Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
Hivox Tuning
A belső kábelezés gyári ALR Jordan a hangszórók mindegyike alu öntvény könnyen kivehetőek nincsenek beragasztva.
Hivox Tuning
Úgy néz ki elválalja Fülelek a hangfalaim tuningját.Szétszedni könnyü öket múltkor kivettem a hangszórókat kiváncsiságból belekukkantottam csináltam pár fotot is róla amit most ide felrakok,hogy lássa Fülelek is mire számitson körülbelül.
na végre megjött az eszed és szakemberre bízod.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Hivox Tuning
Ez a közép,magas váltó három légmagos tekercs 3mH,0,6mH,0.13mH.Kettö 4.7uF kondi meg kettö 3.3uF kondi meg egy pici elektrolit 100V 15uF
Hivox Tuning
Ez a két 20centis mélynek a váltója.Két vasmagos tekercs egyik 4.5mH másik 3.5mH és két elektrolit kondi mindkettö 100V 33uF
Hivox Tuning
Úgy néz ki elválalja Fülelek a hangfalaim tuningját.Szétszedni könnyü öket múltkor kivettem a hangszórókat kiváncsiságból belekukkantottam csináltam pár fotot is róla amit most ide felrakok,hogy lássa Fülelek is mire számitson körülbelül.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5144
Hivox Tuning
E hétvégi akciónkban a hangsugárzó tuning is szerepel!
Forever CIS néven új szén vezetőjű kábelt hoztunk forgalomba... melyet bárki otthonában is kipróbálhat... vásárlási kötelezettség nélkül.
Én bevállaltam ezt az ic-t meghallgatási próba nélkül, és nem bántam meg.
A láncomban pár hetes csak a cd egység (CA 640C V2). Azt gondoltam, hogy még a bejáratás miatt nincs meg az szinpadkép, amit hiányoltam.
Kábelcsere után azonnal mind szélességben, mind mélységben kiteljesedett a tér. Tehát köze nem volt a dolognak a bejáratáshoz.
A hangjáról csak annyit, pont ilyent kerestem, tehát marad. (nyugodt, tiszta, sziszegésmentes magasak)
Ja és még annyit: a kábelt nem kellett bejáratni, számomra rögtön érezhető volt a markáns, pozitív különbség. (előtte szimmetrikus ofc réz ic volt bekötve)
Hivox Tuning
Forever CIS néven új szén vezetőjű kábelt hoztunk forgalomba... melyet bárki otthonában is kipróbálhat... vásárlási kötelezettség nélkül.
Én bevállaltam ezt az ic-t meghallgatási próba nélkül, és nem bántam meg.
A láncomban pár hetes csak a cd egység (CA 640C V2). Azt gondoltam, hogy még a bejáratás miatt nincs meg az szinpadkép, amit hiányoltam.
Kábelcsere után azonnal mind szélességben, mind mélységben kiteljesedett a tér. Tehát köze nem volt a dolognak a bejáratáshoz.
A hangjáról csak annyit, pont ilyent kerestem, tehát marad. (nyugodt, tiszta, sziszegésmentes magasak)
Ja és még annyit: a kábelt nem kellett bejáratni, számomra rögtön érezhető volt a markáns, pozitív különbség. (előtte szimmetrikus ofc réz ic volt bekötve)
A következő héten a hangsugárzók tuningjából 20% engedményt adunk, azaz egy kéthangszórós dobozpárt 9600, egy háromhangszórós dobozpárt 12000-ért tuningolunk, amely tuning tartalmazza az összes ebben a topikban leirt eljárást.
Tehát garantáltan mindenki meg fog elégedni a hangminőség javulás mértékével
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
A következő héten a hangsugárzók tuningjából 20% engedményt adunk, azaz egy kéthangszórós dobozpárt 9600, egy háromhangszórós dobozpárt 12000-ért tuningolunk, amely tuning tartalmazza az összes ebben a topikban leirt eljárást.
Tehát garantáltan mindenki meg fog elégedni a hangminőség javulás mértékével
Forever CIS néven új szén vezetőjű kábelt hoztunk forgalomba. Árnyékolt kivitel, koaxiális felépités, fekete polietilén dielektrikum és külső boritás, kiváló minőségű csatlakozók jellemzik a kábelt, melyet bárki otthonában is kipróbálhat. Természetesen vidékre is postázzuk vásárlási kötelezettség nélkül.
