Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Mivel egy évben maximum 10szer használnám nem szánnék rá több pénzt. És nem gondolom , hogy a 20-30 éves erősítőért 20e ftot vagy annál többet érdemes lenne adni.
https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Yama ... 538118.htm
https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Pion ... 987296.htm
https://www.jofogas.hu/komarom_esztergo ... 967143.htm
https://www.jofogas.hu/csongrad/Onkyo_S ... 900314.htm
https://www.jofogas.hu/budapest/Technic ... 410086.htm
Valami ilyesmire gondoltam, nem baj ha öregebb, vagy esztétikai hibás, csak szépen szóljon.
Ezek közül melyik az amelyikkel érdemes lehet foglalkozni ?
Sztereó erősitők
A hangja sajnos egyaltalan nem jon be , ezert szeretnek valami olcso 10-12e ftos stereo erositot kiprobalni( jofogason van egy csomo).
A 10-12 ezer forintos erősítő úgy keletkezik, hogy már eleve olcsó vacak volt, és akkor nem éri meg vele foglalkozni, vagy nem volt eleve vacak, csak van valami baja, és akkor meg azért nem éri meg vele foglalkozni.
A Marantz-cal pontosan mi a probléma? Elvileg príma kis erősítőket gyártott. (Bár ezt a típuszszám-kavalkádot nem tudtam értelmezni.)
Sztereó erősitők
Sziasztok. Van egy marantz 74sr50/60b sr-50L erősítőm. Ezt tavaj cserébe kaptam egy régi pioneer 5.1es erősítőért. A cserének oka az volt, hogy szerettem volna egy kisebb méretű,( mind dimenzióiban, mind tömegben) erősítőt. A hangja sajnos egyaltalan nem jon be , ezert szeretnek valami olcso 10-12e ftos stereo erositot kiprobalni( jofogason van egy csomo). Heco vitas 300 al hasznalnam, kb havi egyszer szabadban, es/vagy nyaraloban. Ami lenyeg csiptetosen, vagy banandugoval csatlakoztatnam a hangfalakat. Taviranyito akar elony lehet, de vegulis mindegy. Melyik márka lehet az amelyikkel jobban meg lennék elégedve?
Sztereó erősitők
Az említett Sony-t nem ismerem, de simán jó lehet!
De azt gondolom hogy a cd-d jobban konvertál, igaz hogy az erősítőben is jó a körítés.
Jó pár vas született abban a korban ami rendelkezik digitális bemenettel és kimenettel, a többség nem tudott konvertálni (nem tartalmazott dac-ot) csak átengedte a digi jelet.
Vásárlás előtt ha van lehetőséged akkor hallgass meg pár vasat a kereteden bellül!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
Köszönöm a választ Doky és rozoga62! Egy ilyenre gondoltam ennek van optikai bemenete és a 30-as keretben 2 beleférőt is találtam.itthon: https://www.fein-hifi.de/Verstaerker/So ... :3038.html.
Szerintetek?
Az említett Sony-t nem ismerem, de simán jó lehet!De azt gondolom hogy a cd-d jobban konvertál, igaz hogy az erősítőben is jó a körítés.
Jó pár vas született abban a korban ami rendelkezik digitális bemenettel és kimenettel, a többség nem tudott konvertálni (nem tartalmazott dac-ot) csak átengedte a digi jelet.
Vásárlás előtt ha van lehetőséged akkor hallgass meg pár vasat a kereteden bellül!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Üdv a fórumon!
Olyan erősítőt nem fogsz kapni (adott keretben) amiben van dac, így a sima rca a megoldás.
Keress egy hasonló koru Sony-t (30-ért ki lehet jókat fogni) vagy egy Rotel-t (ami kicsit visszafogottabb de zeneibb) és meg fogsz lepődni hogy a HM erősítőd mennyivel gyengébben muzsikált!
Sikeres vadászatot!
Köszönöm a választ Doky és rozoga62! Egy ilyenre gondoltam ennek van optikai bemenete és a 30-as keretben 2 beleférőt is találtam.itthon: https://www.fein-hifi.de/Verstaerker/So ... :3038.html.
Szerintetek?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok! Előrebocsátom, hogy zöldfülűként kérdeznék tőletek.
