Megmutatom a haz urnojenek mit szolna hozza mert hat rendkivul koltseg hatekony megoldas. :)kupecke írta: ↑2018.07.27., pén. 09:24Ugyan azzal a lazúr festékkel festettem be, mint a tölgylapokat, nem hiszem, hogy mállana, ez eleve kültérre van tervezve ( a Bauhausban 50-60 ft/db). Volt otthon valami patex folyékony szög megnevezésű ragasztóm, ebből tettem közé egy keveset.
( vigyázat, k.va nehéz így, nem lehet mozgatni, előnye, hogy a kábel csere-bere visszaszorul)
teglafestes.jpg
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
hi-fi-állvány
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Re: hi-fi-állvány
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
Ugyan azzal a lazúr festékkel festettem be, mint a tölgylapokat, nem hiszem, hogy mállana, ez eleve kültérre van tervezve ( a Bauhausban 50-60 ft/db). Volt otthon valami patex folyékony szög megnevezésű ragasztóm, ebből tettem közé egy keveset.
( vigyázat, k.va nehéz így, nem lehet mozgatni, előnye, hogy a kábel csere-bere visszaszorul

- tottyi
- Hazajáró lélek
Gondolkoztam en is ilyenen csak felek azoktol a teglaktol, hogy porolodnak vagy szetmallnak. Esetleg a tied le van kenyve valamivel? Meg annyi, hogy valahogy ossze van fogatva az egesz vagy csak ugy egymasra ra van rakva?kupecke írta: ↑2018.07.27., pén. 07:59Korábban én is használtam Ikea papirost, nemrégiben viszont eszkábáltam egy stabilabb állványt, a polcok tölgyfából, kijött tizen 1-2 ezer forintból, már csak az egyedisége és dizájn szempontból is megérte a ráfordított időt
(másik topicban már volt az egyik kép, bocsi a duplikálásért)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
Korábban én is használtam Ikea papirost, nemrégiben viszont eszkábáltam egy stabilabb állványt, a polcok tölgyfából, kijött tizen 1-2 ezer forintból, már csak az egyedisége és dizájn szempontból is megérte a ráfordított időt
alapanyag: készen:
alapanyag: készen:
Ja még annyi, hogy nálam nyilván a Center hangján javított sokat az új asztal a régihez képest. Ugyan sztereóban is érzek javulást, de azért az jóval mérsékeltebb. Ugyan sosem hittem igazán a nem-mozgó komponensek, készülékek alátámasztásainak hatásában, de azért mégis van valami, ha az a hibahatárhoz közelít is.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
egy utolsot még elvi okoskodok: szerintem méretfüggö, hogy ugyanolyan szerkezet stb. mellett mi mennyire (amplitudo, sajatrezgesi frekvenciak) rezeg, mennyire csillapit, mennyire merev.
..en szivesen kiprobalnam, vajon hallok-e különbseget. ...raadasul en altalaban nem tul hangosan hallgatok zenet, ami nyilvan kevesbe gerjeszt
A 140x55-ös Lack asztallal. Ugyanaz a szerkezet, meg minden, kizárt dolog, h méretfüggő.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Nem elvi álláspontról, meg más elvi okoskodásáról, hanem saját tapasztalatról beszélek.
sokféle "elvi" (?) allaspont van, pl. most rakerestem:
Hozzászólás Szerző: hosszu » 06 ápr. 2015 11:37
...Akik kapásból leszólják a Lack asztalt (és minden más a megszokottól, elfogadottól eltérő megoldást), viccelődnek rajta, még nagyon az "út" elején járnak!
