Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábel készités házilag
Kábel készités házilag
Nekem is van ilyen szalagkábelem, és tényleg printerekben használtak régen ilyet. IC kábelként is használtam, de már régen akkor még nem volt ennyi spec kábel, a hangjára már nem is emlékszem meg a lánc is elég gyengusz volt akkoriban.
Kábel készités házilag
Lipi,
A hangjáról írnál valamit. Tapasztalatom szerint, inkább a minél kevesebb szigetelő anyagra kell törekedni. Én hagynám magában az ereket, legfeljebb valami pamutfűzőbe bújtatnám bele, nem tenném bele plusz műanyag csőbe-szigetelőbe. Bár kétségtelen így jobban néz ki.
Kábel készités házilag
Üdvözlet. készítettem egy IC kábelt és szeretnék még készíteni, de tanácsra lenne szükség. Az első, amiből készítettem, az a SATA kábel. 2x2 db 0,4 mm-es eret használtam fel hozzá, amit egy SATA kábel tartalmaz. Az ér teflonos szigetelésű és úgy látszik, hogy ezüstözött vörösréz. Eltávolítottam róla az alumínium árnyékoló fóliát. 2 db eret teflon szalagba tekertem és így alakult ki egy vezető ér. Ezeket 6 mm-es kék pneumatika csőbe húztam, amit kívülről színes zsugorcsővel borítottam be. Az első kérdés, ez jó-e így? Így néz ki:
A hangjáról még nem tudok nyilatkozni, mert addig még nem jutottam, de ami kések az nem múlik.
A másik kábel, egy már rég a készletemben lévő számítógépes adatkábel. Néhai szerint valamilyen printer kábel. 51 db ezüstözött vörösréz 0,3 mm vezetőből áll. Ez biztosan ezüstözött, mert oxidálódott a csupaszon maradt vezető. Elsőre azt gondolom, hogy 5x5 db eret használok fel belőle egy kábelhez. 2. kérdés. Szerintetek menyit használjak?
Lacy ez a kábel, amit használsz nagyon ismerős. Honnét szerezted be?
Üdv: Lipi
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Kábel készités házilag
Lacy
Esetleg lehet tudni valamit erről az összekötőröl (alapanyag, hang karakter)?
Jah bocs nem vettem észre a kérdésed.
Alapanyag bolti, ezöstözött réz, több elemi szálas, teflon belső és külső szigeteléssel.
Hang: árához mérten (mások szerint) remek, kissé magasba húz de én ezt nem hallom annyira. Annak ellenére, hogy van olyan fórumtárs, aki sokkalta a magashangokat a falaimból...
Kábel készités házilag
Saját kábelkészítés kifizetődő tevékenység...Persze sok időt, kisérletezést és nagy precizitást igényel.
Az idő nagy részét az alapanyagok (vezető, dielektrikum) felkutatása veszi el.
Persze a design és a kezelhetőség sem utolsó.
Jól néz ki.
Miből van és mennyibe kerül?
Ez a típus 4X1mm2 tömör 99.999% tisztaságú ezüst vezetőket tartalmaz, víztiszta szilikon szigetelésben, litze fonatra kialakítva.
Több rendszerben is kipróbáltam, és jók a visszajelzések.
Árat privátban...
CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo
Kábel készités házilag
Saját kábelkészítés kifizetődő tevékenység...Persze sok időt, kisérletezést és nagy precizitást igényel.
Jól néz ki.
Miből van és mennyibe kerül?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kábel készités házilag
Saját kábelkészítés kifizetődő tevékenység...
Persze sok időt, kisérletezést és nagy precizitást igényel.
CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo
Kábel készités házilag
Lacy
Esetleg lehet tudni valamit erről az összekötőröl (alapanyag, hang karakter)?
Kábel készités házilag
Én meg ezeknél is olcsóbban tudok sokkal jobbat
Nekem kellene 10 m. Tudsz küldeni?
Üdvözlettel: Lex
- kaltenpeti
- Fórumlakó
- Értékelés: 22
Kábel készités házilag
Nekem is van egy tippem: 47Lab kábel
Kábel készités házilag
ha mégis a neotech érdekel, van egy eladó 2x1m-es KSH 441-esem
ká-csában szerelt dugókkal (RP-132GTB-6)
system
Kábel készités házilag
Kérdésem a következö:Szeretnék házilag jo kis összekötö kábelt barkácsolni.
A kiszemelt áldozatok a Neotech KHS-CA-201 métere 542ft
Kétszeres árnyékolású (Al fólia és OFC harisnya) OFC sztereó összekötő kábel kapcsolószállal, fekete PVC köpenyben. A vezetőt habosított polietilén veszi körül. Külső átmérője 2 * 6 mm, belső vezető keresztmetszete 0,34 mm2. A sztereó 2002/5 teszt ajánlott vétel kábele,
a második: Neotech KHS-154 2923 Ft/m
Kétszeres árnyékolású (vezető PVC fólia és ónozott réz harisnya), egymásra sodrott, teflon szigetelésű SPC vezetővel készült szimmetrikus összekötő kábel világos kék nylon harisnyában és átlátszó PVC köpenyben. Külső átmérője 9 mm. A vezető keresztmetszete: 2 * 0,52 mm2.A sztereó 2002/5 teszt győztes kábele,
a harmadik: Neotech KHS-441 1041 Ft/m
Kétszeres árnyékolású (Al Mylar fólia és OFC réz harisnya) SPC szimmetrikus összekötő kábel fekete PVC köpenyben. Az egymásra sodrott erek közötti teret polipropilén raffia tölti ki. Külső átmérője 8 mm. A belső vezető keresztmetszete 2 * 0,57 mm2. A sztereó 2002/5 teszt győztes kábele.
Az RCA dugok Bullet esetleg Neutrik tipusok lesznek.
Kérdés melyikkel jövök ki legjobb ár/érték arányba.Az összekötök hossza 0,75m lenne.
Ha még aktuális, akkor én ár-érték viszonylatban a Neotech KS-441SM (UP-OCC) 1277Ft kábelt ajánlanám.
A Bullet RCA helyett a Kácsában kapható RP-70GT-9 vagy az RP-190GT-9 RCA csatlakozókat, vagy ha méretre kompatibilis akkor a Neutrik NF2C-B-2.
Ebből a kábeltípusból közel 100m-t szereltem és pozitívak a visszajelzések.
Kábel készités házilag
Kérdés melyikkel jövök ki legjobb ár/érték arányba.
Vegyél Arzachel IC-t, abban nem fogsz csallódni.
75cm 6e
INFO
Kábel készités házilag
Kérdésem a következö:
Szeretnék házilag jo kis összekötö kábelt barkácsolni.
A kiszemelt áldozatok a Neotech KHS-CA-201 métere 542ft
Kétszeres árnyékolású (Al fólia és OFC harisnya) OFC sztereó összekötő kábel kapcsolószállal, fekete PVC köpenyben. A vezetőt habosított polietilén veszi körül. Külső átmérője 2 * 6 mm, belső vezető keresztmetszete 0,34 mm2. A sztereó 2002/5 teszt ajánlott vétel kábele,
a második: Neotech KHS-154 2923 Ft/m
Kétszeres árnyékolású (vezető PVC fólia és ónozott réz harisnya), egymásra sodrott, teflon szigetelésű SPC vezetővel készült szimmetrikus összekötő kábel világos kék nylon harisnyában és átlátszó PVC köpenyben. Külső átmérője 9 mm. A vezető keresztmetszete: 2 * 0,52 mm2.A sztereó 2002/5 teszt győztes kábele,
a harmadik: Neotech KHS-441 1041 Ft/m
Kétszeres árnyékolású (Al Mylar fólia és OFC réz harisnya) SPC szimmetrikus összekötő kábel fekete PVC köpenyben. Az egymásra sodrott erek közötti teret polipropilén raffia tölti ki. Külső átmérője 8 mm. A belső vezető keresztmetszete 2 * 0,57 mm2. A sztereó 2002/5 teszt győztes kábele.
Az RCA dugok Bullet esetleg Neutrik tipusok lesznek.
Kérdés melyikkel jövök ki legjobb ár/érték arányba.Az összekötök hossza 0,75m lenne.
Amp:Marantz PM-16
Cd:Marantz CD-17
Tuner:Sony ST-SB920QS
Cabel:V.D.H D352, V.D.H Combination
Speaker:Tannoy 638 �s Magnat MSP 110(MagnatSpecialProduct)