Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

tnp
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tnp »

Köszi szépen az "erősítést"! :)

jozeph
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: jozeph »

Szevasz!
Az én saját véleményem, úgy válassz erősítőt,hogy a kívánt max.hangerő teljesítményt
30%-kal haladja meg az erősítő teljesítménye.
A Denonok elég izmosak, nem toroidosak,van erejük.
720ae-t nem hallottam,de alatta fölötte mindegyiket.
A hátlapján 200W fölvett teljesítményt írnak.
MFidelity Nu Vista 800; Harbeth M40.2; Human Audio Libretto; Nordost; Isotek; Qed .

tnp
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszi az infót!
Igen, PMA 700, vagy 720AE-re gonoltam.
tamagaba írta:
2018.11.07., szer. 07:39
tnp írta:
2018.11.06., kedd 21:37
Nagyon köszi! leborulok.gif
A lágyság az nem para. Denonra hajlok egyre-inkább :) Úgyhogy megpróbálok belehallgatni.
Doky írta:
2018.11.06., kedd 21:26

Egy 90dB-es hangdobozhoz normál szobaméret esetén (16-20 nm) egy 30-40 wattos erősítő simán elegséges lehet ha rendesen megépített készülék,

A dobozokat nem ismerem, da az árát figyelembe véve valami hasonló kategóriás készülékben gondolkozz. ;)
A kis Nad szerintem kevés lenne (belépő Nad-ot hallottam) de a 32x már jó választás (az aprókban is van) lehet!
Az említett Denon elég erös de a karaktere kicsit lágy, ami akár jó is lehet ha azt kedveli az ember.
Hello,
A PMA 700AE-re gondolsz?
Nagyon kis gyösz belül. Se kondi, se trafó, a panel tele átkötésekkel - nem néz ki valami jól
A dobozt hallgattam a són, elég jó hangja volt, komolyabb motor kéne neki :) szerintem

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nem tudom mennyi lenne a Denon, de az aprókban rengeteg jó dolog van!
Vásárlás előtt hallgasd meg a kiszemelteket ha tudod!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

tnp
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nagyon köszi! leborulok.gif
A lágyság az nem para. Denonra hajlok egyre-inkább :) Úgyhogy megpróbálok belehallgatni.
Doky írta:
2018.11.06., kedd 21:26
tnp írta:
2018.11.06., kedd 11:24
Köszönöm szépen!
Igen, én is emiatt gondolnék a Denon erősítőkre.

Mindeközben a Polk meg ezt írja az Signature S50-ről: "A keresztváltási frekvencia 2500Hz, az érzékenység 90 dB, aminek köszönhetően már egészen alacsony, 20 wattos erősítő teljesítménytől ajánlható a hangfalak használata, ugyanakkor jól is terhelhetőek."
Egy 90dB-es hangdobozhoz normál szobaméret esetén (16-20 nm) egy 30-40 wattos erősítő simán elegséges lehet ha rendesen megépített készülék,

A dobozokat nem ismerem, da az árát figyelembe véve valami hasonló kategóriás készülékben gondolkozz. ;)
A kis Nad szerintem kevés lenne (belépő Nad-ot hallottam) de a 32x már jó választás (az aprókban is van) lehet!
Az említett Denon elég erös de a karaktere kicsit lágy, ami akár jó is lehet ha azt kedveli az ember.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

tnp írta:
2018.11.06., kedd 11:24
Köszönöm szépen!

Mindeközben a Polk meg ezt írja az Signature S50-ről: "A keresztváltási frekvencia 2500Hz, az érzékenység 90 dB, aminek köszönhetően már egészen alacsony, 20 wattos erősítő teljesítménytől ajánlható a hangfalak használata, ugyanakkor jól is terhelhetőek."

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

tnp
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszönöm szépen!

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Re: Polk Signaturhoz milyen erősítő?

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

tnp írta:
2018.11.05., hétf. 17:16
Sziasztok!

Van valakinek Polk Signature S50 tapasztalata? Mivel hajtja?

Én alapvetően szeretem a Polk hangzást, és közben megszerettem a Denon CD játszót (DCD 700 AE) is.

Polk Signature (vagy RTi3-hoz) filózom, hogy Denon PMA 700/ 720 vagy NAD c316/ 326-tal hajtsam.

Tudom, hogy meg kell hallgatni, csak mindezt minddel megszervezni bonyi.
Ezért kíváncsi vagyok első körben tapasztalatokra, és hifis véleményekre!

RTi3 + NAD 316-ról elég meggyőzően írt az AV-online. Tippelném, hogy hasonlóan viselkedik álló hangfallal is, ha Polk. És jobban izgat egy álló hangfal.

Mindeközben, amennyire meggyőzőnek tűnt a Denon 720-as erősítőteszt, annyira lehúzó volt az elődjéé, a PMA 700-asé.

