Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy erősítő építés
Diy erősítő építés
De nem lehetetlen, az én csövesemben a háló, kimenő és fojtó trafó is toroid
... érdemes még hozzátenni, hogy hangra is kiváló toroid kimenőtrafót talán csak ez az egy cég csinál Európában.
Diy erősítő építés
Így igaz de azt is kell tudni hogy csak is egy rosszul méretezett , kivitelezett trafó ami ennek ellent mond !
Persze, de jól néznénk ki, ha már a hálózati trafónál megállna a tudomány. Hogyan, és mikor lenne abból rendesen működő cucc...?
Nem akarok belekotyogni, mert nem értek hozzá, de miért van az, hogy pl az Audio Note nem használ toroid trafót a digitális IF trafókon kívül?
Nagyon egyszerű a magyarázat.
A csöves erősítők fojtós-vákuumdiódás egyenirányítós fokozata nem szereti az alacsony szekunder impedanciájú hálótrafókat, a toroidok pedig többnyire olyanok. A félvezetős egyenirányításnál is haszonra van, ha diódák rövid nyitásakor korlátozva van a csúcsáram a trafó relatív magas szekunder impedanciájával.
Kimenő trafót nem sokan tudnak toroidból jót készíteni, ezzel a Note és Kondo féle társaság nem kísérletezik, egyébként a toroiddal kevesebb variáció építhető.
Diy erősítő építés
Nem akarok belekotyogni, mert nem értek hozzá, de miért van az, hogy pl az Audio Note nem használ toroid trafót a digitális IF trafókon kívül?
Nagyon egyszerű a magyarázat.
A csöves erősítők fojtós-vákuumdiódás egyenirányítós fokozata nem szereti az alacsony szekunder impedanciájú hálótrafókat, a toroidok pedig többnyire olyanok. A félvezetős egyenirányításnál is haszonra van, ha diódák rövid nyitásakor korlátozva van a csúcsáram a trafó relatív magas szekunder impedanciájával.
Kimenő trafót nem sokan tudnak toroidból jót készíteni, ezzel a Note és Kondo féle társaság nem kísérletezik, egyébként a toroiddal kevesebb variáció építhető.
Diy erősítő építés
Mint minden alkatrésznek, a hálózati trafónak is van sajáthangja illetve hangminősége. A trollok meg azért vannak, hogy röhögjenek rajta - mi mást is tehetnének, ha nincs fülük vagy tisztességes hifijük...
Így igaz de azt is kell tudni hogy csak is egy rosszul méretezett , kivitelezett trafó ami ennek ellent mond !
Diy erősítő építés
Ennek csupán csak üzleti oka is lehet illetve lehet technikai oka is de ezt Ők tudnák megmondani a helyes választ !
Tudnék tippelni de nem teszem hisz amennyi ember az úgy is mind mást mond ...
Diy erősítő építés
De komolyra fordítva a szót azért kérdezem mert ha egy 70-80 cm-es tápkábelt kicserél az ember a készüléke mögött annak is van valamilyen hallható hatása a hangra, hogy pozitív vagy negatív abba most ne menjünk bele de van! Akkor egy sokkal komplexebb alkatrésznek mint pl. egy trafó biztos van saját hangja?! Vagy nincs?
Mint minden alkatrésznek, a hálózati trafónak is van sajáthangja illetve hangminősége. A trollok meg azért vannak, hogy röhögjenek rajta - mi mást is tehetnének, ha nincs fülük vagy tisztességes hifijük...
/Arra viszont nem érdemes spekulálni, hogy innen-onnan, esetlegesen beszerzett anyagokból majd csak valami kitűnő hangú trafó születik.../
Diy erősítő építés
Ne szarozz vele, a toroid tökéletes választás. Az a fontos, hogy jól legyen méretezve.
Diy erősítő építés
Rendben köszönöm, ha valakinek van eladó 2 db-ja vagy tud jó helyet ahol érdemes gyártatni venni ne tartsa magában.