Fórumtagoknak némi kedvezmény is dukál
Hogy milyen a hangja?
Nyugodt, mégis részletes.
A puding próbája az evés...
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Forever CIS néven új szén vezetőjű kábelt hoztunk forgalomba. Árnyékolt kivitel, koaxiális felépités, fekete polietilén dielektrikum és külső boritás, kiváló minőségű csatlakozók jellemzik a kábelt, melyet bárki otthonában is kipróbálhat. Természetesen vidékre is postázzuk vásárlási kötelezettség nélkül.
Fórumtagoknak némi kedvezmény is dukál
Hogy milyen a hangja?
Nyugodt, mégis részletes.
A puding próbája az evés...
Érdemes megnézni a Licit fület a fórum kezdőlapján, nagyon olcsón áll még a DP880A hangdoboz, amiből nagyon komoly hangsugárzót lehet tuningolni, igazi háromutas konstrukció, jó minőségű hangszórókkal. Keresztezési frekvencia 250Hz és 2500 Hz. A tuning kiterjed a váltó hangolására, a kábelcserére, csillapitóanyag optimalizálásra, és némi mechanikus merevitésre.
A tuning ára 16e Ft, és meghallgatható nálunk. Jelenleg (különösen ennyi pénzért - 43+16 e Ft) semmilyen más hangsugárzó nem rúg labdába, ilyet ritkán szoktam mondani, de bárki meggyőződhet róla. Akár kisebb szobában is elhelyezhető, mert nem búg a mélye egyáltalán, és a sztereo tér minősége vetekszik sok monitordobozéval.
Ez nem üres marketingduma, tessék meghallgatni!
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Érdemes megnézni a Licit fület a fórum kezdőlapján, nagyon olcsón áll még a DP880A hangdoboz, amiből nagyon komoly hangsugárzót lehet tuningolni, igazi háromutas konstrukció, jó minőségű hangszórókkal. Keresztezési frekvencia 250Hz és 2500 Hz. A tuning kiterjed a váltó hangolására, a kábelcserére, csillapitóanyag optimalizálásra, és némi mechanikus merevitésre.
A tuning ára 16e Ft, és meghallgatható nálunk. Jelenleg (különösen ennyi pénzért - 43+16 e Ft) semmilyen más hangsugárzó nem rúg labdába, ilyet ritkán szoktam mondani, de bárki meggyőződhet róla. Akár kisebb szobában is elhelyezhető, mert nem búg a mélye egyáltalán, és a sztereo tér minősége vetekszik sok monitordobozéval.
Ez nem üres marketingduma, tessék meghallgatni!
- simi
- Nincs visszaút
- Értékelés: 7
Hivox Tuning
Nem lett tőle olyan a hangja, mint a tuning Oppo + Lupus dac ami még ott volt, az jóval nagyobb térrel szól és nincs benne az a leheletnyi fémesség, ami ebben alapból megvan, .
Azt hiszem, az a páros nekem készült...
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Hivox Tuning
Múlt héten elvittem a Harman Kardon HD970 cd-met tuningra, szabad kezet adva. Végül csak egy sima tápkábekezés lett csak belőle, amibe beépített egy szűrést is. Nem lett tőle olyan a hangja, mint a tuning Oppo + Lupus dac ami még ott volt, az jóval nagyobb térrel szól és nincs benne az a leheletnyi fémesség, ami ebben alapból megvan, de a pénzét azt hiszem megérte a tuning. A mélyeken nagyon sokat dobott, nem olyan semmi punnyadt szétfolyós lötyögös, hanem minden zenében élet lett, normális alapot ad, és valamivel szebbek a lecsengések is, stabilabb az egész színpad - ha nem is lett nagyobb, sűrűbb, gazdagabb a hangja, mint ahogy szerettem volna - de ahogy az alcím mondja, csak azt, és annyit, amennyit érdemes... kicsit többet reméltem, hogy ki lehet hozni a készülékből, de amit kaptam az viszont értékarányos, és nem egy horror összegért.. Ez amúgy a sima, szürke verzió, és nem a fekete LE, amiben más futómű van, de a többi része amúgy teljesen megegyezik.