Van egy Sony CDP-XE500 - as cd lejátszóm amit eddig egy Thomson 5.1-es házimozi erősítőre kötve használtam. Azt tervezem,hogy vásárolok egy sztereó erősítőt a használt kínálatból. A cd lejátszón van optikai kimenet is. Olyan erősítőt érdemes nézni inkább amin szintén van optikai bemenet vagy megteszi az RCA - is? A keret max 30e körül.
Üdv a fórumon!
Olyan erősítőt nem fogsz kapni (adott keretben) amiben van dac, így a sima rca a megoldás.
Keress egy hasonló koru Sony-t (30-ért ki lehet jókat fogni) vagy egy Rotel-t (ami kicsit visszafogottabb de zeneibb) és meg fogsz lepődni hogy a HM erősítőd mennyivel gyengébben muzsikált!
Sikeres vadászatot!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6206
Sztereó erősitők
Magyar gyártók? Mondhatsz párat. Kb. az összeset nem ismerem.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%A9kek/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... osz-audio/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... dor-audio/
Csak úgy hirtelen.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Van egy Sony CDP-XE500 - as cd lejátszóm amit eddig egy Thomson 5.1-es házimozi erősítőre kötve használtam. Azt tervezem,hogy vásárolok egy sztereó erősítőt a használt kínálatból. A cd lejátszón van optikai kimenet is. Olyan erősítőt érdemes nézni inkább amin szintén van optikai bemenet vagy megteszi az RCA - is? A keret max 30e körül.
Az RCA teljesen jó.
Sztereó erősitők
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Sztereó erősitők
itt a fórumon is van külön topikja a magyar gyártóknak, de pl. bodoraudio, hivox, ethosz, pointe
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Sztereó erősitők
magyar gyartokra nem gondolsz ? szerintem erdemes es az arkategoriaban szep szammal jelen vannak. nehany elöny:
- könnyen otthon kiprobalhatod letet elleneben
- sok esetben rendkivül jo kesöbbi szolgaltatas (feljebb lepes, barmilyen ohaj, egyediseg eseten, netan hibaelharitas, szerviz)
- hangminöseg
Naim Uniti Nova+Monitor Audio Gold 200 (5G)
Sztereó erősitők
Hát mennyi legyen kéremszépen? Természetesen legjobbat olcsón. De nem. A felsoroltak vannak használtan a látóteremben. Mindegyiknek kicsit más az ára, de mindenképpen 200 alatt vannak.
magyar gyartokra nem gondolsz ? szerintem erdemes es az arkategoriaban szep szammal jelen vannak. nehany elöny:
- könnyen otthon kiprobalhatod letet elleneben
- sok esetben rendkivül jo kesöbbi szolgaltatas (feljebb lepes, barmilyen ohaj, egyediseg eseten, netan hibaelharitas, szerviz)
- hangminöseg
Sztereó erősitők
Hovatovább mennyi a budget?!
Hát mennyi legyen kéremszépen? Természetesen legjobbat olcsón. De nem. A felsoroltak vannak használtan a látóteremben. Mindegyiknek kicsit más az ára, de mindenképpen 200 alatt vannak.
Sztereó erősitők
Szia!
Egyiket sem ismerem, de talán azok, akik igen, könnyebben adnak tanácsot, ha tudják:
- milyen hangsugárzód van
- mi a rendszer többi eleme
- mekkora helyiségben hallgatnád
- milyen műfajú zenéket hallgatsz.
Válaszom:
- polc 6 Ohm
- Hálózati lejátszó
- 19nm
- mindent
- ZZZolika
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 7
Sztereó erősitők
Szevasztok!
Erőteljesen gondolkodom, hogy az alábbiakban felsorolt erősítők közül melyiket vegyem meg:
- Exposure 1010
- Advance Acoustic Xi-90
- Arcam A19
- Rotel Ra12
- Myryad Z240
Namármost kéremszépen....úgy kb. egyiket sem hallgattam meg. Soha.
Így persze nehéz. De ha valakinek van ötlete, ne tartsa vissza!
Valakinek van bármelyikkel tapasztalata? Vagy ezek korábbi verzióival?
KÖSZ!!
Hovatovább mennyi a budget?!
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2
Szevasztok!
Erőteljesen gondolkodom, hogy az alábbiakban felsorolt erősítők közül melyiket vegyem meg:
- Exposure 1010
- Advance Acoustic Xi-90
- Arcam A19
- Rotel Ra12
- Myryad Z240
KÖSZ!!
