Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Amúgy érdekes lenne még bedobni ebbe a témába azt a fajta tudást is a speciális audio alkatrészek és drága speciális hálózati és USB kábelek mellett, amit eddig a profi számítógépesek összeraktak a magas adat biztonság témában. Például olyan dolgokra gondolok mint a szerver gépekben működő hibajavító ECC RAM technikák és hasonló kimondottan az adathibázást megelőző megoldások, technikák. Ezekre én előbb áldoznék több pénzt mint egy spéci ethernet kábelre.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

már bocsánat, de mindig ramból játszunk mindent. a kérdés csak az, hogy egy tracknek hány százalékát töltjük be. ezt az értéket kényünkre kedvünkre állíthatjuk egyes programok esetén, van ahol meg semennyire. teljesen mindegy, hogy valami lanon keresztül nas-ról, vagy a pc-be levő hdd-n vagy ssd-n van tárolva. mindig mindent a memóriába olvasunk be és onnan is olvassuk ki. 
Természetesen ami működik egy számítógépen éppen annak adat tartalma mindig a memóriában található. Itt a feldolgozás előtti beolvasás volt a kérdés hogy honnan.

Amúgy nekem az a véleményem hogy hibásan adatot beolvasni bárhonnan lehet a memóriába, akárminek is hívják, akárhogyan is működik az az adat tároló.
Ha valahol komoly különbségek vannak a különböző adat hordozókról való beolvasáskor akkor ott valamelyik nincs éppen a helyzet magaslatán, maga az eszköz állapota, tápellátása, környezetének rá ható egyéb problémái stb. Nálam volt olyan hogy számítógép SSD-ről nem indult el addig míg az SSD be volt csavarozva a házba. Tehát hibázott az SSD. Kétféle SSD-vel is ezt csinálta, adat kábel csere volt, alaplap, ház, tápcsere nem volt.
Ahol valószínűleg mondhatni hibátlanul működnek a komponensek, ott lesz szerintem a legkisebb tapasztalható hiba arány különbség közöttük.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szerintem az lenne még a jó kérdés hogy ha nem tudják, nem látják hányan hallanák meg teljes bizonyossággal hogy a zenét a számítógép éppen HDD, SSD vagy RAM-ból játssza éppen. Amikor én eddig ilyen fajta próbákat csináltam mindig ott kötöttem ki hogy vagy hallok valamit ami igazából nagyon kevés, vagy semmit csak bebeszélem magamnak mert éppen tudom hogy melyik változat működik. Az operációs rendszerek működése és a lejátszó programok között nálam eddig sokkal nagyobb mértékű hallható különbségek voltak.

már bocsánat, de mindig ramból játszunk mindent. a kérdés csak az, hogy egy tracknek hány százalékát töltjük be. ezt az értéket kényünkre kedvünkre állíthatjuk egyes programok esetén, van ahol meg semennyire. ezzel csak azt állítjuk be, hogy milyen sűrűn olvasunk adatot a ram-ba az ssd-ről. teljesen mindegy, hogy valami lanon keresztül nas-ról, vagy a pc-be levő hdd-n vagy ssd-n van tárolva. mindig mindent a memóriába olvasunk be és onnan is olvassuk ki. 

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Gyanítom, erre az a helyes válasz, hogy az SSD zajszintje eltér a HDD-től. Hiába történik a lejátszás a ?DD-ről, az olvasási művelet zajjal jár. Ami nem mindegy, hogy mekkora. Nem mindegy, hogy hallod a "kerregést" 3 méterről, vagy már 1 méterről sem. Van akit ez zavar, van akit nem. Te javítsatok ki, ha tévedek.
Szerintem az lenne még a jó kérdés hogy ha nem tudják, nem látják hányan hallanák meg teljes bizonyossággal hogy a zenét a számítógép éppen HDD, SSD vagy RAM-ból játssza éppen. Amikor én eddig ilyen fajta próbákat csináltam mindig ott kötöttem ki hogy vagy hallok valamit ami igazából nagyon kevés, vagy semmit csak bebeszélem magamnak mert éppen tudom hogy melyik változat működik. Az operációs rendszerek működése és a lejátszó programok között nálam eddig sokkal nagyobb mértékű hallható különbségek voltak.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A hifi modifikálók nagyon ritkán állítják vissza a rendszereiket az előző állapotokra később, vissza ellenőrzés céljából. Két egyforma példánnyal meg nem nagyon rendelkeznek ugyanabból a készülékből, hogy később bármikor összevethető legyen a módosítás eredménye.
Ha pedig valami amire pedig költöttek mégse jönne be, mert mégse szól jobban, vagy egyenesen rosszabbul szól, az még ritkábban van publikálva hogy mások is megtudhassák hogy annak semmi értelme nem volt. Hiszen valahogy majd meg kellene szabadulni attól a holmitól ami pénzbe került de nem hozott előrelépést.
Mindez természetesen nem csak a számítógépes zenélésre érvényes, hanem úgy kb. minden részére a hifinek.
A hifit szerintem kb. három részre lehet bontani ami számít, valódi hangminőség, anyagiak, pszichológia és ezek mindenféle kombinációja, aránya.
Sokan itt a fórumon szerintem úgy kezelik a hifi értékrendeket, mintha csak arról lenne szó hogy tényleg a hangminőség az ami számít és ami működik, pedig a valóságban sokszor a másik kettő is bőven.

