Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd/Sacd javítás
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Cd/Sacd Javítás
Kedves Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Philips cd 614-es gépem. Neten vettem, de rosszul csomagolta be a fickó, és tönkrement, a cd nyitó tálca fogaskerekei törtek szét. Amikor megjött még kinyílt a tálca, most már nem nyílik ki az sem. Elméletileg más baja nincs, tehát a lézere jó, szépen be is kapcsol. csak éppen már nem reagál semmire a tálca.
Ez nem egy rossz gép, ha meg lehetne csinálni, és még meg is érné, akkor segítséget kérek.
Köszönöm.
Szerintem nem a csomagoláson múlott. Ezek ilyenek.
Ezt ajánlom figyelmedbe:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... er%C3%A9k/
Cd/Sacd Javítás
Kedves Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Philips cd 614-es gépem. Neten vettem, de rosszul csomagolta be a fickó, és tönkrement, a cd nyitó tálca fogaskerekei törtek szét. Amikor megjött még kinyílt a tálca, most már nem nyílik ki az sem. Elméletileg más baja nincs, tehát a lézere jó, szépen be is kapcsol. csak éppen már nem reagál semmire a tálca.
Ez nem egy rossz gép, ha meg lehetne csinálni, és még meg is érné, akkor segítséget kérek.
Köszönöm.
Érdemes. Tálcanyitó fogaskereket kell venni hozzá. CDM4/19 mechanika címszóval keress, szokott lenni néhány fórumtársnál is - írhatsz a "keres" topikba - vagy elmebaj.com. Ha Te nem tudod kicserélni, Kecskeméten csak akad egy 'műszakis'...
Sok sikert!
.
Cd/Sacd Javítás
Kedves Mindenki!
Köszönöm.
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok! Tudtok ajánlani szervízt C.E.C játszók javításához? Köszi!
Cd/Sacd Javítás
Köszönöm a választ. Hol tudok ilyen lézert beszerezni? Mennyire macerás otthon kicserélni?
Írok privit.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Cd/Sacd Javítás
Kollégámnak is ez a típus van és egyszer jó, egyszer akadozik. Szerintem egy új lézer kellene bele (Sony KSS-213C / KSS-213CL), ő már meg is vette az alkatrészt, de most éppen jó. Ő maga nem akar szerelni, majd ha megint rossz lesz, akkor keres egy műszerészt.
Köszönöm a választ. Hol tudok ilyen lézert beszerezni? Mennyire macerás otthon kicserélni?
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok!
Van egy NAD C521BEE CD lejátszóm. A helyzet az, hogy új kora óta hol beolvassa a lemezeket hol nem. Ez csak egyre rosszabb lett. Most már egyáltalán nem olvassa be. Amíg garanciális volt többször volt szervízben ahol azt mondták, hogy jó. Mi lehet vele a gond? Nem hiszek a táv gyógyításban, de hátha valami gyakori hiba.
Köszi
Kollégámnak is ez a típus van és egyszer jó, egyszer akadozik. Szerintem egy új lézer kellene bele (Sony KSS-213C / KSS-213CL), ő már meg is vette az alkatrészt, de most éppen jó. Ő maga nem akar szerelni, majd ha megint rossz lesz, akkor keres egy műszerészt.
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok!
Van egy NAD C521BEE CD lejátszóm. A helyzet az, hogy új kora óta hol beolvassa a lemezeket hol nem. Ez csak egyre rosszabb lett. Most már egyáltalán nem olvassa be. Amíg garanciális volt többször volt szervízben ahol azt mondták, hogy jó. Mi lehet vele a gond? Nem hiszek a táv gyógyításban, de hátha valami gyakori hiba.
Köszi
Cd/Sacd Javítás
Technics SL-PG590-be 100%-osan jó a VAM1202.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd/Sacd Javítás
Üdv!
Technics SL-PG 590-es cd lejátszóban volt a Philips CDM 12.1/35-ös feliratú alkatrész.
Köszönöm a válaszokat.
Laci.
VAM 1202 sok esetben használható a CDM12 helyett, de sosem biztos a végeredmény...
Lehet hogy kellene keresni donort hozzá!?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd/Sacd Javítás
Üdv!
Technics SL-PG 590-es cd lejátszóban volt a Philips CDM 12.1/35-ös feliratú alkatrész.
Köszönöm a válaszokat.
Laci.
Cd/Sacd Javítás
Arra a szerelőre gondoltam, akinél legutóbb volt a készülék, így az már ismerheti az előéletét (vagy emlékezteted rá).
A hibakeresés hozzátartozik a napi rutinhoz, akár szeretik, akár nem.
A komplett futómű fejjel, motorokkal és szállítással együtt 12 USD. Ha megveszed és készen elviszed a szerelőhöz, hogy cserélje ki, jobban jársz mint egy ideig-óráig tartó hatású tisztítással, ami után ugyanúgy felszámolja a rezsióradíjat és jövőre mehetsz vissza ugyanezzel a hibával.
- puszedli67
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Cd/Sacd Javítás
Puszedli67:
Vidd el megint a szerelőhöz, majd ő megmondja.
Több lehetőség is van: gyengül a lézerdióda, a lencsére és a belső tükrökre por telepszik le (erre jó az ultrahangos tisztítás), de lehet a kiszolgáló áramkörök hibája is (kiszáradó elkók, stb.).
Látatlanban senki nem fog pontos diagnózist adni.
Köszönöm a választ. Alapvetően igazad van. Kérdés, tudsz-e jó szerelőt Miskolcon?
Tapasztalatom szerint, a szervizek nem szeretnek hibát keresni. Nekik az a jó, ha gyorsan cserélnek alkatrészt, feltéve, hogy van. Az idő = pénz, alapon nem szívesen mélyednek bele, egy javításba.
Cd/Sacd Javítás
Helyesen VAM 1202. Próbáld meg őket: https://www.inshop.hu/lezeregyseg-philips-vam1202
Szoktak hozni.
Itt is érdemes:
http://bolthely.hu/infotechkft/id/00855 ... chanikaval
Ha értesz hozzá, tudod magad javítani, az oldalukon találsz csak magába lézert is mechanika nélkül.
Épp ma raktam be egyet (VAM 1202) egy Technics PG580A lejátszóba. Hibátlanul működik.
Nem írtad milyen típusú Technics CD lejátszó, de nagyon sok típusban ez a Philips assy van.
Én ilyet rendeltem Technics SL-PG590-be: http://www.aliexpress.com/item/100-Orig ... 9f87a2a08e
Cd/Sacd Javítás
Üdvözlök mindenkit!
Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy honnan lehetne vásárolni Philips CDM 12.1/35-ös lézerfejet, vagy ennek megfelelő alkatrészt. Van egy tökéletes állapotú Technics CD lemezjátszóm, és sajna ez ment benne tönkre. Voltam benn a HQ-ban, mert ők forgalmazták a PC-UP 951/ASSY VAM 202-es alkatrészt, nekem ezt ajánlották cserére, de már nem árusítják, mert sok gondjuk volt vele.
Köszönettel: Laci.
Helyesen VAM 1202. Próbáld meg őket: https://www.inshop.hu/lezeregyseg-philips-vam1202
Szoktak hozni.
Itt is érdemes:
http://bolthely.hu/infotechkft/id/00855 ... chanikaval
Ha értesz hozzá, tudod magad javítani, az oldalukon találsz csak magába lézert is mechanika nélkül.
Épp ma raktam be egyet (VAM 1202) egy Technics PG580A lejátszóba. Hibátlanul működik.
Nem írtad milyen típusú Technics CD lejátszó, de nagyon sok típusban ez a Philips assy van.
Cd/Sacd Javítás
Puszedli67:
Vidd el megint a szerelőhöz, majd ő megmondja.
Több lehetőség is van: gyengül a lézerdióda, a lencsére és a belső tükrökre por telepszik le (erre jó az ultrahangos tisztítás), de lehet a kiszolgáló áramkörök hibája is (kiszáradó elkók, stb.).
Látatlanban senki nem fog pontos diagnózist adni.
- puszedli67
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok!
Van egy problémám. Igyekszem érthetően leírni, abban a reményben, hogy valaki tud rá megoldást.
A beteg, egy Technics lejátszó, CDM 4/19-es mechanikával. Az életkora 22-23 év, ebből 6 évet nálam üzemelt hibátlanul. Ezt követően, először, néhány írott lemezt nehezen olvasott be. A helyzet rohamosan romlott, sok eredeti lemezzel is gondja akadt. Amennyiben elindult a lejátszás, recsegett, pattogott, mint egy koszos bakelit lemez.
Ekkor szerelőhöz vittem. Kapott egy ultrahangos tisztítást. (tudomásom szerint)
A tisztítás után, több mint egy évig, hibátlan volt. Most, azonban kezdődik újra a korábbi probléma. Eltérés, hogy nincs rohamos állapot romlás. Továbbá a lemezek egy részénél, a recsegés, pattogás, néhány perc használat után megszűnik.
A készüléket szeretném megtartani. Tudom, használt lézer, vagy donor, beszerezhető.
Mi lehet, a hiba oka? Hogyan javítható a készülék?
- sklopp
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 3
Cd/Sacd Javítás
Két helyen van, Szexárd és Alisca (VII. ker), ingázik - telszáma (11 óra után érdemes hívni): +36203259312
Köszönöm a segítséget, keresni fogom.
Cd/Sacd Javítás
Üdv urak!
Korábban említettétek Kormos János nevét CD játszó javítással kapcsolatban. Meg tudná mondani valaki, helyileg hol tevékenykedik? Nem akarom zavarni, ha nem Budapest vagy környéke.
Előre is kösz a segítséget.
Két helyen van, Szexárd és Alisca (VII. ker), ingázik - telszáma (11 óra után érdemes hívni): +36203259312
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
- sklopp
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 3
Cd/Sacd Javítás
Üdv urak!
Korábban említettétek Kormos János nevét CD játszó javítással kapcsolatban. Meg tudná mondani valaki, helyileg hol tevékenykedik? Nem akarom zavarni, ha nem Budapest vagy környéke.
