Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Diy erősítő építés

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Re: Diy erősítő építés

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

fülelek írta:
2020.05.18., hétf. 09:29
Ezen inkább érdemes gondolkodni: https://purifi-audio.com/eigentakt/
Ha igaz, márpedig miért ne, nagy maflás lenne a méregdrága gyártóknak!
A gondolkodás nem megerőltető...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ezen inkább érdemes gondolkodni: https://purifi-audio.com/eigentakt/

Miafene33
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Miafene33 »

Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy van -e tapasztalata valakinek a hypex erősítőkkel kapcsolatban? Egy ucd-180-on gondolkodok. Köszönöm.

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

szeretném, ha nem értenél félre :ohnoohnoohno: : ha nem vagy elégedett az erősítőd hangjával, miért nem cseréled le gondolkodik.gif ? ezekkel az alkatrész-cserékkel nem fogod érdemileg megváltoztatni - sőt, netán eltolod sad.gif - a hangját> volt már nem egy példa arra, hogy biza' a látszólag gagyi alkatrészek együttese sokkal 'jobb' Hangot :smile32: eredményezett, mint aztán ahogyan a 'minőségi alkatrészekkel' széttuningolt gép megszólalt :yingyang: . komolyan, gondold át leborulok.gif
[/quote]

Nem értem félre, el is engedem a témát.

Köszönöm a segítségedet!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

prando
V.I.P.
V.I.P.

prando írta:
2020.04.21., kedd 23:13
trane írta:
2020.04.21., kedd 21:07
prando írta:
2020.04.21., kedd 11:14
Fotó
úgy tűnik, mintha az előfok és a végfok között csatolóként lennének használva ezek a kondik (bár a 4,7uF kicsit soknak tűnik gondolkodik.gif ), úgyhogy szvsz érdemes megpróbálkozni a cserével leborulok.gif
Köszönöm a segítséget!!!
(ez egy xtz classA D100II erősítő)
...és azok a fehér ellenállások?
Találtam
Ohmit gyàrtmányt. (?)
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

prando
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2020.04.21., kedd 21:07
prando írta:
2020.04.21., kedd 11:14
Fotó
úgy tűnik, mintha az előfok és a végfok között csatolóként lennének használva ezek a kondik (bár a 4,7uF kicsit soknak tűnik gondolkodik.gif ), úgyhogy szvsz érdemes megpróbálkozni a cserével leborulok.gif
Köszönöm a segítséget!!!
(ez egy xtz classA D100II erősítő)

prando
V.I.P.
V.I.P.

a polypropilén kondiknál nincs kinyiffanezek maguktól 'bi-poláris'ak, és nincs bennük elektrolit, ami helytelen polaritású bekötésnél szétlőné a kondit. irány-meghatározásnál általában a felirat segít, de erre ne vegyél mérget. viszont arról a fotóról (ami szinte semmit nem mutat az erősítő topológiájából) nehéz megállapítani, egy Zobel áramkör részét képezi-e a kondi (amihez egy ellenállás még kellene, és persze össz. csatornánként 1-1 mind a kondiból, mind az ellenállásból), vagy valami más célt szolgál... gondolkodik.gif én és így nem erőltetném a kondicserét :ohnoohnoohno:
[/quote]

Fotó
Csatolmányok
20200421_111016.jpg
20200421_111016.jpg (3.08 MiB) Megtekintve 3510 alkalommal

prando
V.I.P.
V.I.P.

a polypropilén kondiknál nincs kinyiffanás, ezek maguktól 'bi-poláris'ak, és nincs bennük elektrolit, ami helytelen polaritású bekötésnél szétlőné a kondit. irány-meghatározásnál általában a felirat segít, de erre ne vegyél mérget. viszont arról a fotóról (ami szinte semmit nem mutat az erősítő topológiájából) nehéz megállapítani, egy Zobel áramkör részét képezi-e a kondi (amihez egy ellenállás még kellene, és persze össz. csatornánként 1-1 mind a kondiból, mind az ellenállásból), vagy valami más célt szolgál... gondolkodik.gif én és így nem erőltetném a kondicserét :ohnoohnoohno:
[/quote]

Köszönöm a hozzászólást!

Kettő db ilyen kondi van, ehhez most ennyit tudok hozzátenni, úgy gondolom, akkor csatornánként egy-egy. Kedden lövök egy jobb képet.
Jó éjt! :)

prando
V.I.P.
V.I.P.

prando írta:
2020.04.18., szomb. 14:04
Az iyen kondenzátor helyére, Jantzen audio Superior Z cap került. Az egész hangváltó tuning több mint 40e-be fájt, és hát, nem mondom, jobb lett, de én többett vártam. Ráadásul az éladásnál egy fillér sem térült még.
Ezzel csak arra szérettem volna rávilágítani, hogy a helyedben én békén hagynám.
Azért nekem csak motoszkál a kisördög. :)
Elkezdtem utána olvasni, mert nem értek a dologhoz semennyire. Azt kiderítettem, hogy a uF értek fontos, a vdc vagy ennyi, vagy magasabb legyen.
És van a kondinak egy iránya ami szerint be kell építeni, ha fordítva teszi az ember, a kondi kinyiffan, ha csak nem bipoláris, de nem találtam olyanban értékelhetőt. Ezen a kondin -ami látszik belőle-nem találok rajta irányjelzést. Hogyan állapítsam meg az irányát? Felirat adhat támpontot, mint egyes kábeleknél pl.?
Köszönöm!
[/quote]

És most már kiderítettem: non-polarized a kivitel. Adódik a kérdés, milyet helyette, ami jobb lehet? És polarizált lehet-e esetleg? Vagy vigyem szerelőhöz?
Köszönöm!

prando
V.I.P.
V.I.P.

Az iyen kondenzátor helyére, Jantzen audio Superior Z cap került. Az egész hangváltó tuning több mint 40e-be fájt, és hát, nem mondom, jobb lett, de én többett vártam. Ráadásul az éladásnál egy fillér sem térült még.
Ezzel csak arra szérettem volna rávilágítani, hogy a helyedben én békén hagynám.
[/quote]

Azért nekem csak motoszkál a kisördög. :)
Elkezdtem utána olvasni, mert nem értek a dologhoz semennyire. Azt kiderítettem, hogy a uF értek fontos, a vdc vagy ennyi, vagy magasabb legyen.
És van a kondinak egy iránya ami szerint be kell építeni, ha fordítva teszi az ember, a kondi kinyiffan, ha csak nem bipoláris, de nem találtam olyanban értékelhetőt. Ezen a kondin -ami látszik belőle-nem találok rajta irányjelzést. Hogyan állapítsam meg az irányát? Felirat adhat támpontot, mint egyes kábeleknél pl.?
Köszönöm!

prando
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2020.04.10., pén. 21:49
prando írta:
2020.04.10., pén. 15:02
Sziasztok! XTZ erősítőben van az alabbi kondi, érdemes-e kicserelni? Amúgy elégedett vagyok a készülékkel, de a kis ördög...Köszi!
Egykoron volt Chario Constallation Delphinus hangsugárzóm, annak a hangváltójában a magassugárzó előtt, pont ugyanilyen kondenzátor volt. Tuning gyanánt kicseréltem az alkatrészeket minőségibb darabokra. Az iyen kondenzátor helyére, Jantzen audio Superior Z cap került. Az egész hangváltó tuning több mint 40e-be fájt, és hát, nem mondom, jobb lett, de én többett vártam. Ráadásul az éladásnál egy fillér sem térült még.
Köszönöm! :)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

prando írta:
Sziasztok! XTZ erősítőben van az alabbi kondi, érdemes-e kicserelni? Amúgy elégedett vagyok a készülékkel, de a kis ördög...Köszi!
Egykoron volt Chario Constallation Delphinus hangsugárzóm, annak a hangváltójában a magassugárzó előtt, pont ugyanilyen kondenzátor volt. Tuning gyanánt kicseréltem az alkatrészeket minőségibb darabokra. Az iyen kondenzátor helyére, Jantzen audio Superior Z cap került. Az egész hangváltó tuning több mint 40e-be fájt, és hát, nem mondom, jobb lett, de én többett vártam. Ráadásul az éladásnál egy fillér sem térült még.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

prando
V.I.P.
V.I.P.

prando írta:

Úgy tűnikBennic gyártmány.

prando
V.I.P.
V.I.P.

Csatolmányok
20200410_144650.jpg
20200410_144650.jpg (3.13 MiB) Megtekintve 3057 alkalommal

zsero
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: zsero »

fülelek írta:
2020.02.27., csüt. 20:44
Szerintem először tedd egy falapra az egészet, olcsó pécés hűtőbordával, ez a kapcsolás jó választás, nem fogsz benne csalódni.
Köszi, ezen gondolkodtam én is. Egészen pontosan azon, hogy egy baseplate-re teszem, hogy meg legyen a földelés az egészen és azt egy falapra:
https://modushop.biz/site/index.php?rou ... arch=plate

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szerintem először tedd egy falapra az egészet, olcsó pécés hűtőbordával, ez a kapcsolás jó választás, nem fogsz benne csalódni.

zsero
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: zsero »

Sziasztok, egy Neurochrome Modulus 86 alapú erősítőt szeretnék építeni, és a legnehezebb / legdrágább elemnek az aluminium ház tűnik most. Ezt ti hogy szoktátok? Az olasz Modushop Mini Dissipante házait nézem + CNC megmunkálást néznék a hátlapra. Van olcsóbb esetleg hazai megoldás?