A hangstúdiókban néha nagyon életszerű és korrekt hangok hallhatók, esetenként összevethetően az igazi valós időben működő zenével amiről éppen a hangfelvétel készül. És ehhez a valós közeli életszerű hanghoz nem kellenek mégsem speciális kábelek és egyéb kiegészítők, ahogy speciálisan épített egyedi alkatrészekből feljavított PC-k sem kellenek, csak általános de igen jó minőségű márkás számítógépek és Avid ProTools és hasonló minőségű, persze nem olcsó hardware audio eszközök. Persze tudom, a stúdió hang sokaknak nem jön be annyira, mert sokszor túl őszinte és egyenes. Inkább azt akarja mutatni ami a hangfelvételeken tényleg rajta van és nem valamilyen elképzelt tetszik vagy nem tetszik hangképet. A hifiben sokszor érzem úgy hogy a mindenféle speciális dolgok, kábelek stb. inkább szolgálják az egyedi hangzások felé hangolást mint a valós hangminőségi előrelépést. Na de ezért az inkább hangolásért mint minőségi előrelépésért komoly pénzeket kifizetni???

bszab221
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bszab221 »

meg mindig nem ertem.
ha lejatszas alatt minden a RAM-ban van, mi a banatot szamit a hdd ?
jobban szolnak a cd-k, ha aranytalcan viszem oda a lejatszohoz ?

Gyanítom, erre az a helyes válasz, hogy az SSD zajszintje eltér a HDD-től. Hiába történik a lejátszás a ?DD-ről, az olvasási művelet zajjal jár. Ami nem mindegy, hogy mekkora. Nem mindegy, hogy hallod a "kerregést" 3 méterről, vagy már 1 méterről sem. Van akit ez zavar, van akit nem. Te javítsatok ki, ha tévedek.

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Petike »

meg mindig nem ertem.
ha lejatszas alatt minden a RAM-ban van, mi a banatot szamit a hdd ?
jobban szolnak a cd-k, ha aranytalcan viszem oda a lejatszohoz ?
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

elfogadom a tápkábelek, elosztók, szűrők, létjogosultságát. elfogadom a lineáris tápok a spéci usb kártyák dedikált órajellel és tápellátással való ellátását is. elfogadom hogy illik külön táplálni az egységeket is. elfogadom, hogy szükség van megfelelően beálított oprendszerre és célszoftverekre.
szerintem elég befogadó vagyok...

ellenben a többszáz ajrós sata kábelek létjogosultságát nem fogadom el, és nem is fogom. de ígérem ez volt az utolsó, hogy hozzászóltam pc audio témában.

Ne csináld, beszélgetünk, semmi több.
Én sem azt mondtam, bárhol kell alkalmazni. Van az a szint, ahol számít, ennyi.
Én sem gondolom, hogy egy 60 ezres HTPC-be ilyen értékű kábelt kéne tenni, minek is.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nem, csak tessék befogadóbbnak lenni.
Jó pap holtig tanul.
Látok egy SSD-t alu tömbön, külön órajellel....red SATA-val bekötve.
IMG_0056.JPG

elfogadom a tápkábelek, elosztók, szűrők, létjogosultságát. elfogadom a lineáris tápok a spéci usb kártyák dedikált órajellel és tápellátással való ellátását is. elfogadom hogy illik külön táplálni az egységeket is. elfogadom, hogy szükség van megfelelően beálított oprendszerre és célszoftverekre.
szerintem elég befogadó vagyok...

ellenben a többszáz ajrós sata kábelek létjogosultságát nem fogadom el, és nem is fogom. de ígérem ez volt az utolsó, hogy hozzászóltam pc audio témában. 