[8]__[=|=]__[8]
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Minden cégnek joga van változtatni a berendezésein, ha ez pozitiv minőségi változást jelent árváltozás nélkül, akkor az mindenképp előnyös a felhasználó számára. Hogy mit változtattunk rajta, az egyelőre maradjon szakmai titok, végülis nincs jelentősége a hallgató számára, hogy x alkatrész helyett y alkatrészt van beültetve. Épp elég semmitmondó reklámizű áltudományos, bombasztikus, felsorolást olvashatunk nap mint nap bármilyen műszaki cikkről, elektroakusztikai cikkekről meg végképp, a hangzás az, ami igazán számit. Némely készülékeket szivesen kölcsönadjuk, mert tudjuk, hogy az adott otthoni körülmények között kell jól teljesiteniük, bizonyos termékeket meg cska akkor adjuk oda kipróbálásra, ha számunkra ismert körülmények között fogják kipróbálni, mert bizony van olyan eset, amikor egy kifejezetten rosszul összeállitott rendszer, ráadásul rossz akusztikájú helyiségben annyira kellemetlenül szól, hogy nincs az az egyetlen, bármilyen tipusú, árú, márkájú új láncszem, ami kijavithatná a hibákat.
Hivox Tuning
Ezek szerint jól hallottam, másképp szól a legutobbi Lupus a Lupus 2-höz képest.
Fülelek megmagyáráznád a változás okát hogy mit és miért változtattál a 1 ill 2 -höz képest.
P4 PC , Audio alchemy jitter killer, VBV gemini2 dac, Myrad T-50 el�er�s�t� av-proc, Yamaha ax-497 2db
Hivox Tuning
Ha megengeditek írnék néhány sort a Lupus S dacról.
Korábban Lupus 2-vel hallgattam zenét, így volt (van) viszonyítási alap.
Megfordult nálam jópár cd játékos(Denon, Philips,Marantz stb) köztük egy Gryphon Adagio is, ami a legjobb volt ezek között.
Őszintén bevallom nem vártam óriási változást a cucctól.
Ehhez képest első bekapcsoláskor egyértelmű volt számomra a különbség, persze kellett
hozzá 1~2 nap amíg megszokta az új környezetet.
A cd futómű egy Denon dcd 1400 amit szintén Zoli tuningolt, nagy megelégedésemre.
Az eredmény egyértelmű , sokkal több részlet, megfogottabb és meglepően több mély került a zenébe, letisztultak az eddig száraz és enyhén "koszos" hangszerek.
Mindenféle zenével meghallgattm ,komolyzene ,jazz rock(Dvorak, Fourplay, B&W demo, Dream Theater, Pink Floyd stb....) , úgy érzem minden műfajon jobban szól a rendszer mint eddig.
Jelenleg a cd és az Sb 3 forrás is erről üzemel , megérte a picit hosszú elkészülési idő, köszönet érte!
Mindenkinek csak ajánlani tudom, teljesen más dimenzió mint a korábbi Lupusok
(Kaptam egy Alces 3-t is kipróbálásra, de ennek a megítéléséhez több idő kell)
George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Hivox Tuning
Budapesten vagyunk a nyolcadik kerületben. A szállitást neked kell megoldani, annyit tudunk segiteni, hogy, ha a reggeli órákban felkerül hozzánk a doboz, akkor azt még aznap megcsináljuk, és délután átadjuk. Az ár ennyi hangszóró esetén (2x4db) 18 ezer forint lenne, de fórumtagként kapsz majd rá kedvezményt telefonon egyeztessünk majdan időpontot legalább két nappal az eset előtt.
06209789791
Megpróbálom megoldani, de szerintem az elkövetkező 1-2 hétben biztos hogy nem érek rá hogy felmenjek Pestre.
Ez komoly? A tuningolt D3.2F jeim továbbra is garisok?
Az természetes.
A Hivox cég nekünk elég garancia arra,hogy semmi olyat nem tesz a hangfalakkal,ami miatt a garanciát meg kellene vonnunk.Sőt....