Előre is köszi a válaszokat.
Álló hangsugárzóhoz nagyobb teljesítményű erősítőt néznék, mint 40 - 60W. Még akkor is, ha ezt 8 Ohmra adta is meg a gyártó. Csak egy szubjektív vélemény...

tnp
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polk Signaturhoz milyen erősítő?

Sziasztok!

Van valakinek Polk Signature S50 tapasztalata? Mivel hajtja?

Én alapvetően szeretem a Polk hangzást, és közben megszerettem a Denon CD játszót (DCD 700 AE) is.

Polk Signature (vagy RTi3-hoz) filózom, hogy Denon PMA 700/ 720 vagy NAD c316/ 326-tal hajtsam.

Tudom, hogy meg kell hallgatni, csak mindezt minddel megszervezni bonyi.
Ezért kíváncsi vagyok első körben tapasztalatokra, és hifis véleményekre!

RTi3 + NAD 316-ról elég meggyőzően írt az AV-online. Tippelném, hogy hasonlóan viselkedik álló hangfallal is, ha Polk. És jobban izgat egy álló hangfal.

Mindeközben, amennyire meggyőzőnek tűnt a Denon 720-as erősítőteszt, annyira lehúzó volt az elődjéé, a PMA 700-asé.

Előre is köszi a válaszokat.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Re: vibavoice alpha-3 info?

Hozzászólás Szerző: BLX »

csucsu100 írta:
2018.11.02., pén. 19:43
Tisztelt fórumozók! Szeretnék segítséget kérni egy vibavoice alpha-3 végfokról! Túrkáltam a netet, es itt az avx-et is de nulla infót találtam róla. Most került hozzám egy kevésbé szép házikóban amit tervezek lecserélni, de valami infót jólenne tudni a "belbecsről"!
Esetleg próbáld meg elérni a gyártót, vibavoicekukacgmailpontcom, vagy itt a fórumon VibaVoice néven, ha jól tudom.

csucsu100
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

vibavoice alpha-3 info?

Hozzászólás Szerző: csucsu100 »

Tisztelt fórumozók! Szeretnék segítséget kérni egy vibavoice alpha-3 végfokról! Túrkáltam a netet, es itt az avx-et is de nulla infót találtam róla. Most került hozzám egy kevésbé szép házikóban amit tervezek lecserélni, de valami infót jólenne tudni a "belbecsről"!

waters
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: waters »

Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek erősítő ügyben. Van egy PIONEER PD-50 cdlejátszóm és lassan lecserélném a régi Marantz erősítőmet.
2 kiszemeltem van, kérem, hogy erre a kettőre szorítkozzatok:

Pioneer A-50-s

Pioneer SX-N30AE-S

Jellemzően a sima stereo verzió ami felé húzok de a mai világban már tök jó néha egy Bluetooth meg ilyenek.

Hangzásban szerintetek megérezném a különbséget? Nem vagyok audiofil, panelban tolom, Mission m35 hangfalakkal, vegyes zenét, klasszikust legkevésbé....

Előre is köszi, ha valaki foglalkozik a dologgal:-)

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

venomer írta:
2018.10.30., kedd 16:04
Többedrendszer alapjául keresek valamit, ami borongós romantikát sugároz - legyen ez akár fedettség - de mégsem mosott vagy lassú (vagy gusztustalanba hajló, rosszul értelmezett csöves hangzás-utánérzés). Esős, belassultabb délutánokra, amolyan befelé irányuló bugi faktor esetére. Zeneiség természetesen elvárt. Az sem baj, ha nem túl drága, de nem cél a low-cost. Doboz- vagy forrásajánlást elfogadok melléje.
Musical Fidelity A1-X. Pl. Hangsugárzó? Sonata. Pl. :)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Többedrendszer alapjául keresek valamit, ami borongós romantikát sugároz - legyen ez akár fedettség - de mégsem mosott vagy lassú (vagy gusztustalanba hajló, rosszul értelmezett csöves hangzás-utánérzés). Esős, belassultabb délutánokra, amolyan befelé irányuló bugi faktor esetére. Zeneiség természetesen elvárt. Az sem baj, ha nem túl drága, de nem cél a low-cost. Doboz- vagy forrásajánlást elfogadok melléje.

Coldplay
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Coldplay »

ize.. nagyon jokat olvastam errol a geprol, tulajdonkeppen ez a c375BEE elodje. ezert is vettem meg, de kivancsi lettem volna masok velemenyere is... azert irtam ide. es nem, nem akartam megvarni azt, hogy mas vegye meg elolem, ugyanis (sztem) olcson jutottam hozza. mar amennyiben 55 ezer ft olcsonak szamit, de ebben az esetben sztem igen. ;peace;
Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Coldplay írta:
2018.10.24., szer. 13:06
Sziasztok Guruk! :)

Vettem egy szep allapotu Nad c 372-es erositot. Nem az eredeti, de Nad-os tavval, ami mindent visz rajta. azt szeretnem megkerdezni, hogy van e valakinek tapasztalata ezzel a geppel?