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

ekkora gond, hogy valaki meg mer kérdőjelezni valamit? nem erről kéne szóljon ez a fórum? legyek inkább bólógató jános?    
Nem, csak tessék befogadóbbnak lenni.
Jó pap holtig tanul.
Látok egy SSD-t alu tömbön, külön órajellel....red SATA-val bekötve.

Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 939

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Szerintem nem a kerdezesben van a gond.
Kellene egy uj PC topik ahol lennenek a "hivok" (akik haljak a kulonbseget) es egy masik a "hitetlenek" (akik meg nem hallottak es nem is haljak a kulonbseget).
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

ekkora gond, hogy valaki meg mer kérdőjelezni valamit? nem erről kéne szóljon ez a fórum? legyek inkább bólógató jános?    

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Elméletileg igazad lehet, de a gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy egy hangot sokkal könnyebb egyetlen apró, a rendszerbe nem illő elemmel - kábellel, vacak kondenzátorral, lejátszó programmal, stb. - elrontani, mint tisztességesen összerakni. Azt hiszem, hogy jelen esetben a "nem vállalunk semmiféle kockázatot" elve működik leginkább, nyilván az adott igények - és a(z anyagi) lehetőségek - függvényében. Én is hitetlen voltam kissé, mikor baráti tanácsra először a forrást tettem rendbe (az adott keretek között), mielőtt nekiálltam a rendszer többé elemét fejleszteni/cseréni. És a forrás rendbetételébe egy dedikált frontend (jelentsen ez bármit is) beletartozik. Olyannyira, hogy ha az i3-as "igahúzó barom" laptopomat teszem be a hat éves, Intel Atom processzoros - ám zenelejátszásra optimalizált - Toshibám helyett, akkor nem kicsit hallani a különbséget - a Satellite T115-ös javára.
Azt pedig szerintem tényleg figyelembe kellene venni, hogy ők hallották (én elhiszem nekik) a különbséget, mi pedig - jelenleg érdeklődő olvasók - "csak" megmagyarázni nem tudjuk, amit ők (vélhetőleg valóban) hallottak. Hogy aztán ez mennyire függvénye az egész rendszernek, az már egy másik kérdés. Én azt gondolom, hogy a jó forrás könnyebben ismerszik meg, mint a jó rendszer: abból az egész rendszer hangzása kell, hogy profitáljon, míg ez mondjuk egy hangsugárzóra - amit "ki kell szolgálni" - nem feltétlenül áll.
És azt sem hiszem, hogy csak a "XXI. század loudnesse" lenne a Bughead. Nálam például alapbeállításokon mutat sokkal-sokkal többet a zenéből, és remekül kihozza a felvételek közötti különbségeket. És nem csupán "hosszan hallgatható" (ez néha az unalmas szinonimája is), hanem közelebb visz a zenéhez, mely kéri a figyelmet. Ez pedig adott esetben megterheli az idegrendszert (vagyis jó értelemben "fárasztó"). A zenehallgatás nem pusztán a "kikapcsolódás" értelmében vett szórakozás, hanem érzéki befogadása a zene jelentette komplex ingereknek. Egyszer járt nálam néhány napra egy Accuphase P-301-es, na az tudta csak igazán így előadni a zenét (persze most sem panaszkodom  ).
Milyen igazad van!Érdekes mentalitás van errefelé, nem tartom magam megmondó embernek, de tény, hogy sokad magammal pénzt, szabad időt nem kímélve megyünk előre, utazgatunk, ahelyett hogy azt a kevés kis szabad időnket a családunkkal töltenénk, majd a tapasztalatainkat megosztva másokkal csak a savazást kapjuk. Én örömmel fogadom azok tanácsát, akik előttem járnak, eszemben sincs hülyének nézni, csak mert ő már megtapasztalt olyan dolgokat, amiről én nem is tudtam, vagy nem volt lehetőségem.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

felszed vmi zajt. ez mostanság egy olyan dolog, amivel mindent meglehet magyarázni, sőt mindent ezzel magyaráznak és ez igazol mindent. mindenféle többszáz eurós kábel létét igazolja.

milyen zajt szed fel? hálózati szűrő, spéci hálózati kábel, csillagászati összegbe kerülő lineáris táp ezek nem mind ezt a célt szolgálják? ha ezek után a sata kábelről még zajt szed fel, akkor ez megkérdőjelez számomra mindent, ami a sata kábel előtt van.
persze, mert az ssdről is zavarokat szed fel, mi? ami utána a ramba és onnan a d/a konverterbe jut az usb porton keresztül ? rezgéscsillapítsuk az ssd-t ami nem tartalmaz mechanikus elemeket. ha passzív a táp, a ház és a cpu hűtés, az egész házba nincs egy mechanikus elem sem. számomra eljutott arra a szintre ez az egész, hogy kiszálltam ebből a hobbiból, mert ez már nonszensz.

