Ezt nem nevezném a klasszikus értelemben vett hangszínszabályzásnak, hiszen ez nem kivánság műsor, hanem a lemezvágást lehetővé tevő technológia szerves része.
Juliush
Nem vetném a Hifi Magazin szemére, hogy tájékoztatott arról a tendenciáról, ami a világban zajlik.
Felhomályosította a nagyérdeműt arról, hogy a csili - vili erősítőkön található gomboknak a 80 százaléka a hang szempontjából jó esetben fölöslegesen, rosszabb esetben kártékony hatással kerültek rájuk.
Tudom, a tömegigény...

Igényt ébresztettek a gyártók és előbb utóbb amelyik cégnek az erősítőjén még látszott az előlap a gombok között, azt már nem lehetett eladni.
Na, pont ideje volt ebből a tendenciából kitolatni.
Nekem két ilyesmi erőlködőm volt, egy Onkyo és egy Pioneer. Hála istennek mind a kettőn volt direct gomb, amivel a hangszínszabályzók inaktivizálhatóak voltak.
És minő meglepetés - elitista álláspontom szerint - hallhatóan jobban szólt mindkettő mint az aktív beállításnál, még ha a gombok nullára is voltak tekerve.
Ezt tudták az akkori elektronikák, ezeken nőttünk fel, nekem ma sem hiányzik ilyesmi.
Nem vitás, nyilván a maiak sokkal jobbak.
Állítólag, ha szükséges, kicsivel többet többet hoznak, mint visznek.