Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok !
Ha az az elképzelés, hogy egy másodrendszerben a külső HDD-n tárolt zenéimet szeretném hallgatni, forrásnak milyen PC javallott ? 100k alatti megoldásokat szívesen vennék. Vagy MacMini vagy Aurilac ? Köszönöm.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Pc alapú audio lejátszás
köszi. hozza kell tenne, hogy napi szinten kb. 20 eve dolgozom ámitogepen (sicc), de sosem volt privat gepem, sem okostelefonom, sem tabletem, a ceges laptopot tudtam mindig hasznalni amire akartam (némi internetböngeszes, privat adatok biztonsagi mentese külsö HDD-kre, digitalis fenykepezöröl kepek HDD-re tevese, ilyesmi.
na ilyen hasznalatra keresek - ha a ceges restrikcio valosagga valik* - megoldast. azaz szerintem nem vagyok egy "gépbuzi", csak - tudatos restrikcioval - felhasznalo. pl. nem tudom az altalad irt megoldas jo-e az adatok külsö HHD-re mentesehez ? (van 2x2 TB a zenekkel együtt)
*: tervezett restrikcio: csak ceges külsö eszköz csatlakoztathato a gephez, a gep mar felismeri a külsö eszközöket, es ha nem az üzenetet küld, de meg hasznalhato a sajatom is. ..esetleg ennek kijatszasara is erdekel megoldas :-)
Nem. Az általam vázolt megoldás egy ár/érték bajnok zenelejátszó. Általános célú laptopot/pc-t nem helyettesít.
Pc alapú audio lejátszás
Ár/értékben talán legjobban úgy járnál, ha vennél egy Raspberry Pi 2-t (vagy hasonló mini gépet), azt Volumio-val hajtanád és erre egy USB dac-ot kötnél mint pl. a DA300. DAC nélkül ez 20e körüli összeg.
köszi. hozza kell tenne, hogy napi szinten kb. 20 eve dolgozom ámitogepen (sicc), de sosem volt privat gepem, sem okostelefonom, sem tabletem, a ceges laptopot tudtam mindig hasznalni amire akartam (némi internetböngeszes, privat adatok biztonsagi mentese külsö HDD-kre, digitalis fenykepezöröl kepek HDD-re tevese, ilyesmi.
na ilyen hasznalatra keresek - ha a ceges restrikcio valosagga valik* - megoldast. azaz szerintem nem vagyok egy "gépbuzi", csak - tudatos restrikcioval - felhasznalo. pl. nem tudom az altalad irt megoldas jo-e az adatok külsö HHD-re mentesehez ? (van 2x2 TB a zenekkel együtt)
*: tervezett restrikcio: csak ceges külsö eszköz csatlakoztathato a gephez, a gep mar felismeri a külsö eszközöket, es ha nem az üzenetet küld, de meg hasznalhato a sajatom is. ..esetleg ennek kijatszasara is erdekel megoldas :-)
Pc alapú audio lejátszás
köszi a velemenyed ! ...korabbi beirasaidbol sejtettem ezt a velemenyed. remelem erkezik némi "ellen"velemeny - persze nem hergeles celbol, hanem valos es tapasztalaton alapulo allapont
nekem abszolut nulla szamitogepes zenelesi tapasztalatom van
Ár/értékben talán legjobban úgy járnál, ha vennél egy Raspberry Pi 2-t (vagy hasonló mini gépet), azt Volumio-val hajtanád és erre egy USB dac-ot kötnél mint pl. a DA300. DAC nélkül ez 20e körüli összeg.
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem ezek a Netbookok nagyjából semmire nem jók, zenehallgatásra pláne nem. Ha nem akarsz sokat költeni, inkább egy pár évvel ezelőtti, használt asztali PC-t szerezz, azt legalább lehet fejleszteni, ha úgy alakulna a jövő.
köszi a velemenyed ! ...korabbi beirasaidbol sejtettem ezt a velemenyed. remelem erkezik némi "ellen"velemeny - persze nem hergeles celbol, hanem valos es tapasztalaton alapulo allapont
nekem abszolut nulla szamitogepes zenelesi tapasztalatom van
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11345
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Milyen egyszerü, olcso, kismeretü laptop felek jöhetnek szoba ? celom egy megbizhato müködesü gep, lehetéleg hosszu tavra.
Szerintem ezek a Netbookok nagyjából semmire nem jók, zenehallgatásra pláne nem. Ha nem akarsz sokat költeni, inkább egy pár évvel ezelőtti, használt asztali PC-t szerezz, azt legalább lehet fejleszteni, ha úgy alakulna a jövő.
Pc alapú audio lejátszás
olcso megoldas erdekel pc alapu zenelejatszasra.
kiindulas: ceges restrikciok miatt a ceges gepet egyre kevesbe tudom privat celra hasznalni, igy valoszinü veszek majd egy privat gepet. Ha pedig mar veszek, felmerül, hogy zenere is hasznalom a meglevö SB Touch mellett / helyett (masik szobaban), külsé DAC-kal, mondjuk Denon DA-300 szinten.
