Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Re: DAC-olás
Mindennek megvan a maga oka. A Marantznak gyári állapotban elég gyenge az SPDIF kijárata, komoly jitter problémával küzd, anno jónéhányat tuningoltunk ezügyben. A Benchmark dac1 viszont saját órajellel újra mintavételez, ezért a cd futómű jittere nem vagy helyesebben sokkal kevésbé befolyásolja a dac végső produkcióját. Viszont nem érdemes Benchmark vonalon később továbblépni, mert nem jobb a dac3 mint a dac1 semmivel -sőt...
A lényeg, hogy rátaláltál, és tetszik.
Amúgy nagyon kevés olyan cd játszót gyártottak, amin egy jó dac-kal ne lehetne hangzásban jócskán javítani.
Az említett okok miatt egyáltalán nem érdemes drága coax kábelre költeni, inkább a csatlakozások tisztaságára és minőségére kell ügyelni (Caig Deoxit Gold)
A lényeg, hogy rátaláltál, és tetszik.
Amúgy nagyon kevés olyan cd játszót gyártottak, amin egy jó dac-kal ne lehetne hangzásban jócskán javítani.
Az említett okok miatt egyáltalán nem érdemes drága coax kábelre költeni, inkább a csatlakozások tisztaságára és minőségére kell ügyelni (Caig Deoxit Gold)
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3381
Még annyit hozzátennék, hogy mindezt, egy alapszintű Audioquest coax digitális kábellel(a típusát nem tudom, zöld/fekete, csak úgy kaptam egyszer valakitől) összekötve produkálja. Tehát ezen a fronton, még bőven van hová fejlődni, de nem sürgős...zoli73 írta: ↑2020.09.25., pén. 13:30A közelmúltban dilemmáztam itt, hogy szeretnék egy dac-ot venni, a cd játszóm hangjának tovább fejlesztése érdekében.
Kaptam több készülékre is ajánlást, amit mindenképpen hallgassanak meg, mielőtt döntök, de kaptam olyan tanácsokat is, hogy hagyjam a fenébe a külső dac-ot, és lépjek tovább cd játszó vonalon, elvégre mindennél van jobb.
Nos, itt bevallom nagyon elbizonytalanodtam, mitévő is legyek.
Aztán teltek a hetek, nem is értem rá nagyon ráhasalni a témára érdemben, de azért sokat gondolkodtam, átrágtam magamban, pro és kontra.
Arra jutottam végül, hogy mégis inkább egy dac-ot veszek. A cd játszó cseréje sokkal macerásabb lett volna. Eladni a jelenlegit, úgy, hogy a mai világban már egyáltalán nem kelendő portéka, lehetne hosszú hónapokig hirdetni, és ha végre elmegy, akkor várni tovább egy lehetséges utódra, ami garantált előrelépést jelentene.
Az ilyen lejátszók már elég ritkán bukkannak fel, teljesen bizonytalan lett volna várni a tutit. Tehát a dac vásárlás mellett döntöttem, jónéhány számomra megfelelő, megfizethető, dac-ot kínálnak, egyszerűbb a történet.
Első körben próbálkoztam egy dac-al, de valami nagyon nem stimmelt, azt mondanám, hogy nagyon nem illett a rendszerembe, egyáltalán nem jött ki a cd játszómmal. Itt az is felmerült bennem, amit többen írtak, hogy mi van, ha a cd játszóm digitális kimenete nem elég minőségi kiépítettségű, akkor hiába akasztok utána akármilyen dac-ot, nem érem el a kívánt eredményt.
Ezt kiszűrni csak akkor tudom, ha tovább próbálkozom a dac-okkal.
Itt jött a képbe(nem is tudom miért nem elsőre), az itt többek által melegen ajánlott Benchmark Dac 1(amit ezúton is köszönök nekik)!
Az egy dolog, hogy ez egy tényleg nagy jó dac, de nálam pont abban domborít leginkább, amiben eddig hiányérzetem volt.
Eddig a cd játszómat kissé komótosnak, "öregúrasnak" éreztem, hallottam más, jóval nívósabb rendszerekben, hogy mi is hiányzik, mi is a fejlődés iránya.
