Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Kedves Cables!
Ki beszélt itt a forrasztási tapasztalatodról?
Ha nem vetted észre egész mást kifogásoltunk amit már burkolva többször megkaptál csak nem akarod megérteni.
Peace.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Sok jó beírás volt ma nekem címezve, nagyon tetszettek, de a legjobb a Bodoraudio beírása volt. Az tényleg ült. Itt nincs mese tanulni kell az ujoncoknak. Ezt éreztem akkor is, amikor 1963-ban a Puskást elvégezve bekerültem a BRG URH végmérésébe. Ezüsttel forrasztottuk a katonai rádió adók oszcillátorának TKs kondijait és nagyon furcsán néztek rám a szalagon dolgozó forrasztónők, amikor az első készülékeket vittem végleges forrasztásra hozzájuk. Aztán egy fél év múlva, az egyik nő megállt mellettem és azt mondta: "Tudja Rudi, mi először féltünk a maga munkájától, mert hogy olyan fiatal, de most már látjuk, hogy maga után kell a legkevesebbet javítani."

Szerencsére itt van kitől tanulni, ez a mai beírásokból is kiderül.

üdv mindenkinek

Viccet félretéve, ha már 1963-ban jól és szépen tudtál forrasztani, akkor azt mára amikor saját produkciót forrasztasz, elfelejtetted hogyan és mivel kell? Én nem forrasztok nap mint nap, nem szakmám a forrasztás nagy és kisüzemi technológiája, de te ne legyél már ennyire amatőr, vagy tényleg ez is csak markecing?

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Sok jó beírás volt ma nekem címezve, nagyon tetszettek, de a legjobb a Bodoraudio beírása volt. Az tényleg ült. Itt nincs mese tanulni kell az ujoncoknak. Ezt éreztem akkor is, amikor 1963-ban a Puskást elvégezve bekerültem a BRG URH végmérésébe. Ezüsttel forrasztottuk a katonai rádió adók oszcillátorának TKs kondijait és nagyon furcsán néztek rám a szalagon dolgozó forrasztónők, amikor az első készülékeket vittem végleges forrasztásra hozzájuk. Aztán egy fél év múlva, az egyik nő megállt mellettem és azt mondta: "Tudja Rudi, mi először féltünk a maga munkájától, mert hogy olyan fiatal, de most már látjuk, hogy maga után kell a legkevesebbet javítani."

üdv mindenkinek

Ne is figyelj ránk! Elég ha a saját munkásságod figyeled.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6594

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

üdv mindenkinek

Gáláns.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Tudod az újoncok mindig nagy vehemenciával csapnak a lecsóba.

üdv mindenkinek

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Erre alább már írtam, hogy a tankönyv szerint, ami egyébként középiskolás tananyag, az ezüst nem javít, hanem tovább ront az ötvözet vezetőképességén. 
Én az ezüste írtam,hogy a legjobb vezető,nem az ötvözetre.Valamikor én is tanultam anyagismeretet.......
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

A bromitot  (AgBr) hívják zöld ezüstnek, de nem gondolom, hogy az van a forrasz anyagban.
Még jó sokáig lehet kapni ólomtartalmú forraszanyagokat (Sn60Pb40), szerviz célokra ugyanis nem lehet megbízhatóan  használni az ólommentes változatot.

Így van.  Pl az autóipar 2016-ig kapott halasztást az ólommentes alkatrészek kötelező bevezetéséig.  Ha egy modellt a dátum előtt dobnak piacra, amig gyártják lesz igény az ólommentes anyagra.  Szerintem a 2016 is csúszni fog, tehát 2020-25 előtt nem lesz probléma.  A tin whisker miatt a biztonsági berendezések gyártói és a repülőgépipar nagyon sokáig nem fog áttérni.  Nálam minden normális ólmos forrasztással megy.  Nincs hiányérzet.  Emellett a magasabb forrrasztási hőmérséklet miatt az alapfém beoldódása is nagyobb veszély.  Meg ronda is.  Meg a dendritesedés is gyakrabban előfordul......
OFF:  ha új autót veszek, biztosan elkerülöm az ólommentes modelleket.  

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Ez így teljesen rendben van, régen rossz is volna, ha te nem ezt gondolnád és mondanád! 
Csak itt e jelzés mögött nem áll egy bornírt handabanda, amit néhány hét múlva teljesen megcáfolsz saját magad. 

Tudod az újoncok mindig nagy vehemenciával csapnak a lecsóba. Én is hasonló képen tettem annak idején. Mondjuk én fiatal voltam és tapasztalatlan aztán HG jól helyretett.
Ezt kapja most cables is.

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: KoZo »

Na de most miért vagytok ilyenek
Például a Bodor Audio kábelek is sokkal jobban szólnak,még annál is.

Ez így teljesen rendben van, régen rossz is volna, ha te nem ezt gondolnád és mondanád! 
Csak itt e jelzés mögött nem áll egy bornírt handabanda, amit néhány hét múlva teljesen megcáfolsz saját magad. 

