Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1196

Hozzászólás Szerző: violin »

Olyan hihetetlennek tűnő, ésszel fel nem érhető, nem magyarázható (egyes emberek azért tudnak alátenni magyarázatot) dolgok vannak a hangtechnikában, hogy már nem lehet csodálkozni lassan semmin sem.
Lassan hallják (hallani vélik) már egyesek, hogy a hálózati feszültséget milyen típusú erőműben állítják elő.

Miért? Te még nem hallod....? 
Szerinted miért tiltakoznak olyan sokan Paks II ellen......

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Tényleg van aki ezt elhiszi?Ha igen marketingból van még mit tanulnom.
Olyan hihetetlennek tűnő, ésszel fel nem érhető, nem magyarázható (egyes emberek azért tudnak alátenni magyarázatot) dolgok vannak a hangtechnikában, hogy már nem lehet csodálkozni lassan semmin sem.
Lassan hallják (hallani vélik) már egyesek, hogy a hálózati feszültséget milyen típusú erőműben állítják elő.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

petig1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: petig1 »

Sztem az lehet a baj,hogy nem jól használja az ember a képen.A fülére kellene akasztania,és akkor az módosítaná a fül formáját,ezáltal kevesebb optimalizálatlan hang jutna be.Amúgy meg használtan eladhatatlan,mert egyedileg készül.Már ha a leírást nézzük.Tényleg van aki ezt elhiszi?Ha igen marketingból van még mit tanulnom.
Ne terjessz rólam hazugságot,cserében én sem terjesztem rólad az igazságot."Gordon Gekko"

Ha azt gondolod,hogy meg tudod csinálni,vagy ha azt,hogy nem tudod,mindkét esetben igazad van." Henry Ford"

Nincsen sem jó,sem rossz.Csak a gondolat teszi azzá" Shakespeare"

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: spendorman »

Ajajj...
double PENISRING? :-)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Nem tudom volt-e már!

Van Den Hul HEALTH RING

http://www.vandenhul.com/products/acces ... ealth-ring

Ajajj...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 694

Hozzászólás Szerző: GTomi »

mivel mr. van den hul személyesen tekeri ezér gondolok sokba :D

és a combján gondolom, tekeri, sodorja...
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1707

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Árat nem találtam rá, vajh mennyibe fáj?

mivel mr. van den hul személyesen tekeri ezér gondolok sokba :D

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 577

Hozzászólás Szerző: petimre »

Ha egy szőnyeg lenne a padlón, s arra dobálnánk rá, akkor mennyit hozhatna hangban megfelelő audio rendszer esetén 
Lyngdorf - AP Avanti I.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2955

Hozzászólás Szerző: earforce »

Valamint elsimítja a pénztárcában levő hullámokat
Árat nem találtam rá, vajh mennyibe fáj?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: audioline »

Egészségre biztos jó hatással van, ha zenehallgatás elött szétszórásra majd a végén összeszedésre kerül. Ez utóbbi felérhet egy kizáródott sérvre kiírt fizikoterápiával.
.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Hozzászólás Szerző: nor »

és a lélekre hat, vagy a tudatalattira, vagy mindkettőre.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

ez most pontosan hogy működik? elmagyarázná valaki?   segíti a beteg emberek felépülését de akusztikát is lehet kezelni vele? :D

és a lélekre hat, vagy a tudatalattira, vagy mindkettőre.
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2186

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Ugató kutya legyek, ha ez nem horgász kapásjelző fenekező pecázáshoz

Az bizony.De nem ám olyan holmi műanyag,mert ezt a fenekező pecára akasztva már garantált az állandó kapás is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1707

Hozzászólás Szerző: -KP- »

ez most pontosan hogy működik? elmagyarázná valaki?   segíti a beteg emberek felépülését de akusztikát is lehet kezelni vele? :D

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: audioline »

.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Hozzászólás Szerző: nor »

Nem tudom volt-e már!

Van Den Hul HEALTH RING

Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Meg azt, hogy egyedileg készül a betegek számára.

vagyis akik hifivel foglalkoznak

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

írja is " egy innovatív ezoterikus termék"
Meg azt, hogy egyedileg készül a betegek számára.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Nem tudom volt-e már!

Van Den Hul HEALTH RING

írja is " egy innovatív ezoterikus termék"

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2955

Hozzászólás Szerző: earforce »

Nem tudom volt-e már!

Van Den Hul HEALTH RING

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Mikor ugye semmi alapja nincs.....

sajnos van alapja, erre utaltam a statisztikaban fellelhetö dolgokkal.  ugyanakkor szerintem ez a lenyeg: mindenki gondolja el, ha olyan körülmenyek köze születik, nevelkedik, azt a peldat latja, hova jut(na) el.

milyen nehez abbol "kitörni", feltörni, megvalositani a... "jobbat".    azaz: nem feltetlenül az egyen, a mai felnövö a "hibas" (nyilvan ö is szerepel benne), 
ezert fontos a körülmeny szerepenek csökkentese, felemelesük, különben - es a gyermekszamot tekintve növekvö mertekben - csak ujratermelese lesz es ez senkinek sem jo (en nem olyan helyen lakok, de valoszinü jonehanyan - meg ha nem is a forumrol feltetlenül - sajat eletükön, börükön környezetükön erzik ezt).  10-20-30 evvel ezelött X segitseg kelett volna, ma mar X * Y (Y>1), 20 ev mulva X * Z (Z>Y). 
nem vagyok szociologus, nyilvan nem egyszerü segiteni (parketta eltüzelese es hasonlo), de ez lehet(ne) az ut

avl2
V.I.P.
V.I.P.