Hiányoltam, a frissességet, lendületet, harapósságot, feszességet. Hát ezeket a Benchmark Dac1, nekem maradéktalanúl elhozta!
Sőt, ezeken kívűl, hatalmas felbontást, levegőt, minden irányban kiterjedt tér(leginkább mélységben javult, ez nálam eddig gyenge láncszem volt), szélesebb dinamika tartomány, kitolódott sávszélek, az a bizonyos elhúzták a függönyt effektus! Élvezetes, izgalmas, hangszerhangok, nagyszerű szövegértés, hömpölyög, csak úgy árad felém a zene, mindez melegen, bársonyosan, mindenféle karcosságtól, darabosságtól mentesen!
Úgy érzem ezzel a dac-al, ár/érték arányban sikerült kihoznom a cd-ből a maximumot. Ha a cd játszó cseréje mellett döntök, akkor ennek a többszörösét kellet volna rááldoznom, hogy ilyen szintű javulást kapjak.
Köszönöm mégegyszer azoknak, akik ajánlották a Benchmark Dac1-et!
Köszönöm, hogy elolvastad!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

A közelmúltban dilemmáztam itt, hogy szeretnék egy dac-ot venni, a cd játszóm hangjának tovább fejlesztése érdekében.
Kaptam több készülékre is ajánlást, amit mindenképpen hallgassanak meg, mielőtt döntök, de kaptam olyan tanácsokat is, hogy hagyjam a fenébe a külső dac-ot, és lépjek tovább cd játszó vonalon, elvégre mindennél van jobb.
Aztán teltek a hetek, nem is értem rá nagyon ráhasalni a témára érdemben, de azért sokat gondolkodtam, átrágtam magamban, pro és kontra.
Arra jutottam végül, hogy mégis inkább egy dac-ot veszek. A cd játszó cseréje sokkal macerásabb lett volna. Eladni a jelenlegit, úgy, hogy a mai világban már egyáltalán nem kelendő portéka, lehetne hosszú hónapokig hirdetni, és ha végre elmegy, akkor várni tovább egy lehetséges utódra, ami garantált előrelépést jelentene.
Az ilyen lejátszók már elég ritkán bukkannak fel, teljesen bizonytalan lett volna várni a tutit. Tehát a dac vásárlás mellett döntöttem, jónéhány számomra megfelelő, megfizethető, dac-ot kínálnak, egyszerűbb a történet.
Első körben próbálkoztam egy dac-al, de valami nagyon nem stimmelt, azt mondanám, hogy nagyon nem illett a rendszerembe, egyáltalán nem jött ki a cd játszómmal. Itt az is felmerült bennem, amit többen írtak, hogy mi van, ha a cd játszóm digitális kimenete nem elég minőségi kiépítettségű, akkor hiába akasztok utána akármilyen dac-ot, nem érem el a kívánt eredményt.
Itt jött a képbe(nem is tudom miért nem elsőre), az itt többek által melegen ajánlott Benchmark Dac 1(amit ezúton is köszönök nekik)!
Az egy dolog, hogy ez egy tényleg nagy jó dac, de nálam pont abban domborít leginkább, amiben eddig hiányérzetem volt.
Eddig a cd játszómat kissé komótosnak, "öregúrasnak" éreztem, hallottam más, jóval nívósabb rendszerekben, hogy mi is hiányzik, mi is a fejlődés iránya.
Hiányoltam, a frissességet, lendületet, harapósságot, feszességet. Hát ezeket a Benchmark Dac1, nekem maradéktalanúl elhozta!
Sőt, ezeken kívűl, hatalmas felbontást, levegőt, minden irányban kiterjedt tér(leginkább mélységben javult, ez nálam eddig gyenge láncszem volt), szélesebb dinamika tartomány, kitolódott sávszélek, az a bizonyos elhúzták a függönyt effektus! Élvezetes, izgalmas, hangszerhangok, nagyszerű szövegértés, hömpölyög, csak úgy árad felém a zene, mindez melegen, bársonyosan, mindenféle karcosságtól, darabosságtól mentesen!
Úgy érzem ezzel a dac-al, ár/érték arányban sikerült kihoznom a cd-ből a maximumot. Ha a cd játszó cseréje mellett döntök, akkor ennek a többszörösét kellet volna rááldoznom, hogy ilyen szintű javulást kapjak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Sat
- Nincs visszaút

- Értékelés: 8
Sziasztok!