A Sicomin-t elfogadjátok, pedig sok-sok levegő és némi műgyanta, az aerolam csodaszer pedig az is csak levegő rendkívül kevés alumíniummal, az Ikea Lack a maga levegőjével és papírból készült méhsejtszerkezetével pedig vicckategória... Na de miért is? Ugyanazon az elven épül fel mindhárom tárgy, ráadásul a papírról köztudott, hogy nagyon nagy a belső csillapítása (hangszórómembránok), akkor miért is nehéz elfogadni, hogy akár be is válhat, mint készülékállvány? Mert olcsó?
emlekeim szerint Huszti Zsolt-nal, Heed is valamilyen IKEA dolgokon van az elektronika (ez persze nem nagy "érv", hisz nyilvan ott sem minden 100000% illetve ki tudja miert illetve mégis ? mert kevesen szoktak sajat termükben direkt rossz allvanyt hasznalni, es talan eleg sokan hallottak ott szerintük jo hangot, azaz az asztalka nem tette ezt lehetetlenné)
esetleg nem valt Nalad feleslegesse 55x55-ös Lack asztal(ok) ? :-)))
köszi, ez nekem tul szeles. a kivül 55 cm szeles még o.k.tottyi írta: ↑2018.07.26., csüt. 11:23Itt van egy keszen csak a kozepe 15 centi de oda mehet a lejatszo vagy DAC es olcso es a hatuljan mar ott van a plusz lab vagy merevito. Komolyan elgondolkodtam rajta. :)
https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/prod ... 201.053.41
jelenleg is kb. annyi - a kb. 20 eve s.k. keszitett allvanyom - csak akkoriban a lapokat atfurtam es ott mennek a labak, ezalatal a szabad polcszelesseg kicsi, es nehany keszülekhez tul kicsi.
Ne vicceljetek már, pont ilyen Ikeás állványt cseréltem le a képen láthatóra. Az az Ikeás cucc gyakorlatilag üreges papír. Ha arra kell, hogy rápakolj vmit, arra ok, de nem hifi-célra.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Itt van egy keszen csak a kozepe 15 centi de oda mehet a lejatszo vagy DAC es olcso es a hatuljan mar ott van a plusz lab vagy merevito. Komolyan elgondolkodtam rajta. :)
gondoltam ra, hogy az 55x55 x magassag=45cm-es IKEA Lack asztalka alapbol csinalok hasonlot, eleg jo ara van
pl. https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10324278/ (nem csak sarga van :-)
nekem leginkabb 4 polc kellene, igy 2 db egymason, masik 2-böl pedig csak a lap hasznalva, beleapplikalva a helyekre.
kritikus vagy epp helyeslö velemeny erdekel
pl. https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10324278/ (nem csak sarga van :-)
nekem leginkabb 4 polc kellene, igy 2 db egymason, masik 2-böl pedig csak a lap hasznalva, beleapplikalva a helyekre.
kritikus vagy epp helyeslö velemeny erdekel
- tottyi
- Hazajáró lélek
En is valami ilyesmit tervezek de csak egy reszest es 130 centi szeleset, hogy harom keszulek egymas melle elferjen, tetszik az egyszerusege.
Ilyen lett:
Hiába módosíttattam tölgyre, csak legyártották akácból

Nem akartam otthagyni, az asztalos szerint aki átvette és össze fogja rakni, nem valószínű a vetemedés, csavarodás.
Így nem kell pácolni sem csak lakkozni, mert amúgy a natúr tölgy nem tetszett volna.
Nnah, megrendeltem a faanyagot tölgyből. Most már senki ne merje mondani, hogy mégis inkább... 

- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Én is hasonlóan döntöttem annak idején. A gyümölcsfák pedig tényleg gyönyörű mintázatúak.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Köszönöm, akkor marad a tölgy. Igaz a színe nem tetszik, sötétbarnára fogom pácoltatni.pali923 írta: ↑2018.07.04., szer. 20:48Az akácot felejtsd el. Ez a fa akkor is hajlamos vetemedésre, csavarodásra, ha csontszáraz. Márpedig olyat venni is nehezen tudsz, szárítani meg évekig kellene, vagy géppel. A bükk sokkal jobb, de abból meg a gőzölt lenne az igazi. Nekem a színe nagyon semmitmondó, de nyilván vannak más ízlések is.