Diy erősítő építés
Már mér haragudnék örülök, hogy jól szórakozol.
De komolyra fordítva a szót azért kérdezem mert ha egy 70-80 cm-es tápkábelt kicserél az ember a készüléke mögött annak is van valamilyen hallható hatása a hangra, hogy pozitív vagy negatív abba most ne menjünk bele de van! Akkor egy sokkal komplexebb alkatrésznek mint pl. egy trafó biztos van saját hangja?! Vagy nincs?
Ha azt mondjátok, hogy ne szarozzak vele akkor meggyőzhető vagyok de ha valakinek van ilyen jellegű tapasztalata azt megköszönöm ha megosztja velem
70-80 cm-es tápkábelt kicserél az ember a készüléke mögött annak is van valamilyen hallható hatása a hangra,
Lehet de ebben lehetne vitázni és nem vitaként de ha kicserélsz egy 70-80 cm -es kábelt a betápon akkor mi a helyzet a falban lévő akármilyen és össze -vissza vezetékekkel na és ha tegyük fel a lakás összes vezetékét kicseréljük szupravezetőre akkor mehetünk tovább a hálózati vezetékekre szóval ez csak olyan népámítás aki ebben hisz az kicsit nem ezen a világon van !
Szerk : közben a Lamalas megirta a választ nem kell szarozni vele , egy jól méretezett toroid maga a tökéletes !
Diy erősítő építés
...Ha azt mondjátok, hogy ne szarozzak vele akkor meggyőzhető vagyok ...Ne szarozz vele, a toroid tökéletes választás. Az a fontos, hogy jól legyen méretezve.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Diy erősítő építés
Már ne is haragudj de ezen jót mulattam !
Már mér haragudnék örülök, hogy jól szórakozol.
Ha azt mondjátok, hogy ne szarozzak vele akkor meggyőzhető vagyok de ha valakinek van ilyen jellegű tapasztalata azt megköszönöm ha megosztja velem
Diy erősítő építés
Szakik!
Már majdnem készen vannak a B5-höz készült tápjaim!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes e jó minőségű vasra tekert normál trafót készíttetnem, konkrétan ezekről lenne szó: http://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_50305.html vagy jó lehet szimpla toroid is. Kizárólag hang szempontjából kérdezem, mert egyszer olvastam valahol, hogy a toroidok "szárítják" a hangot. Kb 4.000 ft-vel kerülne többe a normál trafó elkészíttetése de két darabnál az már 8.000 ft.
Szerintetek?
Köszönöm szépen válaszotokat
Tomi
Akkor ezek szerint a vasmagos trafók pedig "mossák" a hangot!
Diy erősítő építés
Szakik!
Már majdnem készen vannak a B5-höz készült tápjaim!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes e jó minőségű vasra tekert normál trafót készíttetnem, konkrétan ezekről lenne szó: http://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_50305.html vagy jó lehet szimpla toroid is. Kizárólag hang szempontjából kérdezem, mert egyszer olvastam valahol, hogy a toroidok "szárítják" a hangot. Kb 4.000 ft-vel kerülne többe a normál trafó elkészíttetése de két darabnál az már 8.000 ft.
Szerintetek?
Köszönöm szépen válaszotokat
Tomi
szimpla toroid is. Kizárólag hang szempontjából kérdezem, mert egyszer olvastam valahol, hogy a toroidok "szárítják" a hangot.
Már ne is haragudj de ezen jót mulattam !
Diy erősítő építés
Szakik!Már majdnem készen vannak a B5-höz készült tápjaim!Az lenne a kérdésem, hogy érdemes e jó minőségű vasra tekert normál trafót készíttetnem, konkrétan ezekről lenne szó: http://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_50305.html vagy jó lehet szimpla toroid is. Kizárólag hang szempontjából kérdezem, mert egyszer olvastam valahol, hogy a toroidok "szárítják" a hangot. Kb 4.000 ft-vel kerülne többe a normál trafó elkészíttetése de két darabnál az már 8.000 ft.Szerintetek?Köszönöm szépen válaszotokatTomi
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Diy erősítő építés
Szerintem egy quad405 dominál inkább abban van erő.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Diy erősítő építés
Szerintem hasonlóak lehetnek.....gitárerősítőre gondolsz...vagy házimozihoz szeretnél szubot...?