Elméletileg igazad lehet, de a gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy egy hangot sokkal könnyebb egyetlen apró, a rendszerbe nem illő elemmel - kábellel, vacak kondenzátorral, lejátszó programmal, stb. - elrontani, mint tisztességesen összerakni. Azt hiszem, hogy jelen esetben a "nem vállalunk semmiféle kockázatot" elve működik leginkább, nyilván az adott igények - és a(z anyagi) lehetőségek - függvényében. Én is hitetlen voltam kissé, mikor baráti tanácsra először a forrást tettem rendbe (az adott keretek között), mielőtt nekiálltam a rendszer többé elemét fejleszteni/cseréni. És a forrás rendbetételébe egy dedikált frontend (jelentsen ez bármit is) beletartozik. Olyannyira, hogy ha az i3-as "igahúzó barom" laptopomat teszem be a hat éves, Intel Atom processzoros - ám zenelejátszásra optimalizált - Toshibám helyett, akkor nem kicsit hallani a különbséget - a Satellite T115-ös javára.
Azt pedig szerintem tényleg figyelembe kellene venni, hogy ők hallották (én elhiszem nekik) a különbséget, mi pedig - jelenleg érdeklődő olvasók - "csak" megmagyarázni nem tudjuk, amit ők (vélhetőleg valóban) hallottak. Hogy aztán ez mennyire függvénye az egész rendszernek, az már egy másik kérdés. Én azt gondolom, hogy a jó forrás könnyebben ismerszik meg, mint a jó rendszer: abból az egész rendszer hangzása kell, hogy profitáljon, míg ez mondjuk egy hangsugárzóra - amit "ki kell szolgálni" - nem feltétlenül áll.
És azt sem hiszem, hogy csak a "XXI. század loudnesse" lenne a Bughead. Nálam például alapbeállításokon mutat sokkal-sokkal többet a zenéből, és remekül kihozza a felvételek közötti különbségeket. És nem csupán "hosszan hallgatható" (ez néha az unalmas szinonimája is), hanem közelebb visz a zenéhez, mely kéri a figyelmet. Ez pedig adott esetben megterheli az idegrendszert (vagyis jó értelemben "fárasztó"). A zenehallgatás nem pusztán a "kikapcsolódás" értelmében vett szórakozás, hanem érzéki befogadása a zene jelentette komplex ingereknek. Egyszer járt nálam néhány napra egy Accuphase P-301-es, na az tudta csak igazán így előadni a zenét (persze most sem panaszkodom  ).

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

“Pelikán elvtárs, maga annak hisz, amit a vaksi szemével lát, a süket fülével hall?”
Én már csak így működök....

April Wine
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: April Wine »

Pedig annyira egyszerű!
Bedug, meghallgat.

“Pelikán elvtárs, maga annak hisz, amit a vaksi szemével lát, a süket fülével hall?”

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

hát ez az. be lehet töltetni a ram-ba egy komplett tracket. de akár ramdrive-ot is lehet készíteni, ha van elég memória. 

felszed vmi zajt. ez mostanság egy olyan dolog, amivel mindent meglehet magyarázni, sőt mindent ezzel magyaráznak és ez igazol mindent. mindenféle többszáz eurós kábel létét igazolja.

milyen zajt szed fel? hálózati szűrő, spéci hálózati kábel, csillagászati összegbe kerülő lineáris táp ezek nem mind ezt a célt szolgálják? ha ezek után a sata kábelről még zajt szed fel, akkor ez megkérdőjelez számomra mindent, ami a sata kábel előtt van.

persze, mert az ssdről is zavarokat szed fel, mi? ami utána a ramba és onnan a d/a konverterbe jut az usb porton keresztül ? rezgéscsillapítsuk az ssd-t ami nem tartalmaz mechanikus elemeket. ha passzív a táp, a ház és a cpu hűtés, az egész házba nincs egy mechanikus elem sem. számomra eljutott arra a szintre ez az egész, hogy kiszálltam ebből a hobbiból, mert ez már nonszensz.

