Igaz!asebestyen írta: ↑2023.10.31., kedd 14:08VibaVoice rontja el állandóan az idézési szinteket, nem győzöm javítási tempóval a posztolási sebességet.![]()
Bocsánat!
Fogalmam sincs, hogy hogy kell jól csinálni.
Sz.L.
Igaz!asebestyen írta: ↑2023.10.31., kedd 14:08VibaVoice rontja el állandóan az idézési szinteket, nem győzöm javítási tempóval a posztolási sebességet.![]()
Nincs vele bajom, csak fura, hogy random megjelent, hogy ez milyen jó.
Tudtommal a Vibavoice már valóban nem gyárt semmit, befejezte az üzleti tevékenységet.
VibaVoice rontja el állandóan az idézési szinteket, nem győzöm javítási tempóval a posztolási sebességet.
Én nem tudom más hibáját állandóan kiszerkeszteni.
VibaVoice írta: ↑2023.10.31., kedd 13:50Kedves TJ!
Ha minden erősítő egyformán szólalna meg, akkor az nagy baj lenne.
Minden erősítő, elektronika rendelkezik saját hangzási karakterrel, meg akkor is, ha az műszerrel nem mérhető.
Ezek szerint az új csöves erősítőd hangra 100%ban egyforma bármelyik másik 2x10W-os csöves erősítővel, csak a mért paraméterek alapján lehet őket megkülömböztetni.
Értem, de mégsem értem.
Én nem arra akarok kilyukadni, hogy amit összeraktál az torz hangot ad ki magából, mert ez nem lenne igaz. Az viszont igaz, hogy egy egyéni hangzásvilágot képviselsz, ami felismerhető.
Nem műszerekkel, csak füllel.
Ez a lényeg, nem?
Kedves TJ!
Nem.
Nem reklám.
Itt egy jó kérdés!
Bárki, akinek volt ilyen erősítője, hogy kipróbálhatta így is, úgy is és fogékony az ilyen szintű különbségekre.
Ahogy mondtam - nyilván nem árultam el titkot - a RIAAA a lemeznyomás ELENGEDHETETLEN, létfontosságú lépcsőfoka. Anélkül nem lenne hanglemez.
Nem értem, hogy mi volt a következtetésemben téves. Egyébként meg ismertem a felépítését, mert sk. alakítottam ki benne line előfok kimenetet, hogy egy másik végerősítővel hajtsam, nem a sajátjával (gyárilag nem volt rajta ilyesmi, de egy kondenzátor-pár átforrasztásával máris tudta, de ez itt totális mellékszál).
Fekete 663 nem vont le téves következtetést.
Igen, mint ahogy a gyárilag beépített torzítások, a mesterségesen kreált karakter a "menőbb" cuccokknál.
Tisztább talán, de ki képes ezt felfogni? Azt a néhány dB "nyereséget" már annál inkább. És tudatjuk, ami hangosabb, hajlamosak vagyunk jobbnak ítélni.
Nem, nem emlékszünk.
Mikor valaki nem ismeri egy készülék felépítését, akkor téves következtetéseket von le.feket663 írta: ↑2023.10.31., kedd 11:47Nekem az Onkyo hálózati receiverem annak idején határozottan ködösebben, laposabban szólt bekapcsolt hangszínszabályzókkal, sokkal szívesebben hallgattam direkt módban, pedig néha jól jött volna kicsivel több basszus az elcseszett szobaakusztika miatt. Szóval nem mindig nyereség a tone controll és a loudness.
ezen egy picit vitatkoznékSajnos nagyon terjednek ezek a házilagos videófelvételek, amiken hangrendszerek produkcióját mutatják be, hifisták pedig csapatosan vitatják meg őket, hogy melyik a JOBB. Épeszű ember szerintem ilyenkor csak hátradől a fejét fogva és szemeit lehunyva.