Hali!
Gitárhoz lenne.
Diy erősítő építés
Szerintem hasonlóak lehetnek.....gitárerősítőre gondolsz...vagy házimozihoz szeretnél szubot...?
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Diy erősítő építés
Kérdés:
Egy Hiraga 30w/mono alkalmas lehet egy bass erőstítő céljára?
Kérdés:
És vagy? jobb, mint egy Marshall fullcsöves copy?
Diy erősítő építés
Kérdés:
Diy erősítő építés
te BlueVoice!
Nem gondolod hogy fordítva ülsz a lovon
Az erősítőd brummos jelenségének megoldására elsősorban, vagy kizárólag te voltál kíváncsi, mi itt a többség megpróbáltuk kibarkóbázni a bajodat. A barkóbázó többség már épített egy-két erőlködőt, de legalábbis ismeri gyakorlatból is a legfontosabb építési elveket, és te őket "értelmes szakmai hozzászólást" kinyögni képtelennek tartod? Lamalas kivételével?
Hidd el, nem vágyunk az elismerésre, de legközelebb fele ennyi támogatásra se számíts!
Nem gondolom, mivel érdemben nem sokan szóltak hozzá a témához, söt volt hogy pont az ellenkezöje van javasolva a valós megoldásnak. Erre milyen gombot varjak.. Persze nem lehet mindenki avatott mester, és az sem kényszer hogy elmélyedjen az én dolgaimban. Egy szó mint száz, a hozzászólók nagy része a inkább zavarkeltö mint tárgyilagos. Már megszoktam, sajnos ezekben az idökben ez törvényszerü. No de ez már más téma, az elözö részemröl lezárva...
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Diy erősítő építés
Bocsi!
Lényegében egy plazma tv képzaja okozta(túl közel volt az ic kábel)
Azért az IC kábel típusa se lenne érdektelen. Ugyanis ennek árnyékolnia kellene...
Milyen közel az a "túl közel"?
A plazma TV "képzajának" amplitudója és spektruma is megérne egy kis eszmecserét...
Az én problémám is megoldva! Akit érdekel annak elmondom privátban, mivel egy ertelmes szakmai hozzászólást sem kaptam nyilvánosan sajnos (lamalast kivéve!)....
te BlueVoice!
Az erősítőd brummos jelenségének megoldására elsősorban, vagy kizárólag te voltál kíváncsi, mi itt a többség megpróbáltuk kibarkóbázni a bajodat. A barkóbázó többség már épített egy-két erőlködőt, de legalábbis ismeri gyakorlatból is a legfontosabb építési elveket, és te őket "értelmes szakmai hozzászólást" kinyögni képtelennek tartod? Lamalas kivételével?
Hidd el, nem vágyunk az elismerésre, de legközelebb fele ennyi támogatásra se számíts!
Diy erősítő építés
Az én problémám is megoldva! Akit érdekel annak elmondom privátban, mivel egy ertelmes szakmai hozzászólást sem kaptam nyilvánosan sajnos (lamalast kivéve!)....
te BlueVoice!
Diy erősítő építés
Miért privátban, titkos vagy mi!?
Ez a fórum pont azért van, hogy az ilyen infók puplikusak legyenek, hogy mások is tanulhassanak belőle...
"mivel egy ertelmes szakmai hozzászólást sem kaptam nyilvánosan"
Kissé megbántva érzi magát, ezért.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Diy erősítő építés
Miért privátban, titkos vagy mi!?
Ez a fórum pont azért van, hogy az ilyen infók puplikusak legyenek, hogy mások is tanulhassanak belőle...
Diy erősítő építés