Pedig annyira egyszerű!
Bedug, meghallgat.
Ha hallod, eldöntöd, áldozol-e rá,
ha nem hallod, boldogan hátradőlsz.
Én hallom....és ezért kéretik nem megkövezni.
A miértekre a magyarázatot nem tudom,
de nem is érdekel.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Ram drive esetén javaslok a memóriákra is foQ korongokat ragasztani!  

Úgy látom én félsüket' vagyok ehhez a hobbihoz. De így legalább valamivel olcsóbb.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

en is ezen agyaltam....foleg ha memoriabol jatszik le a prg

hát ez az. be lehet töltetni a ram-ba egy komplett tracket. de akár ramdrive-ot is lehet készíteni, ha van elég memória. 

Lehet, hogy felszed valami zajt a kornyezetbol...ezen nem is akadtam fenn, de az aran(350euro) mar igen 

Amugy erdekes tema, kivancsi vagyok ki miben latja (meg jobb ha tapasztalta) az elorelepes lehetoseget?

A végén igen, azonban a memóriába honnét olvassa be, és min keresztül?
Jó lenne, ha ennek a pitty-pang (Paul Pang) gyereknek nem lenne igaza, azonban az eddigi meghallgatások 100%-ban őt igazolták, sajnos.
Sajna, de igaz, PP komplett gépe bizony jobb volt Menyus nem gyönge gépénél, ami néhány dolgot még nem tartalmazott az általa ajánlottakból. ( pl. Sata kábel, SSD rezgéscsillapítása, SSD órajelezése ) Azóta, ahogyan tudom, történtek előre lépések ez ügyben.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A végén igen, azonban a memóriába honnét olvassa be, és min keresztül?
Jó lenne, ha ennek a pitty-pang (Paul Pang) gyereknek nem lenne igaza, azonban az eddigi meghallgatások 100%-ban őt igazolták, sajnos.
Sajna, de igaz, PP komplett gépe bizony jobb volt Menyus nem gyönge gépénél, ami néhány dolgot még nem tartalmazott az általa ajánlottakból. ( pl. Sata kábel, SSD rezgéscsillapítása, SSD órajelezése ) Azóta, ahogyan tudom, történtek előre lépések ez ügyben.

bodnart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bodnart »

Lehet, hogy felszed valami zajt a kornyezetbol...ezen nem is akadtam fenn, de az aran(350euro) mar igen

Amugy erdekes tema, kivancsi vagyok ki miben latja (meg jobb ha tapasztalta) az elorelepes lehetoseget?

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Petike »

speciális sata kábelek. 

ha már minden készülék spéci tápkábelt, esetlegesen hálózati szűrőt, speckó hálózati elosztóra van kötve, belül lineáris tápot kap, akkor mi szükség van még erre is ?
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

speciális sata kábelek. 

ha már minden készülék spéci tápkábelt, esetlegesen hálózati szűrőt, speckó hálózati elosztóra van kötve, belül lineáris tápot kap, akkor mi szükség van még erre is ?
Már megérkezett az egyik tipus, ( JCat), hamarosan meghallgatom, és elmondom.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

speciális sata kábelek. 

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Én szoktam hallgatni hangosan a hangfalakkal, és egy sennheiser fülhallgatóval. Pont nem érzem, hogy szétszedné a zenét.Viszont én az upsamplingot nem használom a beállításoknál, csak a bal oldali oszlopban változtatok 2 paraméteren.

A Bug head-hez néhány gondolat:
Nálam alaphelyzetben ( némi elő-beállításbeli tuning után ) "tesztlemezes" színezete lesz a zenének. Először jónak tűnik, hogy minden effekt, szóló, stb. kiemelkedik a háttérből, de egy idő hallgatózás után rájöttem; ez nem tesz jót a zenei összképnek. Ezzel együtt a hangszerek nem lesznek élethűbbek, nem érzem azt, hogy a szobámban énekel pl. Kari Bremnes.
Az pedig kifejezetten elgondolkodtató, hogy egy zene lejátszó programnál lehessen találni olyan hangolási kombinációt (pl. nálam a stranger 9x1), hogy a zene a szó szoros értelmében torz, lapos, élvezhetetlen legyen.
Pár napos hallgatás után a véleményem az, hogy használatával a XXI. sz. loudnessét kapjuk annak minden csábításával együtt. Persze kísérletezgetni lehet vele, és leírás hiányában elképzelhető, hogy a számtalan variáció között lehet olyan, amelyik az adott rendszeren tuti jó szól, csak hát a lottó ötöshöz is szerencse kell. 

PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”