A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szervusztok! Elakadtam, segítséget kérek. Évek óta használok egy Audiolab M-DAC készüléket és mostanáig minden forrásról tökéletesen működött. Vásároltam egy LG 60UM7100 televíziót, ezzel nem barátkozik meg. Percenként változó számú, 2-10 alkalommal kihagy a hang, mindig kb. 1 másodpercre. Kipróbáltam a tv-n minden felhasználói beállítást, cseréltem optikai kábelt, akadozik. Elővettem 2db elfekvő DAC-ot (Audio Alchemy V1.1 és SMSL Sanskrit Mini DAC) mindegyik tökéletes, nem szakadozik. Mi lehet a megfejtés?
Elég új a dac, így még nem lehet sok belőle itthon. A tesztben leírtak alapján nem fogsz mellé lőni vele, szvsz.
Az RME ADI-2DAC (lenne) nálam a befutó, szerintem ez ma az egyik legjobb vétel.
Az RME? Legjobb vétel?? :)
Adok 60e ért egy egy olyan aksiról tápláható (aksi az árban) tuningolt dacpanelt falapon ami legalább olyan jó, de inkább jobb (zeneibb) mint az RME Adi 2 pro. És hol van az egy jobb cd játszóhoz, dachoz képest...
Nem a levegőbe beszélek, vendégeskedett nálam.
Sajnos én nagyrészt csak az olvasott tesztekre tudok támaszkodni az eszközök beszerzésénél (ez esetben pl. az audiosciencereview oldalon található mérési eredményekre), így a fenti megállapításomat is ez alapján tettem.
Ha tudsz ebben az ársávban jobb - nem DIY - dac-ot ajánlani szívesen veszem, bár nálam ez most semmilyen szempontból nem aktuális, mert egyrészt jól elvagyok az Asus hangkártyámmal, másrészt az építkezés miatt minden audiós fejlesztést leállítottam.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Boltból ujonnan jónak számít az Adi2 a 300K körüli Dacok kategóriájában.
Én kedvelem a hazai DIY dolgokat de azért nem fer össze hasonlítani egy házi barkács szerkezetet egy bolti termékel amire pl van áfás számla.
Korábban több a hazai DIY-ertől elhangzott hogy általánoságban a műszaki cikkek bolti árának kb a 10%-a az anyag költség.
A többit az egyéb költségek meg a haszon amit rá tesz mindenki akinek a kezén még átmegy mielött a végfelhasználóhoz kerül.
Ha a lentebb említett dac meg kapná azokat a szolgáltatásokat és nemzetközileg forgalmazott termék lenne jó esélyel semmivel sem lenne olcsóbb mint az Adi2 dac szvsz.
Elég új a dac, így még nem lehet sok belőle itthon. A tesztben leírtak alapján nem fogsz mellé lőni vele, szvsz.
Az RME? Legjobb vétel?? :)
Adok 60e ért egy egy olyan aksiról tápláható (aksi az árban) tuningolt dacpanelt falapon ami legalább olyan jó, de inkább jobb (zeneibb) mint az RME Adi 2 pro. És hol van az egy jobb cd játszóhoz, dachoz képest...
Nem a levegőbe beszélek, vendégeskedett nálam.
Új vagyok még itt a fórumon, de azért olvasgattam itt is az okosságokat amennyire lehet. nem volt szó még erről a DAC-ról de a breeze audio kapcsán keresgélve találtam. az AK4495SEQ chipesből, ami tud egyaránt USB-t és optikait is fogadni ezt találtam a legolcsóbbnak. Szerintetek vehető?
Igazából Zoli (mzperx) AK4499 DAC-ja érdekel, ha majd elkészül
A Topping csak másodlagos alternatíva, amúgy nemsokára lesz egy újabb verziója a D90-nek, az MQA képes verzió (Topping előzetes leírása alapján a "régi" D90 nem lesz frissíthető sem hardver átalakítás, sem FW cserével az új MQA D90-re, mivel lényegében egy teljesen új kapcsolású DAC lesz).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Van valakinek ezekkel a dacokkal(előerősítő, fejhallgató erősítőkkel) kapcsolatban?
- Marantz HD Dac1
- Oppo Ha 1
Jelenleg Beyerdynamic A20 van itthon egy Meridian Director (24/192) dacról hallgatom Sennheiser HD 700-on..
Illetve egy dupla végfokcsöves épített OTL fejeserősítő.