Nem erzem magam szuper vajtfülünek.
Milyen egyszerü, olcso, kismeretü laptop felek jöhetnek szoba ? celom egy megbizhato müködesü gep, lehetéleg hosszu tavra.
pl. ilyen : http://www.chip.de/preisvergleich/29709 ... 00KGR.html vagy ezekböl: http://www.amazon.de/s/ref=sr_nr_p_36_0 ... 00&x=0&y=0
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Pc alapú audio lejátszás
Már utazik felém...
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Pc alapú audio lejátszás
Az alján, és az oldalán is vannak 3-as furatok. Én pl. úgy rögzítettem, hogy a streacom ház oldalán lévö lukak érdekes mód pont odaesnek, ahová kell, két csavarral feltudtam szerelni, mint egy kis "erkély" úgy néz ki a házban.. De lehetne az aljára függőlegesen, vagy tulképpen bárhogy. A hatása először olyan mintha érzés volt, mintha picit pontosabb, rendezettebb lenne, egyáltalán nem voltam biztos, hogy jól hallom-e, macerás az a-b teszt, de azért megcsináltam 3x4x. Közben megjótt a 12V külső tápja, és akkor már jóval egyértelműbb lett ugyan az, amit előtte éteztem. Nen egy nélkúlözhetetlen valami, de szerintem az árát bőven éri.Mármint amikor megjött a külső táp, újra kikaptam, és visszaraktam, természetesen így értettem.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Pc alapú audio lejátszás
És ez milyen módon van rögzítve a gépházban, vagy szabadon mozog?
Mert a netről leszedett képeken nincs rögzítés, ha jól látom.
Az alján, és az oldalán is vannak 3-as furatok. Én pl. úgy rögzítettem, hogy a streacom ház oldalán lévö lukak érdekes mód pont odaesnek, ahová kell, két csavarral feltudtam szerelni, mint egy kis "erkély" úgy néz ki a házban.. De lehetne az aljára függőlegesen, vagy tulképpen bárhogy. A hatása először olyan mintha érzés volt, mintha picit pontosabb, rendezettebb lenne, egyáltalán nem voltam biztos, hogy jól hallom-e, macerás az a-b teszt, de azért megcsináltam 3x4x. Közben megjótt a 12V külső tápja, és akkor már jóval egyértelműbb lett ugyan az, amit előtte éteztem. Nen egy nélkúlözhetetlen valami, de szerintem az árát bőven éri.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Pc alapú audio lejátszás
És ez milyen módon van rögzítve a gépházban, vagy szabadon mozog?
Mert a netről leszedett képeken nincs rögzítés, ha jól látom.
!
ArgonAudio Solo / Dell XPS 13, ValhallA CuAu-Reference S/PDIF, Denafrips Ares II / Chord Moyo 2, Andre Charlin Blue 1100 MKII RCA, Nordost Shiva, Pioneer A-400, TMR Audio – Ramses II SC, Dynaudio Audience 42 + Dynaudio Stand 6 / Dynaudio Audience 122
- menyhardman
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 175
Pc alapú audio lejátszás
!
Core Audio Ultimate PC, DAC, SPDIF, Canton CA 30 full active, Stealth Dream kábelek.
- menyhardman
- Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
Most nem fényképezem le, de a netről leszedve külön-külön:
Core Audio Ultimate PC, DAC, SPDIF, Canton CA 30 full active, Stealth Dream kábelek.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Pc alapú audio lejátszás
kicserélte a a mezei SSD-met szerver SSD-re és kapott egy Paul Pang féle rezgéscsillapító alu tömböt
Ez pontosan hogyan néz ki?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- menyhardman
- Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
Lacinál (menyus2) voltam nem olyan rég. Csinált némi tuningot a PC-men, azaz kicserélte a a mezei SSD-
met szerver SSD-re és kapott egy Paul Pang féle rezgéscsillapító alu tömböt. Gondoltam biztos valamivel
jobb lesz, de hazaérve bekapcsolás után azt hittem leszakad a pofám. Sokkal tisztább és részletezőbb lett a hang.
Az Infinity IRS Omegákat még sosem hallottam így szólni. Az élvezeti faktor annyira megugrott, hogy
az agyon unt felvételeim is más értelmezést kaptak.
Még egy érdekesség, hogy jobban kijöttek a rendszerem hibái is egyúttal, pl. hallom, a AQ Carbon,
kissé technicista "ízű" hangmódosítását. Egy csipetnyi melegség és emóció még hiányzik belőle. Tudom, mert hallottam a
Paul Pang féle féle drágábbik USB kábelt és abban pont megvan az, ami hiányzik a másikból.
Nem sokára kész lesz a lineáris tápom is, ha azt is be fogom kötni és ne adj isten még jönne egy már említett
USB, előkészítek magamnak majd egy egy bilit
- Voyager
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Mert szerintem akár egy nem modern pc-vel is lehet olyat hozni, amiről nem mondanád meg, hogy épp mi szól...