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: sanko »

Sziasztok!
Hozzáértők segítségét kérném.Szeretnék egy 4 csatornás-2db 2 csatornás-digitális végfokkal (ClassD Audio)épített erősítőt házimoziba használni.Eddig ezt a végfokot hangosításra használtuk,de befejeztük a zenélést.Az egyik panel 2x250W/8ohm a másik 2x125W/8ohm.Hangosításban a nagyobbik hajtotta a subbokat,a kisebbik a topládákat.
Két külön tápról-az egyik külső- ment a két panel.Most csak a belső tápról(400W-os toroid ) megy mindkettő panel.
Egyenlőre 3.0 rendszerben használom (2 front+center),az előfok egy UMC-1.Az a gondom,hogy a nagy panelen vannak a frontok(Phonar Compact 2),és a kispanel egyik csatornájával próbáltam a centert(Jamo Studio center) meghajtani,de a center nagyon halkan szól.Max 10db tudok a procin emelni,de még akkor is halkabb a teszthangnál,mint a frontok.Ha meghidalom a kis panelt(1x250W 8ohm),akkor valamennyire helyreáll a centercsatorna hangereje(+5 db emeléssel a procin),de így elveszítek egy csatornát,amit egy passzív sub hajtására terveztem felhasználni.Próbáltam másik centerrel (Dali Concept),ami ugyan olyan érzéken mint a frontok,de ugyanaz a helyzet.Szerintetek mi lehet a gond?Előre is kösz.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

gerenis69
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: gerenis69 »

Ha esetleg valakit érdekel, van egy nagyon alacsony torzítású és zajú mono audio erősítő dizájnom, aminek az építőkészletét (NYÁK + alkatrészek a fő hűtőboda nélkül) meg lehet tőlem vásárolni. Két kitből sztereo vagy dual monó erősítő építhető. Az erősítő, valamint kiegészítő áramkörei (opcionális védelem, tápegység) fejlesztésére több mint 1 év, és (akárhogy spóroltam) közel 1 millió Ft ment rá. Szakkönyvek, műszerek, szoftverek költségei, prototípusok anyagköltségei, nem beleszámítva a saját munkámat. Eddig két ember vett kitet tőlem. Az erősítőről itt található még infó:viewtopic.php?f=68&t=138913&p=2443751
Van hozzá építési leírás magyarul, de csak olyanoknak ajánlom, hogy belekezdjenek az építésébe, akiknek már van tapasztalata audio erősítő építésben, mert ez az átlagos erősítőknél több alkatrészt tartalmaz, és bonyolultabb.
Aki a hangjáról szeretne kérdezni: ennek az erősítőnek "nincs hangja", úgy értem, nincs akkora torzítása, amely emberi füllel érzékelhető (ezt a nullteszt is bizonyította), vagyis teljesen transzparens, neutrális.

page07
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: page07 »

tehát: használható csövesben is...
csak szerintem nincs értelme.
ha soros akkor akkor feleződik -viszont:
2 soros és 2 párhuzamosan kötve jó lehet csövihez...

page07
Nincs visszaút
Nincs visszaút

1 ébként csak 3300 uf darabja...
lehet párhuzamos és soros kapcsolásban és akkor változik a fesz. és a kap.is

page07
Nincs visszaút
Nincs visszaút

dragonweed írta:
2019.10.06., vas. 12:15
24000uF, 350 Volton?? Szabad tudni mit építesz?...... :rolleyes: (végrendeletet azért írj mielőtt bekapcsolod gondolkodik.gif)
:D
emi fegyóra jó lehet

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

kistilli1980 írta:
2019.10.07., hétf. 12:52
:fekverohog:

Ezért kérdeztelek titeket, hozzáértőket.Építtetni szeretnék A-osztályú végfokot, és gondoltam rákérdezek, hogy felhasználható-e hozzá.
De köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólást és segítséget! Akkor ezek nem kerülnek felhasználásra.
Ha csak kisfeszültségen használod, mittudomen 20-80V-ra, akkor nemgáz és nem is veszélyes, csak akkor fölöslegesen nagy fizikai méretben. Csövesnél meg pártíz-párszáz uF a használatos és elégséges méret.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

kistilli1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: kistilli1980 »

:fekverohog:

Ezért kérdeztelek titeket, hozzáértőket.Építtetni szeretnék A-osztályú végfokot, és gondoltam rákérdezek, hogy felhasználható-e hozzá.
De köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólást és segítséget! Akkor ezek nem kerülnek felhasználásra.
Üdv. Zoli

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

dragonweed írta:
2019.10.06., vas. 12:15
24000uF, 350 Volton?? Szabad tudni mit építesz?...... :rolleyes: (végrendeletet azért írj mielőtt bekapcsolod gondolkodik.gif)
:)
Ekkora töltessel egy kisebb falut ki lehet már végezni.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”