A párhuzam szerintem nem jó mert a fent említett 3D-s képen bárki ugyanazt az ábrát láthatja ha a megfelelő technikával sikerül nézni. Ez akkor is igaz, ha nem mondjuk meg előre mit ábrázol a kép. A hifiben nem így működnek a pszichológiai alapon hallott jelenségek. Azonos kábelekről, technikákról, stb. néha teljesen eltérő vélemények születnek, főleg akkor ha nem látják az emberek amit hallanak és nincsenek előzetes ismereteik az eszközökről. Pl. az a magyarázat miszerint a kábelek rendszerfüggőek és ezért mutatnak azonos kábelek eltérő tulajdonságokat különböző rendszerekben pedig csak olaj a tűzre. A nem konzisztens viselkedés is azt bizonyítja, hogy a kábelek ún. "saját hangja" nem fizikai alapokon működik, nem tervezhető. Ha mégis így lenne akkor konzisztensen működne bárhol a világon, bármilyen rendszerben mint pl. egy hangszínszabályzó: ha feltekerem a magasat +5dB-el akkor az mérve pontosan kimutatható és hallgatva is bárki (ép hallású személy) megmondja, hogy több lett a magashang.

valoszinü mint minden parhuzam, hasonlat eseten: vannak különbsegek, hisz 2 jelenseg / dolog nem teljesen ugyanaz.

abbol a szempontbol - en igy ertettem - viszont szerintem nagyon talalo, hogy az erzekeles (erzekszerv + agyi feldolgozas) különbözösegeröl, müködeseröl, csalodasarol, becsaphatosagarol, ...-röl szol.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: lamalas »

... Biztos ismerik itt néhányan, közelről kellett "bámulni" így persze homályos képet láttunk, ekkor lassan távolítani kellett, és ha ügyes volt az ember, akkor jól fókuszált, és egyszer csak "beélesedett" a kép, és jól kivehetően, tisztán látszódott középen egy 3D-s kép, pl. egy delfin. De ha csak simán néztük a képet, akkor sima, sík, monoton ismétlődő 2D krikszkrakszokból állt a lap, delfinnek nyoma sem volt. Na most a poén az az egészben, hogy akinek nem sikerült "meglátnia" az egyszerűen nem hitte el, sőt szó szerint hazugsággal vádolta azt, aki látta. Nagy vita volt, a lelkemet kitettem, megesküdtem, akkor sem hitték nekem sem, mert bármennyit próbálkoztak, nem láttak sem delfint, sem semmit. Most ezt nehogy félre értse valaki, ezzel távolról sem akarom leprimitívezni a szkeptikusokat, csak eszembe jutott ez a megdöbbentő történet, erről az egészről. Akkor úgy éreztem, hogy Istennel is pont ez a helyzet, most meg hifiben jön elő a párhuzam A párhuzam szerintem nem jó mert a fent említett 3D-s képen bárki ugyanazt az ábrát láthatja ha a megfelelő technikával sikerül nézni. Ez akkor is igaz, ha nem mondjuk meg előre mit ábrázol a kép. A hifiben nem így működnek a pszichológiai alapon hallott jelenségek. Azonos kábelekről, technikákról, stb. néha teljesen eltérő vélemények születnek, főleg akkor ha nem látják az emberek amit hallanak és nincsenek előzetes ismereteik az eszközökről. Pl. az a magyarázat miszerint a kábelek rendszerfüggőek és ezért mutatnak azonos kábelek eltérő tulajdonságokat különböző rendszerekben pedig csak olaj a tűzre. A nem konzisztens viselkedés is azt bizonyítja, hogy a kábelek ún. "saját hangja" nem fizikai alapokon működik, nem tervezhető. Ha mégis így lenne akkor konzisztensen működne bárhol a világon, bármilyen rendszerben mint pl. egy hangszínszabályzó: ha feltekerem a magasat +5dB-el akkor az mérve pontosan kimutatható és hallgatva is bárki (ép hallású személy) megmondja, hogy több lett a magashang.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

öszinten: nem is Nalad ereztem problemanak (hogy erre elfogodott lennel, erre ment volna ki - nyilvan nem), hanem, hogy ez igy szerepel, igy beepül a tudat(unk)ba, ...
Mikor ugye semmi alapja nincs.....

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Jogosnak tűnik, mentségemre szóljon, hogy hirtelen felindulásból egyszerűen csak leírtam úgy, ahogy történt, és nem gondolkoztam azon. hogy kihagyjak, vagy szépítsek részeket, körülményeket.

öszinten: nem is Nalad ereztem problemanak (hogy erre elfogodott lennel, erre ment volna ki - nyilvan nem), hanem, hogy ez igy szerepel, igy beepül a tudat(unk)ba, ...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”