dys-cus írta: ↑2018.12.12., szer. 17:44
Süti! Az ECC 83 kicsit karcsú a meghajtáshoz. Nem? Minnél kisebb impedanciáról kellene hajtani. Ha gondolod, ingyen adok neked két orosz 6SN7 csövet, válogatottat, hadit, ehhez a projecthez. Csak a posta költséget kérem tőled, mivel csövem van, de pénzem nincs.

Hidd el, a hang minőségében nagyon sokat jelent a korrekt meghajtás. Ugyan úgy, mint az autobias elvetése.
Közben én is haladtam a 300B-kel. Valahogy így fog kinézni:
20181212_142532.jpg
Köszi a felajánlást, de azthiszem nem élnék vele. Van egyébként 5687 csövem is -az is jóval izmosabb-, de szempont volt, hogy a capri cuccaibol a lehető legtöbbet felhasználjak hozzá úgy, hogy elfogadható legyen a végeredmény. Az EL84-et sajnos nem lehet, mert azzal hányadék az egész és semmi mélye. Szóval megnéztem mik a lehetőségek, volt otthon 6H13C, azzal is remekül működik, csak nagyon sok anódfesz megy kárba az irdatlan autobias fesz miatt. Megnéztem mik vannak eladó cuccok a fórumon, láttam van 2A3, megnéztem az adatlapját, és megtetszett. Ugyhogy ezért lett ez. A kis ECC viszont szrintem viszonylag jol teszi a dolgát. Összesen 24pF a rácskapacitás a földelés felé, 60k körüli van az ECC fokozat kimenőimpedanciaja, ha a csövet annyinak veszem, mint a munkaellenallast (kb féltápon van az anodja). Ennek a kialakult szűrőnek olyan 110kHz körül lenne a felső határfrekvenciája, szóval az már bőven a hallható tartomány felett van. Fázistolásba még számíthatna, valószínűleg valamennyit számít is, de én füllel nem hallom, pedig háklis vagyok rá. Átment a Csajkovszkij - Diotörő teszten is. Nem lettek műanyagok a hegedűk és a rézfúvosok se. Azok szeretnek elszaródni rossz erősítő vagy tweeter fázishelyzettől. Szóval lehet, hogy jobb lenne erősebb előfokkal, de nem érzem szükségét. Mondhatnám, hogy "jovanezigy". Így ha van valakinek elfekvő caprija, akkor csak a 2A3-ak kellenek meg még pár nem túl drága alkatrész, és lehet belőle rittyenteni egy olcsó DHT erősítőt. Mondjuk úgy 30-40ezer forintból, ami azért egész olcsó.