Segítséget ill. javaslatot szeretnék kérni.
Most egy Arcam450-es mozgatja meg a Dali membránjait, valamint egy IPod USB-n csatlakozik hozzá.
Tidal fut jellemzően, és hiába váltok Master és Hifi között nincs különbség se hangban, sem a bűvös 1411kbps-ben sem.
Mi lehet a szűk keresztmetszet? Az Ipod/USB vagy szimplán az AVR DAC-ja?
Esetleg milyen eszközt javasolnátok az Ipod és az AVR közé? Vagy mit érdemes kipróbálni?
Segítséget ill. javaslatot szeretnék kérni.
Most egy Arcam450-es mozgatja meg a Dali membránjait, valamint egy IPod USB-n csatlakozik hozzá.
Tidal fut jellemzően, és hiába váltok Master és Hifi között nincs különbség se hangban, sem a bűvös 1411kbps-ben sem.
Mi lehet a szűk keresztmetszet? Az Ipod/USB vagy szimplán az AVR DAC-ja?
Esetleg milyen eszközt javasolnátok az Ipod és az AVR közé? Vagy mit érdemes kipróbálni?
Egy Dune HD Base 3D a média player.
Melyik Dune?audiofill írta: ↑2020.09.15., kedd 11:13Üdv. Egy kis segítség kellene. Nem vagyok jártas dac-kokban. Adott egy Dune média player, ami jelenleg egy Pioneer N50-nel van össze kötve. A kérdés az volna, hogy milyen szintet képvisel az N50-es dac-ja? Érdemes volna vennem CA Dacmagic, Nad D1050, MF M1-egyet vagy ezek nem igazán lennének nagy előre lépések? Előre is köszi a válaszokat.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Üdv. Egy kis segítség kellene. Nem vagyok jártas dac-kokban. Adott egy Dune média player, ami jelenleg egy Pioneer N50-nel van össze kötve. A kérdés az volna, hogy milyen szintet képvisel az N50-es dac-ja? Érdemes volna vennem CA Dacmagic, Nad D1050, MF M1-egyet vagy ezek nem igazán lennének nagy előre lépések? Előre is köszi a válaszokat.
Egy kiegészítő NAD HDMI modul, sztereó DAC-okhoz, erősítőkhöz:
https://nadelectronics.com/product/mdc-hdm-2-hdmi/
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 170
- valaminek fel kell dolgozni a HDMI-n érkező jelet: kommunikálni kell a forráskészülékkel, közölve vele, hogy milyen adatokat tud fogadni (HDMI EDID) a DAC, szintén el kell végezni a másolásvédelemmel kapcsolatos teendőket (HDMI HDCP), és ma már a HDMI-n keresztüli vezérlést is elvárják a felhasználók (HDMI CEC).
A fenti faladatokhoz egy klasszikus DAC egyszerűen nem rendelkezik megfelelő céleszközzel- ehhez kell valamilyen proci szerűség
Szerintem maradjunk annyiban, hogy valószínűleg inkább nem látnek elég igényt rá. Ezt sokkal valószínűbbnek látom (de lehet, hogy tévedek).
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6374
Miért is kell DSP? De függetlenól ettől a kérdéstől, ez miért lenne akadály? Ha egy 150ezer forintos AVR le tud játszani (minden egyéb kép- hang- dekóder, DSP, DAC, OSD, 7-9 végerősítő egység stb) funkciója mellett) HDMI-n bekükldött hangot, akkor egy 150ezer forintos DAC miért ne tudna? És egy 200ezer forintos? Vagy egy 300 ezer forintos? (és ezekkel az árakkal még mindig csak éppen súroljuk a sztereó DAC-ok középkategóriáját...)
Szerintem maradjunk annyiban, hogy valószínűleg inkább nem látnek elég igényt rá. Ezt sokkal valószínűbbnek látom (de lehet, hogy tévedek).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 170
Pedig a válasz egyszerű: ahhoz, hogy valós HDMI bemenete legyen egy DAC-nak, lényegében azt fel kell fejleszteni egy proci/AVR szintre - kell HDMI splitter, DSP és a kiszolgáló áramkörök is. Ezért van az, hogy csak I2S bemenet van a DAC-kon.
OPPO 203 esetében könnyen kialakítható az I2S kimenet (amin DSD-ben kiadható az SACD), egy ilyen I2S Card Upgrade nyák beépítésével (http://www.oppomod.com/):

Nagyon szépen köszönöm kimerítő válaszod!Néz ki keresek más alternatívát!Aszpirin írta: ↑2020.09.01., kedd 18:08Tudtommal a Popcorn natív DSD jelet (ill. DoP-t) még HDMI-n sem ad ki, nemhogy S/PDIF-en.
Minden esetben átkonvertálja PCM-mé (a DSD->PCM konverziónál a "le-" ill "felkonvertálás" kifejezéseknek nincs igazán értelmük, annyira más a két formátum, tehát egyszerűen konvertálja.).
Sztereó DSD esetében tudtommal 24bit/176,4kHz PCM jelet ad ki mind HDMI-n, mind S/PDIF-en (TOSLINK-en ehhez nagyon jó kábel kell szerintem!), de menüben kompatibilitási okokból be lehet állítani 16bit/44,1 kHz-et is. Arról nincs információm, hoögy multichannel DSD-vel mihez kezd (a VTEN 94 oldalas felhasználói kézikönyve a DSD szót összesen 2-szer tartalmazza, egyszer a tartalmazott dekódereknél a felsorolásban, másodszor pedig az "DSD Sample Rate" menüpontnál /ez az, amit korábban említettem, és lényegében semmit nem mond róla.)
A múltkor már volt (azt hiszem pont itt) egy csevegés erről, de nem győztek meg az érvek. Én a HDMI licenszdíját véltem akkor lehetséges oknak, de ezzel mások nem értettek egyet.
- Aszpirin
- V.I.P.

... igen, és ennek oka még mindig eléggé rejtélyes számomra, ugyanis a modern AVR-ek zöme (alsó-középkategóriától felfelé szinte biztos, pl az én Marantz SR6013-asom) tud fogadni DSD-t (leginkább DoP formátumban) HDMI-n, így nálam az Oppo 203 natívan adja át a multichannel-es SACD-k adatfolyamát az AVR-nek /khm... pontosabban DoP-ben, de ezt én a natív DSD formátumnak tekinteném most, mert nem igényel sem tömörítést, sem konverziót az előállítása DSD-ből/. Ha ezt (viszonylag) olcsó AVR-ek is tudják, akkor rejtély számomra, hogy miért fehér holló (tényleg az) a HDMI-bemenetű sztereó DAC (legalábbis amin valódi HDMI bemenet van, nem az ugyanúgy kinéző I2S).
A múltkor már volt (azt hiszem pont itt) egy csevegés erről, de nem győztek meg az érvek. Én a HDMI licenszdíját véltem akkor lehetséges oknak, de ezzel mások nem értettek egyet.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Minden esetben átkonvertálja PCM-mé (a DSD->PCM konverziónál a "le-" ill "felkonvertálás" kifejezéseknek nincs igazán értelmük, annyira más a két formátum, tehát egyszerűen konvertálja.).
Sztereó DSD esetében tudtommal 24bit/176,4kHz PCM jelet ad ki mind HDMI-n, mind S/PDIF-en (TOSLINK-en ehhez nagyon jó kábel kell szerintem!), de menüben kompatibilitási okokból be lehet állítani 16bit/44,1 kHz-et is. Arról nincs információm, hoögy multichannel DSD-vel mihez kezd (a VTEN 94 oldalas felhasználói kézikönyve a DSD szót összesen 2-szer tartalmazza, egyszer a tartalmazott dekódereknél a felsorolásban, másodszor pedig az "DSD Sample Rate" menüpontnál /ez az, amit korábban említettem, és lényegében semmit nem mond róla.)
- Aszpirin
- V.I.P.

Tudtommal a Popcorn natív DSD jelet (ill. DoP-t) még HDMI-n sem ad ki, nemhogy S/PDIF-en.miguel17 írta: ↑2020.09.01., kedd 14:38Ezt nem tudtam, hogy a digitális interfészeken (SPDIF és Toslink) nem adja ki,,
Akkor a dsd jellel mit csinál? Lekonvertálja ?
Ezt nem tudtam, hogy a digitális interfészeken (SPDIF és Toslink) nem adja ki,,alto írta: ↑2020.09.01., kedd 14:15A Popcornból hogyan szeretnéd a DSD-t kihozni? Hagyományos digitális interfészeken (SPDIF és Toslink) ugyanis nem megy át, általában csak USB-n, esetleg HDMI-n, viszont HDMI bemenetű DAC az ritka mint a fehér holló.miguel17 írta: ↑2020.09.01., kedd 13:43Popcorn Vten a lejátszó ill. Harman Kardon Avr 147 az erösítő valamint Dali Concept 6 a hangfalbitrograde írta: ↑2020.09.01., kedd 13:29
Én egy jó árú, DSD-képes DAC-ot ajánlanék.![]()
Viccet félretéve: ha tudjuk, milyen rendszerbe, milyen elvárásokkal és mennyiért szeretnél ilyen készüléket, akkor esetleg tudunk ajánlani.
Akkor a dsd jellel mit csinál? Lekonvertálja ?
Teljesen felesleges. Trabantba 100-as oktánú benzin.miguel17 írta: ↑2020.09.01., kedd 13:43Popcorn Vten a lejátszó ill. Harman Kardon Avr 147 az erösítő valamint Dali Concept 6 a hangfalbitrograde írta: ↑2020.09.01., kedd 13:29Én egy jó árú, DSD-képes DAC-ot ajánlanék.![]()
Viccet félretéve: ha tudjuk, milyen rendszerbe, milyen elvárásokkal és mennyiért szeretnél ilyen készüléket, akkor esetleg tudunk ajánlani.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
A Popcornból hogyan szeretnéd a DSD-t kihozni? Hagyományos digitális interfészeken (SPDIF és Toslink) ugyanis nem megy át, általában csak USB-n, esetleg HDMI-n, viszont HDMI bemenetű DAC az ritka mint a fehér holló.miguel17 írta: ↑2020.09.01., kedd 13:43Popcorn Vten a lejátszó ill. Harman Kardon Avr 147 az erösítő valamint Dali Concept 6 a hangfalbitrograde írta: ↑2020.09.01., kedd 13:29Én egy jó árú, DSD-képes DAC-ot ajánlanék.![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Popcorn Vten a lejátszó ill. Harman Kardon Avr 147 az erösítő valamint Dali Concept 6 a hangfalbitrograde írta: ↑2020.09.01., kedd 13:29Én egy jó árú, DSD-képes DAC-ot ajánlanék.![]()
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Én egy jó árú, DSD-képes DAC-ot ajánlanék.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Sziasztok! Tudnátok ajánlani “jó áron”olyan Dac-ot a Média Player-em és az erösítőm közé Ami a Dsd ill a nagy felbontású audiot kezeli? Milyenben érdemes gondolkodni?
- zoli73
- V.I.P.

Így van, ebben ne menjünk bele...wittao írta: ↑2020.08.10., hétf. 07:27Ez egy nagyon messzire nyulo velemenyutkoztetes lenne a rippelestol a CD-zesen at a halozati lejatszokig :) ne menjunk bele sztem :) :)zoli73 írta: ↑2020.08.10., hétf. 06:57Ezt a Benchmark dac 1-et, azt hiszem ki kell próbáljam, szinte mindenki ajánlja, ennyien nem tévedhetnek. Így legalább fény derülhet arra is, hogy mit várhatok a CD 10 digitális kimenetétől. Utána ráérek eldönteni, hogy ez marad, vagy tényleg jöjjön az új cd játszó.wittao írta: ↑2020.08.09., vas. 23:44A hirdetett Benchmark DAC1-gyel mindenkeppen tegyel egy probat!
RIF csoves dac-ot szinten ajanlom, 4-5 fajta cso fut a piacon ami jo bele, hamar ra lehet talalni a szamodra tetszore.
Ha ennyire is hajlando lennel, hogy CD-jatszot is cserelj, lehet erdemes lenne halozati lejatszoban is elgondolkodnod ebben az arszegmensben, amiben tisztesseges dac is van (400-500) es a CD gyujtemenyt pedig behuznam a helyedben fajl alapra. De lehet itt mar nagy lenne a “lelki” ugras is.