A garanciáról meg annyit, hogy az arra való, hogy gyártási hiba esetén orvosolni lehessen a bajt. ha már egyszer jól műküdik, nem fog elromolni, legalábbis igen kicsi az esély rá. Mind mechanikai sérülés esetén, mind (amperszag) leégetés, túlhajtás esetén úgysem érvényes a garancia, mert nem rendeltetésszerű volt a használat.
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Az természetes.
A Hivox cég nekünk elég garancia arra,hogy semmi olyat nem tesz a hangfalakkal,ami miatt a garanciát meg kellene vonnunk.Sőt....
A garanciáról meg annyit, hogy az arra való, hogy gyártási hiba esetén orvosolni lehessen a bajt. ha már egyszer jól műküdik, nem fog elromolni, legalábbis igen kicsi az esély rá. Mind mechanikai sérülés esetén, mind (amperszag) leégetés, túlhajtás esetén úgysem érvényes a garancia, mert nem rendeltetésszerű volt a használat.
Fölmerült a kérdés, mi is történik egy hangsugárzó tuning alkalmával?
Szia Fülelek!
Nekem egy pár wharfedale 9.6-osom van, gondolom azt is érdemes lenne tuningolni. Az lenne a kérdésem hogy mennyibe fájna ez kb., és mivel még garis ez mennyire befolyásolná a garanciát. De a legnagyobb kérdés az lenne, hogy mivel én győri vagyok, hogy tudom megoldani az elszállitását hozzád. Igazából azt sem tudom merre laksz.
Budapesten vagyunk a nyolcadik kerületben. A szállitást neked kell megoldani, annyit tudunk segiteni, hogy, ha a reggeli órákban felkerül hozzánk a doboz, akkor azt még aznap megcsináljuk, és délután átadjuk. Az ár ennyi hangszóró esetén (2x4db) 18 ezer forint lenne, de fórumtagként kapsz majd rá kedvezményt
telefonon egyeztessünk majdan időpontot legalább két nappal az eset előtt.
06209789791
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Nekem egy pár wharfedale 9.6-osom van, gondolom azt is érdemes lenne tuningolni. Az lenne a kérdésem hogy mennyibe fájna ez kb., és mivel még garis ez mennyire befolyásolná a garanciát. De a legnagyobb kérdés az lenne, hogy mivel én győri vagyok, hogy tudom megoldani az elszállitását hozzád. Igazából azt sem tudom merre laksz.
Budapesten vagyunk a nyolcadik kerületben. A szállitást neked kell megoldani, annyit tudunk segiteni, hogy, ha a reggeli órákban felkerül hozzánk a doboz, akkor azt még aznap megcsináljuk, és délután átadjuk. Az ár ennyi hangszóró esetén (2x4db) 18 ezer forint lenne, de fórumtagként kapsz majd rá kedvezményt
telefonon egyeztessünk majdan időpontot legalább két nappal az eset előtt.
06209789791
Hivox Tuning
Az természetes.
Webáruház:
- zsocc
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 4
Hivox Tuning
Az lenne a kérdésem hogy mennyibe fájna ez kb., és mivel még garis ez mennyire befolyásolná a garanciát.
Én javaslom,hogy előtte kérdezd meg a forgalmazót.
Mi természetesen a tuningolás után is vállalunk garanciát,de nem biztos,hogy minden cég így gondolkodik,mint mi.
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76
Hivox Tuning
Az lenne a kérdésem hogy mennyibe fájna ez kb., és mivel még garis ez mennyire befolyásolná a garanciát.
Én javaslom,hogy előtte kérdezd meg a forgalmazót.
Mi természetesen a tuningolás után is vállalunk garanciát,de nem biztos,hogy minden cég így gondolkodik,mint mi.
Webáruház:
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Hivox Tuning
Tegnap elhoztam a tuningolt Swans D10F párt nem kicsit. Jó irányba változott a hangja. Aki nem halgatta meg Pesten az ott lemaradt. De nálam bármikor meghalgatható a tuningolt CAV 880-nal együtt. Ja tuningolt Sound Art W2 is van.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Hivox Tuning
A hangsugárzó-tuning leírása után nem kaphatnánk egy hasonló ismertetőt a CD-játszók tuningjáról is?