A legkönnyebben elérhető keményfa nálunk a tölgy, a tulajdonságai is jók az állványhoz. Ha igazán jót akarsz, akkor keress juhart vagy kőrist. Azok kemények és szépek, igaz, világosabb színűek a tölgynél. Kemény fákat pácolni nem lesz könnyű, nem úgy issza be a kenőcsöt, mint a fenyő, ezért érdemes olyan fát keresni, aminek a színe eleve tetszik, vagy passzol a lakásba.
A gyümölcsfák általában jó alapanyagok. Elég kemények, és a színezetük is nagyon változatos tud lenni. Feldolgozásra beszerezni viszont szerintem nagy tételben nem egyszerű.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Én nagyon szeretem az almafa színét, mintázatát. Az mennyire alkalmas ilyesmire???
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
A legkönnyebben elérhető keményfa nálunk a tölgy, a tulajdonságai is jók az állványhoz. Ha igazán jót akarsz, akkor keress juhart vagy kőrist. Azok kemények és szépek, igaz, világosabb színűek a tölgynél. Kemény fákat pácolni nem lesz könnyű, nem úgy issza be a kenőcsöt, mint a fenyő, ezért érdemes olyan fát keresni, aminek a színe eleve tetszik, vagy passzol a lakásba.
Vannak még nagyon szép egzóták (nekem kedvencem az amarant, igazi lila színe van), de lehet, hogy többe jönne ki az állvány alapanyaga, mint egy jó erősítő.
Az akácot felejtsd el. Ez a fa akkor is hajlamos vetemedésre, csavarodásra, ha csontszáraz. Márpedig olyat venni is nehezen tudsz, szárítani meg évekig kellene, vagy géppel. A bükk sokkal jobb, de abból meg a gőzölt lenne az igazi. Nekem a színe nagyon semmitmondó, de nyilván vannak más ízlések is.Dorian írta: ↑2018.07.03., kedd 16:33bitrograde írta: ↑2018.06.20., szer. 13:45
Újra felvettem a fonalat.
Ha jól értelmezem, inkább javasoltok más fát, mint az akác. A helyen ahol néztem ( http://akackft.hu/lepcsolapok.html ) van tölgy és bükk is, ugyanabban az árban, szóval lehet ezekből is, csak azért gondoltam az akácra, mert ez a legkeményebb. Brinell skála szerint az akác 4,8, a tölgy 3,9, a bükk 3,7.
Szóval akác helyett akkor tölgy vagy bükk legyen? :)
Vannak még nagyon szép egzóták (nekem kedvencem az amarant, igazi lila színe van), de lehet, hogy többe jönne ki az állvány alapanyaga, mint egy jó erősítő.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
bitrograde írta: ↑2018.06.20., szer. 13:45Az akáccal nincs tapasztalatom, de gondolom, ez a legolcsóbb keményfa, ezért kapott szavazatot. Én azért megkérdezném, bükkből mennyibe van, és ha nem jelentős az eltérés, maradnék annál. A felületkezelés nálam valami vékonylazúr (csak a színiér') és több réteg matt lakk, eddig kiállta az idő próbáját.
Újra felvettem a fonalat.
Ha jól értelmezem, inkább javasoltok más fát, mint az akác. A helyen ahol néztem ( http://akackft.hu/lepcsolapok.html ) van tölgy és bükk is, ugyanabban az árban, szóval lehet ezekből is, csak azért gondoltam az akácra, mert ez a legkeményebb. Brinell skála szerint az akác 4,8, a tölgy 3,9, a bükk 3,7.
Szóval akác helyett akkor tölgy vagy bükk legyen? :)
hi-fi-állvány
TV - Hi-Fi asztalt akarok csinálni. Szép, jó és olcsó legyen. TV és 6 készülék férjen rá.
Lehet ezt a 2-t kellene összekombinálni, hogy az asztalnak legyen kinyúló TV tartó része, hogy a hátsó rész túlnyúljon és az üveglap helyett fa lapot használni.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus