zoli73 írta: ↑2020.09.25., pén. 13:30
A közelmúltban dilemmáztam itt, hogy szeretnék egy dac-ot venni, a cd játszóm hangjának tovább fejlesztése érdekében.
Kaptam több készülékre is ajánlást, amit mindenképpen hallgassanak meg, mielőtt döntök, de kaptam olyan tanácsokat is, hogy hagyjam a fenébe a külső dac-ot, és lépjek tovább cd játszó vonalon, elvégre mindennél van jobb.
Nos, itt bevallom nagyon elbizonytalanodtam, mitévő is legyek.
Aztán teltek a hetek, nem is értem rá nagyon ráhasalni a témára érdemben, de azért sokat gondolkodtam, átrágtam magamban, pro és kontra.
Arra jutottam végül, hogy mégis inkább egy dac-ot veszek. A cd játszó cseréje sokkal macerásabb lett volna. Eladni a jelenlegit, úgy, hogy a mai világban már egyáltalán nem kelendő portéka, lehetne hosszú hónapokig hirdetni, és ha végre elmegy, akkor várni tovább egy lehetséges utódra, ami garantált előrelépést jelentene.
Az ilyen lejátszók már elég ritkán bukkannak fel, teljesen bizonytalan lett volna várni a tutit. Tehát a dac vásárlás mellett döntöttem, jónéhány számomra megfelelő, megfizethető, dac-ot kínálnak, egyszerűbb a történet.
Első körben próbálkoztam egy dac-al, de valami nagyon nem stimmelt, azt mondanám, hogy nagyon nem illett a rendszerembe, egyáltalán nem jött ki a cd játszómmal. Itt az is felmerült bennem, amit többen írtak, hogy mi van, ha a cd játszóm digitális kimenete nem elég minőségi kiépítettségű, akkor hiába akasztok utána akármilyen dac-ot, nem érem el a kívánt eredményt.
Ezt kiszűrni csak akkor tudom, ha tovább próbálkozom a dac-okkal.
Itt jött a képbe(nem is tudom miért nem elsőre), az itt többek által melegen ajánlott Benchmark Dac 1(amit ezúton is köszönök nekik)!
Az egy dolog, hogy ez egy tényleg nagy jó dac, de nálam pont abban domborít leginkább, amiben eddig hiányérzetem volt.
Eddig a cd játszómat kissé komótosnak, "öregúrasnak" éreztem, hallottam más, jóval nívósabb rendszerekben, hogy mi is hiányzik, mi is a fejlődés iránya.
Hiányoltam, a frissességet, lendületet, harapósságot, feszességet. Hát ezeket a Benchmark Dac1, nekem maradéktalanúl elhozta!
Sőt, ezeken kívűl, hatalmas felbontást, levegőt, minden irányban kiterjedt tér(leginkább mélységben javult, ez nálam eddig gyenge láncszem volt), szélesebb dinamika tartomány, kitolódott sávszélek, az a bizonyos elhúzták a függönyt effektus! Élvezetes, izgalmas, hangszerhangok, nagyszerű szövegértés, hömpölyög, csak úgy árad felém a zene, mindez melegen, bársonyosan, mindenféle karcosságtól, darabosságtól mentesen!
Úgy érzem ezzel a dac-al, ár/érték arányban sikerült kihoznom a cd-ből a maximumot. Ha a cd játszó cseréje mellett döntök, akkor ennek a többszörösét kellet volna rááldoznom, hogy ilyen szintű javulást kapjak.
Köszönöm mégegyszer azoknak, akik ajánlották a Benchmark Dac1-et!
Köszönöm, hogy elolvastad!