Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Mondjuk nekem még az életben nem szólt jól egy friss forrasztás,de lehet hogy rossz a rendszerem..
NOS litzénél semmin sem szabad csodálkozni. Előfordulhat, hogy forrasztás után, a bejáratás elején döbbenetesen gyorsan változik ide-oda a hangja. Szerintem az "új részleteket hallottam meg" tapasztalatról is tudjuk, mit jelent általában...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11041
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Mondjuk nekem még az életben nem szólt jól egy friss forrasztás,de lehet hogy rossz a rendszerem..
Akkor szögezzük le, hogy rossz és kész! De akkor sokunké rossz. Pech.
Hogy ne legyek ennyire pikírt, hozzáteszem, hogy teljesen biztos vagyok abban, sokan sokfélét értünk "jó" produkció alatt a kábelek esetében. A bejáratlan kábelek produkciója akár meglepő is lehet néha, frissességük mételyes méreg, no de ne feledjük már el, hogy az életünk nem permanens tesztelésből áll, jellemzően járatott kábeleket hallgatnak a hifisták, tehát pont tökmindegy, egy kábel mit produkál életének első fél órájában. Sokkal fontosabb, mit ad több száz üzemóra után. Ja hogy erről nem lehet 3 naponta szenzáció értékűen beszámolni? Újabb pech.
Ez bizony egy pechsorozat. Csak hiányzik az (x) az epizódok végéről.
Kábelezzünk
Azonos heggyel forrasztottam és nem járódott ez még be. De abban van valami, hogy a kábelek a forrasztás után egy pár óráig baromi jól szólnak. Aztán kb. 1 nap után ez romlik, és hosszú bejáratás után nyeri vissza az eredeti hangot a kábel. De ismétlem én Tapasztalatokat kérdeztem, mások véleményét. Ehhez képest elég fura dolgokat irogattak be.
Frissen forrasztott és enyhén meggyötört kábel, még ha jól be is volt járatva nálam mindig borzasztóan szól és a fejem fogom, amig pár óra múlva rendbe nem jön. A forrasztásaim mind ólmosak.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5239
Kábelezzünk
Ezt így könnyelmű kijelenteni. Többen csalódtak már az ezüst hangjában, erősen rendszer/ízlés függő a dolog.
Ráadásul ordenálé különbségek vannak ezüst és ezüst között (mint ahogy természetesen a rezek - és egyebek - között is).
pinalat, nem értem, mi ez az ordenálé???
Kábelezzünk
Ezt így könnyelmű kijelenteni. Többen csalódtak már az ezüst hangjában, erősen rendszer/ízlés függő a dolog.
Ráadásul ordenálé különbségek vannak ezüst és ezüst között (mint ahogy természetesen a rezek - és egyebek - között is).
Mint elektromos vezető a legjobb,nem azt írtam,hogy hangban a legjobb.............Nem tudom mit lehet ezen félre érteni.
"A kristályos fémek és a grafit
elsőfajú vezetők. Vezetőképességük a kristályszerkezeten alapul, amiben
a le nem kötött vegyértékelektronok sok atom közös elektronjaivá
válnak, és szabadon elmozdulhatnak. Az elsőfajú vezetők kémiailag
változatlanok maradnak az áram vezetése közben. A grafit csak a
rétegekkel párhuzamosan tudja vezetni az áramot. A legjobb vezető az ezüst; utána az arany és a réz következik.
A vezetőképesség hőmérsékletfüggő. A hőmérséklet növekedésével a
fémek ellenállása lassan nő, míg a félvezetőké és a grafité akár
csökkenhet is. Alacsony hőmérsékleten egyes anyagok, akár hőszigetelők
ellenállása a nullára esik vissza; ez a jelenség a szupravezetés."
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábelezzünk
Én az ezüstre írtam,hogy a legjobb vezető...
.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Kábelezzünk
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Nem lehet, hogy csak azt hallani, hogy kisebb hőfokon tudtál forrasztani, ezért mintha hamarabb járódott volna be?
Azonos heggyel forrasztottam és nem járódott ez még be. De abban van valami, hogy a kábelek a forrasztás után egy pár óráig baromi jól szólnak. Aztán kb. 1 nap után ez romlik, és hosszú bejáratás után nyeri vissza az eredeti hangot a kábel. De ismétlem én Tapasztalatokat kérdeztem, mások véleményét. Ehhez képest elég fura dolgokat irogattak be.
Kábelezzünk
Nem lehet, hogy csak azt hallani, hogy kisebb hőfokon tudtál forrasztani, ezért mintha hamarabb járódott volna be?
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Kábelezzünk
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Kedves Feri!
Lehet, hogy nem hiszed el, de akkor is így van. Tegnap este életemben először forrasztottam audió kábelt hagyományos (ólmot tartalmazó) forrasszal. Egész másképp szólt. Ma reggel rákérdeztem, hogy másnak mi a tapasztalata erről. Egy kábeles topikban. Mi ebben az elitélendő?
Ebben semmi.
Én meg világ életemben csak ólmos forrasz anyagot használtam.
De nem is erről volt szó.
Kedves Cables!
Ki beszélt itt a forrasztási tapasztalatodról?
Ha nem vetted észre egész mást kifogásoltunk amit már burkolva többször megkaptál csak nem akarod megérteni.
Peace.
Kedves Feri!
Lehet, hogy nem hiszed el, de akkor is így van. Tegnap este életemben először forrasztottam audió kábelt hagyományos (ólmot tartalmazó) forrasszal. Egész másképp szólt. Ma reggel rákérdeztem, hogy másnak mi a tapasztalata erről. Egy kábeles topikban. Mi ebben az elitélendő?
Kábelezzünk
Kedves Cables!
Ha nem vetted észre egész mást kifogásoltunk amit már burkolva többször megkaptál csak nem akarod megérteni.
Peace.
Kedves Feri!
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Kedves Cables!
Peace.
Kábelezzünk
Sok jó beírás volt ma nekem címezve, nagyon tetszettek, de a legjobb a Bodoraudio beírása volt. Az tényleg ült. Itt nincs mese tanulni kell az ujoncoknak. Ezt éreztem akkor is, amikor 1963-ban a Puskást elvégezve bekerültem a BRG URH végmérésébe. Ezüsttel forrasztottuk a katonai rádió adók oszcillátorának TKs kondijait és nagyon furcsán néztek rám a szalagon dolgozó forrasztónők, amikor az első készülékeket vittem végleges forrasztásra hozzájuk. Aztán egy fél év múlva, az egyik nő megállt mellettem és azt mondta: "Tudja Rudi, mi először féltünk a maga munkájától, mert hogy olyan fiatal, de most már látjuk, hogy maga után kell a legkevesebbet javítani."
Szerencsére itt van kitől tanulni, ez a mai beírásokból is kiderül.
üdv mindenkinek
Viccet félretéve, ha már 1963-ban jól és szépen tudtál forrasztani, akkor azt mára amikor saját produkciót forrasztasz, elfelejtetted hogyan és mivel kell? Én nem forrasztok nap mint nap, nem szakmám a forrasztás nagy és kisüzemi technológiája, de te ne legyél már ennyire amatőr, vagy tényleg ez is csak markecing?
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Sok jó beírás volt ma nekem címezve, nagyon tetszettek, de a legjobb a Bodoraudio beírása volt. Az tényleg ült. Itt nincs mese tanulni kell az ujoncoknak. Ezt éreztem akkor is, amikor 1963-ban a Puskást elvégezve bekerültem a BRG URH végmérésébe. Ezüsttel forrasztottuk a katonai rádió adók oszcillátorának TKs kondijait és nagyon furcsán néztek rám a szalagon dolgozó forrasztónők, amikor az első készülékeket vittem végleges forrasztásra hozzájuk. Aztán egy fél év múlva, az egyik nő megállt mellettem és azt mondta: "Tudja Rudi, mi először féltünk a maga munkájától, mert hogy olyan fiatal, de most már látjuk, hogy maga után kell a legkevesebbet javítani."
üdv mindenkinek
Ne is figyelj ránk! Elég ha a saját munkásságod figyeled.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6311
Kábelezzünk
üdv mindenkinek
Gáláns.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Tudod az újoncok mindig nagy vehemenciával csapnak a lecsóba.
üdv mindenkinek
Kábelezzünk
Tudod az újoncok mindig nagy vehemenciával csapnak a lecsóba.
üdv mindenkinek
Kábelezzünk
Erre alább már írtam, hogy a tankönyv szerint, ami egyébként középiskolás tananyag, az ezüst nem javít, hanem tovább ront az ötvözet vezetőképességén.
Én az ezüste írtam,hogy a legjobb vezető,nem az ötvözetre.Valamikor én is tanultam anyagismeretet.......
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
Kábelezzünk
A bromitot (AgBr) hívják zöld ezüstnek, de nem gondolom, hogy az van a forrasz anyagban.
Még jó sokáig lehet kapni ólomtartalmú forraszanyagokat (Sn60Pb40), szerviz célokra ugyanis nem lehet megbízhatóan használni az ólommentes változatot.