Sajnos ez nekem még nem sikerült, de nincs kizárva. Nálam sajnos i3 3700Mhz proci, 8GB 1600-as ramok, és egy H81 alaplap hozza azt a szintet, amin már szívesen hallgatok zenét. Előtte egy 8 éves (de akkor csúcs) konfigurációval próbálkoztam, de csak nyűglődés volt. Nem tudom mivel megmagyarázni, de kell a jó gép.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 946
Pc alapú audio lejátszás
Hi, valaki mar probalta ezeket a scripteket? http://www.computeraudiophile.com/f11-s ... ort-25361/
Az erdekelne, hogy az elejetol az osszeset le kell futtatni vagy pedig eleg csak azt amit kesobb Word dokumentban csatolt?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Pc alapú audio lejátszás
Ebben teljes mèrtèkben egyet èrtek. Majd csinálok egy tutorialt kezdőknek, hogy lehet vâllalhatò hangot kihozni egy öreg laptopbòl. Fèlreèrtès ne essèk, èn is szeretnèk egy passzìvházas lineáris tápos masinát, spèci usb kártyával. De a renszer többi eleme is nagyon fontos, ès sokan nincsenek azon a szinten, hogy megèrje egy ilyen gèp èpìtèse.
ez erdekelne engem is ! köszi.
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
Ilyen esetben szerinted milyen a modern pc?
Mi a hardveres alap ahhoz, hogy pc-ről elfogadható hangot kapjunk?
Mert szerintem akár egy nem modern pc-vel is lehet olyat hozni, amiről nem mondanád meg, hogy épp mi szól...
Ebben teljes mèrtèkben egyet èrtek. Majd csinálok egy tutorialt kezdőknek, hogy lehet vâllalhatò hangot kihozni egy öreg laptopbòl. Fèlreèrtès ne essèk, èn is szeretnèk egy passzìvházas lineáris tápos masinát, spèci usb kártyával. De a renszer többi eleme is nagyon fontos, ès sokan nincsenek azon a szinten, hogy megèrje egy ilyen gèp èpìtèse.
Pc alapú audio lejátszás
Kellene venned egy modern PC-t és egy normális DAC-ot.
Ilyen esetben szerinted milyen a modern pc?
Mi a hardveres alap ahhoz, hogy pc-ről elfogadható hangot kapjunk?
Pc alapú audio lejátszás
Ujabb versenyzo a porondon
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem is, de az egy pöttyet több lesz mint egy ötvenes :-(
Egy biztos, nem érdemes egy régi PC-re alapozni, mert talán ez az egyetlen olyan terület
ahol a fejlődés előre halad...
A legjobb ötlet az USB-s DAC lehet, felrakod a Win10-et meg egy JRiver-t, vagy Foobar-t és gól.
Ha mégsem tetszik még mindig eladhatod a DAC-ot...és kereshetsz új utat.
A Cambridge Audio jó választás lehet, figyelmedbe ajánlom még az Audio-GD-t, de az csak használtan fér bele
a költségvetési keretbe.
Ez tűnik az első lépésnek nekem is, leszámítva, hogy a PC-t is meg DAC-ot is egyszerre nem tudom cserélni/beszerezni.
Nem értek hozzá, de az Audio-GD eszközök nekem nem annak a kategóriának tűnnek amit használtan 50 körül bárki is odaadna. Úgy tűnik, hogy marad a CA.
Az viszont nagyon érdekelne, hogy Steinberg UR 22-t használ-e valaki otthon és mi a tapasztalata vele?
ArgonAudio Solo / Dell XPS 13, ValhallA CuAu-Reference S/PDIF, Denafrips Ares II / Chord Moyo 2, Andre Charlin Blue 1100 MKII RCA, Nordost Shiva, Pioneer A-400, TMR Audio – Ramses II SC, Dynaudio Audience 42 + Dynaudio Stand 6 / Dynaudio Audience 122
Pc alapú audio lejátszás
Itt mire is gondolsz? Core2Duo meg 8GB RAM elegendő az audio lejátszáshoz.
A chipset elég öreg és az audio interface közel értékelhetetlen az igaz, de ezt orvosolhatja egy rendes hangkártya és DAC, vagy nem?
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 388
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem is, de az egy pöttyet több lesz mint egy ötvenes :-(
Egy biztos, nem érdemes egy régi PC-re alapozni, mert talán ez az egyetlen olyan terület
ahol a fejlődés előre halad...
A legjobb ötlet az USB-s DAC lehet, felrakod a Win10-et meg egy JRiver-t, vagy Foobar-t és gól.
Ha mégsem tetszik még mindig eladhatod a DAC-ot...és kereshetsz új utat.
A Cambridge Audio jó választás lehet, figyelmedbe ajánlom még az Audio-GD-t, de az csak használtan fér bele
a költségvetési keretbe.
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- Voyager
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Egy kis kezdeti segítségre lenne szükségem, nemrég vágtam bele első sztereó rendszerem összerakásába és nagyon nem vagyok megelégedve a kapott eredménnyel, amiről a PC-m tehet (vagy én, mert ilyen PC-ről próbálkozom ....