A hálózati audió lejátszás nem érdekel, nálam nem opció, később sem lesz az. A lemezeim(kb. 1100-1200db) berippelésével, nem tölteném az időmet, nem is tudom hogyan kell ilyet csinálni, az már informatika, ami nagyon nem a kenyerem.
Nem is értem mi a baj, a lemezcserélgetéssel? Évtizedekig mindenkinek jó volt, miért lett ez mára büdös?
A Benchmark dac-ja szerintem egy kulonleges kis darab, megfogva orok elet meg egy nap, kimeneteket/bemeneteket meg nezd meg rajta, en most nem neztem utana mit ad ki a porgetod es mit fogad ez a dac.
A hálózati audió lejátszás nem érdekel, nálam nem opció, később sem lesz az. A lemezeim(kb. 1100-1200db) berippelésével, nem tölteném az időmet, nem is tudom hogyan kell ilyet csinálni, az már informatika, ami nagyon nem a kenyerem.
Nem is értem mi a baj, a lemezcserélgetéssel? Évtizedekig mindenkinek jó volt, miért lett ez mára büdös?
- zoli73
- V.I.P.

Ezt a Benchmark dac 1-et, azt hiszem ki kell próbáljam, szinte mindenki ajánlja, ennyien nem tévedhetnek. Így legalább fény derülhet arra is, hogy mit várhatok a CD 10 digitális kimenetétől. Utána ráérek eldönteni, hogy ez marad, vagy tényleg jöjjön az új cd játszó.wittao írta: ↑2020.08.09., vas. 23:44A hirdetett Benchmark DAC1-gyel mindenkeppen tegyel egy probat!
RIF csoves dac-ot szinten ajanlom, 4-5 fajta cso fut a piacon ami jo bele, hamar ra lehet talalni a szamodra tetszore.
Ha ennyire is hajlando lennel, hogy CD-jatszot is cserelj, lehet erdemes lenne halozati lejatszoban is elgondolkodnod ebben az arszegmensben, amiben tisztesseges dac is van (400-500) es a CD gyujtemenyt pedig behuznam a helyedben fajl alapra. De lehet itt mar nagy lenne a “lelki” ugras is.
A digitális technika vitathatatlanul fejlődik. Papíron/elméleti szálon cáfolhatatlan. Mégis előfordul, hogy egy "elavultabb" jóféle játékost jobb hallgatni...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 112
És én még rátenném a Metrum Octave NOS minit (mindegy hogy MK1 vagy MK2, de az egyet jobbnak mondják...)BLX írta: ↑2020.08.09., vas. 19:19Amit még ráraknék a tesztelős listámra:zoli73 írta: ↑2020.08.09., vas. 14:04Azt nem is mondtam, hogy egy "mai modern" dac-ot szeretnék.audioline írta: ↑2020.08.09., vas. 13:34Jómagam azt javaslom - főleg hogy a "régi iskola" híve vagy -, hogy költsd el azt a pénzt másra. A CD10 hez külső Dac-ot illeszteni, ami majd 44.1khz-en jobb lesz mint a 10-es saját Dac-ja, nem egyszerű próbálkozás. Nem lesz jobb, inkább más. Ennek oka a mai Dac-ok többségének CD10-hez viszonyított "digitálisabb hangja", ill. a CD10 digit kijáratának a korlátai. Szvsz.
Igen, ez nekem is megfordult a fejemben, hogy a CD 10 digitális kimenete, nem egy csúcsminőség, és ezért szinte mindegy mit kötök utána, alig hallható lesz a javulás.
Mindegy, még rágom egy kicsit a témát, úgysem holnap tervezem a váltást.
Heed DA, Heed Abacus
Benchmark DAC1
RIF csöves DAC (lehetőleg a legújabb kiadás)
RME ADI 2 DAC FS (igen, ez már többet is tud, de hátha hosszútávon még jól jöhet a plusz tudás)
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
A legegyszerűbb az lenne, ha vennék egy dac-ot, a meglévő lejátszóm után, de ez mégsem biztos, hogy a legegyszerűbb. Jönne a véget nem érő dac tesztelgetés, cserélgetés, nem beszélve a digitális és hálózati kábelekről.