Előre is kösz a segítséget.
- zoltanember
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 20
Cd/Sacd Javítás
Üdvözletem Mindenkinek!
Marantz SA8400-as készülékembe esedékes lett az olvasófej cseréje (HOP-1200R). Elsősorban Bóly-Mohács-Pécs környékén keresnék szakembert ennek a kivitelezésére. A cseredarab a tulajdonomban van, de tapasztalat híján nem fognék hozzá. Segítségeteket előre is köszönöm szépen!
Üdvözlettel: Schmidt Zoltán
Cd/Sacd Javítás
Utóbbihoz sztem függ:
- lézerfej elhasználtsága,
- hogy volt a cd megírva (nálam most pont egy írott lemez szól tökéletesen egy ilyen készüléken :-)
Amúgy mindkettő témában azt javaslom, telefonon érdeklődj az Alisca Audio-ban, én ott szoktam átnézetni a dolgaim. Barátságos áron dolgoznak.
Köszönöm az infót. Az Arcamot sikerült a Totel-nél megcsináltatni,oxidációs hiba a vezérlő chipnél-"kicsiből' megúsztam-,szuperül
működik
A Pio-t még nem volt időm megnézetni,de felhívom Őket.
Majd 15-20 évesek az írott cd-jeim,annó úgy írták nekem ,gőzöm sincs mivel és hogyan.Mert hogyan kellene hogy írva legyen?
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok!
Van egy Arcam DV 79-es dvd lejátszóm, amit alapvetően futóműként használtam cd-vel, ritkán nézünk rajta dvd-t.
Kb 2 éve cseréltettem benne az Alisca Orange-nál fejet, mivel akkor már nem nagyon akarta beolvasni a cd-ket.
Most sajnos újra elkezdte, de másképpen. A cd-ket beolvassa, de 1-2 szám után elkezd ugrani. Ugrik néhány másodpercet, majd újrakezdi és megint. Termésetesen próbáltam sok féle cd-vel, minddel ezt csinálja, kivéve a dvd, avval semmi gond nincs.
Azt nem tudom, hogy újra a fejcsere lenne a megoldás vagy más lehet a probléma.
Szerencsére Angliából lehet rendelni hozzá original fejet kb 5e Ft-ért, amit utána be is kell szereltetni, de ha nem ez lenne a baj, akkor nem dobnék ki erre egy 10-est. Tudom, hogy nem mai készülék, de szeretem a hangját, teljesen meg vagyok vele elégedve és cd-ket szeretnék még hallgatni, viszont nem akarnék már cd játszót venni, azt az összeget inkább hálózati lejátszásba tolnám bele.
Mi a véleményetek, merre induljak el?
Segítséget előre is köszönöm.
Először is vidd el egy szerelőhöz, lehet, hogy csak meglazult egy csavar vagy valami kijött a helyéről.
Ha nem, akkor is a szerelő tudja megmondani, hogy mit kell vele csinálni.
Sziasztok!
Van egy Arcam DV 79-es dvd lejátszóm, amit alapvetően futóműként használtam cd-vel, ritkán nézünk rajta dvd-t.
Kb 2 éve cseréltettem benne az Alisca Orange-nál fejet, mivel akkor már nem nagyon akarta beolvasni a cd-ket.
Most sajnos újra elkezdte, de másképpen. A cd-ket beolvassa, de 1-2 szám után elkezd ugrani. Ugrik néhány másodpercet, majd újrakezdi és megint. Termésetesen próbáltam sok féle cd-vel, minddel ezt csinálja, kivéve a dvd, avval semmi gond nincs.
Szerencsére Angliából lehet rendelni hozzá original fejet kb 5e Ft-ért, amit utána be is kell szereltetni, de ha nem ez lenne a baj, akkor nem dobnék ki erre egy 10-est. Tudom, hogy nem mai készülék, de szeretem a hangját, teljesen meg vagyok vele elégedve és cd-ket szeretnék még hallgatni, viszont nem akarnék már cd játszót venni, azt az összeget inkább hálózati lejátszásba tolnám bele.
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok!
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni két problémás készülékkel kapcsolatban.
Egyik egy Arcam DV-139-es,bekapcsolás után a kijelzőn megjelenik az "initalising" felírat,relé kattog de nem kapcsol be.Random módon néha elindul,de mostanában már nem tudom életre kelteni.
Nagyon szeretem,komoly hangja van,ezért szerintem még érdemes lenne megcsináltatni.
Tudtok esetleg Valakit javasolni aki hozzáértően megtudná csinálni?
A másik gép egy Pioneer DV-737-es,nem olvassa az írott cd-t.Lehet hogy csak takarítás vagy beállítás.
Előre is kösz,üdv.sanko
Utóbbihoz sztem függ:
- lézerfej elhasználtsága,
- hogy volt a cd megírva (nálam most pont egy írott lemez szól tökéletesen egy ilyen készüléken :-)
Amúgy mindkettő témában azt javaslom, telefonon érdeklődj az Alisca Audio-ban, én ott szoktam átnézetni a dolgaim. Barátságos áron dolgoznak.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz