Szívesen!
Inkább töltsd fel valamivel....Ironfist77 írta: ↑2024.11.18., hétf. 18:49Hangszóróállványt tervezek készíteni bútorlapból, ami egy zárt téglatest lenne. Kb. olyan lenne, mintha egy álló hangfal ketté lenne vágva: felül a polchangszóró, alul a bútorlap doboz. Van értelme hangcsillapító textilt tenni ebbe az állványba?
Majdnem napra pontosan negy evvel ezelotti hozzaszolasra reagaltal. Bar lehet azita csak kiprobalta. :)ivancso89 írta: ↑2022.11.21., hétf. 14:59Alby_ írta: ↑2018.11.09., pén. 09:56Sziasztok!
Lehet kapni mosógép alá ajánlott rezgéscsillapító gumiszőnyegeket. Ez piszkálja a hifis fantáziámat.
(Általában 50x62x1cm méretű. Szintetikus gumi. Gondolom vágható.)
Lehet kapni effélét Praktikerben, Diégóban, és OBIban Kenobi.
Kérdésem, hogy próbált e már valaki ilyet, és mire, hogy milyen eredménnyel?
Meg lehetne talán próbálni
- hifi állvány alá,
- készülék alá polccal,
- mélyláda alá,
- hangfal és állványa közé.
Érdemes vajon vele próbálkozni, láttok benne fantáziát, vagy hülyeség az ötlet? Mit gondoltok róla?
![]()
Szia!
Próbáltad végül? Én is ezen agyalok éppen, de nem nagyon találtam róla infót hifis körökben...
Alby_ írta: ↑2018.11.09., pén. 09:56Sziasztok!
Lehet kapni mosógép alá ajánlott rezgéscsillapító gumiszőnyegeket. Ez piszkálja a hifis fantáziámat.
(Általában 50x62x1cm méretű. Szintetikus gumi. Gondolom vágható.)
Lehet kapni effélét Praktikerben, Diégóban, és OBIban Kenobi.
Kérdésem, hogy próbált e már valaki ilyet, és mire, hogy milyen eredménnyel?
Meg lehetne talán próbálni
- hifi állvány alá,
- készülék alá polccal,
- mélyláda alá,
- hangfal és állványa közé.
Érdemes vajon vele próbálkozni, láttok benne fantáziát, vagy hülyeség az ötlet? Mit gondoltok róla?
![]()
Üdvözlet, szervusz!
Több kisebb dolog készül inkább. A tervezés során sok gondolkodás után született ez az ötlet. Hogy fér el, takaríthatóság, esztétika, stb.Palm írta: ↑2020.10.24., szomb. 15:48A meglévő saját magam álltal készített tv-hifi asztalt gondolkodtam, hogy lecserélem olyanra, amin a center hangfal elfér a tv alatt.
Sok gondolkodás után úgy döntöttem, hogy inkább a tv-hez csinálok állványt, amit rá lehet rakni a tv asztalra és alatta elfér a center hangfal. Nem lett volna esztétikus olyan asztal, aminek 4 szintje van és a center résznél kiugróan nagyobb a távolság a 2 szint között. Másrészt ha lecserélem a hangrendszert és magasabb lesz a center, akkor csinálhatok új asztalt, a régivel meg nem tudok mit kezdeni. Eladással meg nincs humorom bajlódni.
A készülő félben lévő tv "láb" alumínium lesz. Gondolva a jövőre nagyobb tv is rá fog férni és dönthető lesz.
CNC lézer vágással készülnek a talpak, a csövek/zárt szelvények simán daraboló fűrésszel vágva megfelelő méretre és szögre. A hegesztést egyik ismerősöm fogja csinálni, aki igen profi ezen a téren. A kész "láb" homokszórva lesz és porlakkozva több rétegben. Talán 1 hónap múlva kész lesz.
Gratulálok, ötletes!
Gratula!avl2 írta: ↑2020.09.10., csüt. 16:02meggyöztek a fenti érvek, idöt is találtam, körisfát vettem, vágtam, fúrtam, ragasztottam...elkészült mind a 4 szint.
Nyilván/sajnos nem olyan pontos mintha profi mühely csinálta volna, viszont benne a saját munka öröme. A tüskék alatt még variálgatok (simán az állványra, csak pénzérmék alattuk [benyomódás ellen], stb)
meggyöztek a fenti érvek, idöt is találtam, körisfát vettem, vágtam, fúrtam, ragasztottam...elkészült mind a 4 szint.Aszpirin írta: ↑2020.06.17., szer. 16:06Nekem a B típusú van, minden polcláb külön tüskén áll az alatta levő polcon.avl2 írta: ↑2020.06.17., szer. 15:46...
A: tömör lap a polc és a lábak pl. összecsapolva rögzítve; a lábak önmagukban összefüggöek, négy 1-1- darabból álló láb
B: tömör lap a polc és a lábak szintenként külön
C: nem tömör lap a polc, "csak" "lécek" a készüléktartók
D: a lábak meglehetösen tömörek (tégla, fa, ...), polc lehet tömör lap is, de "léc" is
allvany_lab.png
melyiknek mi lehet hangzásra, készülék hangzására való hatása, elönye ?
egyéb gondolatok is érdekelnek, köszönöm.
praktikus elönyök is érdekelnek, de azt inkább látom (elkészítési egyszerüség, variálhatóság, készülék porosodása (le tudom takarni használaton kívül, hozzávalók ára,....)
.....
Viszont a megoldás praktikus oldala, hogy a polcok lábastól csak úgy lekaphatók egymásról. Ezért, egyrészt olyan sorrendben helyezed őket egymásra, ahogy szeretnéd...... Fentről bontod le, alulról építed vissza
köszönöm a bizalmat ! bemutatkoznék: Mekk Mester vagyok
Nekem a B típusú van, minden polcláb külön tüskén áll az alatta levő polcon.avl2 írta: ↑2020.06.17., szer. 15:46Egy készülékállványnak vannak vízsszintes részei, amire a készülékek jönnek és vannak a többnyire függöleges lábak.
Lábmegoldásra néhányat összemásoltam - gondolom néhányan felismerik sajátjukat, másét.
A: tömör lap a polc és a lábak pl. összecsapolva rögzítve; a lábak önmagukban összefüggöek, négy 1-1- darabból álló láb
B: tömör lap a polc és a lábak szintenként külön
C: nem tömör lap a polc, "csak" "lécek" a készüléktartók
D: a lábak meglehetösen tömörek (tégla, fa, ...), polc lehet tömör lap is, de "léc" is
allvany_lab.png
melyiknek mi lehet hangzásra, készülék hangzására való hatása, elönye ?
egyéb gondolatok is érdekelnek, köszönöm.
praktikus elönyök is érdekelnek, de azt inkább látom (elkészítési egyszerüség, variálhatóság, készülék porosodása (le tudom takarni használaton kívül, hozzávalók ára,....)
most is itt tartok, szóval nem kapkodok vele, nem is hiányzik annyira.avl2 írta: ↑2016.08.05., pén. 06:34....
nekem 20 eve az az allvanyom, amit en csinaltam fa labakkal, "MDF" polcokkal. csakhogy nehany cucchoz szükre csinaltam: 44cm szeles cucc nem fer ra, es a KA-3020SE, KT-6040 ilyenek, ezek most a tetejen vannak egymason, ez a motivacio.
van valahol leiras olcson otthon egyszerüen elkeszithetö allvanyrol, ami audio szempontbol jo (kinezet meglehetösen közömbös) ? ...vagy adjam mar el a KA-3020SE-t es probaljam ki az uj erösitödet :-) ? ...ösztöl ujra több idöm lesz hallgatozni, akkorra tervezem