Gondoltam feljebb lépnék
Szóval első körben az érdekelne kinek van személyes tapasztalata a 2 felsorolt termékkel...
Érdemes bennük gondolkodnom, vagy felejtősek?
Szerintem hallgass meg egy Questyle CMA400i-t vagy egy Twelve-t! Ja és mindenképp szimmetrikus fejhallgatómeghajtást javaslok.
Sziasztok.
Van olyan fórumtárs akinek Topping E30-as USB Dac-ot birtokol?
Jelenleg egy Topping D10-et nyúzok, érdeklődnék szerintetek előrelépés lenne-e az E30?
Köszi
Üdv
Köszönöm szépen a választ.
Összességében elégedett vagyok a HD 700-al.
Egyenlőre nem akarom lecserélni.
Bár lehet tényleg fejhallgató fronton kellene tovább lépnem inkább..
Na agyalok még kicsit.
Beyer A20 korrekt erősítő, gondolom az épített OTL sem lehet rossz. A Meridiant nem ismerem, azt lehet hogy érdemes a komolyabbra cserélni, együtt a HD700-al.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Köszönöm szépen a választ.
Összességében elégedett vagyok a HD 700-al.
Egyenlőre nem akarom lecserélni.
Bár lehet tényleg fejhallgató fronton kellene tovább lépnem inkább..
Na agyalok még kicsit.
Van valakinek ezekkel a dacokkal(előerősítő, fejhallgató erősítőkkel) kapcsolatban?
- Marantz HD Dac1
- Oppo Ha 1
Jelenleg Beyerdynamic A20 van itthon egy Meridian Director (24/192) dacról hallgatom Sennheiser HD 700-on..
Gondoltam feljebb lépnék
Szóval első körben az érdekelne kinek van személyes tapasztalata a 2 felsorolt termékkel...
Szerintem ebben a rendszerben a leginkább a HD700-ról lehetne feljebb lépni.
Amúgy mindkét említett eszközt forgalmazom/forgalmaztam, az Oppo-nak sokkal jobb hangja van.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Marantz HD Dac1
- Oppo Ha 1
Gondoltam feljebb lépnék
Egy fórumtárs elég komoly rendszerében is ebből a Yamaha szériából való készülékkel Tidal-ozik már jó ideje, pedig Nála elég gyakran változnak a készülékek.
Sziasztok!
Nagyon töröm a fejem melyik lenne jobb zenehallgatáshoz,tidal hifihez.
-Nad C326bee+Yamaha Wxc-50 hálózati streamer
-Lenovo Yoga530+Teac Ud 501 (Tidal asztali alkalmazással)+Nad erősítő.
Köszi a választ előre is!
A kis Yamahát én is csak dícsérni tudom, de egy valamit nem tud: USB csatlakozása nincs számítógéphez, így a szokásos alkalmazásokat (TIDAL, SPOTIFY st.) saját maga futtatja. Érdekessége továbbá, hogy két féle DAC is van benne, így egy kicsit más a hang az AUX kimeneten, mint az előerősítő kimeneten. Amúgy én már másfél-két éve használom, jó értelemben észrevehetetlen, csak szolgáltatja a zenét... a megépítettsége sem rossz, fém burkolat, és nem a ma divatos gagyi külső tápos...
A Topping cuccairól jókat írnak a tesztek alapján, és pl. az Audiosciencereview oldalon is. Éppen most rendeltem egy Topping NX4 DSD-t az Ipad és a füles közé az Ali-ról, kíváncsi leszek mikor jön meg.
Sziasztok!
Nagyon töröm a fejem melyik lenne jobb zenehallgatáshoz,tidal hifihez.
-Nad C326bee+Yamaha Wxc-50 hálózati streamer
-Lenovo Yoga530+Teac Ud 501 (Tidal asztali alkalmazással)+Nad erősítő.
Köszi a választ előre is!
A kis Yamahát én is csak dícsérni tudom, de egy valamit nem tud: USB csatlakozása nincs számítógéphez, így a szokásos alkalmazásokat (TIDAL, SPOTIFY st.) saját maga futtatja. Érdekessége továbbá, hogy két féle DAC is van benne, így egy kicsit más a hang az AUX kimeneten, mint az előerősítő kimeneten. Amúgy én már másfél-két éve használom, jó értelemben észrevehetetlen, csak szolgáltatja a zenét... a megépítettsége sem rossz, fém burkolat, és nem a ma divatos gagyi külső tápos...