Így van. Pl az autóipar 2016-ig kapott halasztást az ólommentes alkatrészek kötelező bevezetéséig. Ha egy modellt a dátum előtt dobnak piacra, amig gyártják lesz igény az ólommentes anyagra. Szerintem a 2016 is csúszni fog, tehát 2020-25 előtt nem lesz probléma. A tin whisker miatt a biztonsági berendezések gyártói és a repülőgépipar nagyon sokáig nem fog áttérni. Nálam minden normális ólmos forrasztással megy. Nincs hiányérzet. Emellett a magasabb forrrasztási hőmérséklet miatt az alapfém beoldódása is nagyobb veszély. Meg ronda is. Meg a dendritesedés is gyakrabban előfordul......
OFF: ha új autót veszek, biztosan elkerülöm az ólommentes modelleket.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ez így teljesen rendben van, régen rossz is volna, ha te nem ezt gondolnád és mondanád!
Csak itt e jelzés mögött nem áll egy bornírt handabanda, amit néhány hét múlva teljesen megcáfolsz saját magad.
Tudod az újoncok mindig nagy vehemenciával csapnak a lecsóba. Én is hasonló képen tettem annak idején. Mondjuk én fiatal voltam és tapasztalatlan aztán HG jól helyretett.
Ezt kapja most cables is.
Kábelezzünk
Na de most miért vagytok ilyenek
Például a Bodor Audio kábelek is sokkal jobban szólnak,még annál is.
Ez így teljesen rendben van, régen rossz is volna, ha te nem ezt gondolnád és mondanád!
Csak itt e jelzés mögött nem áll egy bornírt handabanda, amit néhány hét múlva teljesen megcáfolsz saját magad.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Na de most miért vagytok ilyenek
Például a Bodor Audio kábelek is sokkal jobban szólnak,még annál is.
Valaki, aki kábeleket készít, valószínűleg csak a nyers, bejáratás nélküli kábeleket hallgatja, azokat hasonlítja.
-----------------
Ez így van! De a régebbieket is így hallgattam de ilyen hangot nem hallottam. Egyebekben nem önreklámnak szántam, arra voltam kiváncsi, hogy másnak is vannak-e hasonló tapasztalatai nem ólommentes ezüstöt tartalmazó forraszanyaggal.
Kábelezzünk
Valaki, aki kábeleket készít, valószínűleg csak a nyers, bejáratás nélküli kábeleket hallgatja, azokat hasonlítja.
-----------------
Ez így van! De a régebbieket is így hallgattam de ilyen hangot nem hallottam. Egyebekben nem önreklámnak szántam, arra voltam kiváncsi, hogy másnak is vannak-e hasonló tapasztalatai nem ólommentes ezüstöt tartalmazó forraszanyaggal.
Kábelezzünk
Migint kivan öntve a gyerek a fürdővízzel......A többi komponens amit hallgatunk ugyan ,hogy van forrasztva? Én is ezüsttartalmú anyaggal forrasztok.Szebben lehet vele dolgozni.Egyet nem szabad elfelejteni fémek közül az ezüst a legjobb vezető.Üdv: Meridián
Erre alább már írtam, hogy a tankönyv szerint, ami egyébként középiskolás tananyag, az ezüst nem javít, hanem tovább ront az ötvözet vezetőképességén.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6311
Kábelezzünk
Így van-ez egy öngól volt valamilyen szinten.Nem mi rúgtuk ,csak számolgatjuk a varrásokat a labdán.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5239
Kábelezzünk
Nem vagytok kicsit rosszindulatúak?
Én (a múlt ismerete nélkül) csak azt olvastam, hogy egy másik forraszanyaggal más hangkép jelent meg, elsőre jobbnak hallatszóan a régebbi megoldásnál. Aztán tovább olvasva (minden hozzászólást) arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg csak az induló hangkép jobb, a bejáratódás után ez a különbség eltűnik, vagy minimálisra csökken.
Persze, lehet hogy nincs igazam.
Cables ezt írta: "6-7 éve ugyanazokkal a CDkkel tesztelem az elkészült kábeleket, most új részleteket hallottam meg minden lemezen."
Ezt hogy lehet félreérteni? És az új forraszanyaggal készült überf@sza kábel garantáltan nem volt bejáratva, hiszen most hallotta először!
Ha a saját topikjában írta volna le ezeket a mondatokat, senki nem szólt volna egy szót sem, de itt, az általános kábeles topikban ne csodálkozzon, ha az önreklámot nem díjazza senki sem, pláne, ha így sül el