Neked már van, ha bekapcsoltad. :smile29: Úgy is az a döntő...
.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Coldplay írta:
2018.10.24., szer. 13:06

Vettem egy szep allapotu Nad c 372-es erositot. Nem az eredeti, de Nad-os tavval, ami mindent visz rajta. azt szeretnem megkerdezni, hogy van e valakinek tapasztalata ezzel a geppel?
Ezt vásárlás előtt szokták kérdezni. :smile29:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Coldplay
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Coldplay »

Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: P. Roland »

alto írta:
2018.10.06., szomb. 11:27
P. Roland írta:
2018.09.28., pén. 14:30
Sziasztok, a házimozi rendszerem szeretném valamelyest erősíteni sztereó / zenehallgatás szempontjából. Egyik opcióként felmerült, hogy illesszek egy jobb sztereó integrált erősítőt a láncba, ami rendelkezik HT bypass funkcióval (pl. egy MA7200). Milyen egyéb erősítőket vagy upgrade lehetőségeket javasolnátok számomra? A jelenlegi rendszer főbb elemei: HTPC, XMC-1, RMB-1585 és 1555, CM10S2 és CM9S2, Paradigm szubok. Előre is köszi.
Én elsőkörben a XMC-1 sztereón nem túl erős DAC-ját kerülném ki sztereó üzemmódban, egy minőségi USB DAC beiktatásával (pl. T+A DAC 8 DSD vagy ebben az árkategóriában valami hasonlóval). Feltételezem hogy a HTPC HDMI-vel kapcsolódik az XMC-1-re, az USB DAC pedig mehetne az XLR bemenetekre. Az is egy út, hogy a HTPC-t csak filmezésre használod, sztereóra meg beiktatsz egy minőségi streamert, pl. Lumin D2.
Aztán ki lehetne váltani a a két Front csatornán a Rotelt valami még komolyabb sztereó vagy két mono végfokkal.
Végül szerintem a legmeggyőzőbb előrelépés a Bower frontok lecserélése lenne egy-két kategóriával feljebb lévő hangfalakra.
Köszönöm a tippeket! Átmenetileg egy Parasound Halo sztereó integrált erősítő került a rendszerbe, ami zeneileg (számomra) magasan veri az XMC-1/Rotel RMB-1585 kombót. Kipróbáltam azt is, hogy a Halo volt a DAC és előfok, a Rotel pedig végfok, de egyből eltűnt a varázs az előadásból. Egyelőre tehát maradok a Halo beépített erősítőjénél, John Curl jó munkát végzett!

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: pali923 »

bitrograde írta:
2018.10.08., hétf. 10:48
Ha szolgáltatásokat szeretnél, akkor vegyél elé egy hálózati lejátszót. Ár-érték arányban szerintem ez most nem rossz választás. Ezek a minden-az-egyben vasak általában nem állják ki az idő próbáját; a szolgáltatásaik is gyorsan elévülnek, és a hangjuk is kompromisszumos.
Én is ezt a megoldást választottam. Lehet, hogy vannak olyan erősítők, amik tudják ezeket a modern szolgáltatásokat, de szerintem itt kettős vonal megy a boltokban: vannak, amik fel vannak szerelve mindenféle csatlakozókkal, ami el is viszi az áruk nagy részét, a hang és a minőség másodlagos. És vannak jobbak is bizonyára, jó hanggal, de azoknak az ára más kategória.
Nekem egy médialejátszóm van, ami szinte mindent tud a felsoroltak közül. A hangja közepes, de egy nem is túl drága DAC nagyon sokat dobott rajta. Aztán ehhez már lehet jófajta, akár használt, olcsó erősítőket keresni, és minden igény ki lesz elégítve.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

bitrograde írta:
2018.10.08., hétf. 10:48
Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy a Phonar meg tudja mutatni, mire képes valójában, kell az a 25nm, ahogyan az 5m belmagasság sem hátrányos. Csak persze kell hozzá a rendes erősítő, ami bírja szuflával. Korábban volt egy YBA YA-201-es erősítőm, előző tulaja ugyanilyen Phonarokkal hallgatta, nagy megelégedéssel, és ugyanazon a márkán belül lépett tovább.
Ha szolgáltatásokat szeretnél, akkor vegyél elé egy hálózati lejátszót. Ár-érték arányban szerintem ez most nem rossz választás. Ezek a minden-az-egyben vasak általában nem állják ki az idő próbáját; a szolgáltatásaik is gyorsan elévülnek, és a hangjuk is kompromisszumos.
Hasonlóképpen gondoljuk a dolgokat!

