágja valaki?
- Csatolmányok
-
- 2B6395C7-958E-4AD1-AEC5-9FF495164122.png (1000.41 KiB) Megtekintve 2714 alkalommal
-
- 50CDD610-6212-49D1-A2AD-95F743274D16.jpeg (2.27 MiB) Megtekintve 2714 alkalommal
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Kettő is van. Ott a képen egy Resonessence Labs Concero HP egy szerény tudású HD650 fejessel, de a dokkolóhoz csatlakozik egy 8 méteres USB kábel, amin a nagy rendszer van bekötve, lásd az aláírásomat ("Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10"). Az nem látszik a képen, balra van oldalt, a dolgozószoba másik végében. De ha ülök a gép előtt, a fejest használom. A nagy rendszer is tud szólni a gépről, de akkor egy nagy fotelbe süppedek, és iPadddel táviányítom a Mac-en futó Audirvanát.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Hi, en epp ma olvastam recenziot forumon, hogy egy srac szeretne venni M1-et es a tobbiek mennyire dicsertek, hogy Por-hoz hasonlitottak mennyire jo gep na meg windowsos i9-es gepeket szegyenitett meg alap jaraton. Munkara nagyon ajanljak vagy 4k-as filmek nezesere de ahol olvastam az egy programator forum szoval ott is megalja a helyet.Aszpirin írta: ↑2021.12.30., csüt. 21:49Teljesen alap M1 MacBook Air kimaxolva... zenehallgatás közben is![]()
2 külső monitorral a saját kijelzője mellett (ha valaki erre felkapja a fejét, hogy elvileg M1-gyel nem lehet, technikai részleteket tudok küldeni privátban /kucssszó: DisplayLink/, hogy ne itt offoljunk), "rendes billentyűzettel" + egérrel, 2 TB-os Samsung T7 extra SSD-vel... még tesztelgetem, de elég sok desktop gépet megszégyenít ez az apróság. Szerintem elképesztő ár/érték arányt képvisel. Most komolyan. Lehet, hogy megy a 2017-es 27"-os Retina iMac?
Ja, és jó a hangja![]()
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Teljesen alap M1 MacBook Air kimaxolva... zenehallgatás közben is
2 külső monitorral a saját kijelzője mellett (ha valaki erre felkapja a fejét, hogy elvileg M1-gyel nem lehet, technikai részleteket tudok küldeni privátban /kucssszó: DisplayLink/, hogy ne itt offoljunk), "rendes billentyűzettel" + egérrel, 2 TB-os Samsung T7 extra SSD-vel... még tesztelgetem, de elég sok desktop gépet megszégyenít ez az apróság. Szerintem elképesztő ár/érték arányt képvisel. Most komolyan. Lehet, hogy megy a 2017-es 27"-os Retina iMac?
Ja, és jó a hangja

Ja, és jó a hangja

- Csatolmányok
-
- 2DFC957E-C7BF-4060-96FD-AF50541F152E.jpeg (2.89 MiB) Megtekintve 2924 alkalommal
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 42
Remek egyébként a fórumuk is, ahol adott esetben segítséget kaphatsz és tutorialokat is találsz.
https://forum.affinity.serif.com/index. ... tutorials/
A jutyúbon is sok oktató videót találhatsz (néhányat magyar nyelven is!) ha rákeresel az "affinity photo" kifejezésekre.
De kezd ez a téma ebben a topikban off lenni, szóval örülök, hogy bejött és kellemes időtöltést a tanulgatásához, használatához. :)
https://forum.affinity.serif.com/index. ... tutorials/
A jutyúbon is sok oktató videót találhatsz (néhányat magyar nyelven is!) ha rákeresel az "affinity photo" kifejezésekre.
De kezd ez a téma ebben a topikban off lenni, szóval örülök, hogy bejött és kellemes időtöltést a tanulgatásához, használatához. :)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Imádom ezt a közösségetgyszabolcs írta: ↑2021.12.28., kedd 10:41Tegyél egy próbát az Affinity Photo-val. A fejlesztői a "nagy" Photoshop alternatívájának szánják, amit ha nem is száz százalékban sikerül teljesítenie, de erősen közelíti a Photoshop tudását. Felületében és funkcióiban is sok hasonlóság található a két alkalmazás között (rétegmaszkok, szűrők, korrekciós rétegek, stb.), bár kétségtelen, hogy némi tanulást, megszokást igényel a használata a Photoshop után. A fejlesztői lelkesek, viszonylag gyakoriak a frissítések, az alkalmazás már jó ideje natív M1 támogatást is kapott és ami további előny, hogy a gárda nem előfizetéses rendszerben gondolkodik. Jelenleg kb. 20 ezer forintba kerül, de ha tetszik érdemes várni a vásárlással, mert időnként leakciózzák. Én is ilyen akció keretében vettem, ha jól emlékszem 14 ezer forintért.

Szóval... kipróbáltam az Affinity Photo-t, és olyannyira kipróbáltam, hogy meg is vettem. Ha nem is ugyanúgy, mint a Photoshop, de tudja, amire nekem szükségem van (és annyira hasonlítanak az ikonok, hogy tanulnom sem kell, hogy melyik mi :) ),. és repeszt a kis M1-es masinán (tényleg elképesztő, hogy mennyi idő alatt rakott össze és renderelt le egy körpanorámát 13 képből - csak néztem ki a fejemből...).
Ezer köszönet a tippért

Viszlát, Adobe...
- Csatolmányok
-
- Screenshot 2021-12-28 at 13.00.51.png (3.89 MiB) Megtekintve 2972 alkalommal