Objektíven nézve, inkább jobban járnék, ha vennék egy másik, magasabb kategóriás cd-játszót, erre, kaptam is néhány jó ajánlást.
Ár/érték arány miatt inkább használt lejátszóban gondolkodom, mint újban. Igaz, ebben az árkategóriában(400-500e), nem tolonganak a cd lejátszók a használt piacon.
Szerencsére nem sürget semmi, meg kell rágjam, nekem is el kell döntenem pontosan mit akarok, mivel járok a legjobban.
- zoli73
- V.I.P.

Meg kell mondjam, a tanácsok amiket kaptam, ámbár hasznosak, de inkább elbizonytalanítottak, mindsem közelebb vittek volna a megoldáshoz. Persze, senkitől nem várhatom el, hogy megmondja a "tutit" , azt nekem kell megtalálni.BLX írta: ↑2020.08.09., vas. 19:19Szerintem is jó felvetés lehet az is, hogy a CD lejátszót cseréled. Akár új CD, vagy CD+DAC kombó is jó irány lehet.zoli73 írta: ↑2020.08.09., vas. 14:04Azt nem is mondtam, hogy egy "mai modern" dac-ot szeretnék.audioline írta: ↑2020.08.09., vas. 13:34Jómagam azt javaslom - főleg hogy a "régi iskola" híve vagy -, hogy költsd el azt a pénzt másra. A CD10 hez külső Dac-ot illeszteni, ami majd 44.1khz-en jobb lesz mint a 10-es saját Dac-ja, nem egyszerű próbálkozás. Nem lesz jobb, inkább más. Ennek oka a mai Dac-ok többségének CD10-hez viszonyított "digitálisabb hangja", ill. a CD10 digit kijáratának a korlátai. Szvsz.
Igen, ez nekem is megfordult a fejemben, hogy a CD 10 digitális kimenete, nem egy csúcsminőség, és ezért szinte mindegy mit kötök utána, alig hallható lesz a javulás.
Mindegy, még rágom egy kicsit a témát, úgysem holnap tervezem a váltást.
Viszont én még elvégeznék egy olyan kísérletet, hogy a használt/új piacon lévő DAC-okkal tennék 1-2 próbát a meglévő CD futóművel. Ha van próba lehetőség, akkor csak az idődet és az energiádat fekteted be a hobbidba, ami adott esetben tök jó és hasznos élmény lehet. Most láttam, hogy Etalon elektronikákat is használsz. Próbálj ki egy "régebbi" Etalon Supra Dac-ot. Lehet a forgalmazó tud "szerezni", vagy valahol hátha felbukkan. Amit még ráraknék a tesztelős listámra:
Heed DA, Heed Abacus
Benchmark DAC1
RIF csöves DAC (lehetőleg a legújabb kiadás)
RME ADI 2 DAC FS (igen, ez már többet is tud, de hátha hosszútávon még jól jöhet a plusz tudás)
Elképzelhető, hogy a jelenlegi CD futóműveddel kapsz egy olyan hangot, ami kedvedre való és marad elég sok pénz a zsebedben új CD lemezekre.
A magyar gyártású DAC-oknál, ha jól sejtem van megfelelő support, ami tök jó.
A fenti tesztet akár megcsinálhatod új drágább CD lejátszókkal szemben. Lehet aztán ez az irány jön be neked. Majd mesélj merre indulsz.![]()
A legegyszerűbb az lenne, ha vennék egy dac-ot, a meglévő lejátszóm után, de ez mégsem biztos, hogy a legegyszerűbb. Jönne a véget nem érő dac tesztelgetés, cserélgetés, nem beszélve a digitális és hálózati kábelekről.
Objektíven nézve, inkább jobban járnék, ha vennék egy másik, magasabb kategóriás cd-játszót, erre, kaptam is néhány jó ajánlást.
Ár/érték arány miatt inkább használt lejátszóban gondolkodom, mint újban. Igaz, ebben az árkategóriában(400-500e), nem tolonganak a cd lejátszók a használt piacon.
Szerencsére nem sürget semmi, meg kell rágjam, nekem is el kell döntenem pontosan mit akarok, mivel járok a legjobban.