Szia!
Egyiket sem ismerem, de talán azok, akik igen, könnyebben adnak tanácsot, ha tudják:
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 434
Sztereó erősitők
Szevasztok!
- Exposure 1010
- Advance Acoustic Xi-90
- Arcam A19
- Rotel Ra12
- Myryad Z240
KÖSZ!!
Szia!
Újratervezés
Sztereó erősitők
Szevasztok!
- Exposure 1010
- Advance Acoustic Xi-90
- Arcam A19
- Rotel Ra12
- Myryad Z240
KÖSZ!!
- Krisztian102
- Nincs visszaút
- Értékelés: 3
Sztereó erősitők
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, segített!
A Wharfival kapcsolatban, sztem is ez lesz, hogy alapból nem dinamikus.
A méllyekkel kapcsolatban, igen azzal tisztában vagyok, hogy nem jó az eltúlzott, sokat állítottam a rendszeren, de nálam az van, hogy van mikor egy kicsit többet szeretek, van mikor kevesebbet, de sosem az eltúlzottat, hogy szinte csak a mély brummogást halljam, ennyire sikerült megérnem :-)
Az biztos, hogy fülelés lesz, csak legyen ember, aki van olyan kedves, hogy vásárlás előtt elhozza, belehallgassak és ha nem tetszik, akkor nem lesz boznisz, na de majd megvendégelem egy jó kv-val és egy tábla sokival (anti alkoholista lévén)
Még 1x köszönöm a véleményeket!
A Wharfival kapcsolatban, sztem is ez lesz, hogy alapból nem dinamikus.
A méllyekkel kapcsolatban, igen azzal tisztában vagyok, hogy nem jó az eltúlzott, sokat állítottam a rendszeren, de nálam az van, hogy van mikor egy kicsit többet szeretek, van mikor kevesebbet, de sosem az eltúlzottat, hogy szinte csak a mély brummogást halljam, ennyire sikerült megérnem :-)
Az biztos, hogy fülelés lesz, csak legyen ember, aki van olyan kedves, hogy vásárlás előtt elhozza, belehallgassak és ha nem tetszik, akkor nem lesz boznisz, na de majd megvendégelem egy jó kv-val és egy tábla sokival (anti alkoholista lévén)
Még 1x köszönöm a véleményeket!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Igazad van!
Azért jött ez a gondolatom, mert egy Házimozis fórumban nagyon írták, hogy sokkal szebb a hangja zenében egy alap sztereó erősítőnek, egy több százezer forintos házimozishoz képest.
Nekem egy Onkyo TX-SR806-om van (használtan vettem 74e-ért, új korában 200e volt) és egy HiVOX tuningolt Wharfedale Vardus 5.1-em. A frontok a sztereó hangminősége már akkor ugrott egyet feljebb, mikor márványlapot kaptak és tüskéket, viszont ha Pure Direct módban hallgatom, még így hogy kapott tuningot is, HiVOX-al együtt, kevésnek találom a mély hangját, de lehet erre inkább azt mondanám, hogy nem elég dinamikus.
Szóval ezért jött a gondolat, hogy jó lenne megfülelni, milyenek a zenéim sima sztereó erölködővel. Szeretem a klasszikus zenéket és a minimal technot is és még a pop-ot meg metalt is, szóval szinte mindenevő vagyok :-)
Lehet, hogy legcélszerűbb lenne megfülelni sakját rendszerben és úgy eldönteni, hogy tetszik -e vagy nem?
Már írták előttem is, de valóban egy "kis" sztereó vas zenén sokszor nevetség tárgyává teszi a HM vasakat (persze kivétel mindig van)!
A Wharfik nem arról híresek hogy dinamikisak (nem savazok), sokszor tapasztaltam.
De egy jó kis vas és megfelelő elhelyezés tud javítani!
Valóban aki mozi vasat használ annak a füle/agya rááll bizonyos karakterre (mélykiemelés, túlzott basszus) mert sok anyag (film, koncertek) úgy van keverve!
Elsőre kevés lehet a mély, nem csimbummcirkusz... de aztán feltűnik hogy itt ott vannak még zenészek, vokalisták a stúdióban, koncerten...
Én is azt javaslom hogy ha most ismerkedsz a sztereóval akkor valakitől kérj kölcsön és próbáld ki otthon!
Tuti recept nincsen, zenét hallgatni is "meg kell tanúlni" ill meg kell érni rá.
Viszont sokan bejártunk sokszor kacskaringós, vargabetűvel tarkított, sokszor zsákutcákat rejtő utat már míg elértünk arra a pontra mikor már tudjuk az irányt!
Ma már nem korlátozottak az infók (nem minden infó támpont) és lehetőségek hogy kevesebb kanyart ill zsákutcát botorkáljon végig az ember!
Hallgatózni kell!
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Azért az alap sztereó erősítő kontra több százezer forintos házimozis összecsapás erősen kétesélyes, de alapvetően igaz az, hogy egy tisztességes sztereó erősítővel jobban lehet zenét hallgatni.
Bizonybizony!... Néhány napja volt alkalmunk összehasonlítani nálam hangfal vásárlás keretén belül, bár itt nem többszázezres hm-ről volt szó. Hát, nem kicsit hallottuk jobbnak az Onkyo A-933-as sztereót egy Marantz házimozihoz képest. Igaz, hogy az Onkyo nem egy alap sztereó erősítő, nadehát akkor is...
Sztereó erősitők
Azért jött ez a gondolatom, mert egy Házimozis fórumban nagyon írták, hogy sokkal szebb a hangja zenében egy alap sztereó erősítőnek, egy több százezer forintos házimozishoz képest.
Lehet, hogy legcélszerűbb lenne megfülelni sakját rendszerben és úgy eldönteni, hogy tetszik -e vagy nem?
Azért az alap sztereó erősítő kontra több százezer forintos házimozis összecsapás erősen kétesélyes, de alapvetően igaz az, hogy egy tisztességes sztereó erősítővel jobban lehet zenét hallgatni. Az általad említett Conrad márkájú erősítő nekem teljesen ismeretlen, inkább egy bevált, márkás készülékkel kísérleteznék.
Ha a mélyeket kevesled, annak millió oka lehet, akár az is, hogy direkt üzemmódban az erősítőd hangképe a helyes, csak a füled szokott hozzá a mélykiemeléshez. Ha a hangsugárzókat közelebb tolod a mögöttük lévő falhoz, több (bár pontatlanabb) mélyet kapsz. A hangfalak elhelyezésével amúgy nagyon megéri játszani, százezreket lehet "keresni" azzal, ha megtalálod az optimális helyüket (basszus minősége kontra mennyisége, térérzet mélysége kontra szélessége).
Az otthon teszt jó ötlet, szerintem lesz is, aki kölcsönad neked erősítőt.
- Krisztian102
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
Meg kellene fogalmazni (magadban is) hogy miért akarsz belekóstolni a sztereó világba!
Elvárások, követelménuek, lehetőségek?
Igazad van!
Nekem egy Onkyo TX-SR806-om van (használtan vettem 74e-ért, új korában 200e volt) és egy HiVOX tuningolt Wharfedale Vardus 5.1-em. A frontok a sztereó hangminősége már akkor ugrott egyet feljebb, mikor márványlapot kaptak és tüskéket, viszont ha Pure Direct módban hallgatom, még így hogy kapott tuningot is, HiVOX-al együtt, kevésnek találom a mély hangját, de lehet erre inkább azt mondanám, hogy nem elég dinamikus.
Szóval ezért jött a gondolat, hogy jó lenne megfülelni, milyenek a zenéim sima sztereó erölködővel. Szeretem a klasszikus zenéket és a minimal technot is és még a pop-ot meg metalt is, szóval szinte mindenevő vagyok :-)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Szeretnék a házimozi mellett, belekóstolni a sztereó erősítők világába.
Erről van bármi véleményetek?
Conrad Coda KD261 LINK (Itt az AVX-en 30ezer)
Minden választ előre is köszönök!
Meg kellene fogalmazni (magadban is) hogy miért akarsz belekóstolni a sztereó világba!Elvárások, követelménuek, lehetőségek?
- Krisztian102
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Szeretnék a házimozi mellett, belekóstolni a sztereó erősítők világába.
Erről van bármi véleményetek?
Conrad Coda KD261 LINK (Itt az AVX-en 30ezer)
Minden választ előre is köszönök!