Az említett HM vasak nyilván nem tudtak kompromisszummentesen zenélni, de ugye minden sztereó erősítőben van kompromisszum.
Sajnos abban a kis szobában nem fogja tudni kifutni magát a Phonar!

Tehát én is azt tanácsolom mint te!
Mondjuk az Yba-t nem hallottam, de solan ďícsérik.
Nem tudom mik a keretek de a választék nagy (mint vas és lejátszó téren)!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Pityke_78 írta:
2018.10.08., hétf. 10:40
Doky írta:
2018.10.07., vas. 21:05

Azt elöször el kell döntened hogy milyen hangzásra vágysz.
Mekkora térbe, milyen zenékre...
A Phonar nem rossz doboz!

Mi az amit ismersz, mi tetszett, mi nem?
A Phonar P30s-eket eddig csak egy kis Denon 1306-al hajtottam, illetve utána egy Onkyo TX-NR906-al, de sajnos egyik kombináció sem hozta azt az élményt amire vágyok, amit keresek.
Mondjuk az is igaz, hogy mindkét esetben viszonylag nagy kb 25 m2-es szobában voltak, ráadásul az Onkyo esetében még a belmagasság is 5 méter körüli, szóval közel sem voltak ideálisak a körülmények.
Viszont most a hálószobában vannak a Phonarok, ami kb 10 m2-es, normál 2,3 méteres belmagassággal, szóval itt azért ideálisabb a szoba kialakítása.
[...]
Nos, ezek alapján mit gondoltok az igényemről, lehetőségeimről?
Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy a Phonar meg tudja mutatni, mire képes valójában, kell az a 25nm, ahogyan az 5m belmagasság sem hátrányos. Csak persze kell hozzá a rendes erősítő, ami bírja szuflával. Korábban volt egy YBA YA-201-es erősítőm, előző tulaja ugyanilyen Phonarokkal hallgatta, nagy megelégedéssel, és ugyanazon a márkán belül lépett tovább.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Pityke_78
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Pityke_78 »

Doky írta:
2018.10.07., vas. 21:05

A Phonar P30s-eket eddig csak egy kis Denon 1306-al hajtottam, illetve utána egy Onkyo TX-NR906-al, de sajnos egyik kombináció sem hozta azt az élményt amire vágyok, amit keresek.

Mondjuk az is igaz, hogy mindkét esetben viszonylag nagy kb 25 m2-es szobában voltak, ráadásul az Onkyo esetében még a belmagasság is 5 méter körüli, szóval közel sem voltak ideálisak a körülmények.

Viszont most a hálószobában vannak a Phonarok, ami kb 10 m2-es, normál 2,3 méteres belmagassággal, szóval itt azért ideálisabb a szoba kialakítása.

Igazából én olyan hangzást keresnék, ahol alacsony hangerőn is megvan a dinamikus, feszes mély tartomány és mellette a tiszta hangzás.

Viszont szeretném ha a hangzás mellett az egyéb funkciókra is lenne lehetőség:

- flac lejátszása
- bluetooth kapcsolat
- wifi kapcsolat
- távirányító
- DLNA kapcsolat
- USB lejátszás
- Interner rádió

Szóval minden egyéb olyan funkció érdekelne, ami a mostani modern háztartás része és emellett olyan hangzásvilág, amit személy szerint én keresek.

Nos, ezek alapján mit gondoltok az igényemről, lehetőségeimről?

Köszönöm

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pityke_78 írta:
2018.10.07., vas. 19:31
Hát igen, ebben van valami, csak érdeklődtem, hogy ezek a komplex rendszerek mennyire lennének opciók.
Bár sajnos a sima sztereó erősítővel sem vagyok egyelőre előrébb, hogy mi lenne jó választás nekem, ami megfelelő hangzást jelentene akár a használt kategóriában is..... :smile51:

Pityke_78
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Pityke_78 »

Majik írta:
2018.10.07., vas. 19:16
De, vannak ilyenek.
A digitális kódolás-dekódolásmfolyamatosan fejlődik, új formátumok jelennek meg, az erősítőd digit-kütyü része előbb elavul, mint hogy megszoknád/ megszeretnéd/ megutálnád.
Állíts össze egy jó hangú (neked tetsző) hangsugárzó-erősítő párost, aztán bővítsd tovább a rendszert.
Egy jó hangú erősítő-hangfal páros pedig soha nem avul el.
Hát igen, ebben van valami, csak érdeklődtem, hogy ezek a komplex rendszerek mennyire lennének opciók.
Bár sajnos a sima sztereó erősítővel sem vagyok egyelőre előrébb, hogy mi lenne jó választás nekem, ami megfelelő hangzást jelentene akár a használt kategóriában is..... :smile51:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”