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Na de most miért vagytok ilyenek
Például a Bodor Audio kábelek is sokkal jobban szólnak,még annál is.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Valaki, aki kábeleket készít, valószínűleg csak a nyers, bejáratás nélküli kábeleket hallgatja, azokat hasonlítja.
-----------------

Ez így van! De a régebbieket is így hallgattam de ilyen hangot nem hallottam. Egyebekben nem önreklámnak szántam, arra voltam kiváncsi, hogy másnak is vannak-e hasonló tapasztalatai nem ólommentes ezüstöt tartalmazó forraszanyaggal.

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Migint kivan öntve a gyerek a fürdővízzel......A többi komponens amit hallgatunk ugyan ,hogy van forrasztva? Én is ezüsttartalmú anyaggal forrasztok.Szebben lehet vele dolgozni.Egyet nem szabad elfelejteni fémek közül az ezüst a legjobb vezető.Üdv: Meridián
Erre alább már írtam, hogy a tankönyv szerint, ami egyébként középiskolás tananyag, az ezüst nem javít, hanem tovább ront az ötvözet vezetőképességén. 

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Így van-ez egy öngól volt valamilyen szinten.Nem mi rúgtuk   ,csak számolgatjuk a varrásokat a labdán.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nem vagytok kicsit rosszindulatúak?

Én (a múlt ismerete nélkül) csak azt olvastam, hogy egy másik forraszanyaggal más hangkép jelent meg, elsőre jobbnak hallatszóan a régebbi megoldásnál. Aztán tovább olvasva (minden hozzászólást) arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg csak az induló hangkép jobb, a bejáratódás után ez a különbség eltűnik, vagy minimálisra csökken.

Valaki, aki kábeleket készít, valószínűleg csak a nyers, bejáratás nélküli kábeleket hallgatja, azokat hasonlítja.

Persze, lehet hogy nincs igazam.

Cables ezt írta:  "6-7 éve ugyanazokkal a CDkkel tesztelem az elkészült kábeleket, most új részleteket hallottam meg minden lemezen."
Ezt hogy lehet félreérteni? És az új forraszanyaggal készült überf@sza kábel garantáltan nem volt bejáratva, hiszen most hallotta először! 
Ha a saját topikjában írta volna le ezeket a mondatokat, senki nem szólt volna egy szót sem, de itt, az általános kábeles topikban ne csodálkozzon, ha az önreklámot  nem díjazza senki sem, pláne, ha így sül el

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Migint kivan öntve a gyerek a fürdővízzel......A többi komponens amit hallgatunk ugyan ,hogy van forrasztva? Én is ezüsttartalmú anyaggal forrasztok.Szebben lehet vele dolgozni.Egyet nem szabad elfelejteni fémek közül az ezüst a legjobb vezető.Üdv: Meridián
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Taksoft
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Taksoft »

Nem vagytok kicsit rosszindulatúak?

Én (a múlt ismerete nélkül) csak azt olvastam, hogy egy másik forraszanyaggal más hangkép jelent meg, elsőre jobbnak hallatszóan a régebbi megoldásnál. Aztán tovább olvasva (minden hozzászólást) arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg csak az induló hangkép jobb, a bejáratódás után ez a különbség eltűnik, vagy minimálisra csökken.

Persze, lehet hogy nincs igazam.

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Úgy látom itt megint sikerült valakinek kikeverni egy minivihart a saját bilijében...
Erre mondják, hogy a fagyi visszanyal? 

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szórakoztató eszmecsere!  
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Úgy látom itt megint sikerült valakinek kikeverni egy minivihart a saját bilijében...

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen,a megvakított mókusok gyorsulási képessége sokkal jobb mint gondolnád.

Ez tetszik.

.

Vendég

Kábelezzünk

Si tacuisses, philosophus mansisses.

.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1276

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: violin »

Lehengerlő ez a sebesség.
Mondjuk most rúgtál magadnak egy öngólt. Mi a terv, újraforrasztás minden eladott kábelt?

Az nem olyan egyszerű....előbb meg kell tisztítani az eddigi forraszanyag gonosz szellemeitől......
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Igen,a megvakított mókusok gyorsulási képessége sokkal jobb mint gondolnád.

Vendég

Kábelezzünk

"the show must go on"
akkor ezt elég lett volna a saját topic-odban előadni, már mint hogy nem ismered a hagyományos "mosópor" előnyeit.

A gerillamarketing lényege, hogy minél több helyen jelenjünk meg heurisztikus bejelentésekkel, pl. olyanokkal, hogy "a napi lábmosás erősen csökkenti a lábszagot". Azaz, települjünk rá mindenre, és minél többször jelentsünk be "újdonságot".

.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3005

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

Jönnek az új kábelekért! Már hívott is az egyik
Mondjuk most rúgtál magadnak egy öngólt. Mi a terv, újraforrasztás minden eladott kábelt?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”